Syn hryzie iné deti

seat967
11. sep 2014

mamicky prosim poradte mi syn zacal hryst deti v skolke. :( ako ho to odnaucim lebo mi je luto tych deticiek ☹ a najma mi je to neprijemne pocuvat kazdy den dakujem za rady

eeffka
11. sep 2014

@seat967 pohryz ho ty! nech vie ako to boli, bez srandy
deti mam 2 , odskusane na oboch 😎

seat967
autor
11. sep 2014

@eeffka akurat som to skusila ked sme sa vratili zo skolky a on mi to hned siel vratit ☹

demeterka
11. sep 2014

@seat967 Asi si ho kusla moc slabo a bral to ako srandu 😉

sophie1981
11. sep 2014

@seat967 mne dnes dcera pozalovala na syna, ze tiez v skolke uhryzol nejake dievcatko do ucha kvoli hracke....tiez netusim co s tym..on sa to naucil ako obranu ked sa pobil so sestrou a uz nemal sancu vyhrat, tak ju uhrzol...skusala som mu to vratit,ale stale ked je v nudzi si takto "pomoze"

eeffka
11. sep 2014

@seat967 asi naozaj slabo ako vravi @demeterka
ja ked som kusal svoje revali.... aj zuby mali otlacene, nechcem sa "chvalit" len ze to naozaj nema byt ako srandicka

m.i.r.i
11. sep 2014

@seat967 a ktory? starsi ci mladsi? 🙂 Nas mal tiez obdobie ked mal asi 2 roky a nieco....aj udrel, aj pohryzol...tiez som nevedela co s tym ale podla mna u takto maleho to nie je o tom vracat mu to...ja som vysvetlovala a vysvetlovala a on s tym prestal sam...ked sme chodili von, tak som ho este 2 rocneho bezne nosila na "voditku"..ked sa priblizoval k detom a hrozilo nieco vazne, tak som ho tahala prec od toho dietatka...ale casom pochopil sam a uplne s tym prestal..netrvalo to dlho..bolo to obdobie skusania..podla mna to nepomoze a nie je ani spravne hryzt jeho...

simca06022011
11. sep 2014

pomoze ked ho dakto pohryzie... mne sa mala capala (po tom co ju doskriabali par krat na ulici) hned ako sa niekto priblizil, ak jej to siel vratit tak ho pohryzla a pomohlo jedine ked ju riadne (ale myslim RIADNE) uhryzol spoluziak do ruky, odvteddy sa nebijeme, nehryzieme..
nastastie nikomu nikdy vyzne neublizila, iba v jaslickach take drobne capacky, lebo ked som vedela co robi, nepustila som ju medzi deti bez dozoru ani na krok 🙂))) Ale je to trapny pocit, neurobime s tym ale nic, iba vysvetlovacky atd 🙂))

bonaqa2013
11. sep 2014

hoď mu po ústach...

katkasofi
11. sep 2014

@seat967 moja malá hrýzla snáď každého... Nepomáhal dohovor, ani pohrýzť naspäť... V škôlke jedno dievča pohrýzla do krvi a potom ju vyhrešila učiteľka a odvtedy nehrýzla!! Možno pomôže keď dieta vyhreší cudzí...

margieamatusko
11. sep 2014

Mame podobny problem, nepomaha nic....ani vysvetlovanie, napominanie, ani hryzenie spat, ani capnutie. Nic. Do toho vie este aj skaredo skriabat po tvari. Mam pocit, ze mu to v tej hlavicke vobec neprepina, ze robi nieco zle.

katarinamarkova
11. sep 2014

@seat967 ano detickam ktore to robia len tak zo srandy a vobec netusia ze niekoho pohryzt naozaj boli, to kusnutie spat aj pomoze.....ale deticky, ktore vedia ze to boli a pouzivaju to ako svoju ,,zbran,, lebo ved oni chudence male tych svojich ,,zbrani,,moc nemaju.....to moc nepomoze.
ale aj jednym aj druhym pomoze uplne jednoducha vec: ked vas dieta kusne, rozplacte sa......placte az kym dieta nezacne plakat s vami.
deti su od malnika velmi empaticke a emocie, vyrazy tvare vnimaju omnoho viac ako slova, ci ciny.....a ziadne dieta nie je od prirody zle, ziadne nechce ublizovat.

