Ako často meníte deťom oblečenie do škôlky?

22. sep 2022

Dobre ráno, zamýšľam sa ze ci dobre robím. Kazde ráno dieta prezliekam v škôlke, čiže veci ktoré ma tam oblečené mu keď pren idem vyzliekam. Ak to nie je špinavé, tak mu ti nechám aj na druhu deň. Však to mal len chvíľku, vy to robíte ako? Všímam si ze niektoré deti rovno už chodia oblečené do škôlky v pohodlnom. A každý deň v inom. Nosí tam leginy a tricko. Niekedy je to vyčerpávajúce to prezliekanie pred a po. Ale zas ráno v tej zime poslať dieťa do škôlky len v leginach mi príde chore.

ladybug138
22. sep 2022

Nechapem asi uplne 😂 ja rano obleciem dcere to, co ma v skolke a ide tak aj domov...tak napriklad dnes ma pancuchy, zateplene leginy (su 4 stupne u nas), tricko a mikinu, bundu, v skolke vyzliekam leginy, je len v pancuchach a tricku a tak potom ide aj domov

andrea_82
22. sep 2022

ja som syna tiež obliekala už priamo doma. V skrinke mal náhradné oblečenie pre prípad nehody. Neobliekala som každý deň nové, vymenili sme len to, čo si zašpinil.

oomina
22. sep 2022

Troška tomu nechápem, veď je to úplne jedno. Môže ísť v legínach alebo teplákoch už z domu, no isto v takejto zime má pod nimi aj pančusky. Vrch v škôlke vyzleč a nechaj len ten spodok. Proste rob to tak, ako ti to najviac vyhovuje

marianeta
22. sep 2022

Ja už mám teda prváka, ale.bola by som blázon keby som ho v škôlke každé ráno prezliekala od hlavy po päty.Ved obleč tak aby jej bolo pohodlne, a tak aj pôjde domov.. V skrinke mal len náhradné oblečenie pre prípad ,že by sa oblial niečím atď.. Zbytočnú robotu si robíš..

liloastitch
22. sep 2022

Na legíny doma obleč tepláky keď je po ceste do škôlky zima a tepláky v škôlke stiahni. Ja to robím tak.

pragmaticka
22. sep 2022

Dieťa si každý deň oblieka niečo nové, v čom je potom celý deň. Ci šaty, sukňa, legíny, rifle. Neriešim.

deti95060810
22. sep 2022

moje deti chodili oblečené už z domu - žiadne prezliekanie v MŠ.
Ak bolo už chladnejšie obliekala som ich vrstvovito.... V ZIME ideálne otepľovačky a pod nimi už len tepláky, legíny ...

patka06
22. sep 2022

z domu oblečená v teplákoch / leginach - každý deň čisté
V zime na leginy rifle alebo nepremokavé nohavice v šatni si ich len vyzliekla

beata_k
22. sep 2022

Chuda dieta. Ved mu musi byt zima ked ho tam prezliekas. Ti neprislo cudne, ze nik dieta neprezlieka?

jaskolka
22. sep 2022

Veď mu daj nejaké tenké tepláky, či legíny a na to teplejšie nohavice. Toto stiahneš, dolu bundicku, a hotovo. Komplet prezliekat dieťa každé ráno? Aký to má zmysel?

maris5
22. sep 2022

Rano oblecies dietatu tricko, teplaky, mikinu. Mikinu da dole, ide do triedy. V zime nahodis oteplovacky, mikinu, bundu, ktore v skolke vyzlecie. Velmi to komplikujes. Ani tebe by nebolo prijemne sa rano z vyhriateho oblecenia prezliekat do studeneho

0_0
22. sep 2022

@beata_k Prepánajána.. zas to nezveličujte ako keby dieťa prezliekala za dverami vonku..

maryetta
22. sep 2022

Mojich som obliekala uz doma.
Az ked bola ozaj zimatak som im dala napr leginy a na to este teplaky. Teplaky si dali v satni dole.
Rovnako ked bol uz aj sneh ze oteplovaky si dali dole a v triede boli uz len v tom co mali pod tym.

h2
22. sep 2022

To, že dieťa bude v škôlke len v legínach a tričku, neznamená, že presne v tom pôjde z domu. Na legíny daj tepláky, alebo rifle, na tričko mikinu a bundu. V škôlke vrchné oblečenie vyzlečieš. Nevidím zmysel v prezliekaní trička do iného trička.

beata_k
22. sep 2022

@0_0 Aj dnu. Ty sa prezliekaj v satni kde maju ludia topanky. Asi tam nie je teplo ako v triede.

