Je neslušné v reštaurácii poprosiť zohriať príkrm?
Ked sa ideme najest do restiky, tak malej rocnej berem prikrm v skle a vzdy poprosim casnika dat na minutu do mikrovlnky
Teraz na FB v jednej skupine uplny linc inej mamicky, ze je to nehygienicke, nesmia sa to atd atd. To fakt sa nesmie??
@anonym_autor je to to iste... a co za to v pripade problemu , velke tocky z hygieny... zjavne si nikdy nerobila v gastre
@krasneleto nie nerobila, ale za to navsetvujem restauracie pravidelne. A nikdy som sa nestretla s tym, ze by zrovna s tymto mali casnici problem. Prave naopak, vzdy boli velmi ochotni.
@krasneleto ale ano je, pretoze v praxi to vyzera tak, ze s tym naozaj skoro nikto nema problem...okrem teda par vybranych zien tu na koniku
@anonym_08c21a ja s tym nemam najmensi problem... ale to je ako ist do fajciarskej kaviarne a pindat na dym , doniest si vlastne jedlo do restiky a pit svoj alkohol v bare.. proste aj gastro ma mat nejaku uroven... ja som s dcerou chodila, objednala som jej vyvar , to , co dam do ust sebe, dam bez problemov aj dcere... nechodila som hore dole do neznamych... kludne som dala aj vyzivu z dm a doma som varila z domaceho chovu... ved kazdy ako uzna za vhodne... je to iba moj nazor a zrovna by som neodpadla, ak by mamicka chcela zohriat vlastne jedlo presne tak, ako by ma neprekvapilo keby jej to proste nezohriali...
@krasneleto nie nerobila, ale za to navsetvujem restauracie pravidelne. A nikdy som sa nestretla s tym, ze by zrovna s tymto mali casnici problem. Prave naopak, vzdy boli velmi ochotni.
@anonym_08c21a casnik ale pokutu neplati, ze nie?
Či slušne, alebo neslušné, vhodné, či nevhodné neviem, skor sa zamýšľam nad tým, prečo musim ísť, resp. chodiť s ročným dieťaťom do reštaurácie.
Či slušne, alebo neslušné, vhodné, či nevhodné neviem, skor sa zamýšľam nad tým, prečo musim ísť, resp. chodiť s ročným dieťaťom do reštaurácie.
@anonym_c654ba tak napríklad je človek na dovolenke? Alebo boli v inom meste u lekára? Na výlete? Ja zase nechapem prečo by nemohli ísť ľudia do reštaurácie keď majú malé dieťa.
@januska12323 Ale no, ako sa hovorí, je dobré srandovať, ale nepreháňať. Otvoriť a zohriať kupovaný príkrm z obchodu nie je nič proti ničomu, odkiaľ snáď oni vozia suroviny?
Teoreticky by mohol byť problém, keby išlo o nejaké doma robené jedlo. Ale aj chýbajúca diakritika na účtenke bola kedysi len teoretický problém. Tam ide viac o snahu nejaké pochybenie nájsť, nie o zásadu "materiálnej pravdy".
@hefo je úplne jedno či je to kupovaný príkrm alebo robený niekde doma. Je to jedlo z neznámeho zdroja a také nemá v kuchyni čo hľadať.
@anonym_autor je to to iste... a co za to v pripade problemu , velke tocky z hygieny... zjavne si nikdy nerobila v gastre
@krasneleto nie, nie je to to iste a nie nie su za to extremne pokuty.
@anonym_autor a nevadí ti ze v tej mikrovlnke už bolo všetko možné?
@anonym_8d4275 tak uz sa dohodnite, polka z vas ma zvozila, ze mam dvete kupit jedlo v tej restike a tu zrazu je problem ze vsetko moze uz bolo v mikrovlke kde sa mi ma ohriat sterilny prikrm. Len OMG viem na to povedat
@krasneleto nie, nie je to to iste a nie nie su za to extremne pokuty.