radlinka
11. sep 2014

U nas ucili...ked ta uhryzne, uhryzni ho spat..aby vedel ako to bolelo... ano deti to pouzivaju ako zbran ked sa inak nemozu branit.

norwayka
11. sep 2014

je to vekom, vies rozpravat? casom, ked sa budu vediet lepsie vyjadrit a spracovat info, tak prestanu sami. a za mna vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat. ked to urobi moj najmladsi, tak ho beriem hned z hry prec, na stolicku a nemoze sa minutku dve vratit. zatial mu vusvtelujem alebo ho necham tak. potom musi prist a povedat prepac a objat a pobozkat brata. v skolke u nas robia to iste, daju prec z hry a rozpravaju sa.

dohodni sa v skolke, aby ste to riesili rovnako. aby v tom nemal chaos. ty tak doma a oni tak v skolke.

tova
12. sep 2014

prave som dnes citala clanok o domacom nasili, deti ktore doma nemaju pohodu, su v strese, rodicia sa hadaju, biju, nadavaju tak oni potom biju ine deti tak to navonok preukazuju

sissmiss
12. sep 2014

@tova a autor toho clanku?

janickacrazy
12. sep 2014

@tova No v niektorých prípadoch to može tak byt, ale nie je to určite pravidlom. My sme mali v školke chlapca, ktorý hrýzol deti stále, aj ked jeho matka žila s ním a jeho 20ročnou sestrou sama a doma mal pohodu, žiadne hádky ani bitky. No velmi zle rozprával, takže psychologička im povedala, že on sa tak s detmi snaží kontaktovat, že hryzie, lebo nevie rozprávat. Ako 3ročný vedel len pár slov povedat.
@seat967 tebe synček dobre rozpráva či ako?

simca06022011
12. sep 2014

@tova dobra hlupost... nehnevaj sa.

seat967
autor
12. sep 2014

@m.i.r.i mladsi syn ale tak budu mat pokoj skolke lebo po dvoch tyzdnoch co douzival atb. je zas doma ☹

seat967
autor
12. sep 2014

@janickacrazy syn nevie riadne rozpravat lebo ma 2,5 roka my mu rozumieme co chce a podla mna je to tiez blbost my sa nebijeme nehadame a ked kricim tak jedine na deti ak nieco vyvedu

janickacrazy
12. sep 2014

@seat967 No vidíš, možno je to aj tým, že nevie, ako sa tým detom prihovorit, tak ich hryzie. Aspon tej mojej susede tak povedala psychologicka, že vraj ked začne viac rozprávat, tak by mal prestat hrýzt. Skús mu vysvetlovat, že ked bude deti hrýzt, že mu nepožičajú hračky a nebudú sa s ním hrat. A doma nehryzie?

seat967
autor
12. sep 2014

@janickacrazy doma nehryzie. ale oni su taka trieda od 2- 3 roky tak nie sme jediny co nevedia rozpravat 😀

janickacrazy
12. sep 2014

@seat967 Moj zase doma občas pohrýzol staršieho syna, ale v škole nikdy ani na ihrisku, chvalabohu. A učitelka to ako rieši v školke?

seat967
autor
12. sep 2014

@janickacrazy no dala ho sediet na stolicku

tova
12. sep 2014

ja nemyslim, ze bude to rozpravanim, moje deti v 3r. nevedeli rozpravat iba par slov, a nehryzli, nebili sa, ani medzi sebou, skusili raz, dva, medzi sebou ked mali rok, dva a to som hned pohrozila vazne ze take sa netoleruje. odvtedy ziadna agresivita. A vidim na detoch v skolke a ihrisku ktori su bitkari, ze oni potrebuju stale niekoho napadnut, zbit, bud doma sa im dost nevenuju (alebo ich agresiu ignoruju az ked sa niekto stazuje potom to riesia, alebo ich rodicia biju, alebo surodenci proste on to niekde vidia, deti sa bitkari nerodia. Raz mi 3r. chlapec napadol na ihrisku 4r. syna, sopliakovi raz nestacilo aby sotil do mojho syna, ktory len stal on sa chcel bit dalej, vtom som mojho zobrala, otecko toho druheho sa hral s telefonom, synovi ani slovo nepovedal kazal mu ist nikam inam... ake ma ponaucenie ten chlapec?? ved im po hlave skace

