Dávali ste Nurofen od bolesti pri prerezávaní zúbkov?
Ahojte baby......mala ma 7 mesiacov a včera jej vyšli 2 zubky naraz...ešte nie su cele prerezané...je neskutočne plačliva a viditeľne ju to bolí....chcem sa Vas opýtať či ste davali nurofen sirup od bolesti.........geliky ani nič podobne nám nezaberali........ďakujem za odpovede.
neobsahuju nahodou niektore gely na zubky lidokain? Tak potom radsej nurofen ako toto.... Ak dieta velmi netrpi, tak by som ho nechala tak, ale ak trpi, tak treba pomoct. JA som sama isla ku zubarke, ked sa mi prerezavali zuby mudrosti, potom ako mozu trpiet deticky... 😒
ja som dávala,ked nemohli v noci spat kvoli zúbkom a vzdy pomohlo!! samozrejme po porade s pediatrickou,ktora mi to sama poradila aby sa mimi netrápilo 😉
@gabuska36 ahoj, ani u nas nezaberalo nic, nurofen som davala len vtedy, ked sa v noci prebudila s placom a plakala a plakala a vedela som, ze je to zo zubkov, vtedy som dala nurofen a do hodinky sa upokojila. cez den som ho podala za cele obdobie zubov iba raz, ale to uz bola taka na nevydrzanie..... inak som sa snazila zubami-nechtami ju zabavat a robit program, aby na to nemyslela. lebo caste podavanie nurofenu, ze ano, je tak navykove, ze potom uz ani nezabera. preto som to riesila len v krajnych pripadoch 😉
pri prvych zubkoch sme dali Paralen cipok, to mu zabralo skoro hned, lebo ten pohlad na placuce a trpiace dietatko som nezvladla a plakala som s nim, nenecham ho predsa trapit ☹, stacilo dat mu ho iba 1x, potom uz to bolo ok. pri hornych som mu tiez dala nieco od bolesti, to mu isli 4 naraz. mozno ma tu niektore maminky ukamenuju, ale myslim si, ze ked dam dietatku raz za uhorsky rok nieco od bolesti, tak mu to neublizi, hlavne ked viem, ze mu to ulavi od bolesti. u nas geliky na zubky zaberali iba na chvilu, kedze si nedal ten gel natriet na dasienko, vzdy mi ho oblizol. a teraz mu ide stolicka, takze tam gel ani nejdem skusat natriet, je to nemozne....drzim palce, nech tie hnusne zubiska trapia babulku co najmenej
Ja som dávala panadol sirup. Voči nurofenu mám everziu, kedže ho pred 3.rokmi sťahovali dočasne z lekárnií skrz to, že v nom našli nejakú škodlivu látku.
Ja som dala dvakrát paralen čípok -. ale ten najmenší a vačšiemu bábatku - tak mi to káazala aj pediatrička. Keby bol drobec iba nervozny, tak neriešim, ale ked vo dne v noci sa budil a plakal, tak som siahla po čípokoch, nevidím dôvod načo takto trápiť dorbca, ked mu mžem pomôcť..
každé dieťa inak znáša bolesť. u staršieho nebolo treba dávať lieky, mladší má bolesti, nádchu, teplotu, raz hnačky, inokedy zápchu... dávam panadol, pri vysokých teplotách nurofen, ktorý viac tlmí bolesť.
ja som tiež dávala sirup, na noc, ale len zo tri krát.. väčšinou som našla už hotové vyrastené zubky.. 🙂 ach ja supermatka🙂 takže to prešlo nejak tak bezbolestne.. ale keď šli očáky, dala som panadol.. nebudem sa predsa kukať ako sa trápi.. tým že bol do 17 mesiacov kojený, nebol ani raz vážnejšie chorý, ešte nikdy sme nemali antibiotiká, tak myslím že som mu týmto neskrátila život o 20 rokov🙂 ak to má pomôcť od bolesti a bábo sa kľudne vyspinká, bez problému..
podla mna jej nurofen mozete dat. ja som davala aj po ockovani, aby neboli teploty a nebolelo to. a potom aj lepsie spal a aj pri zubkoch, ked bola teplota, alebo bol mrzuty z toho.