@anonym_autor lebo ty vies... som rada...
@anonym_c654ba aby si sa mala nad cim zamyslat.
@anonym_c654ba tak napríklad je človek na dovolenke? Alebo boli v inom meste u lekára? Na výlete? Ja zase nechapem prečo by nemohli ísť ľudia do reštaurácie keď majú malé dieťa.
@rachel36a ale no..prečo by nemohli? Ja som sa len normálne zamyslela nad tým, že zoberiem z domu prikrm a idem si ho dať do restauracie zohriať..ale to čo uvadzas dáva zmysel.
@anonym_c654ba aby si sa mala nad cim zamyslat.
@anonym_autor ..ďakujem za odpoveď,
nosim prenosny ohrievac co ma baterku..funguje to skvele https://www.amazon.de/Flaschenwärmer-LCD-Displa...
@anjelicek26 ale stále ješ niečo čo si si tam nekúpila ale doniesla z domu. Niekde s tým môžu mať problém ale tiež to beriem tak že by si tym odhanali zákazníka.
@rachel36a ale no..prečo by nemohli? Ja som sa len normálne zamyslela nad tým, že zoberiem z domu prikrm a idem si ho dať do restauracie zohriať..ale to čo uvadzas dáva zmysel.
@anonym_c654ba tak asi nik nejde z domu si dat ohriat jedlo do najbližšej reštaurácie 😉..ide tam keď ma dovod sa ísť do restiky najesť
@anonym_c654ba
@anonym_8d4275
Vy ste normalne? Checknite si kalendar, zeny sa nezatvaraju doma po porode. Potom tu pridu ine mudrlanty pindat ze matka ma poporodnu depresiu lebo len doma sedi a dieta nie je socializovane. Vsimli ste si niekedy, ze mnohe restauracie maju aj detske vysoke stolicky? A detske menu? Asi to nebude len vymysel dotycnej mamicky, ze hej. Ze s rocnym do restauracie nechodit, mna urve. To nie je bungee jumping, to je jedlo. Niektore ste ozaj riadne mimo.
žeby nosím v termoske?
@anonym_c654ba prečo nie?
@anonym_autor nie, nesmie sa to. Kvôli hygiene. Môžu ohrievať výlučne len jedlá z ich prípravy a kuchyne. Nie ľuďom zvonka. To co ta napadlo???
Boli casy ked sa deti po restauraciach nevlacili. Za jednak tam skriekaju a otravuju ostatnych, za druhak behaju a ohrozuju seba aj personal. Nas siel az ked vedel sediet ako človek a nechal sa nakrmit ako clovek.
A chybne nie su tie deti, deti su proste deti, na palicu su rodicia.
Su restiky kde nie je problem pes, aj napit dostane, nebude problem ani dieta a jeho prikrm, len ich preboha potom vedte k tomu, ze svet nie je ihrisko.
Mňa skôr zaráža, že niektoré tu píšete, že čo už môže ročne dieťa a ze ma jesť polievku, či niečo iné v reštaurácii a ze svoj príkrm nie... A tie slané vyvary ci iné jedlá vám nevadia? Všelijaké korenie, soľ, vegeta a podobne vám nerobia problém dať svojmu dieťaťu?... Napr. Ja mam syna 10m bio a korigo 7m... Prikrmy. Ma nie dlho, tak určite by som mu v reštaurácii nedala presolenu polievku ci slanú kašu podobne korenené mäso na šťave 🫣🫣🫣
A teraz si kopnite 🥰
@anonym_0f8c70 presne toto ma zarazilo... my sme rocnej na dovolenku brali prikrmy ale v penzione tak super varili (nie slane, nie prekorenene) ze som sa odvazila dat z nasho. Inde by som bola ale velmi na vazkach kedze nemam istotu ze ten 'vyvar' z restiky je naozaj vyvar... ci to nahodou nie je len nejaka kvalitnejsia vifonka.
