Koľkokrát do týždňa k vám chodí upratovačka?

26. mar 2024

Ahojte. Na Slovensku ešte asi dosť kontroverzná téma 😊 ale zvažujem nad tým, že by sme mohli mať pani na upratovanie. Čas , ktorý dávam do upratotovania viem využiť inak, rada si nechám poradiť od žien, ktoré tieto služby využívajú . Koľko krát do týždňa k vám pani/slecna chodí, teda čo okrem vysavania a umývania zvykne bežne robiť . Ide o rodinný dom bez poschodia, 3 izby.
Ďakujem za odpovede. 😊

dajna8
26. mar 2024

No, priznam sa, ze pravidelne by som taketo sluzby vyuzivat nechcela, ale niekedy raz za cas napriklad pred sviatkami alebo tak, to kludne ano. A raz som to uz aj vyuzila, priznam sa, to som bola po operacii, muz bol odcestovany na sluzobke, cize bolo nerealne, aby som upratovala ja sama. 😀

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thereisabear
26. mar 2024

Raz do týždňa. Povysáva, umyje podlahy, utrie prach, umyje kúpeľne a v kuchyni linku a drez. A uprace hračky.

levandula7
26. mar 2024

0,5x do týždňa :D umyje kuchyňu, kúpeľne, utrie prach, povysáva, pozametá.

tanyan
26. mar 2024

Aktuálne nemám, ale asi od polovice materskej a krátko po návrate do práce k nám chodila slečna 1x za týždeň. V 3-izbovom byte povysávala, poutierala prach, zmyla podlahu + kúpeľňa +wc. V dobrom spomínam na to obdobie a je mi ľúto, že sa odsťahovala - inak by som naďalej využívala jej služby. Je to úžasný pocit, keď človek odíde z "bežného" bytu a vráti sa do uprataného. 🙂

amelie2017
26. mar 2024

Jeden cas chodila pravidelne raz za tyzden. Ale ako mame dve deti, aj tak musime stale vysavat, zmyvat, umyvat kupelne,...takze to aj tak nemalo vyznam. Tuto beznu udrzbu robime s muzom, niekedy 15 minut, niekedy hodinu denne a raz za 3,4 mesiace pride pani upratat kazdu sparu.

lucia13022023
26. mar 2024

1x do týždňa, veľký trojizbový byt. Umyje podlahy, povysava, umyje celu kuchynu, kúpeľňu, záchod ☺️

nataly420
26. mar 2024

Pracovala som v dvoch upratovacích firmách v zahraničí 🤣 pre veľmi bohatých ľudí a po mojich skúsenostiach a čo som videla tam by som si nikdy nikoho nezavolala aby mi upratoval.

veve_ad
26. mar 2024

@nataly420 napises aj, ze preco?

lucia851
26. mar 2024

Uprac si sama

martul
26. mar 2024

@lucia851 na to sa pýta?
Určite máš už lepší deň? Zato, že ty na to nemáš tak kopeš od závisti do druhých?

betulinka1
26. mar 2024

Raz do tyzdna na vacsie upratovanie. Inak je velky pomocník roboticky vysavac. Ten ide kazdy den ked sme v praci. Prach v dome klesol o 80%.

martul
26. mar 2024

Robím účtovníctvo pre upratovaciu firmu, baby chodia väčšinou upratovať jedenkrát týždenne a plus nárazovky pred vianocami a veľkou nocou také väčšie upratovanie. A začína byť v ,, móde " objednanie uprstovania keď sa majú klienti vrátiť z dovolenky. Baba uprace deň pred navratom rodinky z dovolenky. Vraj si to klienti chvália vrátiť sa do uprataného bytu, domu.

btus
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
26. mar 2024

@btus a čo je teba do toho, na toto sa autorka pýtala? A keby mala aj jednoizbový byt, je to jej vec, či si dá upratať firme. Otázka znie inak, skús čítať s porozumením. Učili nás to v škole.

zuzanka.zuzu
26. mar 2024

toto už robí kadejaká, ale skús zohnať niekoho na práce okolo domu 😒 (a úplne nereálne v rozumnej cene 😢) buď sú to profi firmy ktoré takúto malú zákazku veľa krát ani nezoberú - upratujú okolo firiem, alebo ak zobrú tak dajú cenu ako pre firmu (čo je pre malú záhradku za rodiným domom nereálne zaplatiť). alebo je to potom nejaký "kutil" ktorý má viac nadšenia než skúseností a potom tak aj žiaľ vyzerá výskedok 🙄 (a zase ani sa nečudujem, lebo kutil nemá také stoje ako majú firmy)

petamich
26. mar 2024

chodi 1x tyzdenne, mame byt 🙂

tinkavvv
26. mar 2024

@martul ano, aj ja to tak vyuzivam a nie je nad ten pocit vratit sa z dovolenky/vikendu do vyupratovaneho a vonaveho domu.

