Čo si myslíte o výletoch zo škôlky?

svetluska4
27. máj 2014

Mile maminky, aky mate nazor na vylety zo skolky a myslim tym vylety ze deti idu autobusom niekolko kilometrov (30-50km), napr. divadielko v krajskom meste, navsteva hlavneho mesta a pod. Tyka sa to vsetkych tried, teda od 3-4 rokov az po predskolakov. Za nasich cias sa taketo vylety nerobievali a neviem ci to je vobec pre tak male deti vhodne, ved sa len ucia pravidlam a discipline. Co si o tom myslite?

tilda
27. máj 2014

Ja si myslim,ze to moze byt vzruso a super zazitok pre decka 🙂 30-50 km je celkom blizko

tilly24
27. máj 2014

ahoj, ak tam idu aj rodicia tak je to celkom v pohode, ak idu len deti a ucitelky, tak tie ucitelky obdivujem, ze sa rozhodli ist tak daleko same s detmi, kedze niektore deticky aj pospia. tu s sa taketo dlhsie vylety organizuju len ak pridu rdicia ako doprovod, vtedy je to v poriadku.

titkovamiriam
27. máj 2014

Mne sa to veľmi páčilo keď detičky mali takéto zažitky,vylety ,dokonca školky v prírode.Moj bol aj na vylete lodou do Gabčíkova z Bratislavy,ja som vždy obdivovala učiteľky že ako to s nimi zvladali,vzdy isli samozrejme aj dozorujuci rodicia...50 km nieje žiadna vzdialenosť 🙂

ellen
27. máj 2014

Ja mám predškoláčku, ale príde mi, že na 30-50 km výlety ešte bude čas a aj na napr. školu v prírode. boli už na výlete autobusom, ale to bol neďaleký salaš vzdialený cca 15 km... to som brala, lebo tam boli iba na doobedie a mali tam zabezpečený riadny obed... je to len môj názor, záleží aj od dieťaťa, ako by takúto cestu samo zvládlo. mojej býva pravidelne zle, takže ja ju mám radšej pod dohľadom... 😉

monika837
27. máj 2014

Ahoj, ja si myslim ze je to fajn... moja 4 rocna bola so skolkov pred dvoma tyzdnami 20km od nas v takom detskom svete... ucitelky ich vsetkych v pohode zvladli a deti boli spokojne a nadsene... v pondelok idu do Tatier na Bilikovu chatu, mam trosicku aj strach ako kazda matka ale tak verim ze ucitelky to zvladnu.... mala sa uz veeeelmi tesi 🙂

milota164
27. máj 2014

ak je to len na doobedie a pre trosku starsie deti(aspon 4 rocne) tak je to podla mna ok, ucitelky musia vediet ci deti zvladnu.A tiez si myslim ze 50 km je celkom blizko.

ani3012
27. máj 2014

skolka vzdy vyzaduje suhlas rodica, ak ho na vylet nechces dat, tak si na ten den zabezpec varovanie a mas vybavene-prip. ak by vas bolo viac, tak by tie decka ostali v triede s dozorom...ja by som to svojim detom neurobila.
Urcite je v skolke viac rodicov co su radi, ze ich dieta sa pocas tyzdna dostane aj niekde inde ako na sidlisko ci dvor.
Pre ucitelky je to rozhodne vacsia zodpovednost a starost ako ich nechat sa hrat na skolskom dvore, takze by som bola vdacna, ze ich zazitky v skolke nebudu len o preliezkach.

brisilda
27. máj 2014

nasi tiez idu na vylet od 7:30 do 15:00 no ako to zvladnu netusim kedze moj synator je uz po 12:00 unaveny a potrebuje spinkat 😀 inak je "mrzuty " ale tak je to zazitok nech si ich pani ucitelky uziju ked im ten vylet naplanovali 😀 Deti v skolke po vatsine posluhaju na slovo 😉

jaja1979
28. máj 2014

U nas v skolke sa taketo vylety organizuju kazdy rok a je to super. Na vylete su decka uplne ine ako v skolke. Je to pre nich nove, uz len sam vylet autobusom s kolektivom je pre nich zazitok. Ja na tom nevidim nic zle, ked si na to trufnu ucitelky, vedia ake tie deti su, tak preco nie. Ale na vylety som davala decka az ked mali viac ako styri roky, ako trojrocni by to nezvladli, lebo boli spachtosi a este potrebovali cez obed spat. Vtedy som ich nechala doma, kedze skolka byva vtedy zavreta. Musis si to sama zhodnotit, ci tvoje dieta je schopne cestovat busom, ci zvladne chodenie a vsetko okolo. U nas to byva nepovinne, takze kto chce ide, kto chce, necha dieta doma. Inak mimochodom moja svagrina byva v CR a tam od v skolke od troch rokov chodia na tyzden do skoly v prirode a vsetci to zvladnu a deti sa na to tesia. U nas je aj taka moznost, ze chodia s niektorymi detmi aj rodicia, ak je miesto v buse. Skus sa opytat, mozno by sa to dalo aj u vas a bola by si aj ty spokojnejsia a aj dietko by malo zazitok. 🙂

sisaha
28. máj 2014

od nas boli zo skolky na nejakej farme.. Decka sa tesili, mali zazitok... Ja som za. Uci ich to discipline, samostatnosti, rozvijaniu vztahov, komunikacii.. Potom deti, ktoré rodicia nepustia idú na ZŠ do školy v prírode a 5 dní tam preplačú, lebo nie sú zvyknuté na kolektívne aktivity.