Ja asi nepotesim. Nam nepomaha ani Nurofen sirup, ani homeopatika. Trosicku lepsie je, ked dame Panadol baby sirup 😒
ahoj,ja určite áno,lebo ked sa človek pozrie na seba,tiež ked ho niečo bolí,dá si liek a to malé stvorenie je ešte citlivejšie,takže ja neváham ani chvílu a dávam aj ja,tiež sa nám prerezávajú zúbky 😉
Ja davam Nurofen alebo Paralen sirup ked maly nemoze od bolesti zaspat. Nam povedala pediatricka, ze na par noci ked je problem to mozme dat. Viburcol cipky som skusala pri prvom dietati a nezaberali.
Gelik na zubky - zabera max 10 minut a potom ho sliny rozpustia. Pokial behom 10minut babo zaspi, je to fajn, ale bohuzial nie je to pripad mojho druheho dietata. Maly vecer plakava a hryzie ma do ramien aj 2 hodiny v kuse ☹
Gelik mam odskusany aj na sebe - uz 13rokov mi rastu zuby osmicky - vzdy pobolia tyzden a potom nic. Detsky gelik mi ich zatrpkne na 10minut a potom znova bolia ☹
ahoj ja mam 6 mesacneho chlapceka a uz od 2 mesiaca sa mu zacali nalievat zubky...davala som mu calgel,dentinox,kamistat a nic nepomaha ani paralen aj sirup nurofrn od bolesti aj vibrucol cipky a nic vobec nezaberalo ani nezabera...teraz pred 3dnami mi zacal strasne vrieskat az mi bubienky v usiach praskaju... ja sama neviem co robit..dostaval aj caj harmancekovy ze aj ten vraj pomaha a nic..este aj dokrot mi dal Fenistil kvapky aby ho nesvrbeli zubky tak moc a ani to nepomaha...ja som tiez zufala...skus si objednat z internetu bebydent to je taky olejcek ja som si ho teraz objednala a som zvedava ci mu to pomoze pretoze teraz mi skoro stale place..chvilku sa pohra potom zacne sa nervacit plakat vrieskat aj pri spanku a o noci ani nehovorim som sa este nevyspala doteraz pri nom nevie si najst svoju polohu a este ked ho aj tie zubky drazdia no zufala som...kazdu chvilku je hore a spí mi len po chvilkach
mimi11120 a neboleli ho aj uši, bol kľudný keď papal, teda keď prehĺtal?, my máme tiež asi 2 týždne zúbkové obdobie so soplíkom a zvýšenou teplotou nad 38 u skoro 8 mesačného, idú horné jednotky, dávame gélik aj sirup od teploty a bolesti na noc aby sa netrápil a aspoň trošku v noci spal, musíme vydržať.., so starším synom takéto vôbec nepoznám ,mala som kúpený gél a neviem či som ho dva krát použila... Takže každé dieťatko je iné a keď treba, určite uľaviť od bolesti...
