icon

Problémové kŕmenie 7 mesačného syna

bielamacka3
6. jún 2016

môj sedema pol mesačný synátor - ide o to, že narieka, lebo je hladný, keď mu dávam mlieko z fľaše, tak cumeľ vystrkuje jazykom, smeje sa, šteboce - a ja ho nechcem kŕmiť hodinu, keďže aj inak sa mu venujem a musím aj iné činnosti porobiť - tak neviem, či to všetky deti tak robia, alebo ten môj ma má na háku, ale hnevá ma to a po pár pokusoch vždy odídem - keď nechce jesť, tak si aspoň svoje porobím - ale inak príkrmy, či robené. či kupované, mu chutia, len tej tekutiny má málo 😢

evittam
7. jún 2016

@bielamacka3 755ml tekutiny na 7,5 mesačné dieťa je málo?! No ja osobne si myslím, že je to dosť.

evittam
7. jún 2016

@bielamacka3 Ty mu na čo dávaš toľko mlieka? A čakáš, že po normálnom príkrme vypije ešte fľašu? No poviem ti takto - môj syn keď mal 7,5 mesiaca (dojčený) mal ráno MM, na obed príkrm - tak za hodinku-hodinku a pol MM (ak chcel)-spať, a večer pred spaním MM. 😉 Veď to čo píšeš - pekne papá a ak nechce to mlieko tak ho nechce - si predstav, že môže byť sýty a najedený. Máš to strašne "nalinajkované", ale že všetko - chúďa dieťa-nehnevaj sa....

evittam
7. jún 2016

@ivca88 Podávané jedlo sa viackrát nezohrieva a neskladuje?! Ty varíš presné porcie jedla každý deň, ktoré vždy zjete? 😀 😉

bielamacka3
autor
7. jún 2016

ja napríklad uvarím na dva dni a pred podávaním odoberiem tolko, kolko si myslím, že zje, kedže sa to znova nesmie prihrievaž - ja by som zjedla kludne aj desatkrát prihriate, ale predsa mám iný žalúdok - - lenže on ked chce spat, tak nepomáha ani ked mu spievam, držím ho za ruku, hrám sa sním, pozerám s ním nejakú krátku rozprávku, alebo mu ju poviem, tak si myslím, že je hladný, lebo aj to sa mi občas stane, že akonáhle sa apon trochu naje, zaspí jak zarezaný - inak tieto stavy má posledný mesiac, predtým zaspal sám, síce si v postielke potancoval a chvílu poplakal, ale rozhodne mu to netrvalo tri hodiny, ako to bolo minulú sobotu

mysga
7. jún 2016

Podľa mňa si z nás robí srandu. :D Nemôže, nemôže (!) existovať matka, ktorá usúdi z toho, jej bábätko si užíva blízkosť matky pri pití mlieka to, že dieťa sa jej hodí v obchode o zem alebo bude jesť len koláče. :D

A ak naozaj existuje, tak mňa už vážne švihne z tohto sveta. :D

evittam
7. jún 2016

@bielamacka3 Neviem kto ti povedal takú hovädinu, že sa príkrm nesmie prihrievať ale nevadí - ja som normálne prihrievala 😉

moni244
7. jún 2016

@bielamacka3 boze, ja s teba vazne zasnem, co den, to nove perlicky, preco sa nemoze zohrievat? To si asi citala v tej istej "mudrej" knihe, v ktorej aj to, z eked v 7 mediacoch povolis, tak sa bude hadzat o zem. Vyvyja sa, to, ze spal predtim do 5 minut, nemusi znamenat, ze tak bude spat aj o mesiac. Ja to dieta normalne lutujem

lubi40
7. jún 2016

@bielamacka3 mozno je to flaskou a nie mliekom, teda, ze sa mu nechce tahat. Skus flasku s viac dierkami, pripadne tym "kasovym" cumlom.
No a inak, deti maju obdobie, ze sa im nechce pit/ jest, atd. Len treba vydrzat.

