15 ročná dcéra chce ísť spať k priateľovi
Dopredu Vás prosím neukamenujte ma tu.
Som v rozpakoch , my sme takto neboli vychovavane,a ani sme sa neopovazili mamu o takéto niečo prosiť.
Jej priateľ býva na dedine a pracuje,a nevidia sa tak často.
Ja sa o svoje jediné dieťa bojím. Nech je chlapec akýkoľvek dobrý a správny .
Vychovavam ju sama a som na ňu asi príliš dobra ale cítim že toto správne moc nieje .
Z jeden časti jej verím ,no veľmi sa o ňu bojím,a viem že keď jej poviem áno tak to už pôjde stále. A to ja nechcem!
Celé dni mi tu knucí a prosí .....
Pustili by ste vy svoje deti?
Celé
je to "ťažká" otázka, resp. hlavne asi ťažké rozhodnutie; určite je super, že ti rovno povedala, o čo ide a nevymýšľala si, že ide inam; pravda je, že ak budú chcieť mať sex, tak nemusia byť spolu celú nos, resp. nemusí u neho prespať; aj mne príde 15 rokov málo, ale tak 16 už je ok a človek aj tak asi nie je o nič dozretejší a tiež príliš mladý na dieťa; určite by som jej povedala, že som veľmi rada a že som na ňu hrdá, že to povedala na rovinu, ale že s tým teda až tak ok nie som, ale určite nech ti radšej povie, čo je vo veci ako by mala klamať a hádam sa nejako "dohodnete"; určite by som to radikálne nezatrhla, pre istotu, aby sa náhodou nepsriečila a nerobila to potom "na tajňáša"
@janickacrazy no vidis u mnapomohlo
@katarinka289 nuž každé dieťa je iné, ja mám už 20-ročného syna a nič nevystrája, je úplne iný ako som bola ja v jeho veku, proste iná povaha, ani zakazovať nič nemusím 😀
@alzbetka1783 nie!!!
ja by som jej ani priatela v 15 nedovolila,ale bohužiaľ taka je doba, nedovolis,dovoli si sama...radsej ju pouc o antikoncepcii
@sorciera24 no mne v tom porovnaní išlo o tú sexuálnu stránku, že prečo je v 15 príšerne skoro a v 20 je to ok. Ale súhlasím s tebou že nastavené vekové hranice majú zmysel a hranica pre sex je 15 rokov.
Samozrejme,zenie pre boha je to este dieta. Kam sa tie hranice posuvaju? Nie a bodka. A nejde o to,ze by mohli v tu noc sexovat,to uz mozno aj robia. Ale ide o princip. Flandru by som si z dcery nerobila.
15-ročné dievčatá sú ešte len fyzicky vyvinuté, ale ešte stále vo vývoji. Ja by som ju tiež nepustila k nejakému chlapcovi, ktorého ani nepoznám a je z rozvedenej rodiny, žije s otcom a ktovie ako to tam vyzerá.
@ajka0207 ak myslis hranicu trestno-pravnej zodpovednsoti, tak ta uz je od 14r. (no, aj ked je taka, tak si nemslim,m že 14r. ci 15r. su na to zrele..... sex ide totiz ruka v ruke so zodpovednostou a ta sa bohuzial tu vytraca...
@alzbetka1783 kym ho nepoznas tak sex je to najmenej co sa moze stat
.. co ked je to.uchyl, blb... Odchytavac bieleho masa?
@alzbetka1783 nie neopustila.. Ale na druhej strane zakázané ovocie najviac chuti.. Zabezpečím antikoncepciu.. Lebo skôr či trochu neskor to budeš riešiť.. Ak stihneš😊.. Na druhej strane chlapca poznáš... Tak urob tak aby bolo dobre.
