icon

Od akého veku dávať psovi kĺbovú výživu?

Včera o 19:10

Ahojte, od akého veku ste dávali psovi kĺbovú výživu? Máme 5 a pol ročného Yorkshira. Čo ste psom dávali? Prechádzky mávame dosť dlhé, nachodi toho dosť, tak aby som niečo nezanedbala. Ďakujem

anonym_50893e
Včera o 19:37

V dnesnej dobe vela kvalutnych komercnych krmiv ma v sebe klbnu vyzivu. Takze najprv pozri zlozenie aby si nekupovala zbytocne, nieco co uz ma. Ja mam 7.5r NO a nedavam jej okrem krmiva ktore klbnu vyzivu obsahuje nic. V juni RTG koncatin a chrbtice vyslo ukazkove.

autor
Včera o 20:06
@anonym_50893e

V dnesnej dobe vela kvalutnych komercnych krmiv ma v sebe klbnu vyzivu. Takze najprv pozri zlozenie aby si nekupovala zbytocne, nieco co uz ma. Ja mam 7.5r NO a nedavam jej okrem krmiva ktore klbnu vyzivu obsahuje nic. V juni RTG koncatin a chrbtice vyslo ukazkove.

@anonym_50893e aha, ďakujem. Dávam jej granule N&D, myslím že sú z tých kvalitnejších... To je napísané na obale nejako?

colsami
Včera o 20:15
@anonym_autor

@anonym_50893e aha, ďakujem. Dávam jej granule N&D, myslím že sú z tých kvalitnejších... To je napísané na obale nejako?

@anonym_autor neviem sice, ktore N&D-cka davas, ale ano, ich rady zvacsa obsahuju glukosamin a chondroitinsulfat. Ako sa pise vyssie, pri kvalitnych krmivach je to uz takmer pravidlo, ze obsahuju chondra.

autor
Včera o 20:45
@colsami

@anonym_autor neviem sice, ktore N&D-cka davas, ale ano, ich rady zvacsa obsahuju glukosamin a chondroitinsulfat. Ako sa pise vyssie, pri kvalitnych krmivach je to uz takmer pravidlo, ze obsahuju chondra.

@colsami skin&coat... Také s quinoou a prepelicou na zdravú kožu...

colsami
Včera o 20:47
@anonym_autor

@colsami skin&coat... Také s quinoou a prepelicou na zdravú kožu...

@anonym_autor no tak na vreci alebo v ich zlozeni najdes odpoved 😊 (vygooglene za 5 sekund)

autor
Včera o 20:50
@colsami

@anonym_autor no tak na vreci alebo v ich zlozeni najdes odpoved 😊 (vygooglene za 5 sekund)

@colsami pozrela som na nete a obsahujú tieto dve zložky. Takže nemusím kupovať podľa teba k tomu ešte doplnok? Keďže chodíme aj na 1,5 hodinové prechádzky... Nie je to moc na takého psa?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
hrabovo
Včera o 22:01

My sme dávali colafit a zralociu chrupavku.

wolf_
Včera o 22:03

Podľa mňa na toto neexistuje jednoznačná odpoveď. Ak sa bavíme o prevencii čo sa týka pohybového aparátu, tak do toho spadá veľa ďalších faktorov - či už to ne/preťažovanie, vhodná váha (kondícia ako taká), krmivo, pohyb na vhodných povrchoch, ne/vhodná hra, aportovanie, bla bla... prípadne posilňovacie cvičenia atď. Čiže samotná kĺbová výživa je len jeden aspekt z ďalších x. Ak ju preventívne sezónne psíkovi pridáte ako doplnok, nič tým nepokazíte. Ale keď ju nepridáte a dbáte na ostatné veci, tak si osobne myslím, že tým tiež nepokazíte nič 🙂 A ak sa pýtaš od akého veku, tak ja osobne som začala dávať cca od 17-18 mes. (neviem už presne, ale po dovŕšení rastu). Ale aj samotní odborníci s ktorými som sa bavila, tak niektorí boli takí, že preventívne je kĺbovka skvelá a jasné, že dávať... a iní zas že kľudne dávať aj preventívne ak majiteľ chce, ale za dôležité to nepovažovali.

Inak yorskhir je síce malý pes, ale zato energický, v podstate pracovný. Nemyslím si, že je preňho "1,5 hod prechádzka" veľa, hoci nepíšeš aká prechádzka, v akom teréne atď. Ale vo všeobecnosti to za žiadne preťažovanie yorka nepovažujem 🙂

colsami
Dnes o 05:13

1,5 hodinovu prechadzku nepokladam za ziadnu specialnu zataz pre bezneho dospeleho psa. 👍

autor
Dnes o 05:21
@colsami

1,5 hodinovu prechadzku nepokladam za ziadnu specialnu zataz pre bezneho dospeleho psa. 👍

@wolf_
@colsami ďakujem baby. Veľa ľudí sa čuduje, že s ním chodíme na dlhé prechádzky. Po meste chodíme. Niekedy aj dve hodinky. A teraz som stretla pani s 2,5 ročnou civavou a že má tu luxaciu pately či ako sa to volá...tak som sa zľakla, či nášho nepretazujeme...