prasiatko30
28. máj 2014

pripada mi to ako super napad - deti sa trosku odtrhnu od maminkinej sukne a maju nove zazitky. moje decka absolvovali prvy takyto vylet v 3 rokoch - tiez na farmu, ktora je vzdialena asi tak na 30min cesty autobusom - dieta cele stastne, domov prisli spokojne s novymi zazitkami. nechapem preco by to malo byt na skodu???

googwife
28. máj 2014

Ahojte.tak my sme boli v zoo v ČR minulý rok a tento rok boli v Rakúsku v zábavnom parku ja som z malým nebola podľa mňato uuž bolo moc ďaleko.A samozrejme z rodičmi prípadne ak je dostatok miesta tak aj súrodenci.

jasminet
28. máj 2014

za mojich cias (rok cca 1985) sme zo skolky chodili na tyzdnovu skolku v prirode, bez rodicov... to sme mali 5-6 rokov.
v nasej skolke byvali taketo vylete, ale posledne 2 roky nebol ziaden.

jankastubka
28. máj 2014

Hmm ja este nemam dieta v takom veku, takze neviem posudit. Ale veeeelky obdiv patri ucitelkam, ze take cosi zvladnu. Ved si len pomyslite, ze aj vam sa hocikedy dieta vytrhne z ruky a niekam rozbehne, a mat to pod palcom pri nejakych 20 tich detoch, ved to je ucitelka jednou nohou v base.
Urcite je super, ked deti maju rozne zazitky, ale zase my sa aj sami snazime tie zazitky dietatu davat (aj ked je este malinka), takze zase nudzu o ne nebude mat. Kazdy vikend vymyslame nejaky program a ked nic nie je, tak minimalne na dom k starkym jednym alebo druhym.

stanislavao
28. máj 2014

neviem, co je zle na vylete. a nehovorte mi, ze na nasich cias to nebolo. uz ja ako skolkarka smechodili na skolsky vylet. ci uz zoo, na lod po dunaji a pod. moj syn boli vcera na vylete, cca 20km na jednej farme. velmi sa detom pacila cesta busom a aj vylet, zvieratka a vsetko, co zazili. maju zazitok. pani ucitelky su mile, ochotne a zodpovedne. urcite je to dobra vec a pre deticky dobra skusenost a zazitok.

heni79
28. máj 2014

Čo si myslím o výletoch zo škôlky - že je to super vec!
Neviem, čo sa ti zdá nevhodné - že sa deti ešte len učia disciplíne? 😕 Ale veď na výlety sa chodí spravidla koncom školského roka, teda ten máj/jún a to sú deti v škôlke už nejaký ten piatok a disciplínu musia mať už dávno zvládnutú. Však rovnako už dávno napr. chodia na prechádzky, nie sú iba zavreté v škôlke. 😉 A iste nejde s nimi jedna učiteľka na celý autobus. Neboj sa, škôlky to majú dobre premyslené, aj rozdelenie dozoru. Vedia, akú majú veľkú zodpovednosť!

betunka39
28. máj 2014

Nie je to nič zvlaštne, ja som takto išla ako dozor už s mojim najstaršim čiže 18 rokov dozadu. Boli 2 učiteľky 3 rodičia a 12 deti. Aj potom neskor sme sa takto striedali a pre deti je to super zažitoak a nový poznatok.

mamavera
31. máj 2014

som učiteľkou v škôlke, z vlastnej skúsenosti - výlety určite áno, deti majú nové skúsenosti, zážitky s kolektívom, sú samostatnejšie. Ale do štyroch rokov určite len doobeda, aby únava a mrzutosť nezatienili pekné zážitky z výletu. S predškolákmi sa dá ísť už hocikam, viac krát do roka, ale nie je vhodné cestovať na väčšiu vzdialenosť ako 50-60km. Potom polovicu výletu deti strávia sedením v autobuse, čo nie je bohviečo....deti sú na výlete zlaté, je to síce pre nás obrovská zodpovednosť, ale aj úžasné zážitky. A jednou nohou v base sme stále, aj keď sú deti na postieľkach, aj tam mi dieťatko dostalo epileptický záchvat a zapadol mu jazyk....to sa nedá tak brať, aj vodič autobusu, zdravotná sestra, tréner, lekár a more ďalších sú jednou nohou v base. A v podstate každý z nás, kto si sadne za volant. Decká sú naozaj na takýchto akciách perfektné, sú veľmi zlaté, ako potom jedno cez druhé rozprávajú zážitky rodičom, keď prídu po nich.

