icon

Ktoré plemeno je ľahšie ovládateľné - belgický ovčiak alebo akita?

Dnes o 09:07

Ktoré plemeno je ľahšie ovládatelné?

Strana
z2
anonym_6ab565
Dnes o 09:09

Ovčiak.
Akita je náročný pes, nie príliš inteligentný. Všetci si myslia, ze jeeeeej Haciko, ale to je pes, ktorý je naozaj taký menej inteligentný a veľmi tvrdohlavý

anonym_3b4b57
Dnes o 09:12

Belgickeho ovciaka mas 3 druhy, najkomplikovanejsi je z malinois ale kazdy jeden druh ma svoje pozitiva aj negativa. A zalezi naco psa chces akita a belgicak je asi tak ako keby si sa pytala co je lepsie jablka alebo hrusky?

anonym_2a3839
Dnes o 09:13

Ak sa pytas preto, ze rozmyslas ci si ho zaobstarat prosim s takouto neznalostou si neber ani jedno z tychto plemien. Nemyslim to v zlom

anonym_823c38
Dnes o 09:18

Boze, uz zase. Utulky, chystajte miesto. Do Vianoc mate dalsieho psa "z rodinnych dovodov" 😏🤦‍♀️

anonym_319d65
Dnes o 09:22
@anonym_3b4b57

Belgickeho ovciaka mas 3 druhy, najkomplikovanejsi je z malinois ale kazdy jeden druh ma svoje pozitiva aj negativa. A zalezi naco psa chces akita a belgicak je asi tak ako keby si sa pytala co je lepsie jablka alebo hrusky?

@anonym_3b4b57 je len jeden belgicky ovciak. podla fci. ma 4 rozne exterierove varianty. ale je to jedno plemeno.

autor
Dnes o 09:27

No zatiaľ ani jedna normálna rada. Niekto kto rozumie otázke?

anonym_3b4b57
Dnes o 09:32
@anonym_319d65

@anonym_3b4b57 je len jeden belgicky ovciak. podla fci. ma 4 rozne exterierove varianty. ale je to jedno plemeno.

@anonym_319d65 ale kazdy sa hodi skor na nieco ine v dnesnej dobe a aj ss vyuzivaju k niecomu inemu a aj spravanim su mierne odlisne. Mam skusenost so zvsetkymi z nich tak viem o com pisem.

anonym_3b4b57
Dnes o 09:33
@anonym_autor

@anonym_autor lahsie ovladatelny nie je ani jeden bodka, kedze sa tie dve plemena nedaju ani porovnat. Dopln viac info k comu psa chces a urcite dostanes lepsiu radu. 😉

colsami
Dnes o 09:34

Urcite BO, o tom niet pochyb. Ale aj to je nesmierne temperamentne plemeno, ktore by som si ako zaciatocnik nekupila. (Poznam niekolko choviek, aj psovodov co chievaju na MSka pravidelne, poznam tie psy, ich fungovanie, styl prace, poznam stenata... takze nevidela som to plemeno len z rychlika).
Myslim ale, ze ak je toto otazka od zaujemcu na stena, este ma pred sebou cestu pri studiu/vybere toho spravneho plemena, aby spravne poznal ich specifika. (Nemyslim v zlom).

anonym_e93e34
Dnes o 09:47
@anonym_autor

@anonym_autor normalnu radu mas hned na zaciatku, v prvej reakcii, nevidis?

tundra
Dnes o 09:49
@anonym_autor

@anonym_autor z môjho pohladu,to je jednoznacne Malinois.Naucis ho snad vsetko,okrem rozpravania.Pouzivaju sa v ozbrojenych zlozkach v rôznych specializaciach.
Nie je mi zname,ze by to dokazal Akita.Nenapisala si na co ho chces,ci len mat psa alebo aj trenovat.
To je zasadna otazka.Malinois je velmi temperamentny a je otazka,ci ho dokazes zvladnut.Aby nakoniec,necvicil on teba.Pokial nemas realne skusenosti s vycvikom,tak to môzes mat tazke,tym nechcem napisat,ze to nezvladnes.
Kazdy pes je ovladatelny a je vizitkou psovoda.
Moze sa stat,ze sa rozhodnes,pre Malinoisa a potom budes sklamana.Vyzera to super na videu,ked pes cvici,ale su to hodiny driny a vycviku.