btus
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domak2
26. mar 2024

Keby sa dalo tak minimálne raz do týždňa a keby sa už úplne dalo tak chcem aby u nás byvala 🤣🤣

andrea_ff
26. mar 2024

@nataly420 aj mňa to zaujíma. Ja nemám pani na ipratovanie

monnci2226
26. mar 2024

no ja mam dve a mam ich tu kazdy bozi den.... volaju sa Moja Prava a Moja Lava.... ale bud na mna kazdu chvilu zavolaju odbory lebo robia zadarmiko alebo za kavejku alebo mi daju vypoved lebo mam velke podozrenie ze ich to prestava bavit 🙈..... trosku srandy, ale ak by som si to mohla dovolit minimálne raz tyzdne by som niekoho privitala

doriiis
26. mar 2024

Hanba by ma fackala,keby môj bordel musel upratovat niekto iný, keď mám dve zdravé ruky.Mama ma vychovala inak.
A nezniesla by som,aby sa našich veci dotýkala cudzia osoba.

lopka1313
26. mar 2024

Moja sestra ma. Maju rocne dieta, segra zaroven 3x do tyzdna chodi do prace a chodi im baba raz za 2 tyzdne. Upratuje podlahy, povrchy a kupelnu hlavne. Upratuju a hlavne vysavaju samozrejme aj medzi tym, maju robota, ale toto je na take lepsie upratanie.
A ked k nim raz za mesiac/dva idu nasi rodicia, tak jej mama vyzehli, co treba 🙂 (byvaju daleko, mama sa citi uzitocne a segre to pomoze, hlavne vtedy, ked trebalo zehlit pre babo).
A myslim, ze ked budem mat dieta/deti, tak si niekoho na upratovanie zaplatim aj ja. Neznasam cistit kupelnu!

evka52
26. mar 2024

@doriiis Tak toto nepochopím takéto komentáre. Mňa mama tiež naučila upratovať, dokonca aj otec, keďže obaja sú veľki pedantni v tomto, upratovanie milujem a často som okrem toho že som popratala doma chodila dobrovoľne pomáhať upratovať do obchodu, ktorý moji rodičia vlastnili. Aktuálne však máme situáciu, že manžel veľa pracuje, ja tiež, máme dieťa venujeme sa jemu, okrem toho milujeme tráviť čas s kamarátmi a s ich deťmi alebo ísť do prírody, rôzne aktivity, záujmy… máme proste život nabitý bohatým programom a keď som doma chceme si užiť pokoj oddych a nie hodiny tráviť upratovaním. Ani by mi nenapadlo zriecť sa niečoho alebo sa menej hrať/venovať sa dieťaťu a manželovi len aby bolo tip top upratané za každú cenu a nie nefacká ma hanba. Keď mám príležitosť upratujem samozrejme aj ja, ale je fajn vedieť že je o to pravidelne raz za týždeň alebo raz za 2 týždne postarané a nemusíme kvôli tomu rušiť program.

tana85
26. mar 2024

k nam nechodi, ale k susedam ano, 1x do tyzdna - prach, kupelne, podlahy, kuchyna (drez, prac.plocha, ak je riad, tak riad sprace, kuch.dvierka poumyva ak su spinave). neperie, nezehli, ziadne okna neumyva, to by platili zvlast. oni maju ale domy, cca 160m2, tym, ze chodi kazdy tyzden, tak max.3 hodiny. chcela som tiez, raz som tu mala jednu babu, aj dobre upratala, ale necitila som sa ok mat doma cudzieho cloveka, ktory mi chyta osobne veci :Da bola som aj zgrlava platit cca 200 eur mesacne

martul
26. mar 2024

@btus keby si vedela, tak odpovieš k veci a nie na to čo autorku nezaujíma.

betulinka1
26. mar 2024

@evka52 ale to nikto nepochopí, kto to neskúsil. Netreba to riesit. Kazda ma iny nazor. Tiez radsej ideme cez vikend na vylet ako doma upratujeme, je to o prioritách.

andrejka1974
26. mar 2024

Ja mám upratané za 2 hodinky celý byt

saxana000
26. mar 2024

Raz do tyzdna by podla mna stacilo na take vacsie.
dokladnejsie upratovanie kuchyna kupelna wc a prach na polickach.podlahy zvladne aj roboticky vysavac zrkadla a umyvadla prebehnut vecer je tak max minuta topanky do botnika hracky odlozit do boxov a je upratane.riady popcham do umyvacky pracka susicka idu denne to len poskladam a dam do skrine..mam 4 izbovy byt a priebezne upratane stale.toto vacsie upratovanie si nechavam na sobotu alebo nedelu doobeda a trva mi cca 3 hodinky.keby mi to niekto spravil v stredu kym som v praci bola by som spokojna..zatial som takuto pomoc nikdy nevyuzila vzdy som to nejak dala aj cez chorobu alebo.som spravila najnutnejsie a ostatne proste pockalo ale ak by ma okolnosti donutili nevaham ani minutu..v dnesnej uponahlanej dobe je to uz uplne normalne..taketo sluzbivky.rovnako ako strazenie deti vencenie psikov zehlenie pradla starostlivost o stromy alebo kosenie travy..