icon

Netradičné jedlo 8 mesačného bábätka

fopka
13. mar 2014

ahojte, chcela by som počuť názory alebo teda skúsenosti mamičiek, resp. položím otázku, čo "netradičné" alebo ani neviem ako to nazvať, jedlo vaše dieťa už v 8. mesiaci (ale nemyslím teraz v rámci príkrmov ani napríklad, že zjedlo taký alebo hentaký jogurt a pod.). Trochu viac ma totiž zarazilo to, čo som dnes zažila. Vysvetlím: Bola som s malým (8. mesiacov) na preventíve. Malý bol nevyspatý a tým pádom dosť mrzutý, tak vystrájal už pri sestričke... keď sa vyplakal tak sme išli ešte na pár reči k doktorke do ambulancie. No a doktorka v rámci debaty so mnou a malým zrazu vybrala zo stola sáčok slaných tyčiniek. Aj som sa v duchu usmiala, že aká spontánna, že si ide pri nás pochrumkať 😀 , no a ona pekne krásne ich ponúkla môjmu synátorovi. Vyvalila som na ňu oči, samozrejme s otázkou, že či to akože už môže. A ona na mňa hneď, že no jasné, veď má 8 mesiacov. Ostala som zarazená ako keby mi vylepila... tak jej vravím, že predsa je tam soľ na nich... na chvíľu sa zamyslela, ale samozrejme, aby sa nezhodila, uzavrela to tým, že to nevadí. Myslíte, že je to ok? Ja myslím, že na slané tyčinky má 8. mesačné dieťa ešte času až až....

Strana
z4
luba28
13. mar 2014

@fopka ak ma dieta zvracanie,alebo hnacky a vie hryzt,tak sa slane tycinky odporucaju,...nas to tiez jedol ked bol v takom veku,aj chrumky arasidove je bezne doteraz....

lenka110611
13. mar 2014

bože netreba z toho robiť tragédiu, mamičky ktoré dávajú dieťaťu všetko bio, eko a keksík pomaly po treťom roku života to nerobia pre dieťa ale preto že chcú byť pre svoje okolie veľmi zaujímavé - môj názor. Ved ty mu doma tyčinky nedaj a hotovo.

fopka
autor
13. mar 2014

viem, že sa to používa ako "liek", ale nám nič nie je... ale v takom veku už ako bežná pochutina? No neviem 😖

fopka
autor
13. mar 2014

@lenka110611 ved jasne, nerobim tragediu, len sa pytam, že ci je to normálne a aj ostatné mamičky to davaju deťom bežne v tomto veku alebo teda ja som nenormalna 😀

gubcikova
13. mar 2014

a čo chceš teraz robiť?chceš počuť od mamičiek že to neni dobré?neveríš svojej lekárke?ak nie zmeň ju.ak ťa to až tak moc pobúrilo zažaluj ju

livka299
13. mar 2014

Moja suseda dáva trojmesačnému croasant, papal už aj Segedín a sviečkovú hihi ..ale jedna tyčinka určite nezaškodí. Skôr by som sa bála aby malému nezabehla... 😉

ivinka77
13. mar 2014

osobne si myslim, ze to nie je ziadna smrtelna katastrofa...ved nezje kilo tyciniek denne 😉 moje baby od 6 mesiaca zuzlali barsco a su zive, zdrave, nic im nechyba 🙂

livka299
13. mar 2014

Prečo bežná pochutina? Veď ich nespapá balík každý deň...p. doktorka chcela aby bol trošku ticho...neboj, určite vie čo robí

fopka
autor
13. mar 2014

@gubcikova jej, to som sa vedela co spytať, radsej som sa mala asi spytat, aky typ holiacich strojcekov ženy užívaju, ze? 😀 povazujem to za normalnu otazku.... a vyssie som spomenula, preco sa to pytam, ze ci je to normalne alebo ja som "nenormalna" a nepoburilo ma to, len zarazilo....

adamar
13. mar 2014

@lenka110611 mas velmi cudny nazor,tak mamicka ktora sa snazi aby sa jej dieta stravovalo zdravo chce byt len zaujimava pre okolie,nechapem ako si na taku kravinu prisla

matulinuska
13. mar 2014

Ako pisu baby. Nasa od 8-9 mesiaca snad spapa vsetko co nespapa ju od slanych tyciniek po kapustnicu. Jedava to co mi a je uplne v poriadku. Netreba robit dramu z jednej tycinky.

iva.jurkova
13. mar 2014

ja si myslím, že to nie je nič netradičné :D dnešné matky dosť preháňajú podľa mňa v tom, čo dajú a nedajú svojim deťom... a myslím si, že to je len pre ne samotné dosť stresujúce... samozrejme klobáska alebo slaninka by bola už netradičná, ale tyčinky??? a existujú aj klasické dru tyčinky ktoré sa vyrábajú bez posypu soli... ;)

adamar
13. mar 2014

@fopka mna by to tiez.zaskocilo, nielen preto ze je tam sol,niezeby moje 8mesacne dieta bolo nesikovne,vie si trafit do ust,ale bala by som sa, ze si trafi trebars oko