elenka.k
Dnes o 09:58

@anonym_autor akitu sme nemali , ale sused áno a tá im stále utekala, náš ovčiak ani ňufák, nevystrčí z brány - hoci máme otvorenú bránu
je fakt naučený, je múdri a základy vie už od malička / do búdy, dozadu, ľahni, sadni ... aj obraňuje 😍 jasné že záleží od povahe psa nie od plemena.
Už ak sme pri tom, myslím, že ste nevšimla hneď prvú odpoveď ....
alebo ani moja nebola normálna?
Treba sa informovať od odborníka - nie na fóre 😉

anonym_cd5227
Dnes o 09:58

@anonym_autor pre začiatočníka ani jedno. Akurát vie potrápiť aj skúsených chovateľov, je tvrdohlavá. Belgičák je zasa až moc inteligentný, bude so začiatočníkom mávať tak ako chce on.

anonym_d3d607
Dnes o 10:59

Ak naozaj uvažuješ nad dvomi tak rozličnými plemenami tak myslím že čivava bude stačiť 🙈 akita je osobnosť je to tvrdohlavý pes a absolútne nevhodný pre začiatočníka belgičák je síce ľahšie cvičiteľný ale tiež nie pre zaciatkočníka je to pes čo potrebuje tvrdšiu ruku

autor
Dnes o 11:05
@anonym_d3d607

Ak naozaj uvažuješ nad dvomi tak rozličnými plemenami tak myslím že čivava bude stačiť 🙈 akita je osobnosť je to tvrdohlavý pes a absolútne nevhodný pre začiatočníka belgičák je síce ľahšie cvičiteľný ale tiež nie pre zaciatkočníka je to pes čo potrebuje tvrdšiu ruku

@anonym_d3d607 Nebude domáci maznáčik vo vnútri

autor
Dnes o 11:06
@elenka.k

@anonym_autor akitu sme nemali , ale sused áno a tá im stále utekala, náš ovčiak ani ňufák, nevystrčí z brány - hoci máme otvorenú bránu
je fakt naučený, je múdri a základy vie už od malička / do búdy, dozadu, ľahni, sadni ... aj obraňuje 😍 jasné že záleží od povahe psa nie od plemena.
Už ak sme pri tom, myslím, že ste nevšimla hneď prvú odpoveď ....
alebo ani moja nebola normálna?
Treba sa informovať od odborníka - nie na fóre 😉

@elenka.k Hlavne ľahko učiteľný aby nám nezničil obrovskú záhradu, bol by strážny

sweaaa
Autor odpoveď zmazal
sweaaa
Dnes o 11:26
@anonym_autor

@elenka.k Hlavne ľahko učiteľný aby nám nezničil obrovskú záhradu, bol by strážny

@anonym_autor Belgičák vám záhradu nezničí a aj postráži, ak sa k nemu budete chovať ako k pracovnému psovi, lebo tým hlavne je. To znamená veľmi veľa sa mu venovať cvičiť vymýšľať aktivity mimo záhrady.

