Ako zvládať nekonečné množstvo prádla?
Mam 2 male deti. Pere sa u n nas kazdy 2.den je to vecny kolotoc u nas v kupelni je stale vylozene pradlo zo susicky na jednej kope. Ked ju uz konecne spracem za 2 dni je tam zas potom zas a proste stale dokola nie a nie sa zbavit tej kopy 😄 Rano sa v nej len prehrabavam hladam ponozky, gatky, teplaky...😄uz som rozmyslala kupit 3 kose- jednej malej, druhej malej, a jeden nas s muzom. Ake zlepsovaky mate vy?
@anonym_autor mam 2 deti v puberte. Periem každý deň, často aj 2x. Skoro všetko žehlim, aj keď doslova neznášam žehlenie. Snažím sa každý deň, lebo keď sa nakopi je to ešte horsie
Hneď po dosuseni poskladať s odložiť do skrine. Veď to musí byť celé pokrčené keď to máš len tak v koši smarene
@anonym_autor V rámci odpočinku skladám prádlo.Na ponožky mám praciu sieťku na zips.Vdaka tomu je jednoduchšie narábať s nimi...
Nebyť lemra a po vytiahnutí zo susicky rovno odložiť. Ja si bežne pustím napr jednu časť seriálu a pri tom skladám. 2 ročná mi podáva napr ponožky, zábava aj pre ňu. A hneď je poriadok. Vin vin vin. Tie veci musia vyzerať ako krave z pažeráka ak ich tam mas také teple len tak slahnute
Zapojiť deti do skladania, už len ponozky spárovať, uteráky, utierky zložiť...čím sú väčšie skladať si prádlo sám, nech vedia, že zložené čisté prádlo neskáče do skrine samo.....
@marcellka32 presne tak. my nemáme sušičku - tak po vypratí sme vešali na sušiak - a od určitého veku to bola synova povinnosť ... a keďže to potom aj skladal dole, rýchlo sa naučil triediť veci už keď ich vešal - lebo pri vešaní je to oveľa jednoduchšie to vytriediť ako pri ukladaní ...
Nebyť lemra a po vytiahnutí zo susicky rovno odložiť. Ja si bežne pustím napr jednu časť seriálu a pri tom skladám. 2 ročná mi podáva napr ponožky, zábava aj pre ňu. A hneď je poriadok. Vin vin vin. Tie veci musia vyzerať ako krave z pažeráka ak ich tam mas také teple len tak slahnute
@lucia147852 Ako sa to ma robit, to viem. Urazat netreba 😘
@lucia147852 Ako sa to ma robit, to viem. Urazat netreba 😘
@anonym_autor to neni urážka. Lemra poviem aj sebe keď sa mi niečo nechce a aj svojej dcére.
Len keď vies, potom neviem čo očakávaš od tejto témy 😅
@anonym_autor ja Ti poradim zlepsovak. Vysyp si ciste suche pradlo na svoju postel. Ked si budes chciet vecer lahnut budes musiet to upratat. Ja to tak robim. 🙂
A dokup si viac ponoziek, teplakov...nech ich nemusis vytahovat z "kopy".
@anonym_autor Periem každý deň, cez víkend aj dva krát. Ale my sme traja pubertiaci a dvaja dospelí. Keď dám do práčky tak idem hneď prádlo pozbierať, prípadne kričím na deti. Ja každému zanesiem prádlo do izby. Oni si ho už uložia.
ja som ani pri 2 detoch nikdy nemala tolko pradla ze by som nestihala. CCa 3 pracky tyzdenne. Predpokladam ze autorka je z tych zien, co perie - postelne pradlo kazdy tyzden, uteraky kazdy den a kazde oblecenie ma kazdy len raz oblecene. Tak vam treba zeny, ked si robite zbytocnu robotu, potom sa nestazujte!!!
@anonym_autor Najma kym budu mali, to tak bude, moznnaz vyrastu a odidu z domu...asi najskor potom... Vekom sa zvacsuje aj oblecenie, cize je aj kopa vacsia 😅. Ale zas.. som rada, ze je...ze mam deti a ze este su doma a nie fuc.
Periem každý deň 2x. Prvú práčku si nastavím tak, aby som ráno keď vstanem prádlo mohla preložiť do sušičky. A hlavne prádlo hneď upratujem. Zbláznila by som sa keby to mám prehrabávať v opratej kope
Počkať ak tomu správne rozumiem, namiesto toho ze by si uložila prádlo do skríň chceš kúpiť koše a uložiť to tam kym sa dostaneš k tomu, aby si to dala do skrine? Ja v tom akosi nevidím tu úsporu času 😃 možno ti to ušetrí ráno par sekúnd kym nájdeš v tej kope čo potrebuješ, ale to je všetko. Tak či tak sa budeš hrabať v kope pradla akurát bude v koši a nebude to jedna kopa ale budu tri.
