icon

Zbieranie psích exkrementov v prírode: Áno či nie?

Včera o 05:24

Tie, ktoré máte psíka, zbierate úplne všade hovná po vašom psovi? Myslím hlavne také miesta ako sú lúky, les, nejaké plochy pre psov, proste všetko mimo mesta alebo ulíc. Často vidím majiteľov psov ako to nechávajú tam, keď sa napr idem prejsť na lúku alebo do lesa a podobne. Má sa to zbierať naozaj všade alebo len ľudia na to serú?

Strana
z2
anonym_bbaf4a
Včera o 05:29

@anonym_autor a ked sa v lese vysere srnka, ma si to po sebe tiez pozbierat?

maca1984
Včera o 05:31

Na lúke, v lese nezbierame.

anonym_55db5b
Včera o 05:38

V lese a na lúkach by som zbierala jedine v prípade, že sa vyvenčí niekde priamo na chodníku po ktorom chodia iní ľudia. Ale môj pes vždy ide bokom do trávy a nikdy sa nevenčí ani na poľnej ceste ani vyšlapanom chodníku, takže nezbieram. Zver tam kadí tiež a nikto po nej nazbiera.. v lese sa hovienko rozpustí za pár dní, tak načo zbytočne tvoriť odpad tým, že budem zbierať rozložitelny materiál do nerozložiteľných sáčkov (netvárme sa, že všetci zbierajú do bio eko recyklovaných rozpustných sáčkov).

3petka
Včera o 05:40

@anonym_autor pokial je to niekde kde nie je veľký výskyt ľudí nezbierala by som. Ale ak viem že sa tam prechádza veľa ľudí a aj deti zobrala by som samozrejme.
Je veľký rozdiel medzi hovnom psa a srnky.

anonym_a6293f
Včera o 05:48
@anonym_bbaf4a

@anonym_autor a ked sa v lese vysere srnka, ma si to po sebe tiez pozbierat?

@anonym_bbaf4a ale no.. vies o tom, ze do mesta zajdu aj diviaky? ze su tu divoke macky, myši, potkany, vtáky a veľa iných zverov po ktorých sa v meste nezbiera.. lebo nema kto? resp. raz za čas to upratuje mesto.. teda nemusim ani ja po psovi nie? ved ked oni nemusia.. to iste teda plati aj v lese.. ked oni nemusia ani ja nemusim?

autor
Včera o 05:49
@3petka

@anonym_autor pokial je to niekde kde nie je veľký výskyt ľudí nezbierala by som. Ale ak viem že sa tam prechádza veľa ľudí a aj deti zobrala by som samozrejme.
Je veľký rozdiel medzi hovnom psa a srnky.

@3petka áno, myslím aj také plochy kde sa prechádza dosť ľudí. Napr, oproti paneláku máme veľkú lúku a chodia tam často psíčkari a všade hovná.

dadis
Včera o 05:50
@anonym_a6293f

@anonym_bbaf4a ale no.. vies o tom, ze do mesta zajdu aj diviaky? ze su tu divoke macky, myši, potkany, vtáky a veľa iných zverov po ktorých sa v meste nezbiera.. lebo nema kto? resp. raz za čas to upratuje mesto.. teda nemusim ani ja po psovi nie? ved ked oni nemusia.. to iste teda plati aj v lese.. ked oni nemusia ani ja nemusim?

@anonym_a6293f Ja v lese nezbieram. Ale z uplne praktickeho dovodu - kam by som to zahodila? To mam sacok niest 5km? Zbieram vsade, kde je v okolo moznost vrecusko vyhodit. Teda aj v lesoparku, lebo tam kose su.

3petka
Včera o 05:52
@anonym_autor

@3petka áno, myslím aj také plochy kde sa prechádza dosť ľudí. Napr, oproti paneláku máme veľkú lúku a chodia tam často psíčkari a všade hovná.

@anonym_autor tak jasne, treba zbierať. Viem že veľa ľudí to nerobí ale mali by si vstúpiť do svedomia alebo aspoň raz za týždeň do toho hovna čo nepozbierali.

dadis
Včera o 05:53
@anonym_autor

@anonym_autor Na sidlisku urcite ano.

anonym_bbaf4a
Včera o 05:58
@anonym_a6293f

@anonym_a6293f presne tak, ani ja nemusim

maca1984
Včera o 05:59

Na sídlisku trávnatá plocha to je iné, tam by som zberala. Ale my chodíme za dedinu na lúku pod les, do lesa. Tam teda fakt nezbierame. Pes sa vždy vy💩 mimo vychodený chodníček.

michaela329
Včera o 06:00

Tak sidliskova lúka nie je les za dedinou, kde chodí minimum ľudí. Na takej lúke by som samozrejme pozbierala, veď tam chodia rodiny s deťmi. A fakt porovnávať hovno psa a srnky?🤦

anonym_de3c13
Včera o 06:05

Nejake lesy, luky, polia nezbieram, iba ked sa vytoto na stred cesty.. ale casto chodime do lesoparku, kde chodi vela ludi so psami, vela deti, tam zbieram

anonym_11851c
Včera o 06:20

Vacsi pes vykonáva potrebu mimo našich oci, zalezie do lesa ,no fakt to nebudem hľadať, menšieho nepustam z dohladu a mensi sa vzdy vykadí dobre ze nie pod nohy, po nom zbieram vzdy a vsade. Minule sme sa vracali z mimo obytnej zóny, taka okrajová časť mesta , kde sa mohol kľudne ten väčší vytoto, ale spravil to pri menšej lúke nad jednou bytovkou, to som samozrejme vzala. Neznasam ked je nas*ate na miestach ,kde sa bezne pohybujú ľudia. Tu je aj plno túlavých psov, alebo teda psov ,ktori ujdu z osad a tie sa vytoto hocikde, no kto to po nich pozbiera.

