Prerezávanie zubov

lucy_669
3. nov 2021

Ahojte, dcérka má 7 mesiacov a idú jej 4 horné zúbky, je strašne nervózna a uplakana a nechce byť ani chvíľku sama.. dávam jej gelik dentinox. Dala som jej aj paralen sirup od bolesti ale nevyzerá žeby to pomohlo, nemá niekto nejakú radu ako jej pomôcť aby bola apson trochu kludnejsia? Ďakujem za rady

pehavcek
3. nov 2021

My sme poskusali vsetko mozne, camiliu, dentinox, chladive... Nic nepomahalo.Jedna pani doktorka mi odkazala, ze ak uz velmi trpi tak mu dat Nurofen.Ze ten je na zuby lepsi ako paralen.A ten bol naozaj jediny, ktory mu ako tak ulavil.Ze sa aj vyspal trosku.Vytrpel si chudak dost

lucy_669
autor
3. nov 2021

@pehavcek mám nurofen ale len čipky :/ a to je len od teploty že? To nepomôže?

lienka9
3. nov 2021

@lucy_669 aj cipky mozu byt.nie su len na teplotu ale aj proti bolesti.aj ja ked uz je velmi zle a nespi druhu/tretiu noc som dala nurofen alebo paralen cipky..

tehotna40
3. nov 2021

@lucy_669 ahoj nám dr odporučila čipky viburcol, v kombinácii s gélom na zúbky nám to zabralo. Gel som striedala kamistad a dentinox

pehavcek
3. nov 2021

@lucy_669 kludne cipky.Su aj od bolesti.Mali zabrat este rychlejsie.

lucy_669
autor
3. nov 2021

Ďakujem veľmi pekne za všetky rady 😊

vierkaa0
16. dec 2021

to nestaci, ked sa da len nieco od bolesti? ono treba este aj zvlast natierat tie dasienka, ked sa tlacia zubky?

cukricek4
17. dec 2021

vierka podla mna je napriklad lepsie, ked len das ten gelik na dasienka ako rovno od bolesti. predsa to to male telicko menej zatazi ako lieky si myslim. ale tak to je na kazdeho uvazeni, ako urobi. niektore deticky to znasaju velmi dobre, ze ani nepostrehnes, ze im zubky idu. aj vas doma trapia zubky?

vierkaa0
20. dec 2021

@cukricek4 cize keby dam ten gelik, tak potom nemusim davat nic od bolesti? funguje to aj takto, ze to vlastne ulavi tak celkovo? no zatial nas este netrapia, zatial je stale v brusku, ale dopredu sa na to informujem 🙂

lucy_669
autor
20. dec 2021

@vierkaa0 ahoj, úprimne mne sa zdá že tie geliky moc nepomáhajú , keď tak len na chvíľku aspoň u mojej :/

cukricek4
21. dec 2021

@lucy_669 zalezi od toho, aky pouzijes. co mam vyskusane, tak u nas to fungovalo. akoze jasne, ze ten gelik nebude fungovat cely den, lebo to si aj ocucka z tych dasienok, ale aby to ulavilo na nejaky cas, tak podla mna su super tie geliky. ale ako hovorim, nie vsetky zaberaju rovnako.

vierkaa0
3. jan 2022

@lucy_669 tak to ja ani necakam, ze by ten gelik fungoval akoze cely den. vsak ono dieta si to aj ocuca z tych dasienok aj ked papa napriklad. takze natierat to treba opakovane, to je mi jasne.

cukricek4
18. jan 2022

@vierkaa0 dobre hovoris, to isto netreba ratat s tym, ze rano sa dasienka natru a potom cely den je pokoj. ked idu zubky, tak dietatko kazdu chvilu nieco ozuzlava a hryzka a slinta pri tom. takze to treba natierat viackrat za den. preto si myslim, ze je dolezite odsledovat hlavne zlozenie toho geliku, ked sa ide nejaky kupovat.