@zafir01 Keď už bude mať po maturite bude na výške tak samozrejme áno .. ale skôr ako zmaturuje nie .. môže mať vzťah ale žiadne spanie jeden u druhého. Ja som v tomto stará škola tak som bola vychovaná napriek tomu som aj tak dostala po "hube" od života a preto som musela uznať že rodičia mali pravdu 🙂 chcem svojim deťom len to najlepšie ;)
Nie
Nie
Necitala som predosle odpovede. Mna desi uz len predstava, ze by moja dcera mala mat v 15tich pracujuceho frajera ( sudim ze ma 18+). Takze ja by som to prespatie s najvacsou pravdepodobnostou nepovolila. Lebo to akoby som jej dala pozehnanie na plnohodnotny vztah so vsetkym co k tomu patri. A ja som nazoru, ze v 15tich by sa mali deti ( ano stale su to len deti aj ked velke a casto fyzicky vyspele) venovat prioritne inym veciam ako skola, zaluby, kamarati. Jasne, ze v tom veku chodia chlapci po rozume, aj su bozky ale prespavacky u chlapca, to je na mna vela.
@emka123 ja som v 17 tich dovolila navstevy. Aj ked sme neboli doma. Prespanie nie. Vlastne sa to ani nespytala. Myslim ze obom to bolo blbe. Jasne ze sex mali, prednaska bola a nasla somnaj tehotensky test. Ale to si robila pree istotu , vzdy pouzili ochranu. Ale v 15 tich sa mi to zda ozaj skoro. Ved to je dieta na zakladnej skole.
Nie, nepustila. Je jedno od kedy sexuju a či sexuju. Ma 15 a ty ju máš na zodpovednosti. Čo ak sa schlastaju, pôjdu taký von...hocičo sa môže spať. Rodicov extra nepoznáš, dam to do extrému, čo ak je jeho otec dáky agresor? Uchyl?
Jedna vec je sexovat, druhá mať na to mamine požehnanie... Tiež som začala v 15,ale naši nam to rozhodne neulahcovali a čím menej sexu, tým mensia pravdepodobnosť, že otehotnie...
@renatka1985 ani oddelené spanie nie je na 100%rodicia zaspia pôjde za ním spať a pred prebudení ráno by sa vrátila do postele mimo izbu a postel mládenca
@ajka0207 spojenie “vazny frajer” a “15 rokov” mi pride mierne povedane usmevne. Nema sa kam ponahlat, ani ona ani on
@79viktoria79 to nie je “doba” to je absolutna neschopnost rodicov vychovavat deti tak, aby si to proste nedovolili
@zuzuliennka1 tak ja som mala jedného frajera od 15 do 18. A poznám veľa párov čo sú spolu od 15. Tento rok sa ide vydávať kamoška čo sa dala dokopy so svojim v 15. Neviem, ja som to v 15 mala celkom už upratane v hlave v zmysle že chcem raz rodinu, chcem žiť radšej v meste ako na dedine a podobne veci. A aj s tým frajerom v 15 som verila že to vyjde na celý život, bohužiaľ nevyšlo, ale to sa stáva bez ohľadu na vek. Mne proste ten môj vzťah neprišiel až taký "detský". Nevravim že to tak ma každý, ale strikne tvrdenia že v 15 je skoro mi proste nesedia vzhľadom k tomu ako som to mala ja.
@zuzuliennka1 myslíš že prvý sex je o tom, či si to "dovolim'? A voči komu? Rodičom? Spoločnosti?
@zuzuliennka1 a ešte k tomu chcem povedať, že jasné dnes vidím mnoho veci inak, ale myslím že má zmenilo skôr materstvo a skúsenosti ako vek.
@iva812 ma 19 rokou
@alzbetka1783 - tvoja dcéra tento rok ukončila ZŠ, táto otázka snáď nemyslíš vážne 😲

@alzbetka1783 Takze ty si toho jej frajera ešte ani nevidela? Ako dlho sú vôbec spolu? Tak za takýchto okolnosti by som o tom už vôbec ani len neuvazovala..A popravde sa čudujem aj tvojej dcére,že vôbec ma tu drzosť od teba niečo take chcieť,keď ta s tým frajerom ešte ani nezoznamila 🙄