icon

Moje dieťa prestalo piť. Poraďte prosím

bianka234
2. máj 2011

Ahojte, už pár dní máme obrovský problém dostať do malého tekutiny, nikdy s tým nebol problém, skôr naopak, nedal si flašku vziať kým nebola prázdna, vypil aj 2l vody denne. Lenže pes mu ožužlal rozťahaný kaučukový dudel a ja som ho zahodila. No ani náhodou sa nechytá na nový dudlík, ani pohár so sosákom, ani obyčajný, ani fľašky všetkých druhov,slamka, proste nič, chvílu zaberal štamprlík, ale vypil hádam pol deci za deň, bojím sa že ani polievky nebude chcieť, lebo je taký divný. Bojujem s myšlienkou či mám ten dudel vyhrabať zo smetiaka po 4 dňoch, alebo ma len skúša? Poraďte prosíííím.

skuste1983
2. máj 2011

Ahoj @bianka234. Toto ti teda nezávidím. Predpokladám, že nový cumlík je ten istý typ ako starý. Ak papá polievočky a ovocie, skús mu istý čas nenútiť iné tekutiny. Treba však dávať pozor na dehydratáciu. Ak začne byť malátny a prestane sa hrať, radšej utekajte hneď k doktorke! Detičky sa veľmi rýchlo odvodnia (žiaľ, máme s tým skúsenosti). Prajeme veľa šťastia a vody 🙂)).

ikke
2. máj 2011

to ten 2.5-rocny? 😕
dudel zo smetiaka by som v ziadnom pripade nevyberala, myslim, ze v tomto veku je uz naozaj nacase, aby pil bez dudla.
skus mu neponukat stale pitie, skus mu dat pitie len k jedlu, trebars v tom stamprliku. u nas to pomohlo, maly pije trochu viac nez doteraz (aj ked mozno je to aj teplejsim pocasim 😅 )
inak si myslim, ze 2l vody je na dieta v tomto veku vela, ak ti vypije polovicu z toho, urcite mu to bude stacit 😉

sante81
2. máj 2011

z koša v žiadnom prípade ked dudel obžužlal pes, a už nie vôbec po 4dnoch. Nedá sa kupiť cumel na flašu náhradny? ja tak kupujem každé 2mes, treba obehať všetky lekárne a drogérie, a určite náhradny niekde mať budu. Ale v tvojom prípade by som už pomaly prechádzala na hrnček alebo na klasicky pohárik, Ja mám jedenapolrocného syna a už od roka mi pije čajík z pohárika, samozrejme mu ho držím ja. Z flaše pije už len mlieko, aj to len v noci ked sa zobudí, a to ma o rok menej, ale to je vec názoru. Deti dokážu skušať trpezlivosť, odporučam neustupiť. Držím palce

dadis
2. máj 2011

ako pisu baby...uz je velky na pitie z flase...venuj co najmenej pozornosti pitnemu rezimu...poloz pitie (moze byt aj riedeny dzusik, cajik, atd)iba k jedlu, mimo jedla iba vodu...napr. flasa so sosakom Lucka, ak nebude pit, neries, neponukaj. Urcite to nesupluj sladkymi napojmi a dzusikmi... Mozno pije dost (ak zratas tekutiny celeho dna), len si zvyknuta, ze predtym pil viac (avsak 2l vypit na tak male dieta je prehnane)..ja uz by som sa s flasou nadobro rozlucila..moje obidve deti vela nepiju, piju asi normalne, len netusim kolko 😅 ...rano, naobed a vecer dostanu napoj k jedlu (niekedy vypiju cely, inokedy nie..ked nedopiju, vylejem a umyjem hrncek/pohar)..inak maju vzdy k dispozicii flasku s vodou, niekedy si vypytaju nieco, na co maju prave chut (napr. dzusik, cajik, kakao)..dam napit, ale co nedopiju vylejem...nie je dobre, aby dieta popijalo sladke napoje pocas dna...si myslim, ze skoro 3rocne dieta, moze nacas zabudnut na pitie (napr. pocas hry a pod), ale uz si plne uvedomuje pocit smadu , to znamena, ze k dehydratacii by nemalo prist. (ak nema horucky, nesportuje pocas 30°C teplot atd)...vacsina problemov sa "vyriesi" bez nasho pricinenia, len to netreba silit.. (inak pamatate na nase skolske casy? vobec sme si do skoly nenosili pitie, kto bol smadny podisiel k umyvadlu a napil sa 😅 )

