icon

Ako pomôcť slepému psovi, aby si zvykol?

20. feb 2026

Dobre ranko prajem ,idem si k vam poradu mozno mate skusenosti .
Pes behom kratkeho casu na 95% oslepol.(12r york)
Z veseleho aktivneho psa mam doma psa co nechce ist ani von.
Samozrejme si je neisty …ucime sa obaja , je to aj premna velka zmena.😒
Misku zo zradlom musim dat pod nos (nepride na zvuk granul ak hej zlym smerom) ,doma len viacmenej lezi uz ,vonku kratke voditko , ked neni nic v dohlade vravim mu vsetko je ok , da aj do kroku.
Dnes som ho dala dole z postele ani sa postavit nechcel😒😒tak bol mimo co kde ako .
Super je ze je velmi priatelsky ,ked stretneme psieho kamosa ozije🥰

Je to narocne , velmi ,srdce mi trha .

Kolko trvalo kym si pes zvykol?ako mu este pomoct ?
Google vravi 6-8t 🙁🙁

Strana
z2
anonym_e72175
20. feb 2026
@anonym_5f6e1a

Náš to bohužiaľ nezvládol psychicky, bol nervózny, kúsal nás(malé dieťa štvornožkovalo a kusol ho) zatvárali sme ho do inej izby, tam si kakal a cikal pod seba, nohy vláčil za sebou, lebo len ležal ani vonku nepobehol, útočil aj na zvuk, tak sme sa rozhodli ho utratiť.
Zobral ho známy, na ten deň nezabudnem, bol to iný pes, lúčili sme sa s ním a nechal sa objímať, pohladkať, nevrčal, nekúsal, olizoval nás, akoby to cítil, že ho ideme zbaviť trápenia.
Je to už 7 rokov

@anonym_5f6e1a za jeho vernú službu si sa mu pekne odvďačila.FUJ.Mala si byť pri ňom v jeho najhoršej chvíli.
Ja som oboch psov dala uspať doma,držala som ich a hladkala do poslednej chvíle.😢

hopatko
20. feb 2026
@7miriam77

@anonym_c9193f tak asi záleží od povahy psíka, naša je mix Jack Russell, akčná celý život a fakt aj slepotu zvláda v pohode. Netrápi sa. Veď ju poznám najlepšie. Má super život, chodí s nami aj na dovolenku

@7miriam77 nas dal s nami v lete dva tyzdne v Taliansku a teraz tyzden v snehu v Zakopanom, stastny spokojny pes.

7miriam77
20. feb 2026
@hopatko

@7miriam77 nas dal s nami v lete dva tyzdne v Taliansku a teraz tyzden v snehu v Zakopanom, stastny spokojny pes.

@hopatko naša chodí s nami pravidelne stanovať po Slovensku 👍🍀❤️, na niektoré miesta sa pravidelne vraciame a ona normálne vie, kde je . Úžasná pamäť

anonym_c9193f
20. feb 2026
@7miriam77

@anonym_c9193f tak asi záleží od povahy psíka, naša je mix Jack Russell, akčná celý život a fakt aj slepotu zvláda v pohode. Netrápi sa. Veď ju poznám najlepšie. Má super život, chodí s nami aj na dovolenku

@anonym_autor jasne, hlavne to poriadne prekonzultujete. Veď psika si najlepšie pozná vždy len majiteľ.
@7miriam77 my sme mali Belgičáka, neriadenú strelu. No to oslepnutie ho položilo. Veď ja ti nikde ani nepíšem že tvoj psík ma zlý život. A ano ta nepresviedčam nech ho ideš utratiť. Len píšem moju skuseost

anonym_5f6e1a
20. feb 2026
@anonym_e72175

@anonym_5f6e1a za jeho vernú službu si sa mu pekne odvďačila.FUJ.Mala si byť pri ňom v jeho najhoršej chvíli.
Ja som oboch psov dala uspať doma,držala som ich a hladkala do poslednej chvíle.😢

@anonym_e72175 taká možnosť u veterínara nebola, navyše nie každý sa vie na to pozerať, nechali sme to chlapa a sám má doteraz z toho depky.
Každý to má inak tomu ver, bol to náš prvý a posledný psík, urobili sme to najlepšie ako sme to dokázali, fuuu ty si iné lietadlo, že si to dokázala, buď na seba pyšná teda

autor
20. feb 2026
@anonym_5f6e1a

@anonym_e72175 taká možnosť u veterínara nebola, navyše nie každý sa vie na to pozerať, nechali sme to chlapa a sám má doteraz z toho depky.
Každý to má inak tomu ver, bol to náš prvý a posledný psík, urobili sme to najlepšie ako sme to dokázali, fuuu ty si iné lietadlo, že si to dokázala, buď na seba pyšná teda