janickacrazy
7. jún 2016

@bielamacka3 bože dievča, ja mám tiež 7mesačného syna a tiež pri krmení mliekom v posledom čase vymýšľa a podľa mna preto, lebo mu idú zúbky a tiež má trošku problém zaspať, lebo sa mrví v kočíku a chce odtiaľ vyliezť, ale ja si z toho vobec nič nerobím, ved je to ešte malé bábo, to ho prejde a moj určite nezje a nevypije toľko mlieka ako tvoj ani zdaleka, max. vypije 150ml mlieka na jednu dávku, niekedy aj menej a čo? priberať priberá dobre, tak ja v tom fakt nevidím žiadny problém. Tvoja teória, že v 2 rokoch sa bude hádzať o zem je úplne mimo, určite nie kvoli tomu, že mu teraz ustúpiš. Moj najstarší syn sa nikdy nehádzal o zem, prostredný sa hádzal o zem ako 1,5ročný hádam 3 mesiace, pokým zistil, že mu to vobec nepomože, každé dieťa je iné, vychovávala som ich oboch rovnako, no sú úplne iné povahy. 😀

bielamacka3
autor
7. jún 2016

príkrm sa nesmie dvakrát prihriavať, raz áno, dokonca sa musí, ak má dostať dieťa teplé jedlo do žalúdka

natalym
7. jún 2016

@bielamacka3 Odoberieš a dáš naspäť do chladničky a to čo odoberieš zohrievaš. Tak si to myslela? Nie že zakaždým ohrievaš všetko a odkladáš.
To je jasné predsa, nie?
Či?

evittam
7. jún 2016

@bielamacka3 Kde si to čítala alebo kto ti to povedal?! A vlastne čo sa stane ak ten príkrm druhýkrát zohreješ? Mám dve deti - pri oboch som normálne zohriala celý hrniec aj 2-3x a odobrala porciu - a vieš čo sa stalo? No vôbec nič - mám dve zdravé a vitálne deti. Už konečne pochop, že deti nie sú "tabuľkové,knižkové a neviem aké"........Fakt chúďa tvoje dieťa-nehnevaj sa, ale radšej menej čítaj kraviny a riaď sa zdravým rozumom to je všetko. Mám z tvojich príspevkov pocit, že nič iné nerobíš len čítaš "bludy" a máš presne nalinajkovaný deň pre tvoje dieťa.....-kedy bude jesť a čo - presne na minútu, kedy bude neviem čo....Pozor - neboj sa - nič sa nedeje ak sa náhodou nevyserie presne v tú istú dobu ako včera...... 😀 😀 😀

bielamacka3
autor
7. jún 2016

na príkrme je napísané, že sa to nesmie dva razy zohrievať, tak neviem, ale radšej to neskúšam, necchem ho mať na kapačkách malého

evittam
7. jún 2016

@bielamacka3 Jáááj, ty myslíš ten-rovno napíš, že nevaríš príkrmy ale kupuješ - prepáč za výraz - umelý humus z obchodu?! Tak to potom nič - to neriešim - také svinstvá som nikdy nekupovala-teda pardón raz len zo zaujímavosti - a ani som sa malému nedivila, že to nechce - keď som to ochutnala tak som to rovno vyhodila. Sprav si vlastný príkrm a nekupuj tie "humáče"......tvoje dieťa to určite ocení a bude mu aj viac chutiť.....

moni244
7. jún 2016

@bielamacka3 este lepsie, kupovane prikrmy, ja fakt zasnem a.nechapem, tolko umelin donho pchas, ved je sezonna zeleniny, ovocia, naco kupovat umele vyzivy?

evittam
7. jún 2016

@bielamacka3 Tak ako to inak vlastne je - najskôr píšeš, "že navaríš napríklad na 2 dni" a potom, že na príkrme je "napísané, že sa nesmie 2x zohrievať" - to akože varíš ten príkrm? Či u teba varenie príkrmu na 2 dni znamená vykydať hotovú umelinu do hrnca a zohriať? Či teda ako? Vieš, mám pocit, že najskôr si asi potrebuješ "upratať" všetko vo svojej hlave a potom tu písať o rady.....

maslenka47
7. jún 2016

@moni244 napriklad preto, ze chutia ovela menej umelo, ako ovocie a zelenina z obchodu... ale inak si myslim, ze tato tema je cisty trolling

evittam
7. jún 2016

@maslenka47 S tým trollingom súhlasím

moni244
7. jún 2016

@maslenka47 no keď človek kupuje v obchodu a neskočí si na tržnicu, tak to je jeho problém a lenivosť

sue
7. jún 2016

Ach, tak opäť dumám, kde je tá spravodlivosť, keď ženám trumpetám je dopriate krásne zdravé dieťatko bažiace po maminej láske a mnohým milujúcim žienkam hrobček na cintoríne 😔

