icon

Riešili ste opravu mliečnych zúbkov?

jarus1
24. apr 2013

Rada by som sa s Vami podelila o skúsenosti. Mám 4 ročnú dcérku, od pol roka jej umývam zúbky a napriek tomu som si všimla dva kazy na dolných stoličkách. Po porade s dr. som jej dala jeden zúbok opraviť a zaplombovať. Asi po mesiaci veľký opuch a plomba musela von.
Som z toho nešťastná, lebo som chcela, aby mala zúbky v poriadku a akosi to nevyšlo 😝

Strana
z2
sakura77
25. apr 2013

@eliska07 dakujem,no ja mam velkeho 6 rocneho "chlapa" ale v tychto veciach je typicky chlap,nechci vediet co robil ked mu brali krv 😀 strasny herec🙂

petusko
25. apr 2013

@eliska07 ahoj moja, aj moji majú opravované mliečaky 😖 Marcelik iba jeden (tiež to zvládol úplne hrdinsky), ale Peťkovi sa porobili medzizubné kazy komplet na všetkých stoličkách. Dali sme mu to opraviť, vyfasoval dokonca farebné plomby, ale bohužiaľ po čase ho to aj tak začalo bolieť a dve stoličky sú už fuč, jednu mu zubár "otvoril", vyvrtal malú dierku, aby ho to nebolelo a neukladal sa mu tam bordel 😖 A tie ďalšie opravené sú tiež ako časované bobmy, čakám, kedy sa zasa zobudí opuchnutý a pôjdeme zase trhať. A on chudák strašná citlivka, to reve, ešte len doma sadáme do auta 😅

petusko
25. apr 2013

@sakura77 tak nejak aj Petik to prežíva 😅

sakura77
25. apr 2013

@petusko no ved chlap no..typicke... 😀

dana_l
25. apr 2013

nasa starsia si narazila a odumrel jej zubok. boli sme u zubara a vraveli - dat ju pod narkozu a vytrhnut. pri prehliadke jej nasli i dva male kazy. kedze vtedy nemala ani tri roky tak sme sa rozhodli pockat so vsetkym. inak u zubarov (obehali sme viacerych nech nam povedia ich nazory) pekne spolupracovala - nechala si pozriet zubky, urobit rontgen.
ak sa mrtvy zub nezapali tak sa moze nechat a sam vypadne ked ho novy zubok vytlaci. s kazmi sme boli vlani v septembri u zubara, ked uz mala 4 roky a bola i rozumnejsia. dali jej len lokalne umrtvenie a urobili jej tie kazy (ktore sa medzitym zmenili z malych na velke). boli sme na 2x po hodine. pekne vydrzala mat otvorene usta a sa jej ratalo ze na konci dostala nalepku 😀
zatial nemame ziadne problemy a ona zakrok zvladla uplne super.
odporucila by som aby ste to nechali znova zablombovat. nieco tam nebolo prvy krat dobre . mozno by ste mali zmenit zubara. ved to by aj dospely mal ratat ze ak ma plomby tak do konca zivota uz ziadne sladke a podobne. a vymienat plomby kazdy rok. no hlupost. ak je dobre urobene tak je vsetko ok. a samozrejme umyvat zubky. i ked niekedy genetika je na pricine a nie nedostatocne umyvanie zubkov

mmaatt
25. apr 2013

@sakura77 neviem, či v lekárni, kupujem to na nete, alebo v tých obchodných centrách, do pošty som hodila link (neviem, či to môžem uverejniť takto verejne)

smejkovia
25. apr 2013

pridavam aj ja skusenost, (Viki ma 5 rokov) už ma 3 zubky zaplombovane - dve 5 a jednu 4, prvy krat sme jej dali bielu plombu a ked mi povedala dr. že 30e ostala som v šoku, mliečne zuby a takáto cena? teraz nam vyšla už 6 tka a to by som chcela dať zapečatiť, @mmaatt môžem aj ja poprosiť link

geegee
25. apr 2013

@mmaatt su to tabletky od Curaprox

Inak co sa tyka vrtania, u nas je to zakazane slovo, aj cinnost. Nasa zubarka vysvetlila, ze ona nevrta, ale len brusi. A stal sa zazrak, Matusko ani nemukne, ked brusia zubky. Ale keby chcel niekto vrtat... 😠 😠 😠 😀 😀 😀