Ano, my sme davali na noc
aj my sme davali, a minule mna bolel zub, a kedze ziadne lieky ked sa koji, tak aj aj som si davala a pomohol aj mne 😀
kľudne daj, mne aj Dr. povedala že môžem dať, aj ked je malá nespokojná
Mne to kazali minule na pohotovosti ze kludne pred spanim mozem dat.;-ň
no babenky to ste ma potešili mám 5 mesačného chlapčeka a začínáme sa trápit ,ale zoberiem odtialto aj pár dobrých rád,hlavne vydržat 🙂 🙂 🙂 zakladatelka gabuska36 už to máte za sebou 🙂
no prečítala som si vaše rady baby, ale zaujímalo by ma ako dlho to tak môzem robit. nas zuby trapia uz dva mesiace vkuse a to kazdu noc dostava nurofen, mam z toho obavy, ale co mam robit ked place place a vkuse len place. A iba po Nurofene zaspi. Sem-tam ked som videla ze vyzera to na kludnu noc a nedala Nurofen, za kazdym to bolo marne, vzdy bol plac o to neskor a do rana nespala...neviem, ale bojim sa ze tym podavanim liekov jej ublizim...co mam robit? Davam ich však iba na noc pred spaním 1x. Cez den sa trapime masirovanim dasienok, pripadne hryzieme chladene hryzatka....no a vobec nespime cez den...uz nech su von... ☹ ☹ ☹
nám nepomohli géliky ani viburcol ani chamomila. Každé dieťatkoje iné, treba vyskúšať. V noci bola stále hore a visela na prsníku. Dala som nurofen na noc, ale maximálne 3 - 4 noci po sebe. Najhoršie sú stoličky zúbky, teraz nám rastú posledné dva, tak sa teším. Ale dávať dieťatku 2 mesiace v kuse nurofen je už asi moc. To ako keby si si každý deň dala ibalgin na spanie. Ja byť tebou, tak toto by som prekonzultovala s doktorkou.
aj ja som davala, tiez vacsinou len na noc, cez den sme to vzdy nejako rozchodili, ale v noci som si povedala, ze nech sa dieta vyspi ...a aj ja...nikdy nie viac ako tri dni za sebou, dokonca som casto davala nizsiu davku ako bolo odporucane, pretoze nemal teploty...
ja som par krat dala, ked uz naozaj velmi plakal, ale vzdy som dala polovicnu davku a pomohlo 😉
prave pred 5 minutami som dala - tlači sa nam asi 5 zubov naraz každych 10 minut hore budi sa aj so staršou do toho teploty do 39, no dala som sice len asi 1,5 ml - ja fakt nerada davam lieky ale tak už fakt neviem čo s nou 😔
HAHA prave som chcela napisať to iste ako @jerryjanka.......maly je chory a do toho prve zuby....vzdala som to.... zacala som uspavat o 20 hod... na 3x ležania a budenia a strasidelny vreskot. asi pol hodiny..tu sedim za PC aj jednou nohou ho tu pridržiavam...pastelku žuje..... Velmo sa teším....
Ale potrebujem nejake silnejšie bobule...u nas ani Nurofen nezabera...a ešte prenosnu stalo točivu odsavačku na sople....a ešte 3 opatrovatelky ( žehlenie, pranie, upratovanie stojí...)....čakám kedy sa staršia pridá...a už sa po druhy den neoaprchovana zložím...
nam nurofen zabral ale nechcem jej davat casto...panadol somm dala pol čipku no nepomohlo...myslite te mozem dat cely ak je pisane od 9kg a mala ma len 8,2kg?
doplnam: uz 3 tyzdne sa trapime (2 zuby vonku), v noci sa budi kazdu pol hod ☹
@bamb27 môžem sa opýtať?nam idu tiež zuby malinka neskutočne vždy večer plačka,tak dávame aj my na noc sirup.Nemoze to nijako uškodiť?ked sa to dáva pravidelne večer?Dakujem
@michalecka ked sa to dava s rozumom, tak nemoze uskodit..ale predsa je to len chemia, dnes uz by som to inak riesila ,,to len pre info, na ulavu pri raste zubov u deti je super esencialny olej z klinceka, potierat nim dasienka ,,

Tiež nám idú zúbky ťažko a hlavne vždy 2-3 naraz ☹. Pár krát som tiež dala na noc nurofén, ked už bola véééľmi nevyspatá a ubolená. Ale radšej nie veľmi často -skôr ako krajné riešenie. Inak nám pomáhajú aj homeopatika - Chamomila (dávam CH15) a/alebo Calgel. DRžím palce nech sú čím skôr vonku.