Môže 2 mesačné dieťa papať detskú výživu?
Náš malý ma 2 mesiace a 18 dni chceli by sme mu davat vyzivu jablkovu...Vy ste kedy davali...?
To je priskoro prikrmuje sa az od 5 a 6 mesiaca a to sa zacina najskvor zeleninou ktora sa pomixuje 🙂
tvoj moze 😝 uz ju pravdepodobne aj dostal ale mojim detom na ktorych mi zalezi v 2 mesiacoch nemozu 😎
vyskusaj mu dat rezen 😀 mozno ten by mu siel skor na chut ako presnidavka 😀 😀 😀
No, vidím, že virtuálnych faciek si dostala požehnane, verím, že si pochopila 🙂
Len tak na okraj... môj herec začal seriózne pásť baranov až v troch mesiacoch, takže by som mu ani netrafila do úst na dva mesiace, jak sa mu hlava hompáľala....
ahoj babu by si iba pohorsila len mliecko 🙂
Podľa fotky máš krásneho syna, tak mu neubližuj. Ak kojíš, po ukončenom 6. mesiaci. Začína sa ale zeleninou. Neuč ho rýchlo na sladké. Ak máš um, tak po ukončenom 4. mesiaci.
čo tam po strave,ale šoferovať už mal davno vedieť a učiť sa tretí svetový jazyk.
Asi nemáš všetkých 5 pokope.Veď zaťažíš obličky,pečeň a komplet celý organizmus.Nemala by si sa dať vyšetriť?
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 super na piatkový večer !! Skús sa opýtať svojej pediatričky 😀 😀 😀 😀 😀 😀
preboha,to čo je za otázku??????2mesačnému dieťaťu dávať výživu???!!!!!!!!! asi sa niekto ozaj nudíííííííííííííííííííííííí,nechápem.... :(
no ciel otazky je splneny... tooooolko reakciii...
inak načo sa to tu riešite do detailov....však by sama videla...aj všetci by sme videli...ako rýchlo by záchranku volala...tie obličky ani nič iné by mu nestihla poškodiť......by sa začal tak dusiť....že by bola rada keby ho zachránili.....ved ako by už len 2mes. prehltlo jablčnú výživu.???????.mne stačilo ked som mojej všetky tie prípravky proti refluxu musela pred kojením dávat...jednu lyžičku sme pol hodinu jedli..a to bolo viac menej materské mlieko zmiešané s tou gebuzinou......prešlo ma to asi po 3 dnoch....reflux nereflux...
podla noveho, ci je dieta kojene alebo nie - okolo 4 mesiaca mu treba dat lepok. Ako na to, neviem, bola to rada od lekara. Ja som nedava nic, az od ukonceneho 6. mesiaca. 7. mesiac zjedli ledva lyzicku, 8. mozno dve a v 9. mesiaci nam to trochu zacalo ist. Dovtedy boli len ciste kojene. Ovocie som zaviedla okolo 10. mesiaca. Kupovanu ovocnu vyzivu az po 2. roku zivota. Je to Tvoje dieta, ale ten 2. mesiac je naozaj skoro na akykolvek prikrm.
Prve 4 mesiace ma byt vylucne mliecna strava-UM alebo MM.Ved take male babo este ani nevie prehltat 😠
Ako uz ti bolo doporucene,precitaj si nieco o strave dojciat,lebo zjavne tomu nerozumies. 😝
My sme davali prvu vyzivu v 6,5 mes.
malym babenkam sa zacinaju davat prikrmi od 4mesiaca,do 4.mesiaca len mliecko 🙂
čo vy ešte len výživu idete dávať? to mal mať za sebou v 2 týždnoch, teraz už ražniči, hranolky, rezen, no to ste teda riadne pozadu 😠
samozrejme že nemôže, a myslím že nie som jediná kto má takýto názor, minimálne do 4 mesiacov len mlieko a ked je dieťa na UM už sa môže pomali začať s príkrmami
myslim ze kazda mamicka dostane uz od gynekologa clinik box a tam vo vnutri najdes kopec brozurok , medzi nimi bude urcite minimalne jedna o stravovani deticiek. staci ked si ju prelistujes a zistis ze kojenym detickam staci do pol roka vylucne materinske mliecko a tie nekojenen tym odporuca prikrmovat od ukonceneho stvrteho mesiaca 🙂
janka196 má totálnu pravdu. dvojmesačnému bábätku v žiadnom prípade!!
