Problémové kŕmenie 7 mesačného syna
môj sedema pol mesačný synátor - ide o to, že narieka, lebo je hladný, keď mu dávam mlieko z fľaše, tak cumeľ vystrkuje jazykom, smeje sa, šteboce - a ja ho nechcem kŕmiť hodinu, keďže aj inak sa mu venujem a musím aj iné činnosti porobiť - tak neviem, či to všetky deti tak robia, alebo ten môj ma má na háku, ale hnevá ma to a po pár pokusoch vždy odídem - keď nechce jesť, tak si aspoň svoje porobím - ale inak príkrmy, či robené. či kupované, mu chutia, len tej tekutiny má málo 😢
@ivca88 daj ako chceš 🙂 odporúčaní je milion, každá sa riadime iným v poriadku.....
radšej bio kravské ako koktejl z chemických závodov 🙂
@ivca88 a kto tvrdí, že mlieko zarobené do fľaše treba pasterizovať? 🙂
@katarinamarkova nuž veru, každá nech si robi co chce,
ale potom sa stáva ze trojmesacne napchavaju krupicou s kravakeho mlieka a skoncia v nemocnici ze dieta zvracia prudom a tri dni nejedlo :-/
ale to bol už extrém ...
a to s tym rozrobenym UM do chladnicky nie je zase katastrofa sveta,
ale dostavam sa k otazke - naco ? preco ?
kolko tak € usetris ze "zgrlosis" mlieko ?
možno 5€ mesacne ... čo v pohode das za obedove menu alebo krabicku cigariet ? :-/
ja dam malej aj prve aj posledne ak mam... ale "drobne" zberat skrz male dieťa keď vsade jasne pisu vylievat - naco
@katarinamarkova citaj poriadne ....
pokial je um rozrobene nad 60°, nasledme sa ochladi a neskor zase ohreje - vola sa to pasterilizacia ...
vygoogli si to...
stracaju sa tam živiny
a aj kvôli tomu sa ma nedojedene UM vylievat, podavane jedlo sa viac krat neskladuje a nezohrieva
ide aj o to, že keď malému budem ustupovaž a miesto mlieka mu dám sladký príkrm, tak sa môže stať, že ako dvojročný sa mi bude hádzať v obchode o zem, lebo niečo mu nebudem chcieť kúpiť
@bielamacka3 preboha neprehanaj!!normalne ma uz chyta zlost!on ti to nerobi naschval a urcite tvoje ,,ustupenie,, nepovazuje za ustupok!moj papa prikrm hodinu a pol...a co?mrvi sa,smeje,pluje,pozera reklamy ale sedim s nim kym nezje vsetko!na vychovu ma este cas.teraz ho zbytocne trapis!on to nechape!
@ivca88 prepáč, fakt nevidím dôvod ohrievať mlieko, čo hodinku stálo v chladničke znovu nad 60stupňov.....
načo?
k tomu chladničkovaniu - to nepatrilo pôvodne tebe, ale zakladateľke, lebo strašne moc jej vadí mlieko vylievať po každom neúspešnom pokuse.
@bielamacka3 rybka, bola si ty niekedy s dvojrocnym dietatom ????
ono sa ti raz za čas i tak vzoprie ...
i tak zacne revat ci sa hodí o zem ...
dieťa je dieťa 🙂 nie je to dospelak ...
ale nerob vychovne metody na dietati čo nevie ani chodit ani rozpravat...
ty si pre svoje dieťa ako boh , si jeho vsetko, bez starostlivosti by umrelo...
staraj sa o to dieta tak , ako sa raz bude ono o teba starat ked budeš stará a nevládna ...
dvojročné sa hádžu aj ked sú super vychované, niekedy len tak, lebo sa im chce 😀
poznas vetu :
"ked som bol slobodny a bezdetny, tak som mal 7 teorii ako vychovat dieťa,
dnes mám sedem detí, a teorie žiadne "
🙂🙂 🙂 🙂
jednoducho dieťa ktoré sa obcas nenervaci, nezaplace, take neexistuje 🙂
idem spat, dobrú noc 🙂
hádam ta nieco napadne ako malemu POMOCT 🙂
a naozaj maj pevne nervi, lebo toto je len zaciatok 😀
jednoducho vzdy ked mas chut plakat, odist, tak sprav opak,
usmejsa , obijmi ho, nadych a vydych 🙂
@bielamacka3 jaj, bodaj by si aj napriek svojej spartanskej vychove, mala dieta, co sa zacne hadzat o zem len kvoli tomu, ze ides dolava a nie doprava
inak ešte ma napadlo ze kedze je problém vecer, nie je to preto že mu dava mlieko skoro po večeri- kašičke ?
tým pádom on nie je hladny a prakticky ho nutis prejedat sa ?
lebo ja dam dcérke kasu, potom sa pol hodinu hrame, potom ku kupem a masirujem a olejcekujem ( zase pol hodina ) ..
a potom sa chvíľku pohra s tatikom, ja dam rychlu sprchu...
a ked to spoocitam, tak ju kojim hodinu a pol po kasi...
