icon

Má vaše 4 ročné dieťa už všetky zúbky?

ludka140281
19. dec 2010

dcerku uz treti den boli dasienko uplne vzadu akoby jej isli posledne zubky,tak ma zaujima ci vase deticky uz maju vsetky....do kedy maju vyrast aj posledne mliecne zubky? dakujem 🤐

zuzanocka
19. dec 2010

no to uz by hadam mala mat... ja viem tak, ze okolo 2-3 rokov uz je ukonceny rast mliecneho chrupu... ved jej zubky spocitaj 😉 ked ich ma 20, ma ich vsetky 😉 nasa bude mat v januari 3 roky, uz ma vsetky
mozno zahryzla do tvrdsej korky tak to ma odrete, nemoze byt?

elanela
19. dec 2010

tiež si myslím že by už mala mat všetky zuby naša mala komplet mliečny chrup v 22 mesiacoch

dadulaa
19. dec 2010

V 4 rokoch je mliečny chrup už kompletný, včera sme boli na preventívke a zubárka mi vravela, že prvé trvalé zúbky idú v 6. roku + - 2 roky a prvé idú von zadné šestky stoličky, takže buď si tvoja dcérka ublížila len niečím na ďasno alebo jej ide von prvý trvalý zúbok 🙂

strapco13
19. dec 2010

ano v 4. rokoch ma byt chrup kompletny..ale vzdy existuje nejaka vynimka 😉 ..cize zrataj zubky...ak ma vsetky..tak ma nejaku bolacku, skrabanec, aftu alebo nieco podobne..ak zubky nema vsetky..tak jej idu posledne

aktak
19. dec 2010

moj mal vsetky zuby v 20 mesiacoch a starsia dcerka v 21 mesiacoch, ale to je dedicne, ja som napriklad mala dospelacke vsetky vratane 8ciek v 13.rokoch 🤐

lenka1108
19. dec 2010

moja dcera mala vsetky zubky ked mala 2 rocky a 3 mesiaciky. 😉

kaja73
19. dec 2010

ono sa može jednat už o trvalu stoličku 6-ku.Mojmu začala rast ,ked mal 5 rokov.Je to prvy trvaly zub,čo sa prerezava,ešte pred tym ako začnu mliečne zubky vypadavat.Pochybujem,že jej ide len 5-ka.Ved jej spočitaj zubky.

ivett1
20. dec 2010

ahoj...prerezávanie prvého chrupu -mliečnych zúbkov, končí obvykle okolo 20.-30. mesiaca, v tomto období má dieťatko 20 mliečnych zúbkov 😉 predposledné sa zvyčajne prerezávajú dolné stoličky (5-kyň a ako posledné horné stoličky 5-ky ...preto stačí, ak porátaš dcérke zúbky...

janka2732
20. dec 2010

moja ma 5.r a už zadny zubok ma prvy dospelacky 😀

anjelicek26
20. dec 2010

Fuha, nasa zubana mala v 4 mesiacoch 2 zuby, v 6 mesiacoch 6 zubov, v 12 mesiacoch 12 zubov a v 14 mesiacoch zuby vsetky 😅 😅 😅 Ja uz skor cakam, ze jej o rok moze nejaky zacat vypadavat, nie, ze by jej nejaky este chybal 😉 Ale tak ona je asi vynimka v tomto... ale nikdy som nepocula o dietati, co by po 2,5 roku este nemalo 20 zubov...

Nemoze mat len zapalene dasno? Alebo kaz na poslednom zubku? Kolko zubkov teraz vlastne ma?? Vyplachovat pusinu repikom a po vianociach k zubarovi, ak to neprejde.

ba80
20. dec 2010

nasa ma komplet mliecny chrup od 25. mesiaca...