Umývate okná už teraz alebo tesne pred Vianocami?
Umývate na vianoce okná predbežne už teraz niekedy alebo tesne pred Vianocami?
Neumývam okná, robí to buď manžel alebo upratovačka. Podľa toho, kto má skôr čas 😃 predpokladám, že tentokrát to bude niekedy v novembri, predtým sa umývali tuším v apríli? Neviem, dvakrát za rok skratka pred sviatkami jednými a druhými.
Umyvala som minulý týždeň a už budú veru aj k Vianociam. Mam male dieťatko, tak už sa mi nebude dat neskor.
@ja_bb a chcem sa spýtať,ten Kärcher aký?nemám s ním skúsenosti ani som to nikdy nehľadala...
S ním sa dajú umyť všetky spary,rám okien?
Lebo okná sú síce zapackane ,od prachu,múch atď..ale ja najväčší čas zaberiem pri umývaní rámu, všetky zahybov popod,vrch atď kde sa drží nahvacsi sajrajt ...
A to nevravím o zaluziach , s ktorými som stratila trpezlivosť a všetky vysrobovala a vyhodila(aj tak mali už cez 10r)
Okná(skla)umyjem za 2 minúty....z každej strany ....(Ručné)
Horšie sú záclony, ktoré namáčam do studenej vody na niekoľko hodín,vyprať a aj závesy,Ale jednoduchšja a príjemnejšia práca ako tie žalúzie...
To som neznášala...(Aj keď som to pár rokov robila tak,že som ich vysrobovala a naložila do vane) Nikdy aj tak neboli 100%.lepilo sa to ...
@fantaghiro21 Neviem,či sú rôzne,ale my máme áno,len tu stierku, ale ona ma v sebe sprej a spongiu na napenenie a potom stierku na zotretie. Mame veľké okná a veľa,hoci sme v byte,takže pre mna zas suchnut ram je mensi problem ako sklo,aby nemalo smuhy :D
@ja_bb pre mňa zase najmenej zaberie to okno.suchnem ručne,hotovo.ja by som tie stierky nevyužila...ten rám,parapet ,z vnútornej a vonkajšej strany proste akosi je vždy spinavse ako samotné sklo ....
V tých ramoch, parapet,tam sa drží všetko...
V klude si umy kedy sa ti chce, ja to uz tak neriesim, aj teraz by som umyla ale uz pred Vianocami nie. 2x urcite nie..
@fantaghiro21 takýto elaborat o sprostom okne sa len tak nevidí 😉🍿
Mňa napadlo ze koľko tu tie ženy majú okien🤔
Ja mam 8 a jedny terasové dvojdverove a teda nestojí to nejako za zmienku🙄
Ja umývam na jeseň, október , výnimočné v novembri. Vyzerajú po lete katastrofálne.
Ja som asi iná 😁🙉😅okna umývam každý týždeň (rám,parapet,skla)
Ja som to vianočné umývanie okien nejak nepochopila. Umývam keď mám čas a nemá to nič so sviatkami...upratujem tiež priebežne takže nemám doma humus ani pred ani po žiadnych sviatkoch. Jedine v čom ma Vianoce ovplyvňujú je radosť z krásneho sviatku, duchovnejsie vnímanie sveta, svetielka, koláčiky ,darčeky , stromceky... Okná sú to posledné čo by som riešila.
@smajlik323 tak keď máš na to čas 🤷
Ja som umývala minulý víkend,kým je ešte celkom teplo a aj záclony som oprala. Umývať ich budem az vtedy,keď nebude veľká zima.
@barbie2023 nemám, nesedim doma chodím do práce a mam 2 deti....ale okná sú moja úchylka 😄
@barborachors to isté aj taký komentár, ako výkrik do tmy.
No čo,nezadusila si sa tými pukancami?
Ja umývam teraz koncom októbra. Pred Vianocami je mi už zima stať pri otvorenom okne😄
Mna dnes 4.5 rocny syn nahana, AJ tatovi kazal uz rebrik doniest, lebo chce na okna svetielka lepit a to som dovolila az na umyte😂 takze ak vyjde pocasie, cez jesenne prazdniny umyjeme😂
I mna sa umyvanie okien s Vianocami nespaja.Umyvam ked treba.Vacsinou netreba 😁 Jezisko pride aj ked okna umyte nebudu 😊
@andaluzia12 Moja mamka umývala 10 dní pred terminom a veru v ten deň som sa narodila.

@alofinka Keď máte Karcher,je to rýchlo a kľudne aj každý týždeň sa da ;) fakt to setri cas,odporúčam.