anonym_360545
Včera o 07:22

@anonym_autor v lese, na lúkach a pod nie, ale na trávnatej ploche v meste, obci áno. To bohužiaľ ľudia nerobia. V KE vyjdem z bloku a total posrate od psov všetko. Hnus. Raz mi ujko povedal, však sa to vstrebe, to je príroda. Skoro ma porazilo, keď decko do toho šľapne, alebo ja, smrdí to, a " vstrebáva" sa to mesiace a všetci okolo toho musia chodiť. Nehygienické naviac, zdroj chorôb medzi ľuďmi v meste.

kiki68
Včera o 07:26

@anonym_autor jednoznacne zbierat

anonym_1692f5
Včera o 07:41

@anonym_autor dúfam, že nato serú , lebo je málo múch a vtáky... nemajú čo jesť. Prestalo sa gazdovať a tým pádom nejsou lajna, nejsou muchy...toto som povedala jednému pánovi, ktorému vadilo, že prikrmujem vtáky po zime

biba_18
Včera o 08:08

v intraviláne som zbierala. v extraviláne iba ak sa mu podarilo vykadiť sa na chodníček. vtedy to išlo buď do trávy alebo do sáčku (najčastejšie do trávy vedľa chodníčka)

simca06022011
Včera o 08:13

Nie, pokym sa mi pes nevytentuje niekde na chodnikku.. ja ho vencim v prirode aj byvame na kraji lesa, ale napr ideme po ceste a ak sa mi vytentuje popri nej, tak to tiez upracem.. ak zabehne do travy nie.. na druhej strane, keby sa tu vencilo 100 psov, ako napr niekde na sidliskovom lesiku/luke... tak by som zbierala. Lebo by sa tam za par dni nedalo stupit :D Pre piriklad dam.. je tu jedna "slepa ulica" na ktorej konci je lesna cesta (do lesa samozrejme uz) a tam chodi kopa ludi vyvencit psa, ale nejdu s nim na venc do lesa, ale len tam sa pomotaju... to v lete byva tak smradlavy kut sveta, ze si to neviete predstavit :( zasadne tade nechodim, kedysi sme tam huby zbierali

anonym_a9588f
Včera o 08:17

Áno, psie exkrementy maju ine zloženie ako lesné zvery
Môžu roznášať rôzne choroby, ktoré kontaminuju pôdu a vodu
Jednoznačne zbierať a čudujem sa, že ľudia nevedia také základné informácie
Ochrana prírody, zvery ale iba ked sa to hodi......? nesprávne

maryetta
Včera o 08:28

Ďakujem všetkym čo po psikovi upracu.
My sme uprostred dediny... a minule pred branou 6hovien som upratovala lebo chcem mať pred domom čisto 🙈 už ma to ale nebavi. Večne toto...

simca06022011
Včera o 08:37
@anonym_a9588f

Áno, psie exkrementy maju ine zloženie ako lesné zvery
Môžu roznášať rôzne choroby, ktoré kontaminuju pôdu a vodu
Jednoznačne zbierať a čudujem sa, že ľudia nevedia také základné informácie
Ochrana prírody, zvery ale iba ked sa to hodi......? nesprávne

@anonym_a9588f vidis a toto som nevedela, musela som si to teraz pogooglit na zaklade tvojho prispevku... proste ma to ani nenapadlo... pozbierame aj v lese❤

anonym_d76ff1
Včera o 09:02

uz vidim ako polovnici zbieraju psacie hovna

simca06022011
Včera o 09:25
@anonym_d76ff1

uz vidim ako polovnici zbieraju psacie hovna

@anonym_d76ff1 a kolko tych psov chodi polovat, oproti tym co sa tam chodia rekreovat? :D a inak.. pes nezvykne hocikedy robit potrebu, velakrat pred polovackami su vyvencene atd (aspon co viszle poznam), nevyvenceny pes menej pocuva

anonym_d76ff1
Včera o 09:29
@simca06022011

@anonym_d76ff1 a kolko tych psov chodi polovat, oproti tym co sa tam chodia rekreovat? :D a inak.. pes nezvykne hocikedy robit potrebu, velakrat pred polovackami su vyvencene atd (aspon co viszle poznam), nevyvenceny pes menej pocuva

@simca06022011 statistiku nerobim. a ze polovnici zbieraju hovna po tych vencenych vyzlach. tomu celkom neverim. ale nehadam sa.

rozculena
Včera o 09:44

v lese som nezbierala,hádam nebudem 3 hodiny v ruke nosiť sáčok s hovnom

anonym_e7c206
Včera o 11:03

Na lukach a v lese nie. V lesoparku len pri ohniskach, pristreskoch, detskych ihriskach ano.

klotildabazarik
Včera o 11:23

@anonym_autor teraz ma asi ukamenujete vsetci ale vzdy ked smeli mali psa nikdy sme po nom nezbierali, ja neviemkedy sa to vobec vymyslelo😂 ok v meste na chodniku ale na trave? Skorako hovno mi vadia odpad typu papier flasa

biba_18
Včera o 11:37

@klotildabazarik vtedy sa to vymyslelo keď si ľudia uvedomili že nie sú v meste sami a že po tráve behajú deti ...

klotildabazarik
Včera o 11:51
@biba_18

@klotildabazarik vtedy sa to vymyslelo keď si ľudia uvedomili že nie sú v meste sami a že po tráve behajú deti ...

@biba_18 no za "nasich cias sa nesmelo na travu" ani vstupit😂 behanie to nehrozilo😂

Strana
z2