0_0
22. sep 2022

@beata_k Chodím ráno do škôlky zanášať neter a majú tam teplo, radiátor funguje, dvere do triedy sú otvorené. Takže nevidím v tom žiaden problém. Skôr ako spomínajú iné mamičky, že sa dá "prísť na hotové"..

beata_k
22. sep 2022

@0_0 V poriadku, nemusis so mnou suhlasit. Osobne mi to pride nevhodne ho tam koplet prezliekat. Ty ked chodis. Kolko ludi tam vyzlieka deti do spodneho pradla a opat oblieka?

jana_eyre_2
22. sep 2022

Robila som to tak pri starších, aj pri tomto aktuálnom škôlkarovi - ráno sa oblečie pohodlno, ide do škôlky a v tom je.. veci má zväčša každý deň nové, lebo je to chalan čo sa často zafula.. ale stane sa že mu tričko vydrží aj dva dni, alebo tepláky/legíny..

anjelicek26
22. sep 2022

Nevidim dovod na take cirkusy, ako rano este v satni prezliekat...obleciem rano a je... ved nejdem do autobusu ci pred skolku na modnu prehliadku... kazde rano ciste a ine oblecenie samozrejme, v skolke mali - len gumaky, softshell nohavice a softshell bundu do pieskoviska a to som prala podla urovne blata na tom 😂, vsetko ostatne co mali oblecene - v tom aj ostali cely den... ked je rano zima, das softshellky/termo nohavice/oteplovacky cez to...ale pod tym normalne...takze len jednu vrstvu vyzlecies, ale neprezliekas.

0_0
22. sep 2022

@beata_k Neviem, taký prieskum som si nerobila, koľkí rodičia to tak robia. :D Ale bežne sa stáva, že tam chodí dieťa s holým zadkom za ten čas, čo mu dávajú dole pančuchy a obliekajú naspäť tepláky. Nič čo by dieťa neprežilo. 🙂 Netvrdím, že to robia všetci. Ja tiež na základe ročného obdobia a daného outfitu prezliekam alebo neprezliekam. Vačinou chodí z domu oblečená, ale má niektoré kúsky, ktoré je lepšie vymeniť, aby sa cítila komfortnejšie. No väčšinou si sama povie, čo jej vyhovuje. Vždy tam má nejaké náhradné oblečenie. Vačinou sa len prezuje, dá dole vyrchný diel, poprajeme si pekný deň a každá ideme spokojná svojou cestou.

jarnajar
22. sep 2022

Neprezliekam, ani mi nenapadlo, že to niekto robí 🙂 dcéra chce väčšinou šaty, tak si dá na pančuchy teplé legíny, ak treba a tie si v šatni sama vyzlečie a potom zase oblečie, keď idú von.

cecilia29
22. sep 2022

Tiez obleciem doma a v skolke zhodim tu 1 vrsrvu. Nieledy ide v rovnakom 2-3 dni. Neperiem ciste veci.

beata_k
22. sep 2022

@0_0 Prezit prezije. Ale tak mi to pride padnute na hlavu ho zobliekat a menit tricko. Obzvlast v zime.

eeffka
22. sep 2022

Ja som a i nevidela aby niekto prezliekal deti. 1vrstva dole v zime a odchod do tiedy. Nahradne oblecenie mali hadam iba v 1.riede ak by bola nehoda.

0_0
22. sep 2022

@beata_k to áno, skôr v zime mi to príde najednodušie, keďže hrubá vrchná vrstva sa len zoblečie. Čo v teplejších dňoch je horšie lebo ráno je kosa a počas dňa hic. :D

matkahelka
22. sep 2022

@beata_k ach a potom ze preco su ti vasi skolkari stale chori. ked v satni prezliekat dieta je pre teba zima. ja som svoju 8 mesacnu predvcerom prezliekala VONKU pri asi 15 stupnom HOLU a cuduj sa svete, prezila to bez ujmy na zdravi. sprchujem ju po kazdom kupani vlaznou sprchou a tiez cuduj sa svete, nic jej nie je. skolkar urcite pri prezliekani v chodbe, ani keby siel dohola, neumrzne.

matkahelka
22. sep 2022

robis to uplne od veci. rano dieta oblec do toho, v com bude v skolke cely den. v zivote som nevidela, ani nepocula, aby dieta rano niekto v skolke prezliekal. ani ja som dceru nikdy neprezliekala.

beata_k
22. sep 2022

@matkahelka Ved dobre, prezliekaj si babatko aj v -10. Ja svojmu dietatu nerobim to, co by aj mne samej bolo neprijemne.

helena1982
22. sep 2022

v com rano odide z domu, v tom je cez v skolke. v zime si vyzlieka hornu vrstvu, ostava leginach alebo pancuskach. nevidela som, ze by u nas v skolke niekto na komplet prezliekal dieta rano aj poobede.

qetka
22. sep 2022

a ked idu v skolke von, tak ho maju tiez cele prezliect do veci na von, ci ako? Ved to by sa ucitelky zblaznili a ani by nikam nesli.