jarus1
autor
25. apr 2013

@eliska07 my sme boli u čistého súkromníka a platili sme za plombu 31€ ☹

jaako
5. okt 2014

@ada510 ahoj.čitala som, že si zubná sestra,tak mi asi poradíš najlepšie.
včera si 4ročná dcéra pri hre narazila predné zuby. jednu jednotku si zlomila.taký trojuholník zboku. som z toho nešťastná,nemôžem to predýchať.ona to nejak nerieši,ale vyzerá to hrozne. vlastne ona sa na zrkadlo ešte ani nepýtala.
chcela by som jej dať ten zub opraviť, nech jej ho zubár dorobí. ja viem,že je to mliečny zub, ale že má takto vyzerať ešte dva roky si neviem predstaviť.myslíš,že je to dobrý nápad?
dík

ada510
5. okt 2014

@jaako Ahoj áno dosť časté u deticiek niekto to nerieši ale mali sme malú pacientku asi v takom veku tiež mala odlomene zo zubu a plakala že sa jej smeju v škôlke tak sme jej to dorobili pekné bielou plombou ale prišla este párkrát lebo deti nevedia tak dávať na to pozor stačí aby do niečoho tvrdého zahryzla ale tak dorobili sme znova pokiaľ má na to rodič finacie nieje to problém lebo má toto vám poisťovňa asi neprispeje lebo to.nieje kaz no malo by to stat okolo 25€ možno menej záleží aj od zubára ;)

jaako
6. okt 2014

@ada510 ahoj,veľmi si ma potešila. no veru dnes ráno už pišťala,že prečo má zlomený zub.
S tou cenou rátam ,nie je to malá suma, ale radšej sa niekde uskromníme, aby bolo na zub. tiež ma hneď napadlo, že s hryzením bude problém, ale budeme dávať pozor čo najviac. teda ja.
ešte jedna otázka. a to dievčatko ako spolupracovalo? chcela mať otvorené ústa? ako dlho asi trvá ten zákrok?
vôbec netuším ako dcéra zareaguje a či bude spolupracovať.
veľmi pekne ďakujem

ada510
6. okt 2014

@jaako spolupracovala dobre lebo k nám chodila od jedného roka tak je správne potom sa už deti.neboja a vedia čo a ako ono je to.dlhšia práca troška ked treba dotvarovat zub bielou plombou používa sa aj osavacka bude to takých 15 alebo 20 minút skúste jej sľúbiť dáku odmenu ked to vydrží to vadsinou zaberá bolieť to nebude to sa báť nemusí ;) držím palce dajte vedieť ako to dopadlo;) a dajte hlavne pozor na rohliky zakusnutie do čerstvého rohlika či čerstvého chleba tam najviac ľudia strácajú zuby ja som svoj dorobeny nechala v rohliku...:D

nutrimas
21. okt 2014

Pri problemoch so zubkamim skuste uplne vylucit biely cukor a nahradit ho brezovym cukrom. Okrem toho, ze je nizkokaloricky, neprekysluje a posobo osetrujuco na zubny kaz. Je vhodne tiez doplnit vapnik vo forme makoveho oleja, ktr. je velmi ucinny prirodny prostriedok ovplavnujuci kvalitu kosti, zubov, nechtov, pokozky.
Pre deti staci 1KL denne, do pokrmu, napr. do kasicky.
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

drzubok
25. okt 2014

@nutrimas 😒 😒 😒 😒 😒

slniecko87
18. aug 2023

@ada510 dobry deň, stále prosim robíte sestru u zubára? Môžem sa niečo opýtať?

ada510
19. aug 2023

@slniecko87 aktuálne som doma ale áno môžete

omi007
16. júl 2024

Dobrý deň chcem sa opýtať syn má 1rok. Zlomil si predný veľký zúbok. Dá sa to opraviť? Nechcem aby to mal ešte také roky odštepene. Alebo sa to brúsi? Čo s tým ďakujem.

Strana
z2