15 ročná slečna nemá vlastnú izbu
Dobrý deň, mám 14 rokov a už 6 rokov nemám vlastnú izbu. Som odkázaná na to, že spím s mojim tatom v jednej izbe a to dokonca v jednej posteli. Nejde o to, že by sme mali nejaký malý dom, ba práve naopak máme ho dosť veľký na to, že som len ja a tato. Možností, kde by som mohla mať izbu je veľa, ale môj tato mi ju nechce dopriať. Už 6 rokov ho prosím o izbu, no on ma vždy odbie argumentom, že má veľa práce alebo, že ho niečo bolí. Vždy, keď príde niekto na návštevu, tak sa veľmi hanbím. A už neviem čo mám s tým robiť, na brigádu ešte chodiť nemôžem a, že by som si kúpila vlastný byt už vôbec nepripadá v úvahu. Nevedeli by ste mi nejak pomôcť ako ho presvedčiť, prosím?
@andy1789 Ahoj. Otec je osamely a este je aj muz, muzi niekedy tazko chapu, ze zeny sa hanbia viac a viac veci im je neprijemnych. Teda vacsinou. Ja by som to riesila so zenami z rodiny. Alebo nejaka rodinna znama, hocikto, koho otec aspon ciastocne respektuje. Kazda normalna zena musi pochopit, ze 15-rocna nebude rada spavat s otcom v jednej izbe, nieto v posteli a uz niektora sa hadam za teba prihovori a prehovori otcovi do duse. Otcovi je urcite aj tazke vychovavat dievca, predsa len je to ine ako chlapca a on nevie ako sa dievcata citia v puberte a cim si prechadzaju, lebo to nezazil. A sam ma co robit so sebou, ked ostal bez manzelky a doteraz sa trapi. Musis mat oporu v nejakej zene z rodiny, aj na tuto situaciu, aj na dalsie, dospievas, pravdepodobne bude viac veci, ktore otec ako muz nebude uplne chapat.
@andy1789 s babkou by mali prist aj viacerí, aby to bolo dôraznejšie. A pekne osobne - dáte si čaj kávu a vsetci idete pozrieť tvoju izbu. A okamzite riešiť prakticke veci. Okamžite, aby otec nemal priestor na vyhovorky a odkladanie.a babka by bud mala zostat u vas alebo kazdy den volať ako ste pokročili.
Ak ma peniaze tak rovno nákup a v ten vecer spis vo svojom.za 500€ mas celu izbu. Postel skrinu komodu aj stolik stolicku.
Tu detsku postel predaj.
@cervenaruza123 Doteraz mi bola veľkou oporou jedna z mojich tiet, tá však pred 4 rokmi prestala chodiť a týždeň do zadu zomrela, takže terajšou jedinou mojou oporou sú ďalšie dve moje tety a moja babka, avšak tety sú s mojim tatom pohádané a babka sa za mňa prihovorí len málokedy. Veľmi by som priala môjmu otcovi, aby si niekoho našiel, aby som mohla mať svoje súkromie. Len on si nikoho nehľadá
Nemáš niekoho z rodiny kto by ti pomohol? Krstný alebo teta ujo. Posteľ sa sa zohnať aj cez bazár dala skriňa koberec len aby si mala vlastne súkromie. Omalovat nie je taký problém ja som si v 15 sama izmu maľovala. Čo sa týka kupenia skús ozaj niekoho z rodiny či by to neprispeli an nábytok aj z bazaru a keby sa zložia viacery budes mať väčší rozpočet.
Ak som sa ta dotkla, tak prepac...v poslednej dobe su tu, ale rozne vymyslene pribehy..
@sandrika1986 nie v poriadku.
Ak je toto reálne tak ako neviem asi zrelé na sociálku je tento prípad....
No podla mna to vymyslena tema je.... A ked nie hocikto daruje veci aj zadarmo predstav si.... Najdi si na fb nejakú darovacia skupinu z tvojho mesta, nečakaj ze ti príde nová postel na mieru.... Ale nejaká s miernym ťukancom ktorá niekomu zavádza sa určite nájde..
Skrine ti netreba stojan na veci nájde za 15-20e tolko zase hádam vieš odložiť aj ked máš 14rokov... A základne veci máš vybavené. Na stenu si das obrázky, nástenku alebo len plagáty a si vybavená za drobné..
skus tatovi vysvetli, ze chapes ako mu je, ze tiez ti mamina chyba, ale ty mu ju nahradit nemozes, a ani nechces. Nemoze prenasat svoje "smutky" na teba tym, ze ta to bude obmedzovat. Dospievas a chces mat aj sukromie a cochvila aj vlastny zivot, lebo roky utekaju rychlo. Vyhovorku, ze nema cas, povedz, ze nebudes akceptovat, lebo to vyjadruje to, ze vlastne nechce. Hlada sposoby ako veci neurobit, a nie ako ich zrealizovat. Povedz, ze si ochotna aj mu pomoct ci malovat, co zlozit nabytok. Je uz asi cas, aby sa pohol dalej. Drzim palce nech sa ti podari zrealizovat izbu.

@macekovam ano spí v pyžame