@anonym_c9193f
@anonym_5f6e1a kazdy pes to znasa inak podla toho co tu citam .
Mam strach ako to bude u môjho.
Pred 5r som dala prveho yorka uspat (mix)
Tento moj krpec je zo super chovky , Sorry ze sa opakujem, ale on je tak strašný dobráčisko vyrovnaný , strasne dobry pes to je .
Uz som plakala ked sme náhodne zistili problemy s obličkami , teraz toto .desim sa toho dna ked to raz pride.
Ja viem za mal /ma skvelý zivot u mna. Ah….
Uz psa nikdy nechcem.
Desí ma aj to ako to dcera zobere (7r) na prveho si nepamätá , s tymto drobcom hlavne doma vela pomaha . Pomoze mu z gaucu ,z bytu … to bude …🫣🫣🫣

marci9
20. feb 2026
@anonym_5f6e1a

Náš to bohužiaľ nezvládol psychicky, bol nervózny, kúsal nás(malé dieťa štvornožkovalo a kusol ho) zatvárali sme ho do inej izby, tam si kakal a cikal pod seba, nohy vláčil za sebou, lebo len ležal ani vonku nepobehol, útočil aj na zvuk, tak sme sa rozhodli ho utratiť.
Zobral ho známy, na ten deň nezabudnem, bol to iný pes, lúčili sme sa s ním a nechal sa objímať, pohladkať, nevrčal, nekúsal, olizoval nás, akoby to cítil, že ho ideme zbaviť trápenia.
Je to už 7 rokov

@anonym_5f6e1a Ty si psa už radšej nekupuj. Takým ľuďom, ako si ty, zviera do rúk nepatrí.

anonym_5f6e1a
20. feb 2026
@marci9

@anonym_5f6e1a Ty si psa už radšej nekupuj. Takým ľuďom, ako si ty, zviera do rúk nepatrí.

@marci9 dúfam že lietaš od radosti, keby si vedela ako sa mal náš psík tak si cvrkneš akurát tak z tej trapnosti čo z teba vyliezla

lalenka33
20. feb 2026

Náš ratlík strácal zrak postupne. Minulý rok v lete som si všimla, že už naráža do vecí. V auguste to bol ešte veselý psík, ktorý sa tešil na prechádzku, aj ked už slabšie videl. Prišiel Október a už nevidel nič, von ísť nechcel, triasol sa a zmätený stál na mieste. Postupne stratil aj sluch, triasol sa pri každom dotyku. Začal cikať a kakať pod seba, ale ešte papal..Po porade s viacerými veterinármi, sme ho dali 5.1. tento rok uspať. To už preňho nebol život, len prežívanie a trápenie a pre nás tiež.

autor
21. feb 2026
@lalenka33

Náš ratlík strácal zrak postupne. Minulý rok v lete som si všimla, že už naráža do vecí. V auguste to bol ešte veselý psík, ktorý sa tešil na prechádzku, aj ked už slabšie videl. Prišiel Október a už nevidel nič, von ísť nechcel, triasol sa a zmätený stál na mieste. Postupne stratil aj sluch, triasol sa pri každom dotyku. Začal cikať a kakať pod seba, ale ešte papal..Po porade s viacerými veterinármi, sme ho dali 5.1. tento rok uspať. To už preňho nebol život, len prežívanie a trápenie a pre nás tiež.

@lalenka33 to mi je luto 😞moj mal v novembri obe oci pekne hnede (slabý zakal nic hrozne ) , v dezembri jedno oko sivé , v januári druhe . Velmi rychlo to slo.

lalenka33
21. feb 2026
@anonym_autor

@lalenka33 to mi je luto 😞moj mal v novembri obe oci pekne hnede (slabý zakal nic hrozne ) , v dezembri jedno oko sivé , v januári druhe . Velmi rychlo to slo.

@anonym_autor áno, ide to uz potom rýchlo, postupne sa pridajú ďalšie a ďalšie veci . Väčšinou to práve očkami začína. Aspoň u nás.

autor
21. feb 2026
@lalenka33

@anonym_autor áno, ide to uz potom rýchlo, postupne sa pridajú ďalšie a ďalšie veci . Väčšinou to práve očkami začína. Aspoň u nás.

@lalenka33 😞😞😞😞

anonym_d01de2
Včera o 19:28

@anonym_autor nečítala som komentáre pred tým, ale poznám psíka, ktorý oslepol a veľmi mu pomáha druhý psík, je jeho očami, cíti ho, počuje, chodia pri sebe, je si istejší.. zvykne si, nebojte, len mu dajte čas, trpezlivosť a veľa lásky, možno aj toho psieho kamoša

Strana
z2