Kedy je správny čas na prvú zubnú prehliadku?
Ahojte mile mamicky nas drobec nedavno oslavil 2 rok a napadlo ma ci by uz nenastal cas ist s nim k zubarovi na prehliaidku. Ma uz vsetky zubky vonku cistime pravidelne poctivo zubky ma pekne. Nieje skoro este na zubara ? Alebo v akom veku je najlepsie ist k zubarovi ?
@anonym_autor môj chodí od roka ... má 2 a bol už 3x u zubárky na preventívnu
Určite nie je skoro, treba ist
K zubárovi treba chodiť od prvého zuba, najneskôr v roku. Takže už moze byť aj neskoro, určite sa objednajte
Syn chodí od 9 mesiacov 😀 už má za sebou aj dentálnu hygienu, zvládol to na 1*
Starší začal v 3.5r a mladší mal vtedy pol roka, začal tiež 🙂. Hlavne daj pozor na to, koho vyberieš. Moji chalani sa vždy extrémne tešia k zubárovi a sú nešťastní, že chodia len 2x do roka.
Objednavali sme, ked vysiel prvy zubok. Zatial sme este neboli, lebo nam dala termin az za 4 mesiace - ze vraj skor nie je potreba. Medzitym uz vysli dalsie 3 zuby.
Cim skor zacne tym lepsie, je potreba spravit si navyk preventivnych prehliadok a viest k tomu deti. Takze smelo do toho, najvyssi cas. Rovnako aj na dentalnu hygienu ho objednat, ale to uz by mal teba ako rodica navigovat stomatolog.
@anonym_autor Kludne uz mozete ist. Ja som bola s mladsou dcerkou ked mala cerstvy rok. Teraz ma 2,5 roka a uz bola 3x na preventivke. Starsia ma 6 rokov, uz bola aj na dentalnej hygiene a dentalna hygienicka mi povedala, ze bol najvyssi cas ju zacat s tym zoznamovat, lebo ze uz 6 rocnym robia aj pieskovanie, tak aby sa nebala 🙈
Na prvej preventívke sme boli s dcérou, keď mala 1 a pol roka. Keďže vtedy mala vonku už všetky zúbky, tak bol najvyšší čas. Dr ma naučila ako správne používať "šabličky" na čistenie medzizubných priestorov, ukázala, kde slabo čistíme (hoci som si myslela, že všade čistím tip top obomi kefkami). Odvtedy chodíme 2x ročne na preventívku.
Ideálne od prvého zuba. Prinajhoršom keď ma všetky zuby von. My chodíme často, ja pracujem v ambulancii čiže raz mesačne a vždy tam plače ale nechá si pozrieť. Aj doma je boj s umývaním zubov. Sestra s deťmi chodí raz za pol roka od roka ale ja im pozerám vždy keď sa vidíme. Sú tak viac zvyknuté nemajú problém. Aj ten môj sa vždy po chvíľke ukludni ale neviem co ho to tam vždy chytá, nikdy sa mu nič nerobilo, aj zrkadielko dostal, pozerá aj nám doma aj sebe aj nám ukazuje, ambulanciu aj z bruška pozná...
@anonym_autor pre prvom prerezanom zube
Takze nie je skoro ale v podstate neskoro
Objednaj dieta cim skor k zubarovi

Nie, nie je skoro. Uz je najvyssi cas zoznamovat ho so zubarom a ordinaciou