autor
Dnes o 11:26
@sweaaa
Odpoveď bola zmazaná

@sweaaa Čo som pozerala akita je veľmi náročná na rôzne triky, ťažko sa ich naučí, ak vôbec, skôr robí čo chce

misiak7777
Dnes o 11:32
@anonym_autor

@anonym_autor akita isto nie, je to veľmi náročné plemeno a len pre ozaj skúsených. Belgicak tak isto potrebuje skúseného chovateľa, bez pravidelného a poriadneho výcviku je to tikajúca bomba. Plus okrem pravidelného výcviku je to neskutočne energické plemeno ktoré potrebuje zamestnať hlavu. To nie je pes na záhradu

proste_zuza
Dnes o 11:43

Urcite ovciak. Akita je narocne plemeno a vyzaduje skuseneho cloveka

autor
Dnes o 11:45
@misiak7777

@anonym_autor akita isto nie, je to veľmi náročné plemeno a len pre ozaj skúsených. Belgicak tak isto potrebuje skúseného chovateľa, bez pravidelného a poriadneho výcviku je to tikajúca bomba. Plus okrem pravidelného výcviku je to neskutočne energické plemeno ktoré potrebuje zamestnať hlavu. To nie je pes na záhradu

@misiak7777 prave nám ponukali belgického ovčiaka, nakoľko majú 2 tiež na záhrade ( neviem kde inde by mohol byť, v interiéri určite nie)

autor
Dnes o 11:46
@proste_zuza

Urcite ovciak. Akita je narocne plemeno a vyzaduje skuseneho cloveka

@proste_zuza akita sa mi zapáčila z filmy hachiko. Len ako som pozerala aj tam má náročnú povahu, len je veľmi lojálny, verný

anonym_7810bc
Dnes o 11:49

Ty si už jednu tému o akite mala, že? Akitu určite nie. A belgicakovi sa musíš venovať. Ale aspoň keď sa mu budeš venovať, niečo z neho bude.
Nechápem, prečo robia tie filmy s takýmito plemena mi. 101 dalmatincov, haciko. Ľudia si myslia aké zlaté psy a realita je inde

autor
Dnes o 11:58
@anonym_7810bc

Ty si už jednu tému o akite mala, že? Akitu určite nie. A belgicakovi sa musíš venovať. Ale aspoň keď sa mu budeš venovať, niečo z neho bude.
Nechápem, prečo robia tie filmy s takýmito plemena mi. 101 dalmatincov, haciko. Ľudia si myslia aké zlaté psy a realita je inde

@anonym_7810bc Nemala som, prečo by som mala??? Bola som v kontakte aj s inými ľudmi ktorý maju akitu, nehovorili že je také extrémne náročné, tak preto neviem

anonym_823c38
Dnes o 12:02
@anonym_7810bc

@anonym_7810bc Hej, to je ona. Tak dufajme, ze to ostane len pri pisani a ze jej to bude stacit. Lebo chciet psa-"lebo sa mi pacil vo filme", no co uz na toto povedat🤷‍♀️

anonym_e484f6
Dnes o 12:02

máte deti?
Ak áno, a ste neskúseni psickári, tak prosíííím, ani jedno z tych plemien. ...

anonym_e484f6
Dnes o 12:04
@anonym_autor

@proste_zuza akita sa mi zapáčila z filmy hachiko. Len ako som pozerala aj tam má náročnú povahu, len je veľmi lojálny, verný

@anonym_autor - kazdy pes je verny ! Ak sa o neho starate slusne a dáváte mu lásku, vycvik, kvalitné jedlo ...atd. KAZDY PES ! To nie je povahou a hlavne nie typ plemena ...

autor
Dnes o 12:06
@anonym_823c38

@anonym_7810bc Hej, to je ona. Tak dufajme, ze to ostane len pri pisani a ze jej to bude stacit. Lebo chciet psa-"lebo sa mi pacil vo filme", no co uz na toto povedat🤷‍♀️

@anonym_823c38 Nebudem ešteraz hovoriť že nie, myslí kto čo chce, otázka znela inak. Pekný deň

autor
Dnes o 12:07
@anonym_e484f6

máte deti?
Ak áno, a ste neskúseni psickári, tak prosíííím, ani jedno z tych plemien. ...

@anonym_e484f6 Máme, no nebude domáci maznáčik na gauči, preto nechceme golden retviever a podobné psy

Strana
z2