zuzanitaina40
12. sep 2014

Moja mala ma rok aj 5 mesiacov a stale deti stipe, hryzie, bije. Mohla som jej vysvetlovat, urobit jej to iste, na nu nic neplati, hadam z toho vyrastie. Jej vobec nevadi, ked som jej to spravila ja, lebo ona ked aj padne, moze sa poudierat, neda si povedat a akakolvek bolest jej vobec nevadi.

jika80
12. sep 2014

aj moja dcera kusala v jaslickach deticky, pouzivala to hlavne v stresovych situaciach, ked nevedela svoje emocie spracovat a reagovat na "normalnej" urovni. ked zacala viacej rozpravat a komunikovat s ostanymi detmi, zlepsilo sa to. Ja osobne by som ju nekusala naspät, ale to je len moj nazor.

sissmiss
12. sep 2014

@tova ako sa volal autor clanku ktory ci "prave dnes" citala na tuto temu?

To co si popisala je nezmysel.

Tvoje deti kludne mohli hryzt, je to bezne a prirodzene, popytaj sa uciteliek v skolkach, to nie je o vychove alebo prostredi doma, to je o vymedzovani hranic a komunikacii. Potreba agresie je v kazdom cloveku, to ze ty tomu nerozumies neznamena ze to tak nie je a ze agresia je zla. Nie kazdy rodic s tym dokaze pracovat u deti a deti same o to menej. Ale hryzenie pri napadnuti nesvedci o agresii ale o vyjadreni nesuhlasu, hnevu, v case kedy este nevedia rozpravat

norwayka
12. sep 2014

mam troch chlapcov po sebe a skutocne je to vekom a tym rozpravanim. ked sa budu vediet rozpravat, tak prestanu. a nema to nic spolocne s bitim, hadanim a podobne. zijem v krajine, kde je trestne akekolvek nasilie na detoch. v zivote som deti nebila, s manzelom sa mame super. a predsa vsetci traja hryzli, aj bili, aj kopali. na stastie, uz len ten najmladsi sa nevie vyjadrovat. ako nahle najdu slova a ludia ich pochopia, zmeni sa to. daj tomu par mesiacov. ako bratia si moji sem tam capnu, tiez to rychlo riesime a vtedy sme najhorsi my, lebo bratia si sami seba hned zastavaju. neboj nic, ono to prejde a ber to tak, ze dnes pohryzie on, zajtra pohryzu jeho. proste je to normalne medzi malymi detmi. niekto je kludnejsej povahy a vie to ustat, ale vacsina hryzie, kope, bije. niekedy nevedia ustrazit motoriku a chcu pohladkat a capnu ti 😉 rob to, co robia aj v skolke, ak sa to stane doma. a v skolke musia len vysvetlovat a davat ho prec z hry, ak pohryzie. a podla mna je aj velmi dolezite potom ist 'povedat' prepac, nech uz to naznaci tak ako len vie.

su vynimky, ked to maju doma zlozite, ale toto pri tych najmensich detoch je normalne a velmi bezne.

norwayka
12. sep 2014

jaj a este som ti chcela povedat, ze najviac treba davat pozor pri detoch rovnakej velkosti. mam odkukane, ze vacsinou najmladsi 'napada' toho stredneho ako najstarsieho. stredny je velkostne blizsie najmladsiemu.vacsia konkurencia mozno aj a niekedy liecenie frustracie. preto mozno doma toto nerobi. plus doma ho rozumiete lepsie.

tova
12. sep 2014

@sissmiss bolo to na yahoo nechce sa mi hladat.