Koľko stojí oprava mliečnych zubov u zubára?
Zdravim,
rada by som Vas poprosila o Vase skusenosti s cenami u zubara.
Par dni dozadu som bola so synom. Jeden mliecny zub 97 eur. Bratislava.
To su take ceny len v BA?
Dakujem
No veru, otrasne palky, davnejsie par rokov mali obaja dvojity kaz a nechala som tam skoro 200 eur. Teraz uz dlhsie nic, prehliadku mali 2.9., vsetko ok, velky ma minikaz na jednej 5ke, ale ked zistila, ze sa kyve, tak ze netreba, staci pockat. Uz pred 5 rokmi stal 1 zub cca 50 eur. Na 1 a 2 nikdy neopravovala, maly tam mal kazy, ale tiez sa len pockalo, kym vypadnu.
Spomínaš hodnotový systém. Svokrovci mali starého zubára, roky zariadená ambulancia, žiadne pôžičky, staré kreslo, nepotreboval nastroje... nič neplatili. Stačila mu platba z poistovne. Zacinajuci zubár musí vraziť desiatky tisíc do zariadenia, kresiel, rontgenu... Spláca pôžičku, platí sestru ... To ma robiť zadarmo? Okrem toho má aj náklady na materiál, chcel kvalitnejší , či lacnejší atď. U našej zubarky vidím, že každý rok v ambulancii niečo pribudne. Viac prístrojov, monitor, atď. A teda fakt si myslíš, že doktor by mal zarábať minimálnu? Alebo koľko je adekvátny zisk?
@majka99999 par rokov dozadu pises 200 eur 😖 tipujem Bratislava. dakujem pekne
2 deti po 2 zuby 🤣 usetrila som na umrtveni, kedze zuby boli vedla seba.
Ale nestazujem sa, sme zvyknuti v BA na ceny. Zase maju tam aj zubnu hygienu, rontgen, dobre vybavenie, dalsia zubarka vie zastupit, ordinuju aj do siedmej 1x do tyzdna, deti nevynechaju skolu. V BA platis vela alebo este viac. 😬
@adara777 a ako inac to vyriesit? ma opravovat zuby zadarmo a po sichte vykladat tovar v tescu, aby zaplatil kreslo, rtg a neviem co este? alebo ma opravovat zuby do vysky poplatku od poistovne? tak to zabudnime na RTG v ambulanciach, moderne vyplne a trhajme kliestami bez anestezy .... ano, zubarina je lurkativna, zaraba sa na nej, ale nech sa paci, vsetci mozeme ist studovat, ked sa nam to tak pozdava ...
@majka99999 to si krasne napisala "v BA platis vela alebo este viac" 😁
BB, 70-80€
@lulu1321 dakujem pekne
Hej podobne, ba 🤪. Predné zuby neopravovali, že to vraj moc netreba (a tam tuším ani kazy neboli), ale stoličky veru áno, lebo tie sú v puse dlho...
Švagriná platila 1500 eur za 4 zuby ošetrené v celkovej anestéze. Žiaľ inak sa nedalo. My s malým ideme teraz , len prvá návšteva bude stáť 60 eur a to ešte nič nebudú robiť. Len konzultácia. Bohužiaľ male deti nik nechce vziat, takže nám vzali na kliniku do mikulasa, ale nemá zmluvu s poisťovňou. Takže ja rátam že tiež tak dopadneme..
Prešov, vstupné vyšetrenie okolo 40€, 150€ každá návšteva pred dvoma rokmi, boli sme trikrát, urobili mi asi 6 zubov. Robili mu i predné, no vydržali asi dva týždne.. Korunky za 60€/ks. Teraz neviem lebo ma všetko opravené.
Kaz 12-20€
Nie Liptovský Mikuláš, Dr. Martin klinika
@lasona dakujem pekne
Ako je to keď sa urobí preventívna prehliadka do konca decembra u zubára, tak ďalší rok sa platí
u zubárky za ošetrenie zuba menej ? Je tam veľký rozdiel alebo ani nie ?

@katarinabozikova23 😨