Toto mi raz poslala jedna kamaratka z MK, mne osobne to velmi pomohlo a super sa mi podla toho riadilo. už len je potom na tebe ako budeš konbinovať tie suroviny, ja som začala prikrmovať 4,5m - my sme nekojili a začala som jablčkom dr. tak kazala a vyskušala som ale moja mala napr. vobec nechcela ovocie tak len zeleninu a dodnes je zeleninkova aj ked už aj papa ovocie 🙂
mi sme začali prikrmovať postupne a pomalyčky najprv jednou surovinou napr. mrkvičkou davala som jej postupne 3 dni a potom skusila davať napr. jablčko a ked sa nič nedialo tak som jej dala dokopi jablčko a mrkvičku a postupne som pridavala suroviny a obmienala aby nemala dlho to iste - a či je dieťa na niečo alergicke tak už po 3hodinách sa to da zistiť to sa prejavi na dieťatku 🙂
ja som tiež bola neskusena a nevedela som ale vela som si pozerala na nete, pytala sa mamičiek-ich skusenosti a dnes ten internet dava tolko možnosti stači hodiť do gugloo ale po pravde ma nikdy nenapadlo davať malej v 2 mesiacoch vyživu - bola som rada že pije mliečko a pribera 🙂 🙂 ja detske vyživy mám domáce sama som si ich robila a tak som si pekne pripravila a mala ich jedla až niekedy 6 - 7 mes. koli tomu že som tam davala trošku cukru aby sa mi to nekazilo... dovtedy som davala čerstve ovocie a kedže mi nechcela jesť ovocie robila som jej ovocne kokteiliky vtedy mi ovocie s mliečkom vypila .... 🙂 vyskušaj potom takto ak ti nebude chceť ovocie papať - mne sa osvedčilo.
nikam sa neponahlaj uplne v pohode si vychutnavaj drobčeka, uživaj si každy den s nim, teš sa z každej chviločku stravenu s nim a z toho ako každy den ťa niečom novym prekvapi, ked dojde čas prikrmov tak si ešte užješ - lebo niekedy ked sa detičky začinaju učiť papať tak si mamičky natrenuju svoju trpezlivosť 🙂 a potom stavy kedy nechce papať - vymyšla a pod. a budeš rada že ti pije aspon to mliečko .... 🙂 🙂
@katula2
jasneeee,mozes....To je na mna vela..tak za chvilu asi zacnu robit novorodencom na porodnej sale svedske stoly... 😒
no ked mala moja dcerka cca 7 mesiacov. Sibe Ti???
Fuuuha... som sa dobre zabavila, ale to mám v sebe už druhý pohár vínka, tak v reale to asi až také smiešne nebude... neblázni, daj malému vydýchnuť aspon 4 mesiace... ešte sa somarín napapá za celý život... čo sa ti zdá hladné?🙂))
To urcite nedavaj !!! Este je male na take papanie...vobec nieje este pripravene na tuhu stravu...mas nato este cas nemas sa kam ponahlat a uz vobec nie zacat ovocim
uffff,dost huste 😲
KOJENE dieta nepotrebuje inu vyzivu ako materske mlieko az do 6.mesiacov, potom sa moze postupne prechadzat na tuhsiu stravu podla urcitych pravidiel.U deti krmenych UMELOU VYZIVOU-rozumej umelym kojeneckym mlieckom sa moze zacat uz od UKONCENEHO 4.mesiaca.Ale 2 mesacne dieta NEPOTREBUJE A ANI NEVIE STRAVIT INU VYZIVU AKO MATERKSE ALEBO UMELE MLIEKO.JEHO TRAVIACI SYSTEM NIE JE NA TO PRIPRAVENY, TAKISTO ANI OBLICKY A PECEN..alebo chces aby v buducnosti malo alergie na kadeco a problemy??
tak takuto sprostovinu som uz dlho nepocula...tak dievca.....chuda dieta pri tebe....detsku vyzivu v 2 mesiaci??? paneboze...ty si odkial spadla....ja nie som moc za vychovu z ucebnic ale tebe by sa fakt zislo nieco z odbornej literatury precitat......S detskou vyzivivou by som zacala maximalne koncom 5 mesiaca....aj ked osobne som zacala v 6 mesiaci....

netreba tu nikoho zvozit, niektore mamičky sa pytaju, lebo nevedia. Nie kazdi sa rodi mudry, preto sa nakoniec pytala. Urcite to nabuduce bude vediet