icon

Oprava zubov dieťaťa pod narkózou: Rady a skúsenosti

10. sep 2024

Dobrý večer prajem, dnes sme boli na konzultácii v jednom súkromnom zubnom centre, kde robia s deťmi. Naše dieťa 4r nespolupracuje s našou zubárkou, plače a bojí sa vŕtačky a proste tam robí scény. Naša zubárka na to nemá nervy, poslala nás proste preč, nech si hľadáme niekoho, kto robí s deťmi. Na konzultácii nám dnes bolo povedané, že má proste veľký stres možno aj vďaka našej nervóznej zubárke. Naša zubárka robila vždy iba preventívky, raz sa snažila opraviť dolnú mliečnu 5 a tam už bol plač, strach a so sestričkou mi proste chytili dieťa a robili akože ten zub. Nedorobili ho, doteraz je otvorený, nedokončený, je to už mrtvy zub s otvorenými kanálikmi - vraj to nedorobí lebo mám decko, ktoré je proste zlé! Lenže tam bol strach, stres, Strašný plač, roztrasené dieťa. Bojí sa otvoriť pusu aj u pediatričky, až keď povieme, že nemá vrtačku a nemá sa čoho báť. Takže dnes nám bolo navrhnuté ošetrenie zubov pod narkózov. Ale, mám pred tým rešpekt, dosť sa toho bojím. Dokonca naša zubárka tak zanedbala zuby, že nič neopravovala, takže všetky päťky sú pokazené, dve sú na extrakciu dokonca, no dali by tam nejakú korunku a dve štvorky sú tiež pokazené. Navrhli nám, že by to urobili v narkóze. Boli ste prosím niekto takto s malým dieťaťom pod narkózou? Veľmi sa bojím nejakých rizík, či sa mi preberie a podobne. Ako to deti zvládajú a ako to prebiehalo? Nacenili nám to na 3100 euro, čo je tiež dosť. Sme z Bratislavy, prosím vás, je niekde ochotný zubár pre detičky, ktorý zvažuje narkózu ako poslednú možnosť? A nebude nás to toľko veľa stáť? Napadlo ma ešte možno rajský plyn alebo nejaký ten sirupík... Ale nevieme, že kam ísť... Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z3
zuzike123
12. sep 2024

Dentio, milá zubárka, ošetrujúce len deti, robia s premedikáciou, posledná možnosť je CA. Pri vasom pocte kazov by som zvazila CA, moja dcera tak ide zajtra.

eternity24
12. sep 2024

@jajojapo doktorka Miroslava Hadbavná ma amb v KE a v PP v poliklinike Alexandra proti nemocnici

julka009
12. sep 2024

My sme tiez boli s malou v andel dental v HC, podali spomínanu sedaciu, mala bola z toho úplne mimo, celý čas, ako som ju ja + asistent držali, sa takmer ani nemykla, až úplne ku koncu, to jej museli vytrhnúť 1 a 2. Plus dva kazy na stoličkách opravené. Cca pol hodina roboty. Bála som sa aj aj pred tým veľmi, ale všetko bolo úplne v poriadku. Ako tam sú naozaj profesionáli, perfektný prístup. Aj keď možno drahšie. Ale teda pri nacisleni úkonov sa mi skoro zakrutila hlava, že koľko budeme platiť, nakoniec to bolo tuším 450 eur dokopy, tak keď to porovnám s tými 3000, ktoré nacenili vám, tak to bola ešte super cena. A myslím, že berú v pohode, je to súkromná klinika s veľa zubarmi 🙂.

lluciiiii
12. sep 2024

U koho si bola? Ja som bola prednedávnom s dcérou u dr.úsmev a super aj sa pýtali či dcéra spolupracuje a hneď mi navrhli že keby nie tak dajú sedaciu a dr. ktorý ju ošetroval bol super aj sa s ňou vypraval dcéra je veľmi bojazliva ani ústa nechcela predtým otvoriť a túto hneď cenovo si myslím že tam veľké rozdiely nebudu v týchto klinikách a ešte aj bonus nám ponúkli šoféra zdarma ktorý pre nás príde aj nás odvezie čo je super lebo v meste sa veľmi zle parkuje

tinuskaapetuska
12. sep 2024

My mame velmi dobru skusenost s Oradent klinikou v BA, doktorka Rehorovska. Tiez syn bol nespolupracujuci - bol malinky, nevedel udrzat usta otvorene a jazyk na mieste takze hrozilo ze mu zavrta zubar do jazyka, pri najlepsej voli ked zubar prestane vrtat, este sa chvilku vrtacka toci, to neovplyvni.. aj ked otvoril usta a nebal sa, nedal sa osetrit. skoncili sme nakoniec na zubnej pohotovosti s bolavym kazom, kde mu sluzbukonajuca zubarka vrazila nastroj do kazu a zatlacila, obrovska bolest samozrejme, zacal plakat a ona tam na neho vrieskala a luskala mu prstami pred tvarou aby akoze vnimal.. otrasny zazitok. Mal ani nie 4 roky. Potom uz ani neotvoril nikde usta samozrejme. Nasli sme pani doktorku Rehorovsku, ktora sa venuje detom, robia na klinike aj v sedacii, opravili mu postupne vsetko co bolo treba a pristupom dosiahli ze uz sa neboji a da sa osterit aj u nasho klasickeho zubara. Dokonca si nechal v pohode vyyrhnut mliecny zub dobrovolne a bez umrtvovania. Teraz uz ma 8 rokov a je bez kazov.

