icon

Je neslušné v reštaurácii poprosiť zohriať príkrm?

Dnes o 09:40

Ked sa ideme najest do restiky, tak malej rocnej berem prikrm v skle a vzdy poprosim casnika dat na minutu do mikrovlnky
Teraz na FB v jednej skupine uplny linc inej mamicky, ze je to nehygienicke, nesmia sa to atd atd. To fakt sa nesmie??

Strana
z4
lasona
Dnes o 09:43

Myslim ze ak by im prišla kontrola z hygieny, tak by mohli mat problém. Ale zalezi od človeka. Nikdy mi neodmietli. Aj ja som robila na prevádzke a vždy som zohriala.

katkaseiner
Dnes o 09:45

nemyslim si ze je to neslusne... mna hygiena ani nenapadla, ale moze to byt problem. Verim ze casnik vie realne zhodnotit ci to dieta uz zje rezen alebo potrebuje prikrm a nema s tym problem.

anonym_ba1b3c
Dnes o 09:47

pre rocne dieta mozes objednat vyvar plny maska a zeleniny... v restauracii by si mal z hygienickych a moralnych dovodov konzumovat iba jedlo tam zakupene... ale nerobila by som z toho az taku tragediu ... ale vo finale zalezi od prevadzky... ja som v restike prikrm nevytahovala nikdy

anjelicek26
Dnes o 09:49

nosim prenosny ohrievac co ma baterku..funguje to skvele https://www.amazon.de/Flaschenwärmer-LCD-Displa...

anonym_0abd54
Dnes o 09:51

@anonym_autor Neslušné nie, nevhodné áno. Neviem si predstaviť, kŕmiť dieťa v reštaurácii z pohárika. Objednám si niečo čo môže, nakŕmim ho, žiaden problém
Kvôli hygiene by mali odmietnuť,

anonym_012506
Dnes o 09:51

tak toto by ma nikdy nenapadlo žiadať, mohli by zato dostať pokutu... a veľmi sa čudujem že sú to aj ochotný robiť v stravovacom zariadení kde si máš jedlo objednávať a nie dať si z domu prihriať... aj pre ročné dieťa vieš už objdenať ako hore spomínali vývar napr

ljmmm
Dnes o 09:53

jezis nerob to, je to trapne

anonym_167226
Dnes o 10:02

@anonym_autor ja keď som robila v reštaurácii som s tým nemala problém ani kolegovia. Skôr sme sa pozastavovali nad tým, keď asi ročne dieťa kŕmili držkovou polievkou.

anonym_3edaf5
Dnes o 10:04

Nikdy som to nerobila. Je to ľudské, väčšinou sa snažia vyhovieť ale môžu mať veľký problém kvôli hygiene. Kým bolo dieťa malé nosila som niečo čo sa dalo zjesť aj studené. Ročné dieťa ale už môže veľa vecí, vždy som niečo vhodné dieťaťu objednala.

minenkaa
Dnes o 10:05

Veď objednaj aj dieťaťu v reštaurácii jesť

anonym_0f8c70
Dnes o 10:10

Mňa skôr zaráža, že niektoré tu píšete, že čo už môže ročne dieťa a ze ma jesť polievku, či niečo iné v reštaurácii a ze svoj príkrm nie... A tie slané vyvary ci iné jedlá vám nevadia? Všelijaké korenie, soľ, vegeta a podobne vám nerobia problém dať svojmu dieťaťu?... Napr. Ja mam syna 10m bio a korigo 7m... Prikrmy. Ma nie dlho, tak určite by som mu v reštaurácii nedala presolenu polievku ci slanú kašu podobne korenené mäso na šťave 🫣🫣🫣

A teraz si kopnite 🥰

anonym_08c21a
Dnes o 10:12
@anonym_0f8c70

Mňa skôr zaráža, že niektoré tu píšete, že čo už môže ročne dieťa a ze ma jesť polievku, či niečo iné v reštaurácii a ze svoj príkrm nie... A tie slané vyvary ci iné jedlá vám nevadia? Všelijaké korenie, soľ, vegeta a podobne vám nerobia problém dať svojmu dieťaťu?... Napr. Ja mam syna 10m bio a korigo 7m... Prikrmy. Ma nie dlho, tak určite by som mu v reštaurácii nedala presolenu polievku ci slanú kašu podobne korenené mäso na šťave 🫣🫣🫣

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 tu je to taky standard. Keby to napisala opacne, ze kupila rocnemu v testauracii vyvar tak tu ma zas plno komentarov ze preco mu dava slany vyvar a ci nie je schopna navarit doma a vziat mu ho 😀

anonym_0f8c70
Dnes o 10:14
@anonym_08c21a

@anonym_0f8c70 tu je to taky standard. Keby to napisala opacne, ze kupila rocnemu v testauracii vyvar tak tu ma zas plno komentarov ze preco mu dava slany vyvar a ci nie je schopna navarit doma a vziat mu ho 😀

@anonym_08c21a vždy bude nejaká strana nespokojná.. Myslím si, že matka vie najlepšie čo je pre jej dieťa najlepšie... A verím aj to, že keby jej dieťa ročne už spapa všetko v restitike, tak určite si nerobí námahu s domácimi prikrmami, nenosí to zo sebou, nezobrazuje obsluhu a nekrmi ho s vlastného pohárika... Ale objedná jedlo, dá lyžičku a ma vystarane..

kitycat
Dnes o 10:18

Mna by teraz ked je teplo ani nenapadlo to ohrievat. Ved tu hotovu vlasku otvorim a rovno dam pri izbovej teplote...zbytocna otrava 😅

anonym_731d8f
Dnes o 10:19

Je to na pokutu pre reštauráciu, je tam riziko kontaminácie že zvonku prinesieš do kuchyne niečo.

