Mám dať dcérku do škôlky, keď sú tam vši?

sarlota1986
7. mar 2016

Ahojte,
mam mini dilemu,ci poslat dcerku do skolky alebo nie..
Maju v triede vsi,dostali sme spravu mailom,pytala som sa ucitelky a vraj momentalne ma jedno dievcatko...nepovedla ktore,tak neviem,ci je v skolke alebo nie...
moja dcerka je mulatka,ma cernosske vlasky a tak si viete predstavit,aka by to bola katastrofa to riesit...
dnes maju volno,ale zajtra normalne funguju..
a tak neviem,ci dcerku dat ci nedat...
ak nedat,aka je asi doba,ked prostredie bude bezpecne...mate niekto skusenost...?
dakujem...Lota

qwertxy
7. mar 2016

existuje sampon, ktory vsi "odhana", teda nebudu mat na vlasy tvoje dcerky chut 🙂 ostanu po nom sice take mastejsie vlasy kym sa to zmyje par umytiami, ale lepsie ako vsi...neviem vsak ako sa vola, davam to ako typ
na zvysne otazky poradit neviem

mamjka
7. mar 2016

nedala by som...možno je voľno koli hygiene a dotyčná/ý čo to má by v škôlke vôbec nemal čo robiť tak je to možno prehnané ale aj tak by som nedala...pamatám sa ako švagriná vyčesávala svojej dcérke a to nemala žiadne husté vlásky a des to bol ...☹

dena10
7. mar 2016

Pracujem na mieste, kde často prijímame zavšivené deti. Ako prevenciu používam 100 % čajovníkový olej, ktorý si vtieram po umytí do vlasov. Ak sa vši vyskytnú, aplikujem si repelent na vši (napr. Predator Junior). Bývajú aj na prírodnej báze (silice). Musím si poklopkať, ešte som nemala, ale je pravda, že si na rozdiel od detí dávam pozor. Ak už boli v triede, je veľká pravdepodobnosť, že ich niekto chytil a nevie o tom... Najlepšie je, ošetriť všetky deti naraz. Oprať čiapky, obliečky a pod.

seahorse27
7. mar 2016

Vsak volno asi maju na to, aby vykonali dezinfekciu/dezinsekciu a malo by to byt ok. Keby som dceru nemala davat do skoly kvôli vsiam, tak by tam nechodila asi vôbec, lebo vsi maju v triede permanentne s malymi prestavkami. Ja som ako prevenciu zvolila prirodny bylinkovy sampon proti vsiam - pouzivame raz za tyzden a kazde rano striekam vlasy preventivnym sprejom proti vsiam. Zatial vsi nedoniesla....klop klop.

maminee
7. mar 2016

no ja by som urcite nedala. najprv by zom zistovla ci dieta ktore ma vsi je doma a nie v skolke, to je prvorade. a ked sa tie vsi rozsiria medzi ostatne deti,budu si to posuvat ovela dlhsie, ako ked teraz nechate deti radsej doma

ludka140281
7. mar 2016

ja by som dala dieta do školky s tým,že dieta(nositel) tam nebude,čo zo zákona ani nemože ostat v kolektíve.....na vlásky kupiš v lekárni šamponik ....Na druhej strane vžij sa do matky ktorej dieta to má,,,,,,,,riešila by si rýchlo všetko,lebo by si sa sama hanbila a nechcela by si vzbudit podozrenie,,,,vlasky doma pravidelne sleduj a ak niečo,hned k lekárke..
aj moja dcerka maju v školke " vlasate bonusy",zatial sme to doma nikdy nemali,ani nechceme,ale branit sa treba
aj dcerka školáčka maju na škole,no zato ju nenechám doma....nech je doma nositel,nemusi trpiet okolie 🙂
tolko moj názor 🙂

okataivana
7. mar 2016

ja myslim ze nositel musí ostat doma! jako prevenciu pouzi dcerke na hlavu:

10ml Mandlového oleja 5 kapek Esenciálního oleje Tea Tree )
spoj 5kvapiek tea tree oleja s mandlovym olejom 10Ml, daj medzi dlane a vtri do hlavy dcerky kazde rano najlepsie před odochodm do skolky,skoly
uz kde su vsi tak LIECBA:

Olivový olej,Tea tree,levandula,rozmaryn alebo eukalyptus.

na noc: 50ml olivového oleja,10kvapiek Tea tree
sprej k urychleniu odstranenia vsi:

50ml mandlového olejea 10ml vodky 5 kapek Tea Tree
5 kapek Levandule
5 kapek Eukalyptu
5 kapek Rozmarýnu
do mandlového oleja kvapnut,jeden,dva alebo vsetky olejky,priliat vodku,dat do flase a doliat destilovanou vodou,pretrepat.
podla potřeby třeba sprejovat aj doma,vankuse,vlasy, postel ...

miriam11
7. mar 2016

Ja davam dcerke prevenciu, dostat v lekarni taku esenciu, pridam 2-3 kvapky do samponu a vsi nikdy nemala. chvalabohu 🙂

fem
7. mar 2016

poradim ti tento sprej je prirodny liberella, sprej nie je vobec mastny, da sa strieknut aj na ciapku, alebo ramena, nezanechava ziadne skrvny https://www.adcc.sk/web/kozmeticke-vyrobky/deta... aj sampon tej istej znacky je tiez prirodnej baze, https://www.adcc.sk/web/kozmeticke-vyrobky/deta... Ja sama ho normalne pouzivam, mam ho rada.

maslenka47
7. mar 2016

@sarlota1986 neexistuje ziadna doba, kedy je to uz "bezpecne". Ak niekto ma vsi a neriesi ich (alebo riesi, ale sa mu vo vojne nedari), moze ich mat aj mesiace.