mnamko
12. sep 2024

Tu v Nemecku sa osetruju zuby do 6 rokov len pod narkozou,

ukulela
12. sep 2024

@ankare https://www.detskanemocnica.sk/ambulancia-zubne...
mali sme odporucanie od nasej zubnej s odovodnenim,m ze nespolupracuje + potvrdenie od psychologicky.

ajdika
12. sep 2024

Bola tu spomenuta sedacia - je to cesta, ale iba na rychle zakroky - malicke kazy alebo extrakcie. Urcite sa v nich nestihaju robit velke kazy alebo zachranovat zuby, kde uz kaz zasahuje do nervu.
Rajsky plyn - to pre vas tiez nie je vhodne. Dieta musi spolupracovat a min.vek, odkedy to je akotak schopne, je cca 5 rokov a viac.
V celkovej anesteze viete poriesit komplet vsetko naraz. Nie je to idealne, ale pomerne bezne. A nepoznam nikoho, kto by mal komplikacie, deti to zvladaju dobre.
Co sa tyka ceny...no je, zial, aka je. Druha vec je, ze z infekcii zo zubov maju deti vela problemov, byvaju casto chore, nechcu jest (aj ked to nevedia definovat, ze je to preto,ze ich pri tom bolia zuby), maju casto infekty a uz aj zapal mozg.blan z toho poznam (oficialne potvrdene v nemocnici, ze zapal presiel zo zubov).

paulita
12. sep 2024

Toľko kazov malé dieťa. Chúďatko ani sa nečudujem, že sa bojí. Umyvali ste zúbky denno-denne aspoň večer? Zdôraznila Vám zubárka aká je dôležitá prevencia? Presne pre toto umyvame zúbky denne a hlavne pred spaním a moje 5- roc.dievcarko nemá žiadny kaz. Verím, že najdete správnu lekarsku pomoc.

evkatk
12. sep 2024

Umŕtvenie injekciou je len lokálna anastéza, no narkóza je úplné uspanie ako pri operácii. Každá narkóza je aj nebezpečná a môže mať následky na CNS. To sa prejaví pri nástupe do školy.
Čo sa umývania týka, Paulita má pravdu. My sme umývali od prvých vychádzajúcich čipôčok s tým gumeným čudom, ktoré sa natiahne na prst a špeciálnou pastou, ktorá sa nevyplachuje, sme tie prvé zúbky drhli ráno aj večer. Deťom sa to páčilo. Pasta chutila a masáž gumenou kefkou im na podráždené ďasná robila dobre. Od roka sa umývali riadnou detskou kefkou a naozaj , iba i jedno z nich malo v 6. roku menší kaz, no šoskoro sa zúbok rozkýval. Aj vypadali im neskôr, až na 6,5 roka začali sa kývať.

pieksamaki
13. sep 2024

@mamelka môžem prosím aj ja poprosiť o kontakt na zubára.......riesime to isté čo autorka.dakujem....

mamelka
13. sep 2024

@pieksamaki prepošlem spravu

pieksamaki
15. sep 2024

@mamelka asi si zabudla na mňa.🙂 dakujem

mamelka
15. sep 2024

@pieksamaki zabudla, prepáč. Som mala frmol cez víkend ...poslane

maggie20
16. sep 2024

Aj my sme s týmto užili svoje. Kým chodila 4ročná iba na prehliadku a opravu malého kazu, zvládla to ako hrdinka. Ale raz ju začala bolieť stolička v piatok poobede, išli sme na pohotovosť a tam vyvŕtali až do drene bez injekcie. A odvtedy zubárom nedôveruje. Nikde nechcela otvoriť ústa, skúšali sme aj do Bratislavy pod rajským plynom. Vdychoval akože manžel, vdychoval akože zubár, ale ona nie a nie sa nadýchnuť. Neverila im. Zasa sme len zaplatili poplatok a neošetrení išli domov. V Hlohovci u Andela nám navrhli pod tým sirupčekom. Počas pôsobenia sirupu spravila zubárka tak dva malé kazy, takže sme tam boli na dva krát. Sirupček vypila bez problémov, ale pri zákroku aj tak bojovala, traja sme ju držali, celí sme boli spotení. Nebolo mi to veru ako matke príjemné a manželovi už vôbec nie, pretože je to jeho princeznička. Ale hovorila som si, že je to pre jej dobro, nechcela som jej nechať neošetrené zuby. Tak sme to nejako dali. Zaujímavé ale je, že po tom sirupe si nemala na ošetrenie pamätať. V aute nám samozrejme hneď zaspala a v ten deň sme to už nerozoberali. Ale na druhý deň už vedela, že bola u zubára a aj si niektoré detaily pamätala. Zbytočne sme to ale nepreberali a nejako sme to pokaždé zahovorili. Odvtedy prehliadky zvládla, ale keď sa objaví ďalší kaz, už teraz mám stres😅 A to som si myslela, že pri treťom dieťati ma už nič neprekvapí😀

rododendronka
4. nov 2024

@korra prosím vás a na akej klinike to bolo ?

korra
4. nov 2024

@rododendronka kidsmile, na kalinciakovej v ba

katty29
5. jan 2025

@adrianasmolko píšem ss

anicka7777
12. jan 2025

@korra zdravím.. môžem sa opýtať kde ste to absolvovali? Ďakujem

qwert9
26. jan 2025

Ahoj chcela by som sa opýtať ako ste sa nakoniec rozhodli , či ste absolvovali v narkoze a ako to dopadlo. Nasu mali zrejme čaká to isté.

tanicka95
4. apr 2025

@adrianasmolko môžem sa opýtať u koho v Prešove ste boli? Dakujeem

adrianasmolko
4. apr 2025

ahoj
dent+ľubotice
myslim ze inde v PO to ani nerobia potom uz len KE

Strana
z3