takže možno to len zle nacasovavas
A od akého veku dieťa chápe, že niečo nesmie, Od jedného roka,? Ja dám nedopité a ešte teplé mlieko do termosky, ale keď sa malý pri pití zabáva, aj tak vychladne a prihrievať by sa nemalo (ja prihrievam max jedenkrát) a kde je povedané, že keď zmením značku, tak tú mi piť bude...
dnes mal o pol siedmej 30ml, o pol dvanástej kašu so 15ml plus 60 ml samostatne mlieko, o pol drujej desaťlaťičiek mix kuracie mäso, bezvaječné cestoviny, mrkva, petržlen, vodu 30ml. mlieko 30ml, o pol piatej 210ml mlieka plus sedem lyžičiek mäso pus to ostatné, osiedmej večer 90ml mlieka a 5 lyžičiek vareného jablka a o pol desiatej 60l mlieka - takbežne jedáva, aj viac iekedy
oprava - o pol siedmej 230ml. o pol dvanástej kašu urobenú zo 150ml, o pol druhej desať lyžičiek, o pol desiatej 60ml
Ved jedava dost, aj pije, nechapem, co po nom este chces, skus ten hrncek s naustkom a do toho len cistu vodu mu ponukaj
On papa fakt vela, kolko vazi? Dieta by malo vypit ak je csto na mlieku okolo 100ml na kilo za 24h. Vo veku tvojho maleho moj vypil tak 650ml za den plus jedne prikrm. Teraz ma 10 mesiacov a vypije 3x UM po 180ml...cize tvoj je uplne OK. A preboha je to babo, on s tebou envydrbava an nic podobne, to ma cas po 2 rokoch vo faze vzdoru.
@bielamacka3 Keď mu začem teraz ustupovať...márnosť šedivá. Ja nemám slov. Však má 7 mesiacov. Čo ty od neho už chceš...
má 8580 gramov a inak čistú vodu nechce
@bielamacka3 ja som úplne za to, aby sa deťom neustupovalo, no nemôžeš jednať s polročným tak, ako s trojročným 😖 😖 😖 😖 😖 si si nevšimla, že máš doma ešte bábätko, užívaj si aj to hranie s dudlom, lebo to tak rýchlo prebehne, že ti bude ľúto za tým.
tolko prikrmov u 7-mesacneho? 7-mesacny si zatial vystaci aj s jednym prikrmom, mozno sa tak hra so vsetkym, lebo si mu zatial vobec nedala sancu spracovat prikrmy, ktore dostava, na vsetko ma cas, do jedneho roka je dojcatom, to znamena, ze zaklad jeho stravy je stale mlieko
moja skoro 13-mesacna nevypije viac ako 180 ml naraz a nikdy ani nevypila, a kasu ledva z 90 ml zarobenu
@bielamacka3 skus si precitat co pises, ved ty mas male dieta a ono ta potrebuje. to ze chce byt s tebou a pri tom sa hrat s flasou, neznamena, ze ako dvojrocny bude len na hranolkach......s detmi treba mat trpazlivost...drzim palce aby si ju v sebe nasla a ja ochotu travit cas s vlastnym dietatom...
@bielamacka3 Davas babatku naozaj vela prikrmov. Porad sa s vasou pediatrickou, co odporuca.
A este jedna rada, jablko nevar, zbytocne straca cenne latky, babatka mozu surove, najemno nastuhane ovocie.
avbirka, ale keď varím jablko a hrušku, tak on aspoň niekdy tú vodu vypije, lebo iné tekutiny okrem mlieka (čistú vodu a čaj) odmieta - takisto, keby bol po surovom jablku ešte smädný a dala by som mu mlieko, tak by sa mi pravdepodobne dosral - po varenom snáď mlieko môže - ale on nemá tie mäsové príkrmy 5x denne, to včera bola náhoda - on má na raňajky mlieko, potom mlieko plus ovocie, na obed mlieko a niečo s mäsom, na olovrant niečo ovocné alebo kašu a trochu mlieka a na večeru mlieko
@bielamacka3 nechapem, co ti vadi, ak po jedle vypije len trochu mlieka je to OK, rano a vecer plus v noci ti pije asi plne davky, tak fakt neviem, co riesis...ja som okolo 8 mesiaca restala davat mlieko po olovrante a desiate...mlieko pije len poobede, rano a vecer ...aj to poobede, ze o 12 ma obed a mliecko ma az po hodine..on sa ti hraje s dudlom, elbo to mlieko proste nechce, lebo ma dost. Bud zrus mlieko po prikrmoch krem obeda, alebo obmedz prikrmy a bude pit viac mlieka. Proste nie je hladny a kedze ma tolko mlieka ani smadny. Preto ti nepije ani vodu.

@katarinamarkova ja kojim, viem ako sa to robí,
avsak ja dávam mlieko do sterilizovaneho via poharika ktore je uplne uzanknutelne,
avsak nebolo nikdy zohriate nad nejaku teplotu, potom schladene, a potom ohrievane ( ved to je pasterilizacia, ubuda tak zo zivin )