V prvom rade nema co v skolke robit to dieta, co ma vsi.

horana
7. mar 2016

U nas v skolke viselo oznamenie o tom ze sa vyskytli vsi pomaly kazdy mesiac, max.dva. A pritom napohlad slusna skolka, ziadne "divne deti" ani socialne pripady. To by dcera nemohla chodti vacsinu casu keby som ju vzdy nechavala doma.
Dieta u ktoreho to zistia, samozr. hned musi domov, ostatnym sa odporucalo a rodicia museli podpisat ze umyvaju v protivsovom sampone detom vlasy...ja som to uz brala ako rutinu, ten sampon sme mali na policke pripraveny preventivne stale..

katkarina
7. mar 2016

Jemineeee...chapem obavy ale no tak vsi to nie je nic strasne..ked chces mat istotu zmyvaj jej vlasky samponom ale aby nechodila kvoli tomu do skolky? Vies dcera chodi do skoly a kazdy rok minimalne tri razy strasia ze maju na skole vsi..keby zakazdym zostane doma.. Tak aky by to malo zmysel? Ved by bola viac doma ako v skole..inak este ani raz ich nemala.. Rozumiem obavam ale vies toto je strasne bezne a neda sa ju vzdy nechat doma.. Chapes ako to myslim?

silvusinka353
7. mar 2016
Používateľ silvusinka353 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od silvusinka353.

by som tiez asi nedala..

katulienkax
7. mar 2016

No ak si doma nedaj ale take co pracujú moc nad tým uvažovať nemôžu. Inac vsi su svinky ani sme sa nenazdali a mala som ich ja a aj švagriná ktorá bola s malou len 2 hodiny ale intenzívne sa hrali. Takze naozaj netreba nikoho obviňovať zo špiny chytíš ani nevieš jak. A treba byt rad ze ta maminka toho dievčatka sa vobec priznala lebo mnohí sa nepriznajú vobec hlavne z dôvodu ze budú naňho ukazovať ze on ten všívavy hoci polovica triedy moze byt zavšivavené ale nepriznajú to. Ja napríklad neverím tomu ze len jedno jedine dievčatko v triede ma vsi a ostatní su čistí. Nie su ale nepovedia lebo sa boja. Nechajú dieta doma a povedia ze šlo k babke pritom tyzden odstraňujú vsi.

evkafekete
7. mar 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

určite nie!

rebeka25
7. mar 2016

U nas v skolke boli tiez vsi a nevidela som to ako dovod aby som ho do skolky nedala. Kazde rano som mu dala na vlasky paranit sprej a nebol problem.

sovica
7. mar 2016

Ak momentálne nechodíte do práce, tak ju nechajte doma. Keď som si to mohla dovoliť, tak som dieťa nechala v takomto prípade doma cca týždeň. Prednedávnom však mali v škôlke zase vši, ale keďže chodím do práce, tak dcérka musela do škôlky. Upozornila som ju, že si nemá dávať hlávku ku hlávke s iným dieťaťom (keď si napríklad šepkajú), žiadne cudzie čiapky na hlavu, nech sa nehrá v Kuschelecke (v kútiku, kde si môžu deti oddýchnuť na vankúšikoch a dekách) a každý deň som jej kontrolovala hlavu a pre istotu sme aj každý deň umyli. A zopla som jej vlásky do chvosta. Vši, chvalabohu, nedostala.
U syna zase minulý rok v triede to bolo permanentné, každý mesiac a to myslím vážne. Chlapci nemali (aspoň o tom neviem), ale medzi dievčatami sa to množilo jedna radosť. Majú tam asi 5-6 dievčat, čo majú vlasy dlhé po pás. A to žijeme v Nemecku. Takže je to úplne jedno, či Slovensko alebo Nemecko - vši sa množia všade.

ivett1
8. mar 2016

@sarlota1986 ak tvoja dcérka nemá už vši alebo ich vajíčka - čo zistíš, keď jej skontroluješ vlásky, stačí ich len preventívne umyť - nám sa osvedčila Liberella (má prostriedok na prevenciu aj na akútnu potrebu-t.j. keď by už vši boli a hlavne je dosť dôležitý ten hrebeň na vyčesávanie, ktorý obvykle pridávajú k baleniu)
a normálne dať do škôlky.... ak má ošetrené vlásky preventívne, je naozaj minimálna šanca, že nejaké vši chytí ...
dievčatko, ktoré malo vši a rodičia to oznámili, by malo byť doma a dokonca sa to hlási u detskej doktorky a ona mu predpíše účinný prostriedok - na recept 😉 a potom aj vydá potvrdenie, že môže do MŠ ...

PS: ten postup je na rodičoch, takže, ak ho dôsledne nedodržia, budú sa v škôlke objavovať vši ....stále ....nič moc