anonym_0abd54
Dnes o 10:19
@anonym_0f8c70

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 Ak chcem dieťa kŕmiť vlastným príkrmom, nedám mu ho v reštaurácii. Sadneme si vonku na lavičku, nakŕmim v aute.

rachel36a
Dnes o 10:23

Ročnému už som v reštaurácii objednala jedlo, ale keď bol menší, tak mi vždy ohriqli prikrm...nikdy s tým nik nemal problem

krasneleto
Dnes o 10:24
@anonym_0f8c70

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 neviem kam chodis jest ty, ale ja som zatial presoleny a prekoreneny vyvar este nejedla.. stale mam moznost, netrepat sa s dietatom do restauracie... alebo mu objednat nieco bez soli... pripadne ho nakrmit doma atd... proste za mna prikrm do restauracie nepatri... tvoje dietatko ma vlastne specifika, tak ostan s nim doma s tebou navarenou stravou... alebo ho nakrm predtym a daj mu pyre, alebo zemiaciky... alebo inu netoxicku stravu z restiky...

anonym_69c57b
Dnes o 10:24
@anonym_0f8c70

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 A prečo by sme si mali kopať? Tvoje dieťa tvoje rozhodnutie, čo mu dáš a čo nie....či? Ja zase nevidím problém v tom, že dám 1 ročnému dieťaťu zeleninu či kúsok mäsa z vývaru, veď predsa do tej reštaurácii nechodím jesť každý deň 3 x denne. A teraz si kopni ty 😀

anonym_6e8f77
Dnes o 10:25

Mam 4 deti. No ani raz som toto nespravila. I ked je pravda ze som ani kupovane nemala. Max ovocne kapsicky.
V restike som si vypytala vyvar.

krasneleto
Dnes o 10:34
@anonym_69c57b

@anonym_0f8c70 A prečo by sme si mali kopať? Tvoje dieťa tvoje rozhodnutie, čo mu dáš a čo nie....či? Ja zase nevidím problém v tom, že dám 1 ročnému dieťaťu zeleninu či kúsok mäsa z vývaru, veď predsa do tej reštaurácii nechodím jesť každý deň 3 x denne. A teraz si kopni ty 😀

@anonym_69c57b ja som dala mojej aj tresku v roku :D a to som pritom varila z domaceho chovu atd... ale proste mrkala na mna ako to jem, dala som jej okostovat, nie za kybel a mnam mnam...

anonym_08c21a
Dnes o 10:36
@krasneleto

@anonym_69c57b ja som dala mojej aj tresku v roku :D a to som pritom varila z domaceho chovu atd... ale proste mrkala na mna ako to jem, dala som jej okostovat, nie za kybel a mnam mnam...

@krasneleto tak ako nie je nic zle na treske pre rocne dieta, tak nie je nic zle ani na tom ked niekto chce dat domaci prikrm. Ja som sice prikrm do restauracie nikdy nebrala ale ani som sa nestretla s tym ze by to casnikom alebo komukolvek inemu malo vadit.

krasneleto
Dnes o 10:39
@anonym_08c21a

@krasneleto tak ako nie je nic zle na treske pre rocne dieta, tak nie je nic zle ani na tom ked niekto chce dat domaci prikrm. Ja som sice prikrm do restauracie nikdy nebrala ale ani som sa nestretla s tym ze by to casnikom alebo komukolvek inemu malo vadit.

@anonym_08c21a to nie je o tom, ci by im to malo vadit. nie je to o osobnom pocity, ale nesmu to robit. su za to extremne pokuty... z domu donesene jedlo patri na piknik alebo ku kamoske na kavu... nie do restauracie... to je ako doniest si do podniku vlastny alkohol...

anonym_08c21a
Dnes o 10:41

Porovnavas vlastny alkohol s prikrmom pre rocne dieta? Naozaj?

krasneleto
Dnes o 10:42
@anonym_08c21a

Porovnavas vlastny alkohol s prikrmom pre rocne dieta? Naozaj?

@anonym_08c21a ano porovnavam podla toho ,co vidis, ze pisem...

anonym_862972
Dnes o 10:42

@anonym_autor Ja viem, ze to uz bolo davno, ale nemala som.problem so zohriatim ani v Parizi, kde som sa starala o rocne dieta, ani tu na SR uz pri vlastnych detoch.

anonym_b3ad2b
Dnes o 10:43

@anonym_autor my sme to mali zakázané, a to z dôvodu, ak by dieťa malo následne hnačku, alebo vracanie ( z úplne iného dôvodu) aby sme my nemali ako prevádzka zbytočné opletačky.
Nie je neskušné opýtať sa. Slušné je vysvetliť q pochopiť.

anonym_b3ad2b
Dnes o 10:45
@anonym_0f8c70

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 keď už, vezmem stravu z domu v termo nádobe

anonym_f23692
Dnes o 10:53
@anonym_0f8c70

A teraz si kopnite 🥰

@anonym_0f8c70 takze mu staci mlieko ci?

domiklik
Dnes o 10:53

@anonym_autor Ak myslíš kupovaný príkrm v skle, podať čašníkov s prosbou zohriať v mikrovlnke, nie nie je to neslušné, je to úplne v poriadku. X krát som o to žiadala, vždy mi bolo vyhovené a keď nie, priniesli mi malý hrnček s horúcou vodou a tam sme to položili (to sa stalo len raz).

Strana
z4