bianka234
autor
4. máj 2011

ahojte, ďakujem za názory, môj malý nikdy nechcel piť z pohárika so sosákom ani z obyčajného, skúšala som to asi od roka, ale ani to nechcel skúsiť. On má ekzem a dosť škaredý, je preňho veľmi dôležité aby vypil čo najviac, ovocie ani sladené nápoje ani mlieko u nás neprichádzajú do úvahy, pije, teda pil len filtrovanú vodu alebo nesladený čaj. Preto som fakt v strese, lebo už aj to čo som ho nanútila tých pár glgov mi včera dokonca vyplúva, a tabletky doňho dostanem lenn horko ťažko. Chodili sme 8 mesiacov na terapie pri ktorých musel bez pohnutia sedieť aj 40 minút a flaša bola jediná možnosť ako ho udržať, tak som ho ani neodúčala, a potom keď sme dochodili terapie, bola som rada že pije aspoň z flaše, inak by nepil, on musí veľa.
@dadis skúsim ako hovoríš, nenútiť, ale až sa mi tisnú slzy do očí, akokeby mal odpor zrazu k tekutinám. Vidím na ňom že je strašne smadný ale nepovolí, aspoň tie polievky mu ešte chutia, dnes mu dám aj 3x ak bude chcieť, len aby mu to nezačalo byť podozrivé, lebo som v prdeli 😔

dadis
4. máj 2011

@bianka234 len nedavaj filtrovanu vodu "Filtračné zariadenia pracujú na rôznych princípoch, a pri kúpe podobného zariadenia treba mať k dispozícii informácie o kvalite vody, ktorú ideme upravovať. Vo všeobecnosti však platí, že z hygienického hľadiska nie sú vhodné ako konečný spôsob úpravy vody, produkujú „demineralizovanú“ vodu, zbavenú prakticky všetkých minerálov, ktoré sú pre ľudský organizmus nenahraditeľné, nie sú vhodné na trvalú spotrebu a v žiadnom prípade nie sú vhodné na prípravu stravy pre dojčatá."
nestresuj, ono sa to vyriesi, uz tu bola aj podobna tema zalozena

szilvia31
4. máj 2011

ahoj.netreba ho nutit ,poloz pohar s vodou na stol alebo niekde aby ho mal na ociach,ked bude smädny tak sa napije,len ho nechaj a nepripomínaj mu aby sa napil.

bianka234
autor
5. máj 2011

@dadis môj malý nie je zas taký malý aby som mu musela dávať ešte dojčenskú vodu, ale zasa radšej mu dám filtrovanú ako z vodovodu, keď som prestala kupovať drobčeka a 3 týždne pil obyčajnú vodu, jeho ekzem sa neskutočne zhoršil, ale to som si uvedomila neskôr. Neviem, ja som čítala len odporúčania, nič nie je 100% zdravé 😅
včera sme boli večer dlho von a vypýtal si čaj, taká natešená som nebola už dávno, vypil asi 2 dcl, ale zasa odvtedy nič, dokonca si ani lieky nezapíja, je tvrdohlavec krpatý.

A perlička: dnes som bola u pediat. a som jej spomenula že teraz nič nepije a ona že prečo som mu ten dudel nevytiahla zo smeťáka 😕 toto mi povie doktorka. že som nnad tým rozmýšlala ja, dobre ale doktorica???
keď mu položím vodu len tak na stôl, celý deň si ju ani nevšimne

no dúfam že sa to už prelomí, ďakujem za podporu všetkým, pekný deň

dadis
6. máj 2011

@bianka234 ja nedavam pravidelne dojcensu vodu tiez...striedam prevarenu vodu {volny chlor sa varom odpari, asi ten mu najskor vadil pri ekzeme, aj ked voda postoji v dzbane chlor sa odpari, ale takto je to rychlejsie), niekedy Lucka, Rajec /ked kupime novu flasku), caj alebo aj z vodovodu...mame aj konvicu Brita, ale pouzivam viac-menej iba na technicke ucely(zehlicka, sterilizovanie varom-cumle, flasky, odsavacka boli nezanesene od vodneho kamena)...manzel sa raz za cas z nej napije, lebo mu chuti, urcite malicko nezaskodi, ale ako hlavny prvok pitneho rezimu to nie je dobre..

sorciera24
6. máj 2011

@bianka234 ja len na margo tej filtrovanej vody....my ju pouzivame, mame vodny filter, dsot kvalitny a zavisi aj ake mas don vlozky, je viac druhov, na zachytavanie roznych necistot.....demineralizacie sa neboj......ako jasne, ze filtruje vsetko, aj mineraly, ale vsak tie sa daju nahradit, maly chodi dost casto na odber krvi, kde mu kontroluju aj mineraly a vsetky ma v poriadku a my tiez...a to uz 1,5 roka filtrujeme...a ta voda sa s vodou z vodovodu neda porovnat!!! ani chutovo!

anjelicek26
6. máj 2011

Rajec ci jupik flaska s tym naustkom + voda do toho, ver mi, ze ho bude bavit s toho pit ;)

bianka234
autor
9. máj 2011

@sorciera24 ako na potvoru neviem nájsť náhradný filter do kanvice, niekde som ho zastrčila, tak už 3 deň pije len prevarenú dúfam že mu to neublíži, ale na 100% máš pravdu, nedá sa chuťovo porovnať, síce niekomu nechutí, ale mne áno
@anjelicek26 poriadne sme sa potrápili, až tak ho to nebavilo, ale našťastie to vyzerá že už sa umúdril, ale trvalo to nejakých 10 dní, ešte to nie je ono, to ani náhodou, ale aspoň niečo, teším sa z toho.