@bielamacka3 vypni tohto sprostého koňa a zadívaj sa na toho 8,5kg čistej lásky čo doma máš! Objímaj ho, ľúb, hraj sa s ním ! Viac mu dať nemôžeš 😔

zabina27
7. jún 2016

boze zenska... ked mal nas maly 7 mesiacov, davno som pochopila, ze tabulky a prirucky a navody na babatka velmi nefunguju a ze ak sa mi nahodou zdalo, ze nieco zacalo fungovat, tak to trvalo tyzden a potom sa to zase zmenilo 😀 😀
takze, tvoj krpec je bud prepchaty (podla toho, co si pisala, ze poje cez den) alebo m nechuti toto UM alebo mozno ma obdobie, ze nechce ziadne mlieko... nas v 7. mesiacoch jedol - rano flasa UM, doobedu ovocny prikrm, na obed obedovy prikrm, olovrant a vecera po flaske UM, uz ani neviem, kedy som mu na veceru zacala robit do mlieka kasu, ale riedku, ze ju pil z flase. kasu mi lyzickou nikdy nechcel jest, cize to obvykle "kasa na veceru" sa u nas tiez nekonala... dlho mu to takto stacilo, pomimo pil caj, vodu nechcel, co uz... ale z toho, co pises, mam pocit, ze ked ho stale niecim stopes, tak nema sancu byt hladny ci smadny...
a ako 2 rocny sa ti bude hadzat o zem, vrestat, trhat sa, ci mu to mlieko teraz das alebo nie 😀 prd ti teraz rozumie, o co ti ide. ak flasu nechce, nepchaj nasilu, ale hlavne mu zjednodus ten jedalnicek 😉

bielamacka3
autor
7. jún 2016

A vám nedošlo, ťe ja to môžem aj striedať? Že mu dennne varím, ale keď to zje a narýcjhlo potrebujem, tak nebude čakať hodinu, kým niečo pripravíím, ale radšej otvorím príkrm z obchodu? Ste fakt tak sprosté?

bielamacka3
autor
7. jún 2016

v nedeľu som mu varila bezvaječné cestoviny, petržlen, mrkvu a kuracie prsia to mal aj dnes, teraz mu varím na zajtra zemiaky, kaleráb a kuracie stehno.

bielamacka3
autor
7. jún 2016

varím mu každý deň čerstvé, alebo na dva dni a príkrm dávam iba vtedy, keď potrebujem narýchlo

moni244
7. jún 2016

@bielamacka3 sa ukľudni, nikto ti tu nenadáva, aj keby sme mohli, ty si fakt nádherný prototyp dnešnej sčítanej matky. Fakt, krásny slovník, v tebe bude mať dieťa mnoho krásnych príkladov

bielamacka3
autor
7. jún 2016

evittam @bielamacka3 Jáááj, ty myslíš ten-rovno napíš, že nevaríš príkrmy ale kupuješ - prepáč za výraz - umelý humus z obchodu?! Tak to potom nič - to neriešim - také svinstvá som nikdy nekupovala-teda pardón raz len zo zaujímavosti - a ani som sa malému nedivila, že to nechce - keď som to ochutnala tak som to rovno vyhodila. Sprav si vlastný príkrm a nekupuj tie "humáče"......tvoje dieťa to určite ocení a bude mu aj viac chutiť.....
Dnes o 14:25 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to •
• Pošli IP •

fotoportrét

moni244 @bielamacka3 este lepsie, kupovane prikrmy, ja fakt zasnem a.nechapem, tolko umelin donho pchas, ved je sezonna zeleniny, ovocia, naco kupovat umele vyzivy?
Dnes o 14:29 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to •
• Pošli IP •

tinapa
7. jún 2016

@bielamacka3 7apol mesačnému dieťaťu sa nepúšťajú rozprávky..prečítaj si odporúčania lekárov, keď sa už striktne držíš tabuliek, či čoho.

katarinamarkova
7. jún 2016

@bielamacka3 pije viac ako dosť....kde vidíš problém?

luslus
7. jún 2016

Podla mna papa strasme vela. Ci uz UM alebo prikrmov. Co do neho chces este viac dostat? Skor by som mu ponukala vodu alebo caj

bielamacka3
autor
7. jún 2016

tinapa - ty si asi myslíš, že ho posadím pred telku? prd.... ja mu pustím kratučkú rozprávku napríklad na voyo a komentujem, čo robia zvieratká a luslus - po viacerých týzdnoch som mu dnes ponúkla feniklový ťaj, vypil max 20 ml a aj to asi mi chcel iba radosť urobiť a keď mu dám vodu, tvári sa ako chlap. ktorý by pil teplé pivo