10 mesačné dieťa má problém s jedením
Poraďte čo robiť aby mi čo najlepšie papalo.Rano keď vstane okolo šiestej, tak chce len UM, vypije tak 210ml ,potom on pomali do obeda nieje hladný a keď mu dám okolo 11-tej zeleninovú polievku,skúšala som ich viac, tak horko ťažko to doňho vopcham, zje tak 10liz.a druhé mu dám tak až po obede, lebo nechce hneď a zje tiež malo.Niekedy ani to, ohrduje nad tým ,tak mu musím dať UM.A už ku večeru zje sem tam nejaké ovocie ,alebo kašu a vnoci sa nevie dojest, tri krát sa mi zobudí na hlad.Ako kŕmiťe svoje detičky a po akých časoch? A koľko krát denne dávate UM príklad 10mes.dietatu? Ďakujem za každú odpoveď.
@silvia2103 teraz som si vsimla, co si pisala vyssie o mlieku...nevedela som, ze maly mal traviace problemy uz od narodenia, nespominala si to....ak je to tak, tak rozhodne cukor vylucit! to by mala pediatricka vediet, som v soku, ze ti sama radila pridat do polievky cukor.... 😠. A preco vlastne kakal tu krv z nutrilonu? aky bol dovod?
@silvia2103 a inak, prave som to pozrela, aj moj krpec bol na tom hydrolizate, ako to volas (hydrolizovane UM), ale nebol to nutrilon
@silvia2103 No evidentne nejaky problem ma, ked nevie kakat. Ano nutrilon zapeka, ale aj to nie vsetky deti. Niektore deti zapeka beba, ine sunar. Kazdemu sadne nieco ine. Co sa Ti tu viacere snazime naznacit/napisat je, ze akekolvek problemy s kakanim Tvoj syn ma, cukrom to iba zhorsujes. Nehovoriac o tom, ze ak je urologicky pacient, ma problem s oblickami, ze? A tym cukor tiez nepridava. Ani pribinaky a termixy a podobne hluposti. Ale tu je to jak hrach na stenu hadzat, nehnevaj sa na mna.
@aliza ja viem ze obsahuje ale bezny fenikel nechcel ..v nemocnici mu davali nutrilon ha ale zmenili strukturu obsahu odvtedy mi sestricky vraveli ze z 10deti zacalo kakat krv 7..drazdili sliznicu...v nicom inom to nebolo ..potom sme presli na tento novy nutrilon nemal ziadnu inu stravu ten ho zacal kompletne zapekat tvrde hovienka vsetky testy mu spravili a je v uplnom poriadku len nam dr kazal rurkovat ze nic ineho sa neda robit teraz od 8mesiaca sme zmenili bebu sensitive je to to iste tmave hovienka tvrde zoopakoval nam to iste ze su to hydrolizaty pokial sa mlieko nevyluci kakat riadne nebude ..vyskusali sme prejst na flasku mlieka denne aj to len napr 150ml mlieka a aby bol zasytenejsi tak tie marina keksiky do toho a pomohlo kakal .9mesiaci prestal spavat pytal mlieko davka sa zvysila na 180ml a uz znova den sa vykaka potom mu musim pomahat...dr povedala ze musime do neho dostat zeleninu ked ju odmieta na spicku lyzicky cukru zacal mi to jest a cukru pomaly ubuda..
@kofoluska ja som pisala ze pribinacika nedavam termix alebo milacika dam a na striedacku s bielou activiou..obmedzenia v jedle na urologii nedostal on mal plastiku ladvinky komplet lebo sa mu upchala pre neho je dolezity dostatok tekutin a s tym on teda problem nema..a na starosti nas ma prednosta polak na kramaroch ten ho chvali s vysledkami..ja neviem ale tam sme stravili hrozne dlhy cas a velakrat sestricky aj lieky davali do vody s glukozou aby to maly zjedol ..