horana
31. máj 2014

Ako svet sa nezruti ked skolka vylety nerobi, na tom to nestoji a nepada.
Nase deti ale maju na to uzasne spomienky, a to nielen na vylety ale aj vycviky (korculiarsky, plavecky - dochadzali busom kazdy den), alebo trebars na noc v skolke - prespatie, pyzamova party, baterky a spol.
Cim viac podnetov tym lespie.
Ved aj s rodicmi chodi skolkarske dieta uz vselikade, vyjazdy, vylety, dovolenky, nesedia len doma s tym ze dieta je este male, ci?

lubiduch
31. máj 2014

neviem kolko mas rokov, ja mam 28 a nie je pravda ze v mojom detsve sme nikam zo skolky nechodili. mali sme dokonca skolku v prirodu ako 4-5 rocne deti, na 5 noci bez rodicov a bolo nam super 🙂

a v ine dni sme tiez chodievali, boli sme z krajskeho mesta, cize skor to boli vylety do prirody, chodilo sa busom a ak si spravne pamatam raz sme sli aj vlakom....

no poviem ti krajsie zazitky zo skolky ako tieto vylety ani nemam 🙂

libka1
31. máj 2014

u nas chodia len ucitelky bez doprovodu rodicov, boli takto nejakych 40 km na dopravnom ihrisku, nosievaju ich autobusom do sauny (to len predskolakov), boli pozriet oboru so zvieratkami. kebyze malu nepustim asi by bola nestastna, vzdy pride taka spokojna a plna zazitkov. takze ja som rada ze take aktivity maju. so skolou v prirode na tyzden by som asi vahala, to sa mi zda pre predskolakov este moc narocne, zaviselo by od dcerky ci by chcela ist aj na noc prec 😉

amouramour
31. máj 2014

No ja sim zo skolky teda na vylety chodila aj do skolky v prirode;)))

mircalla
31. máj 2014

@svetluska4 Asi som blba ale nezozumiem otazke - vadi ti, ze deti chodia na vylety?
Pokial mesto ci dedina,kde je skolka neposkytuju dostatocne moznosti, tak musia holt cestovat a nie je to kazdy den. Ja akekolvek vylety ci aktivity podporujem, deti sa pri tom vzdy nieco nove naucia a maju nove zazitky

vinifred
31. máj 2014

....ja by som ich nepustila nikam..a v dospelosti by som si zakúpila prístroj na cvikanie kariet,aby som ich mala pod kontrolou.. 😀

andrejka1983
31. máj 2014

my sme s deckami chodievali casto na výlety, alebo na plánovane exkurzie, a aj o dost dalej, aj do školy v prírode, dokonca so staršími žiakmi (1stupen ZS ) sme boli aj v Rakusku v lunaparku, ci v Budapesti....decka boli nadšené, a dá sa to všetko v pohode zvladnut, ak sa chce a dobre zorganizuje 🙂...každý výlet sa dal najprv odsuhlasit na rodičku...a je pravda že zakaždým som sa stretla aj s rodičmi, ktorí boli zásadne proti, kvoli tomu že to bolo bud pre nich drahé, alebo zbytočné vyhodené peniaze....ale to boli vždy len dvaja, traja max. 🙂

lejlla
31. máj 2014

aj nase deturence boli vcera autobusom na den deti v blizkej dedinke,tam sa potom poprechadzali po lese po luke pobehali a kedsa vratili v skolke mali gulas...uz den dopredu mal ruksak pobaleny 🙂))
a syncek o tom rozprava este dnes ako bolo super 🙂
ja som za...

zuzin78
31. máj 2014

Moja dcerka bola teraz na plaveckom a dochadzali kazdy den 30 km tam a 30 km spat a iba ich ucitelky osli s nimi a zvladli to . Deti mali zazitok , aj z autobusu, ved v dnesnej dobe deti uz skoro nechodia autobusom, vsade ich vozia rodicia autom ( cest vynimkam ) teraz idu na skolky vylet cela skolka aj tie 3 rocne deti na vzdialeny ranc 40 km tam a 40 km spat , a deti sa tesia . Musela som podpisat suhlas ze som oboznamena z vyletom kde idu, keby pridu , ze im obed daju suchy , a ci suhlasim ..
Ja som za vylety ako keby by mali deti byt stale len v skolke .. Budu mat zazicky na ktore budu spominat velmi dlho ...
Ak nechces davat deti na vylet , je to len na tebe, urcite ta nebudu v skolke ucitelky nutit aby tam islo tvoje dieta , bud si ho nechas vtedy doma alebo pojde do druhej skolky , triedy ...

tigri
31. máj 2014

V nasej skolke sa tiez chodi na vylety a deti su z toho nadsene. A samozrejme nechyba ani skolka v prirode pre 5 rocne deti. Deti sa inac spravaju v skolke ako doma, nikdy nebol ziaden problem u starsej dcerky a ani teraz u mladsej.

lencika
31. máj 2014

podla mna uzasna vec deti si to pochvaluju a v sukromnej skolke kde chodi moja dcera to beriem ako normalnu vec za tolke peniaze tak nieco navyse by to chcelo