icon

Je neslušné v reštaurácii poprosiť zohriať príkrm?

Dnes o 09:40

Ked sa ideme najest do restiky, tak malej rocnej berem prikrm v skle a vzdy poprosim casnika dat na minutu do mikrovlnky
Teraz na FB v jednej skupine uplny linc inej mamicky, ze je to nehygienicke, nesmia sa to atd atd. To fakt sa nesmie??

anonym_7c5a24
Dnes o 10:56

Vela sme cestovali, bezne som pytala zohriat prikrm a nikdy nebol problem. V taliansku mi maleho dokonca majitelka sama nakrmila nech sa v klude najem, potom s nim pobehala celu restiku, vo vztahu k detom su taliani uzasni. V jednej bratislavskej „fancy“ restike mi povedala ze to nesmu ale doniesla mi nadobu s horucou vodou tam som ho fukla a zohriala.

januska12323
Dnes o 10:56

V kuchyni by nemali ohrievať nič čo tam nepripravili. Keby práve vtedy prišla kontrola mali by problém. Ročné dieťa už môže jesť normálne jedlo z tvojho taniera.

anonym_08c21a
Dnes o 11:00
@krasneleto

@anonym_08c21a ano porovnavam podla toho ,co vidis, ze pisem...

@krasneleto tak potom vdakabohu za normalnych casnikov v restauraciach 🙏

biba_18
Dnes o 11:01
@anonym_0f8c70

Mňa skôr zaráža, že niektoré tu píšete, že čo už môže ročne dieťa a ze ma jesť polievku, či niečo iné v reštaurácii a ze svoj príkrm nie... A tie slané vyvary ci iné jedlá vám nevadia? Všelijaké korenie, soľ, vegeta a podobne vám nerobia problém dať svojmu dieťaťu?... Napr. Ja mam syna 10m bio a korigo 7m... Prikrmy. Ma nie dlho, tak určite by som mu v reštaurácii nedala presolenu polievku ci slanú kašu podobne korenené mäso na šťave 🫣🫣🫣

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 mne napríklad vadia slané jedlá - ale mi ani neprišlo na um ísť s tak malým dieťaťom do reštiky. napr ... práve kvôli tomu, že by tam nemohlo nič jesť ... 😒

srnka79
Dnes o 11:05
@anonym_0f8c70

Mňa skôr zaráža, že niektoré tu píšete, že čo už môže ročne dieťa a ze ma jesť polievku, či niečo iné v reštaurácii a ze svoj príkrm nie... A tie slané vyvary ci iné jedlá vám nevadia? Všelijaké korenie, soľ, vegeta a podobne vám nerobia problém dať svojmu dieťaťu?... Napr. Ja mam syna 10m bio a korigo 7m... Prikrmy. Ma nie dlho, tak určite by som mu v reštaurácii nedala presolenu polievku ci slanú kašu podobne korenené mäso na šťave 🫣🫣🫣

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 pripajam sa, niekedy je to presolene aj na mna a to solim dost. plus neznasam umele dochucovadla a tych je tam vacsinou hodne, kadejake dalsie alergeny, mnoho korenia. nie kazde dieta ma v roku zuby ako aligator, ze pozuje rezen, masko z vyvaru, matka asi vie, co spapa, co ma rad, co zvladne, aj preto sme moc do restik s malym nechodili, lebo vyvar bol vacsinou slana bujonova voda s rezancami, kockami mrazenej mrkvy a tvrdymi kuskami masa (nechcelo sa nam obiehat restiky a zistovat, kde to tak nie je😀). k teme, s tymto problemom som sa osobne nestretla, nevidela som to, ani som to nerobila (ohrievanie detskej stravy), ale ak je personal ochotny (asi vedia, co si mozu dovolit), tak ja nevidim problem. pri malom dietati by som sa nehanbila kvoli tomuto, skor kvoli nevychovanosti a skriekaniu, ked robi velku neplechu a rodicom je to fuk, to je zahanbujuce.

