10 mesačné dieťa má problém s jedením
Poraďte čo robiť aby mi čo najlepšie papalo.Rano keď vstane okolo šiestej, tak chce len UM, vypije tak 210ml ,potom on pomali do obeda nieje hladný a keď mu dám okolo 11-tej zeleninovú polievku,skúšala som ich viac, tak horko ťažko to doňho vopcham, zje tak 10liz.a druhé mu dám tak až po obede, lebo nechce hneď a zje tiež malo.Niekedy ani to, ohrduje nad tým ,tak mu musím dať UM.A už ku večeru zje sem tam nejaké ovocie ,alebo kašu a vnoci sa nevie dojest, tri krát sa mi zobudí na hlad.Ako kŕmiťe svoje detičky a po akých časoch? A koľko krát denne dávate UM príklad 10mes.dietatu? Ďakujem za každú odpoveď.
@smejko0501 ahoj ja mam 10m dievcatko, a ma 8kg, este ju kojim jej jedalnicek vyzera takto, rano vstane o 7 papa mliecko kojim ju neviem kolko ml. ale vela toho mlieka uz nemam, o 10 papa jogurt, termix, alebo vizivku, o 12, zeleninovu polievku z maskom alebo kasu z maskom, o 2, 3 ju kojim, potom ovocie banan, jablcko a vecer o 7 ked ide buvat kasicku a spinka celu noc, ona tiez vela nezie za den ale dr vravela ze nasilu jej nemam davat ze ona papa ako jej chuti a kolko jej staci. ja malej nic nesolim, nedavam cukor a chuti jej. Mozno tvojmu malemu idu zubky a zato mu az tak nechuti. casto sa aj moja mala budila ale to len za to ze chcela spat pri mne, vecer ju dam do postielky, a potom ked sa vnoci zobudi o 3 alebo o polnoci tak uz buva somnou dakedy papa a dakedy nechce, len chce byt pri mne.
@silvia2103 Ale citam dievca zlate citam. A na nieco radsej ani nereagujem. Kazdopadne hento bol moj posledny prispevok k Tvojmu dietatu. Rob si ako uznas za vhodne.
@smejko0501 No s tym medom, to ma ide vzdy dorazit. Med je liek. Prirodny, ale liek. Ani ja to malemu nedavam. Ani sama si ho denne nedavam. Bylinkove caje detto. Bylinky su liek. Maly dostane caj ak ideme teraz v zime von a nemam uvarenu polievku. Tak pred odchodom uvarim napriklad harmancekovy alebo feniklovy caj, zakryjem tanierikom a kym prideme, je taky akurat teply, ze sa napije taky fajne vyzimeny. A to je mozno raz - dvakrat do tyzdna. Inak pije len cistu vodu. Ma sice svoje flasky, ale jak vidi nas pit z pohara, pride a napije sa tiez. 🙂 Mm ho pred casom naucil hovorit "teče" akoze voda tecie. Nevie povedat voda, ale ked vidi vodu/caj hned zacne kricat te-ce te-ce a sape sa po nas 🙂
@kofoluska a ešte by som sa chcela opýtať, ja zvyknem malému uvariť na vecer ovsené vločky buď z jablkom alebo avokadom, alebo iným ovocím a nezasiti ho to tak ako UM ,viete mi povedať, že pes čo?
@smejko0501 A kolko toho spapa a coho je viac? Vlociek alebo ovocia? Lebo ja malemu tiez robim vlocky a spi mi po nich v pohode tak ako po inej veceri. A zvyknem robit niekedy len tak, ze vlocky povarim so susenym ovocim a maximalne pridam trochu domaceho dzemu. Nedavam uz niajke ovocie. To rozmixujem a dam mu. (Susene ovocie bio, nie je konzervovane oxidom siricitym.)
@vera1605 ja som písala, že zubami to nemôže byť, lebo to on tak papa od kedy som ho začala prikrmovat, že sa to vôbec nezmenilo...Teraz mu vyšiel piaty zub a ani som nevedela, že mu nejaký vyšiel, je to Sikovnicek ani pri jednom som stým problém nemala...no a kasicka ho vôbec tak nevie zasitit ako UM a nechápem prečo, keď to je hustejšie. ..A somnou v postieľke nikdy nespal, od narodenia je nauceny len v postieľke, tak nemyslím, že si vyžaduje spat pri mne ,keď som ho to nikdy neucila.
@kofoluska no ja urobím, tak liter poriadne husté,vločky uvarím z ovocím dokopy aby to neboli len chuťovo samé o sebe vlocky a to vypije cez fľašu, počas noci mi vypil všetko čo sa zobudil na hlad, ešte aj mlieko som mu musela dávať, čo mu to nestačilo, tak mu to už nerobím. Lebo pri kaše sa mi zobudil aj 5x za noc a pri UM len 2-3x.
@smejko0501 aj moja mala bola naucena v postielke od narodenia, vecer zaspava sama v postielke nemusim byt pri nej. Tiez jej zubky vysli ze som ani o onich nevedela mame 4, Ale tak z nicoho nic chce spat pri mne v noci. ked sa v noci zobudi tak uz len stoji v nej a lahnut si uz nechce. Potom ked zaspi primne zviknem ju dat naspat do postielky lebo sa mi lepsie spi bez nej, a dakedy je somnou do rana, a tak kazde dieta je ine. Obcas moja kasicku vecer nechce radsej mlieko. a este cez den zvikne jest somnou chlebik, a co navarim. A suseda ma malu co ma 18mesiacov a ma 10,4 kg
@smejko0501 Kasa mu je mozno tazka na zaludok. To mal aj moj problem, do asi 13-14ich mesiacov mal na veceru UM. A spal mi po nom celu noc (nepouzivala som nijake good night mlieka). A skusala si kasu len takto z vlociek? Kukni ku mne, mam tam tipy na domace kase. Mozno nieco vam sadne. A teraz pred par dnami som sa konecne dokopala k pouzitiu bulguru a davam mu tiez kuskus. Ten vacsinou so zeleninou. Bulgur ma po uvareni a rozmixovani konzistenciu asi ako puding.
@vera1605 no on sa len zobudí, rozplače sa, ale nestavia sa na nohy. ..to by ma napadlo, keby vstal, že chce ísť ku mne, keď plače urobím mu UM a je klud
@kofoluska no tak asi to je možné, áno skúšala a bolo to rovnaké. ..A čo je kuskus a bulgur? Moc sa v niektorých jedál nevyznám 🙂
@smejko0501 kuskus http://cs.wikipedia.org/wiki/Kuskus a bulgur http://cs.wikipedia.org/wiki/Bulgur na obale je obvykle aj navod, ako to pripravit. Da sa kombinovat aj s ovocim aj so zeleninou.

@kofoluska necitas vsetky moje komenty takze uz ani nereagujem.