helencek
Autor odpoveď zmazal
jeemima
13. mar 2014

@fopka ja si myslim ze sa minimalne mala spytat teba ako maminy ci smie....po druhe mat otvoreny balik tyciniek v ambulancii kde sa cely den strieda mnozstvo vselijako chorych deti a nukat z nich deti je viac ako divne.....nasa dr ma v sufliku lizatka spytala sa ma minule ci uz chlapci papaju lizatka povedala som ze nie ale nech im da letacik nejaky ze radi citaju a tak aj bolo ona rada ze im nieco dala a deti radi ze neico dostali ....a spat k tvojej otazke davam ti za rpavdu myslim ze sama vies ze sa nic strasne nestalo ale to neznamena ze ta to nemohlo zarazit lebo aj ja by som bola zarazena v to veku ;/

csenibaba
13. mar 2014

moja dcèrka ako 8 mesacná zboznovala domácu údenú klobásu na surovo,a nic jej neni ani nebolo 🙂)

helencek
Autor odpoveď zmazal
fopka
autor
13. mar 2014

@adamar mna to zaskocilo kvoli tej soli ... a to podotykam, nie som typ mamičky, ktorá dieta nejako obmedzuje co sa tyka jedla a snazi sa, aby zilo bio a bla bla.... papame normalne, tiež hocičo skusame.... ale ked si pomyslím, že by som trebars malemu mohla dat napriklad arasidy s odovodnenim, ze ich nezje kilo alebo aby bolo na chvilu ticho, tak mi to pride cudne

helencek
Autor odpoveď zmazal
bebe02
13. mar 2014

@fopka Tiez by ma to zaskocilo, nepovazujem slane tycinky za potravinu, ktora by mala patrit do jedalnicka 8-mesacneho dietata. Samozrejme, ak by jednu ochutnal, nic sa nestane, svet by sa nezrutil, ale sama od seba by som mu ich nedavala.

adamar
13. mar 2014

@fopka no niektore mamicky pchaju detom kadeco,jasne ze deturence zjedia,oni nerozmyslaju ci je to vhodne alebo nie.Ja sa priznam,som mama ktora neda dietatu hocico,sama sa.zdravo stravujem a chcem to naucit aj moje dieta a solit sa mu tak skoro nechystam🙂

fopka
autor
13. mar 2014

@jeemima no asi tak nejako si predstavujem, že to malo prebiehať v ambulancii, ako si napisala a samozrejme, nejde o tragediu, viem ze na kusocky tyciniek sa nezomiera

joely
13. mar 2014

Dnes sa veľmi vela hovorí o bio potravinách 🙂 ženy veď sa zamyslite nad tým, že čo môže byť dnes bio? Nič podľa mňa, veď už ani voda ani vzduch nie je ako kedysi. Samozrejme, že zelenina, alebo ovocie vo vlastnej záhradke je zdravšie, ako to, ktoré kúpite v obchode, pretože nemáte šancu zistiť, kde a za akých podmienok bolo dopestované. Za samotným BIO sa už skrýva podľa mňa len výhodný biznis. Ja malému nič neodopieram. My sme ako deti jedli sladkosti a sme tu a sme zdraví, žiadne alergie nemáme. Myslím si, že deti, ktoré sa do 3 rokov pestujú ako vo vatičke, získajú skôr alergiu, alebo chorobu. Nechcem tým povedať, že denne dávam dieťaťu balík cukríkov. Tyčinky jeme v pohode, snažíme sa kupovať bez posypu soli, arašidy napr. raz za 2 týždne, a sem tam sa pritrafí nejaké lízatko. Malý bude mať 2 roky, pár krát zalizne a je šťastný, samozrejme, že ho celé neskonzumuje. Chcela by som vidieť dieťa, ktoré drží v jednej ruke mrkvu a v druhej jablko a šťastne sa usmieva 🙂 Veď aj oni sa potrebujú občas potešiť. Podľa mňa je hlavne potrebné pozerať na vyváženosť potravy. Ak má dieťa zlé stravovacie návyky alebo nechce papať, jasné, že tyčinky, chrumky, a rôzne kukuričné náhrady jedlo nenahradia 🙂 Nestresujte sa blbosťami, žite ako najlepšie viete a nechajte v klude žiť aj vaše deti !!!

tinapa
13. mar 2014

@csenibaba No to zbadáš, keď bude staršia...a ešte udeniny...

fopka
autor
13. mar 2014

@joely ja sa tu nebavim o bio potravinach ani nicom podobnom a ze deti jedia cukriky a kde co v obdobi dvoch rokoch je tiez ok... pytala som sa konkretne na slanne tycinky pre 8-mesacne dieta. to je vsetko ale dakujem za obsiahly nazor

fidka79
Odpoveď bola odstránená
tinapa
13. mar 2014

@fopka si úplne normálna...soľ čo najneskôr, teda určite až po roku. Zaťažovať žalúdok hneď od začiatku, to sa neskôr vypomstí..Dáme kapustičku a keď zapečie, naduje, tresneme Espumisan, však to potom malému prejde..choré.

joely
13. mar 2014

fopka ja som reagovala na celu diskusiu, kazdy si tu pise svoje 🙂, ale fakt neboj, ani slane tycinky nemozu v malej miere uskodit 🙂 oblicky sa zbytocne solou zatazuju, ale zasa nemoze ich tycinka zlikvidovať 🙂 😉

raona
13. mar 2014

na takej tyčinke zas neni toľko soli, že by to 8.mes. ublížilo... raz za čas sa mu nič nestane...... a druhá vec, nedávala mu to miesto obeda, miesto nejakej základnej potraviny., že tu máš najedz sa.. ... 😉

fopka
autor
13. mar 2014

@livka299 segedinsky pre trojmesačné? 😀 no to by som chcela raz zaziť... no že pozdravujem susedku 😀

Strana
z4