kristina2412
Dnes o 11:12

Ja som raz tak požiadala v talianskej reštaurácii, vybehol von kuchár , že on jej dá neslanú , nekorenenú polievku, priniesol paradajkovú. Bola vyborná , zjedla dva taniere. Od vtedy som vždy vybrala z jedálneho lístka.

anonym_1f099c
Dnes o 11:17

Ved daj ovocnu vyzivu, tu prihrievat netreba.. jedna sa o jedno jedlo dna, kedy tam budete... aspon mne sa zda, ze nad tym moc spekulujes...

anonym_6c6d78
Dnes o 11:20
@anonym_0f8c70

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 Ja úplne súhlasím. Tiež som nosila svoje a poprosila ich a nikdy s tým nemali problém.. V živote by som nedala tak malému dieťaťu jedlo z reštaurácie....nie ze nedala,ved ochutnať áno,ved sa zaujíma to dieťa o jedlo....ale.tie jedla neviete ako sú tam pripravené, koľko soli a umelin.... takže za mňa žiadna hanba ich požiadať o ohriatie prikrmu....

anonym_714ecb
Dnes o 11:28

A preco sa nenajete doma. Alebo malu nenakrmite doma. Preco musi jest prave v restauracii.

autor
@krasneleto

@anonym_08c21a to nie je o tom, ci by im to malo vadit. nie je to o osobnom pocity, ale nesmu to robit. su za to extremne pokuty... z domu donesene jedlo patri na piknik alebo ku kamoske na kavu... nie do restauracie... to je ako doniest si do podniku vlastny alkohol...

@krasneleto nie, nie je to to iste ako priniest vlastny alkohol a nie, nie su za to extremne pokuty

autor
@anonym_714ecb

A preco sa nenajete doma. Alebo malu nenakrmite doma. Preco musi jest prave v restauracii.

@anonym_714ecb aby si sa mala comu cudovat

saxana000
Dnes o 11:29

Ja som poprosila casnicku o pohar horucej vody a tam som si ten poharik ohriala.rovnako hotove mlieka tie prve 70ml flasticky nikdy s tym nemali problem.maximalne mi to parkrat zaratali ako caj ktory som si hodila do kabelky a spravila potom inokedy doma. Vyziva sa tak do kuchyne nikdy nedostala..

autor
@anonym_6c6d78

@anonym_0f8c70 Ja úplne súhlasím. Tiež som nosila svoje a poprosila ich a nikdy s tým nemali problém.. V živote by som nedala tak malému dieťaťu jedlo z reštaurácie....nie ze nedala,ved ochutnať áno,ved sa zaujíma to dieťa o jedlo....ale.tie jedla neviete ako sú tam pripravené, koľko soli a umelin.... takže za mňa žiadna hanba ich požiadať o ohriatie prikrmu....

@anonym_6c6d78 odkedy pozeram Na noze s Martinom Novakom, tusim aj prestanem chodit do restauracii 😅

anonym_714ecb
@anonym_autor

@anonym_714ecb aby si sa mala comu cudovat

@anonym_autor Tak ako ty v uvodnom prispevku.

anonym_8d4275
Dnes o 11:34

S ročným dieťaťom sa treba trepať do restiky? Co tak variť doma?

hefo
Dnes o 11:36
@januska12323

V kuchyni by nemali ohrievať nič čo tam nepripravili. Keby práve vtedy prišla kontrola mali by problém. Ročné dieťa už môže jesť normálne jedlo z tvojho taniera.

@januska12323 Ale no, ako sa hovorí, je dobré srandovať, ale nepreháňať. Otvoriť a zohriať kupovaný príkrm z obchodu nie je nič proti ničomu, odkiaľ snáď oni vozia suroviny?