@silvia2103 Neda mi nenapisat Ti, ze ak mu davas granulkovy caj je jedno, aku znacku, ochutnaj ho.....nezistila si, ze aj tam uz je cukor? A nemyslim, ze to nekakanie bude sposobene vylucne zelezom, ci UM, ale ozaj prebytkom cukru.Ak malemu ochucujes cukrom polievku uz teraz, ked je este maly a prirodzene chute ma len spoznavat, co budes robit, ked bude mat 3 roky, svoju hlavu v jedeni (a nielen tam) a zavislost na pricukrovani? Palec hore.... 😉
@smejko0501 prepac, ze sme trochu odbocili od tvojho problemu.... 😔.
Ale k veci, ak ti zje 10 lyziciek, podla mna to staci. Ak ti zje polievku a druhe nechce, tiez je to podla mna v poriadku. Prvy rok moj syn polievky nejedol vobec, robila som len kasovite prikrmy, neskor popucene, nikdy nejedaval polievku a druhe za sebou, ci v jeden den. Ak ti zje ovocie, tak super....Moj syn pil mlieko priblizne podla odporucani na krabici na jeho vek, uz si teraz nepamatam, kolko za den to bolo, ale viem, ze na ranajky maval dlho iba mlieko, nic ine nechcel a jedol potom az prikrm na obed, takze v tom nevidim az taky problem. A ta noc...to neviem poradit, moj syn uz v tomto veku v noci nepil mlieko vobec, pil ho iba cez den, v noci hladny nebol. Mozno pridat jednu davku mlieka cez den a v noci sa snazit zredukovat na 2 krmenia? v tomto fakt nviem poradit, kazde dieta je ine.
@silvia2103 Mam len otazku termix, pribinacik ( termix urcite, pribinacik nie som si ista)obsahuju tvaroh, ktory sa odporuca az od 1 roka lebo detom zatazuje oblicky. Tvoj syn Je urologicky pacient. Ci to nevadi?
@silvia2103 a ten hipp cajik si mu odkedy zacala davat? a inak, termix je tvaroh, ten by celkovo 10 mesacne dieta este nemalo, prave kvoli oblickam. A ak musite dbat na pitny rezim, tak ak mozem poradit, odporucila by som len cistu vodu, caje uplne vylucit. Caj nie je pitny rezim, na to pozor. Je to sice tekutina, ale nehydratuje dostatocne....caj by sa mal pit prilezitostne, nie ako hlavna a casto jedina tekutina pocas dna a este aj osladena.
@tana2278 bezny termix nekupujem ale coopacik tvaroh asi obsahuje aj mnamkacik ..nevravela mi dr ze by to nemohol ani urolog..a maly ma (klopem na drevo) vysledky prekvapujuce dobre co sa tyka ladviniek ale tiez nevravim ze mu to davam vkuse
@aliza vodu mozem tlacit do neho ale nechce mi ju vobec ..nam aj ten feniklovy caj casom vylucila naduval ho strasne a tak sme presli na ovocne caje lebo aj bylinkove nam povedal urolog ze vysusuje..a posledne vysledky ukazali ze maly ma po plastike ladvinku aj na ocakavanie doktorov vynikajucu a ze bude rovnocennym partnerom k tej druhej ..len maly mi vypije za den aj 300ml caju a najma teda vecer po krupici ta ho smadi..
@silvia2103 ved ja rozumiem, ze voda az tak nechuti, ze caj je pre deti podstatne chutnejsi....najlepsie je s cajom vobec nezacinat lebo dieta na caji na vodu uz neprejde. Dcera je v pohode, nema problem s pitim vody, ale syna musim s vodou nahanat, ale ine nepiju, raz za cas dzus z cerstvych pomarancov,a le to len ako zdroj vitaminu C, nie ako pitny rezim.
@aliza No malemu caj davali uz v nemocnici na zotavenie a tam mi poradili aj caje..
@silvia2103 ja viem, u nas je proste cajova kultura....nikoho ani nenapadne, ze to nemusi byt pre zdravie az take prospesne, ved cele generacie vyrastali na caji...vsade je caj, v skolach, v nemocniciach....tak preco by to mal niekto spochybnovat..... Tu caj u deti neexistuje, ani sa neodporuca ina tekutina, ako mlieko, voda postupne az s prikrmami.
