icon

Ako odnaučiť psa vykonávať potrebu na ulici?

Dnes o 18:10

Ide mi proste o to aby potrebu nevykonal na ulici počas toho ako ho mám na vodítku, ale až o 10 minút na lúke kedy bude navoľno. Ide už o dospelého psa, v podstate doteraz tak aj fungoval, len posledné mesiace sa to nie vždy podarí. Nie je za tým podľa mňa jeho nutná potreba vyvenčiť sa, lebo urobí to napríklad niekedy na ulici ak s ním idem aj večer a pričom keby nejdem s ním už večer dlhšie, vydržal by do rána, skôr by som povedala že je to možno skôr o tom značkovať si terén a ak nemá moč už niekedy sa aj vyvenčí predtým ako ho pustím, hoci teda snažím sa mu dať najavo že sa mi to nepáči a naopak ak sa vyvenčí až potom ako ho pustím chválim ho.

anonym_0ab363
Dnes o 18:14

@anonym_autor a co sa ti nechce po nom zbierat,ci preco ta jeho sr.nie serie?

anonym_2744bd
Dnes o 18:15

To by asi skor mal vidiet trener lebo ja si neviem predstavit ako pes, ktory je nauceny chodzu na voditku a je pri mne urobi potrebu bez toho aby som dala povel "volno". A to som ucila od prveho dna co som mala psa - "volno" znamena moze nuchat, behat, robit potrebu a ked ide na voditku tak proste ide vedla mna, mojim tempom. Zjavne nerozumie tomu, kedy moze urobit potrebu kedy nie.

anonym_c6b03c
Dnes o 18:24

Nechod pri kraji cesty/chodnika ale stredom, a psa tych 10 minut drz tesne pri nohe, na kratkom voditku. Vtedy si nechce znackovat - o 10 min sa moze vyznackovat a vy💩 kolko chce... 😉

wolf_
Dnes o 18:27

Značením to nebude. Ja by som psa skrátka dala pod povel (napr. vychádzková chôdza pri nohe). A ak nevie ísť nejak takto pod povelom, tak by som to brala ako príležitosť to naučiť 🙂 A určite by som v tomto prípade nepoužívala žiadne zákazové povely ani inak nedávala najavo, že sa mi to nepáči - považujem to za riskantné ako si to ten pes pospája v hlave - vidím x možných problémov, ktoré by mohli vzniknúť ak by si to pospájal blbo. Takže proste pod povel a/al. na krátkom vodítku pri sebe a/al. ten úsek popobehnúť, ísť rýchlym tempom...

Aj keď teda ja nevidím problém v tom, aby sa vyprázdnil aj v tom úseku, zdvihnem, zahodím a je to. Prečo až na lúke?

autor
Dnes o 18:37
@anonym_0ab363

@anonym_autor a co sa ti nechce po nom zbierat,ci preco ta jeho sr.nie serie?

@anonym_0ab363 Sáčky mám vždy, ale aj tak proste nie je podľa mňa pekné ak pes ti začne vykonávať potrebu na ulici pred inými osobami a aj praktické hľadisko, nie vždy je to úplne tuhé a na ceste môže ostať fľak, na tráve fľak nejaký nevadí. Myslím že asi nik normálny nechce aby jeho pes sa venčil na ulici... Alebo tebe by sa páčilo keby napríklad ideš po plnom námestí a vyvenčí sa ti tam pred očami pes? proste vždy je to lepšie niekde kde nie je toľko ľudí a v prírode. Ako nehovorím keby nie som celý deň doma a pes proste nevydrží neriešim a pozbieram, ale tu je to o tom že tie 2-3 minúty nevie vydržať ku koncu ulice...

anonym_0ab363
Dnes o 18:43
@anonym_autor

@anonym_0ab363 Sáčky mám vždy, ale aj tak proste nie je podľa mňa pekné ak pes ti začne vykonávať potrebu na ulici pred inými osobami a aj praktické hľadisko, nie vždy je to úplne tuhé a na ceste môže ostať fľak, na tráve fľak nejaký nevadí. Myslím že asi nik normálny nechce aby jeho pes sa venčil na ulici... Alebo tebe by sa páčilo keby napríklad ideš po plnom námestí a vyvenčí sa ti tam pred očami pes? proste vždy je to lepšie niekde kde nie je toľko ľudí a v prírode. Ako nehovorím keby nie som celý deň doma a pes proste nevydrží neriešim a pozbieram, ale tu je to o tom že tie 2-3 minúty nevie vydržať ku koncu ulice...

@anonym_autor Nuz ja so psom medzi panelaky nechodim.

anonym_407b36
Dnes o 19:15

@anonym_autor moj pes moze s*at kde a kedy potrebuje : ) staci chudak ze uz musi si to vypočítať na 3 vychádzky čo denne ma, nie este aby som mu kázala kedy moze… sacky mam vzdy pri sebe zoberiem a vyhodim : )

anonym_0b509f
Dnes o 21:48
@anonym_autor

@anonym_autor no hej, pre nepsickara je to dost nechutne, ak vidis ako cudziemu psovi lezie z riti hovno. A to sa ani na to nezacielis, ides zamyslena, aha lavicka, aha pes, aha hovno😬
Ja s tebou suhlasim, nie je to pekne

wolf_
Dnes o 22:18
@anonym_0b509f

@anonym_autor no hej, pre nepsickara je to dost nechutne, ak vidis ako cudziemu psovi lezie z riti hovno. A to sa ani na to nezacielis, ides zamyslena, aha lavicka, aha pes, aha hovno😬
Ja s tebou suhlasim, nie je to pekne

@anonym_0b509f prečo myslíš, že len pre nepsíčkara? resp. si myslíš, že psíčkari na ten proces reagujú, že "jéj, kukaj na toho cudzieho kadiaceho psa, to je pekné"? 😂 teda možno sa niekto taký nájde, ktovie, ale tak nejak predpokladám, že skoro nikto si na lezúce hovno nepovie "aké pekné" a cielene to neobzerá... Ale to keby mám spísať zoznam mne nepekných pohľadov, ktorým som na verejnosti bežne vystavená, tak môžem písať do rána 🤷‍♀️