Možno som pomalšia ale vieš mi vysvetliť ako ti to pomôže?
Áno ani mne sa nechce skladať nebavi ma to. Ale sto krát lepšie sa mi skladá jedna pračka ako keď sa na to vykašlem a je ich naraz 5
ja som sice vzdy skladala a skladam pradlo hned ako dojde susicka, ale boli mesiace ked som sa nutila velmi a bolo to preto, ze poskladat to pradlo mi trvalo dlho kvoli sposobu skladania v skrini....odkedy som vsetko hodila na vesiaky a zvysok som dala do kosikov uz sa nemusim nutit je to rychlovka...mozno to je problem?
ja som sice vzdy skladala a skladam pradlo hned ako dojde susicka, ale boli mesiace ked som sa nutila velmi a bolo to preto, ze poskladat to pradlo mi trvalo dlho kvoli sposobu skladania v skrini....odkedy som vsetko hodila na vesiaky a zvysok som dala do kosikov uz sa nemusim nutit je to rychlovka...mozno to je problem?
@fairyy toto aj mna presne napadlo, dokonca som na tiktoku videla susiak co ma odrazu v sebe vesiaky a iba tie zvesis a das do skrine 😄 A na vesiakoch mas aj tricka aj nohavice?
Počkať ak tomu správne rozumiem, namiesto toho ze by si uložila prádlo do skríň chceš kúpiť koše a uložiť to tam kym sa dostaneš k tomu, aby si to dala do skrine? Ja v tom akosi nevidím tu úsporu času 😃 možno ti to ušetrí ráno par sekúnd kym nájdeš v tej kope čo potrebuješ, ale to je všetko. Tak či tak sa budeš hrabať v kope pradla akurát bude v koši a nebude to jedna kopa ale budu tri.
Možno som pomalšia ale vieš mi vysvetliť ako ti to pomôže?
Áno ani mne sa nechce skladať nebavi ma to. Ale sto krát lepšie sa mi skladá jedna pračka ako keď sa na to vykašlem a je ich naraz 5
@lavender94 no tak nejak 😄 Ale asi blbost. Dnes jak vonku prsi, som sa donutila to pozehlit a dat so skrin kopa je ovela mensia trvalo mi to asi 4 hodiny 😄 ale ja sa poznam, ja to nestiham zakazdym vylozit teple do skrin.
ja som ani pri 2 detoch nikdy nemala tolko pradla ze by som nestihala. CCa 3 pracky tyzdenne. Predpokladam ze autorka je z tych zien, co perie - postelne pradlo kazdy tyzden, uteraky kazdy den a kazde oblecenie ma kazdy len raz oblecene. Tak vam treba zeny, ked si robite zbytocnu robotu, potom sa nestazujte!!!
@katulienkax ano, periem casto, nikdy detom nedam 2x to iste oblecenie, u nas ide vsetko nosene rovno do pracky aspon detske ano. Ano, viem, ze si pridavam robotu. Nestazujem sa, pocula si ma stazovat sa? Hladam sposob ako si to ulahcit.
@nyusika ale ona píše o bežnom prádle ... teda som predpokladala že aj ty píšeš o bežnom prádle ... a hľa, už to nie je iba bežné prádlo ... preto áno, je to potrebné ...
@biba_18 vsetko mnou vymenovane je u nas "bezne pradlo"
doteraz som sa nikdy nezamyslala nad tym, ze treba bielizen delit na beznu a nebeznu.
proste sa to ioperie a neriesim.
nasozaj netusim, co tak strasne je na mojom koemnatri, ze periem aj castejsie, vzdy sa bieco najde a nazbiera.
nemam cas narazovo prat velke mnozstvo bielizne.
@biba_18 vsetko mnou vymenovane je u nas "bezne pradlo"
doteraz som sa nikdy nezamyslala nad tym, ze treba bielizen delit na beznu a nebeznu.
proste sa to ioperie a neriesim.
nasozaj netusim, co tak strasne je na mojom koemnatri, ze periem aj castejsie, vzdy sa bieco najde a nazbiera.
nemam cas narazovo prat velke mnozstvo bielizne.
@nyusika ja tiez neznasam "prackove slavnosti". Nazbiera sa plna pracka, vyperiem. Nemavam pracie dni, ked sa toci pracka od rana do vecra, to jedine po navrate z dovolenky. Este aj postelne si delim tak, aby som ho prala postupne, nie vsetko naraz. to potom stiham aj susit aj hned odkladat. Ano, stane sa, ze susche pradlo visi na balkone do druheho dna, neskladam hned ako vyschne ale ked ho zvesim hned ho poskladam a ide do skrin.