@anonym_autor nie, nesmie sa to. Kvôli hygiene. Môžu ohrievať výlučne len jedlá z ich prípravy a kuchyne. Nie ľuďom zvonka. To co ta napadlo???
@magdalienka11 v zakone nic take nie je ze sa to nesmie, je to iba na ochote personalu
Boli casy ked sa deti po restauraciach nevlacili. Za jednak tam skriekaju a otravuju ostatnych, za druhak behaju a ohrozuju seba aj personal. Nas siel az ked vedel sediet ako človek a nechal sa nakrmit ako clovek.
Su restiky kde nie je problem pes, aj napit dostane, nebude problem ani dieta a jeho prikrm, len ich preboha potom vedte k tomu, ze svet nie je ihrisko.
@anonym_e09620 mas zrejme velku traumu. Berem svoje deti do restauracie, ked ideme von na vylet, mas s tym problem?
@anonym_e09620 ja naopak vlacim deti vsade so sebou a tym ze vidia ako sa my spravame, od zaciatku sa vedeli spravat tiez....
@magdalienka11 v zakone nic take nie je ze sa to nesmie, je to iba na ochote personalu
@anonym_autor treba si pozrieť prevádzkový poriadok danej reštaurácie čo im schválila hygiena
a pozri aj 533/2007 §2c o ochrane pred zdrojmi vonkajšej kontaminácie
Tak to staci dat do horucej vody a cez to sklo sa to zohreje.Netreba na to ani mikrovlnku a je to hygienickejsie.
@anonym_autor treba si pozrieť prevádzkový poriadok danej reštaurácie čo im schválila hygiena
a pozri aj 533/2007 §2c o ochrane pred zdrojmi vonkajšej kontaminácie
@anonym_731d8f pokuta do 20 tis €
@anonym_e09620 ja súhlasím. Ročné dieťa sa ešte nevie v reštaurácii správať. Väčšinou ani jeho rodičia. Zažila som stovky situácií kedy dali dieťaťu mobil pod nos, hučalo to na celý priestor, dieťa tiež, rozhadzovalo okolo seba potravu, alebo ešte lepšie váľalo sa po.podlahe. Raz vyletelo čašníkovi pod nohy s plnou táckou. Chvalabohu sa nič nestalo. By som rada videla ten cirkus ak by dieťa opálilo, alebo porezal črep. Tatinko a maminka by hádam aj čašníka zbili. Milujem deti, ale myslím si, že ak sa ľudia nevedia kultúrne správať a stolovať, nemajú v reštaurácii čo robiť. A fakt chudáci čašníci.
@anonym_e09620 ja súhlasím. Ročné dieťa sa ešte nevie v reštaurácii správať. Väčšinou ani jeho rodičia. Zažila som stovky situácií kedy dali dieťaťu mobil pod nos, hučalo to na celý priestor, dieťa tiež, rozhadzovalo okolo seba potravu, alebo ešte lepšie váľalo sa po.podlahe. Raz vyletelo čašníkovi pod nohy s plnou táckou. Chvalabohu sa nič nestalo. By som rada videla ten cirkus ak by dieťa opálilo, alebo porezal črep. Tatinko a maminka by hádam aj čašníka zbili. Milujem deti, ale myslím si, že ak sa ľudia nevedia kultúrne správať a stolovať, nemajú v reštaurácii čo robiť. A fakt chudáci čašníci.
@anonym_b3ad2b su aj deti, ktore su uz na restauraciu pripravene... moja kludne sedela v stolicke, papala pyre a uzila si cas s nami... zase nie su vsetky deti rovnake... rovnako ako rodicia nie... chodime do baby friendly hotelov a obcas je to na neurol, co tam tie deti dokazu ....

@krasneleto nie, nie je to to iste ako priniest vlastny alkohol a nie, nie su za to extremne pokuty