@veriiii nie nepapal chlebík ani iné pečivo, lebo on sa mi zobudí o šiestej a vtedy mu dám mlieko a to ho zasiti do tej 11-tej.
@sisa077 on ráno nechce raňajky, lebo skoro vstane a je asi v poctate aj nasyteny z noci, možno aj preto vydrží nejesť do obeda..A zúbky mu idú od 4-teho mes . Teraz mu vyšiel piaty, ale to že nechce jesť nieje tým, lebo on to tak má od kedy ho prikrmujem.
@kofoluska čo píšeš o tom mlieku, pripojím sa ,je naozaj pravda ,že niektoré UM neprospievaju na stolicu, ja som mala dve UM ktoré mu zastavovali stolicu, tak som mu musela vymeniť , ale to bolo keď bol menší, už asi 5mes.mu dávam jedno a to isté.
@silvia2103 žiadny nutrilon ani bebu, ale Hami napríklad, ja mu to dávam kolke mesiace a som stým spokojná. Keď mal malý 4mes.tak som mu tiež kupovala bebu na recept alergény a vôbec mu to nepomohlo čo sa týkalo stolice, mu to skodilo. Takže ja si myslím, že niektoré deti nemusia prijat niektoré alergenne UM a myslím že aj obyčajné.
@aliza no druhé mi nezie...ale ak je to OK, tak to ma teší. Ale aj preto mi to príde tak ,že málo zje, lebo môj mu obcas čosi dáva do ust len tak pozut, že od toho obeda on nemá vôbec odstup časový od jedla, ale nie kazdy den.Aj môj pije mlieko len podľa krabice, nikdy som mu nedávala menej ani viac.A ta noc, no nejak to skúsim zmeniť.
@smejko0501 Nasho zapekal obycajny nutrilon. Zmenili sme na comfort a bolo to v pohode. Celkovo za tych 17 mesiacov jeho zivota spocitam dni, kedy nekakal na prstoch jednej ruky. 🙂 Proste treba najst vhodne mlieko, ktore dietatu sadne. A spravny stravovaci rezim, ked uz je aj na normos jedle, to ani nehovorim. 🙂
@silvia2103 Pozri sa, je to Tvoje dieta. Krm ho cim uznas za vhodne. Len sa potom necuduj o par rokov, ked Ti nebude xciet jest normalne jedla a bude pytat stale len sladkosti a kraviny. Ved uz teraz je nauceny na sladky caj a vodu do neho nedostanes, ako sama pises. Mas sa na co tesit, a to mi ver, ze viem, o com hovorim (ja som sa poucila na inych detoch). A nebud prekvapena, ked aj po vyradeni UM a po tom, co uz zacne povedzme chodit sa mu stolica neupravi. Mozno potom zistis, ze sme tu viacere mali pravdu.
@kofoluska no aj môjho zapekalo aj z Bebi hypoalergenne a keď som skúšala dať iné ako sunar obyčajný, tak aj stoho a keď som začala dávať iba hami, tak do teraz som spokojná. Preto ako vravíš presne, treba nájsť vhodné mlieko a vôbec nesladit. Doktorka mi kedysi povedala, že kľudne môžem dať napríklad do čaju kusocek medu.Ja nechápem čo môže byť na tom dobre aj keď je zdravý, veď deťom to ničí zuby podľa môjho názoru. Kamarátka mu pchala od mala med na cumel a teraz keď má rok sa toho nevie zbaviť a pomali vsetko chce len sladené.
A keď mu robím občas čaj, tak mi vypije aj vodu a z pohára, keď má vidí že ja pijem vodu z pohára, hneď pobeží za mnou celý nateseny, že chce aj on 🙂

@mimik79
@aliza
@mimik79 medzi UM a cistym hydrolizatom je obrovsky rozdiel nam na gastre dr povedal ze ho treba rurkovat tento novy nutrilon zapecie s tym sa neda nic robit ..! A cukor mu zavadzam asi len mesiac aj piskoty ...caj ma granulovany hipp cukor tam nedavam ..