Teoreticky by mohol byť problém, keby išlo o nejaké doma robené jedlo. Ale aj chýbajúca diakritika na účtenke bola kedysi len teoretický problém. Tam ide viac o snahu nejaké pochybenie nájsť, nie o zásadu "materiálnej pravdy".

anonym_08c21a
Dnes o 11:37
@anonym_8d4275

@anonym_8d4275 jasne treba sediet doma, nedajboze by niekto siel niekde na vylet 😀 dokedy by mali rodicia sediet s detmi doma? to by ma tak zaujimalo ze kedy je ten spravny vek

edinka126
Dnes o 11:37

@anonym_autor zariad sa tak aby si nemusela chcieť zohriať jedlo...nikto nie je povinný to robiť, na druhej strane je to zase o ľudoch....

anonym_8d4275
Dnes o 11:48
@anonym_08c21a

@anonym_8d4275 jasne treba sediet doma, nedajboze by niekto siel niekde na vylet 😀 dokedy by mali rodicia sediet s detmi doma? to by ma tak zaujimalo ze kedy je ten spravny vek

@anonym_08c21a do 4 rokov. To už je správny vek.

anonym_08c21a
Dnes o 11:49
@anonym_8d4275

@anonym_08c21a do 4 rokov. To už je správny vek.

@anonym_8d4275 dobre vediet 😀 mas aj zoznam verejnych miest ktorym sa mame vyhybat?

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 11:50
@anonym_8d4275

@anonym_8d4275 co tak starat sa o seba?

anonym_714ecb
Dnes o 11:51
@anonym_08c21a

@anonym_08c21a Nech ide kam chce. A kedy chce. Ale nech nechce aby niekto padal z dietata na zadok. Teda zohrieval jedlo. Napriklad.

autor
Dnes o 11:53
@anonym_714ecb

@anonym_08c21a Nech ide kam chce. A kedy chce. Ale nech nechce aby niekto padal z dietata na zadok. Teda zohrieval jedlo. Napriklad.

@anonym_714ecb od nikoho nechcem, aby padal z mojho dietata na zadok, co zas trepes. Slusne sa vzdy opytam, zatial boli vsetci ochotni a s radostou ohrialy sterilne zatvoreny prikrm. Len som netusila ze tym stupim inym biomatkam na otlak.

anonym_8d4275
Dnes o 11:55
@anonym_autor

@anonym_714ecb od nikoho nechcem, aby padal z mojho dietata na zadok, co zas trepes. Slusne sa vzdy opytam, zatial boli vsetci ochotni a s radostou ohrialy sterilne zatvoreny prikrm. Len som netusila ze tym stupim inym biomatkam na otlak.

@anonym_autor a nevadí ti ze v tej mikrovlnke už bolo všetko možné?

krasneleto
Dnes o 11:58
@anonym_08c21a

@krasneleto tak potom vdakabohu za normalnych casnikov v restauraciach 🙏

@anonym_08c21a nechapes , ze to nie je o normalnosti casnikov?

anonym_08c21a
Dnes o 11:59
@anonym_714ecb

@anonym_714ecb a z coho konkretne si vycitala ze chce aby niekto padal z jej dietata na zadok? za to ze sa slusne opyta?? prosim ta neprehanaj...v praxi drviva vacsina casnikov s tymto naozaj nema absolutne ziaden problem

xckaretxxx
Dnes o 11:59
@anonym_autor

@anonym_6c6d78 odkedy pozeram Na noze s Martinom Novakom, tusim aj prestanem chodit do restauracii 😅

@anonym_autor ja už som prestala chodiť do restiky.

anonym_08c21a
Dnes o 12:00
@krasneleto

@anonym_08c21a nechapes , ze to nie je o normalnosti casnikov?

@krasneleto ale ano je, pretoze v praxi to vyzera tak, ze s tym naozaj skoro nikto nema problem...okrem teda par vybranych zien tu na koniku

anonym_714ecb
Dnes o 12:01
@anonym_08c21a

@anonym_714ecb a z coho konkretne si vycitala ze chce aby niekto padal z jej dietata na zadok? za to ze sa slusne opyta?? prosim ta neprehanaj...v praxi drviva vacsina casnikov s tymto naozaj nema absolutne ziaden problem

@anonym_08c21a Mozno preto ze nevedia, aku pokutu moze restauracia dostat.