icon

Môžem dať Nurofen dieťaťu, aj keď nemá horúčku?

1. júl 2025

Ahojte môžem dať 8 mesačnemu dieťatu nurofen aj keď nemá horúčku ale idú mu zúbky tak ho to musí bolieť môžem ho dat?

janinah
1. júl 2025

Ano

autor
1. júl 2025
@janinah

Ano

@janinah a normálne dávkovanie ako pri horúčke? Ona ma 8kilo a dávam 2,5ml

mysiarka
1. júl 2025

ano, davkovanie dodrziavaj.

misana84
1. júl 2025

Ako viete, že ho to boli? Skúste dávať na ďasno niečo.

belllinka
1. júl 2025

Tak rozmýšľaj. Ty si ružovú tabletku dávaš iba pri teplote? Pri bolesti nie?

denkabemommy
1. júl 2025

Na 8kg je 2.5ml malo. Dávkovanie je váha:2=ml pri 2% nurofen, resp. pri nurofene, kde je na krabičke napísané 20mg/ml (maximálne 4x počas 24h).. ak je vyslovene dieťa nervózne a uplakané ale že veľmi, tak by som dala. Ak také nie je, tak by som zbytočne nezaťažila to malé telo a skúsila iné alternatívny ako ľad, hryzátka,…

autor
1. júl 2025
@denkabemommy

Na 8kg je 2.5ml malo. Dávkovanie je váha:2=ml pri 2% nurofen, resp. pri nurofene, kde je na krabičke napísané 20mg/ml (maximálne 4x počas 24h).. ak je vyslovene dieťa nervózne a uplakané ale že veľmi, tak by som dala. Ak také nie je, tak by som zbytočne nezaťažila to malé telo a skúsila iné alternatívny ako ľad, hryzátka,…

@denkabemommy je veľmi mrzutý a v noci sa mi veľmi budi každú chvíľu s plačom

mimi3008
1. júl 2025

Nurofen sa dava polovica z hmotnosti. Na krabicke je poddimenzovane davkovanie. Cize pri 8 kg 4 ml kazdych 6-8 hodin, prip. striedat s Paralenom po 3-4 hodinach

autor
1. júl 2025
@denkabemommy

@denkabemommy ani ho cez deň nebaví nič iba plač plac ja som. Zásadne dávala nurofen iba pri horúčke ale už 2 dní som nespala tak mu dám. Určite aby sa mu trosku uľavilo a vyspal sa aj on

denkabemommy
1. júl 2025

Tak neni o čom, určite daj aj na noc, nech sa vyspíš 🙂

majamat
1. júl 2025

dat sa moze, je aj od bolest, treba dodrzat davkovanie, no treba hladat ine alternativy.
ak ho budu boliet 2m dasna, budes mu davat 2m Nurofen? tak malemu dietatu asi nie.
skus aj tie geliky na dasna. neviem co by este pomohlo, tusim aj chladenie - chladne hryzatko a pod.

autor
1. júl 2025
@majamat

dat sa moze, je aj od bolest, treba dodrzat davkovanie, no treba hladat ine alternativy.
ak ho budu boliet 2m dasna, budes mu davat 2m Nurofen? tak malemu dietatu asi nie.
skus aj tie geliky na dasna. neviem co by este pomohlo, tusim aj chladenie - chladne hryzatko a pod.

@majamat určite že nie 2 mesiace nurofen už ich ma skoro vonku len v nutnom prípade a nie každý deň len keď je najhoršie dávam mu dentinox ale ako vidím nepomáha

autor
1. júl 2025
@majamat

@majamat jemu idú 3 zuby naraz hore a plus sa tlačia spodné dvojky

jazula
1. júl 2025

Nurofen je proti horúčke, zápalu a bolesti. Dala som už aj ja pri bolesti bez horúčky, aj som to potom riešila s pedi a odobrila mi to. Pri horúčke dávam až nad 38,5, ale pri bolesti nenechám dieťa dlho trápiť a väčšinou stačí jedna dávka a je dobre.

zrncita
1. júl 2025

jasne, kludne aj na noc, nech sa vyspite obaja 😉 nemyslim, ze by mu nejako uskodil, aj ked sa teda hovori, ze by sa mal davat az vtedy, ked teplota stupne nad 38, ale tak toto je iny pripad 😉

taktotedanie
13. júl 2025

Daj ale pozor na davku, 2.5 je malo
Polovica hmotnosti