vierkaa0
24. jan 2022

@cukricek4 tak podla mna je to logicke, ze to nebude mat ucinok cely den. vsak aj ked si das tabletku od bolesti rano, tak nemozes cakat, ze bude ucinkovat este vecer. to ano, rozhodne pri vybere budem sledovat zlozenie, vsak koniec koncov, co ine. setrit na tom neplanujem, takze jedine na toto sa zamerat. este mi napadlo, ze co sa tyka hryzatiek, tak ze ci nejake specialne su, co sa odporuca davat, ked idu zubky alebo tak.

cukricek4
8. feb 2022

@vierkaa0 to je dost zaludna otazka, lebo na to si tiez vypocujes isto viacero nazorov. mam kamaratky, co kupovali take tie drahsie a znackove hryzatka, ja som patrim skor k tym, ktore sa na veci pozeraju z praktickeho hladiska. to dietatko bude obzuvat proste vsetko, ked mu idu zubky, ci uz das za to dve eura alebo dvadsat. mozno by stala este za vyskusanie taka ta kefocka, co si nastoknes na prst a tym vlastne masirujes dasienka. ked tak, tak skor toto by som zariesila.

cukricek4
8. mar 2022

@vierkaa0 si sa dlhsie neozvala, som si na teba spomenula, ze ako si to vyriesila s tymi hryzatkami a tak celkovo 🙂

vierkaa0
11. mar 2022

@cukricek4 tak ja tiez patrim skor k tym praktickym typom a nie k tym, ze nakupim vsetko len to nadrahsie v domneni, ze to bude aj najlepsie. toto mi aj mamina vravela, ze sme zvykli obzuvat s bratom proste hocico. takze to si nemyslim, ze budem kupovat tie drahe hryzatka. zatial sme sa snazili vsetko kupovat tak, aby to malo co najlepsie vyuzitie, ci uz kociar napriklad alebo nosic a tak dalej. to som uz pocula o tej kefke, kamoska ma tiez doma nieco take, len to nejak nepouziva, tak neviem, ze ci to nie je dobre teda alebo co. to musim ale ja mat tu kefku na prste alebo teda niekto iny a nie ju dat do rucky malej, aby sa s tym hrala, nie?

cukricek4
18. mar 2022

@vierkaa0 tak to je super, ze takto zmyslas pri nakupoch. lebo poznam aj take mamicky, co nakupuju hlava nehlava vsetko mozne, len aby bolo toho vela. isto je dobra ta kefka, jednak vies pomocou nej dostat ten gelik tam kde treba a aj je to prijemne, je to ako taka masaz. no to nie dat dietatku, to musis mat ty na prste a obsluhovat to. to je male, by som sa bala len tak nechat tu kefku na hranie.

vierkaa0
28. mar 2022

@cukricek4 mne potom aj napadlo, ze to som poplietla s tymi takymi kefkami, co su vlastne akoze na cistenie zubkov a aj ako hryzatka. tak toto je nieco ine potom.

cukricek4
12. apr 2022

@vierkaa0 ked uz sme to tolko spominali, mi teraz napadlo, ze vlastne mam aj kefku aj gelik od novoti doma pre kamosku kupene. tak ti to sem takto pridam, aby sme sa na sto percent pochopili, ze ci myslime teda to iste 🙂

vierkaa0
17. máj 2022

@cukricek4 dobre, ze si to pridala ti poviem. lebo napadlo mi potom aj toto, takato kefka. ale najskor, ked som pisala, tak som myslela uplne, ale ze uplne nieco ine. a to tam vzadu, to je ten gelik? mozes mi pozriet, ze ake velke je to balenie? alebo teda ak niekto ma skusenost, ze ako dlho to vydrzi?