Ja napríklad ani neviem kde by som tú kopu čistého prádla skladovala, v kúpeľni sú len veci na to určené. Zapoj aj deti, nech si nájdu ponožky a spodné prádlo a odložia do skrine, ako dajú tak bude, nemusia byť uložené dokonale to sa naučia neskôr. Tričká rovno na vešiak, to máš vybavené za minútu, nohavice poskladať a do 10 minút nemáš čo robiť. Keď odložíš hneď nebude to veľmi pokrčené a nemusíš ani žehliť.
@fairyy toto aj mna presne napadlo, dokonca som na tiktoku videla susiak co ma odrazu v sebe vesiaky a iba tie zvesis a das do skrine 😄 A na vesiakoch mas aj tricka aj nohavice?
@anonym_autor nohavice mam na takej "polici" vysuvacej s tyckami na nohavice z ikea, zvysok mam vsetko na vesiakoch, zrusila som takmer vsetky police na oblecenie v podstate a dala dalsie tyce na vesanie, okrem ponoziek a spodneho pradla je vsetko zavesene 😅
Ja mám 6 detí. Periem iba v sobotu. Keď mi to uschne hneď zehlím. Sušičku nemáme a ani ju nechcem. Neviem si predstaviť prať každý deň alebo každý druhý. Ja by som sa zbláznila. Ja mám na to tu sobotu.
Perie a triedi to muz,ja odkedy raz nesli dovriet dvierka na pracke sa tvarim, ze to neviem zapnut. A ako mu to pekne ide
Nás je 6, tak si vieš predstaviť, koľko prádla máme... Nič iné, ako vytiahnuť zo sušičky a hneď poskladať, som za tie roky nevymyslela. Neviem si predstaviť nejaké koše, bola by som nervózna, že sa mi niečo zapratáva a nemá to svoje miesto. Prípadne by to bolo vždy rozmrvené, lebo veď ten by hľadal to a ten zas to... vždy poskladám a každý si zoberie svoju kôpku a rozloží v skrini.
Ja mám 6 detí. Periem iba v sobotu. Keď mi to uschne hneď zehlím. Sušičku nemáme a ani ju nechcem. Neviem si predstaviť prať každý deň alebo každý druhý. Ja by som sa zbláznila. Ja mám na to tu sobotu.
@anonym_2b9c6c a my mame sobotu na zahradu, na vylety. Malokedy mame "upratovaciu" sobotu. Nestravim den volna opatrovanim domacnosti, ked ho mozem stravit prijemnejsie. Pri tolkych detoch by som radsej prala kazdy den, hoc aj 2x, hlavne aby mi zvysil cas aj na ine aktivity.
@anonym_2b9c6c a my mame sobotu na zahradu, na vylety. Malokedy mame "upratovaciu" sobotu. Nestravim den volna opatrovanim domacnosti, ked ho mozem stravit prijemnejsie. Pri tolkych detoch by som radsej prala kazdy den, hoc aj 2x, hlavne aby mi zvysil cas aj na ine aktivity.
@viestta ja si to neviem predstaviť prať každý den. Keď nemám upratovaciu sobotu a plánujeme výlet, tak periem deň alebo dva dni dopredu, ale raz za týždeň.
@katulienkax ano, periem casto, nikdy detom nedam 2x to iste oblecenie, u nas ide vsetko nosene rovno do pracky aspon detske ano. Ano, viem, ze si pridavam robotu. Nestazujem sa, pocula si ma stazovat sa? Hladam sposob ako si to ulahcit.
@anonym_autor Prečo si nevieš predstaviť dať deťom dvakrát za sebou to isté oblečenie? Veď keď nie je špinavé a spotené, tak čo myslíš, že by sa im stalo, keby mali dvakrát za sebou to isté? Nič by sa im nestalo. A ty by si mala menej prania.
Ja by som sa práveže bála dávať deťom len čisto vypraté veci, môže to spôsobiť rôzne kožné problémy a alergie (lebo aj keď dáš plákanie navyše, nejaká časť toho pracieho prášku alebo gélu je stále v prádle).

Ja periem a susim kazdy den. Ked je to jedna susicka, nevadi mi to hned poskladat a odniest do skrine. Ak ich je viec, tak potom sa mi to uz nechce a hadzem na kopu. Takze u mna to funguje takto najlepsie, ze kazdy den jednu susicku naozaj oblecenia (uteraky, utierky atd neratam, to je rychlovka). Drblo by ma rano "hladat" oblecenie pre skolkarku a skolaka niekde v kopke.