cukricek4
27. máj 2022

@vierkaa0 ono je kadeco uz v dnesnej dobe pre tie deticky, tak sa moze stat, ze podla popisu sa to javi niekomu ako nieco ine. vsak preto som aj pridala, mi to len tak blyslo hlavou, ze vlastne to mam doma, tak preco neodfotit. aaaano, to je ten gel na dasienka, ked idu zubky. je to neprijemne pre tie deticky, ked sa prerezavaju zubky, tak preco im to neulahcit aspon takto. tento ma 15 ml, neviem, ze ci sa ti to javi ako dost, ale podla mna uplne idealne taketo balenie, ze ani vela, ani malo.

vierkaa0
17. jún 2022

@cukricek4 to veru neviem ani ja takto len podla pocutia, ze ake je to mnozstvo, ale tiez si myslim, ze to bude postacujuce, vsak keby nie, tak da sa dokupit, to o tom potom. len chcem sa ta este opytat, ze odkial si to objednavala, ci si niekde priamo v obchode kupovala?

tasticka59
21. jún 2022

@cukricek4 to ti je ake sikovna ta kefocka. my sme taketo nieco nemali, ked isli zubky. ale viem si predstavit, ze to moze byt dobra pomocka.

cukricek4
27. jún 2022

@tasticka59 vsak hej 🙂 my sme ju nemali, ale ta kamoska, co som fotila predtym tie veci, ze to ma pre nu, tak ona malej dava tak, ze trosku geliku ta aj na dasna a aj na tu kefku a s tou jej tak beha po pusinke. vlastne aj tie zubky, ktore uz ma, tak sa tou kefkou ocistia. cize je to dva v jednom, ze si mala zvyka ako keby aj na kefku na zubky rovno.
@vierkaa0 ved jasne, keby bolo treba, tak zakazdym vies dokupit. ono tieto male balenia su aj take prakticke, ze to hodis do tasky s vlhcenymi a vsetkym moznym a mas to po ruke, keby nieco. ja som v dmke kupovala, ale musis pozriet, ci budu mat aj u vas. alebo da sa aj z netu objednat z roznych eshopov.

vierkaa0
26. aug 2022

@cukricek4 vies co, nemala som vtedy nejak cestu po obchodoch, tak som si pohladala, ze odkial sa da objednat. som vyuzila takto cas, kym Mari spala takto oddychovo uzitocne na telefone a snorila. nasla som nejaku stranku, odkial sa dalo objednat a bez postovneho. tak reku to sa mi neoplati fakt ani do drogerie ist kvoli tomu. najdem aj, ze odkial to bolo, ak by bolo treba, ale spomenut si nespomeniem.

tasticka59
31. aug 2022

@cukricek4 aj sa nejak umyva resp cisti na kefocka? mi ako prve napadlo, ze hodit ju proste do umyvacky, ale to asi nie je vhodny sposob. skor prevarit? ako aj cumle?

vierkaa0
30. sep 2022

@tasticka59 vies co, uplne rovnako ako cumle a flasky. neviem, ci si prevarala alebo sterilizovala, ale oba sposoby su fajn. do mycky som ju radsej asi nedavala. tam predsa len ide ten cistiaci prostriedok, aby sa to tam nejak neuchytilo medzi tymi stetinkami, alebo ako by som to pomenovala.

tasticka59
12. okt 2022

@vierkaa0 vidis, to je tiez pravda, tak to teda asi radsej nie zbytocne do umyvacky davat. inak ked som zbadala tu fotku, tam je aj ten gel v pozadi. som ho kupovala teraz nedavno jednej kamoske, ktora sa uz dlhsie stazovala, ze maju narocne obdobie, ze idu malej zubky. tak jej musim napisat, ze ci sa im polepsilo a ci ho teda vobec aj vyskusali.

cukricek4
17. okt 2022

@tasticka59 vies co, asi tak ako pise tasticka, to nemusis nijak specialne si myslim. vsak ono ani zubnu kefku isto nejak neprevaras alebo co po kazdom pouziti. aj cistou vodou preplachnut je lepsie ako nic 🙂 ale to uz sme dost odbocili od toho geliku, o ktorom bola najskor rec.