icon

17 ročná dcéra a 30 ročný muž

kuzelna
31. aug 2013

moja dcera mala nedavno 17,mala priatela dlhsie,mozno aj 2roky,no nedavno som si vsimla,ze uz k nam nechodieva ako predtym,a ani ona k nim.ale zbadala som,ze castejsie ostava vonku dlho do noci,niekedy do 4hod.rana..na otazku kam a s kym chodieva povie len ze s babami.neverim jej.mam podozrenie,ze sa stretava s jednym muzom od nas s dediny,je slobodny,celkom pohladny,skoro vzdy sa pohybuje v spolocnosti dievcat.som mama a citim ze sa tajne stretavaju,raz som sa to pytala aj dcery,ale zatlkala,muz sa to zase pytal toho dotycneho,ale aj on ho vysmial,ze ako nam to mohlo napadnut.viem aky su muzi,take mlade hlupe naivne 17tky si daju lahko namutit hlavu od nich.neviem aky je on,nepozname sa az tak dobre.parkrat sme sa rozpravali este davnejsie,no mala som z neho dojem ze je taky don juan...poradte mi,ako na dceru.ona je taka drza,nebude sa o tom somnou bavit. dakujem za vsetky rady vopred.

cherry1981
31. aug 2013

@niikoletka Kazdy nech si vychovava svoje dieta ako uzna za vhodne, ale ja si stojim za svojim. Kazdy mame na vec iny nazor a iny uhol pohladu. Ja som tiez ako dieta nemohla si vodit chlapcov domov a tu som. 😉 😉 Svojho mm som spoznala v 17-stke bol moj prvy a posledny. . Ale vzdy som musela mat doma respekt, nemohla sa vlacik kade take. Proste 15 rocne dievca aby malo vztah je na moj vkus velmi skoro. Mat prvy vztah v 17-stke je o niecom inom, ale nechavat dieta v 17-stke nocovat kade tade, ze ja ani neviem poriadne kde sa mi dcera nachadza tak to u nas fungovat nebude nikdy. Ja svoje dieta vediem od malicka k tomu, aby si zivot vazilo, aby si vazilo svojich rodicov. Ja svoju dceru necham dychat moze si ku nam vodit kamaratky, spavaju u nas jej kamosky, chodi von ako s babami tak aj s chalanmi, s kamaratmi. A by si sa cudovala aky mame uzasny kamaratsky vztah, ale zaroven vztah aby mna ako rodica moje dieta respektovalo.
Ja sa so svojou dcerou stale vela rozpravam, hovorim jej o nastrahach zivota, snazim sa ju viest tym spravnym smerom a preto si nepripadam zla matka, ktora neda dietatu dychat 😉 Nie som ani staromodna ani nic podobne, len mam mozno iny nazor na vychovu ako Ty 😉

cherry1981
31. aug 2013

@simonka16 Co je na tom, ze mala prvy vztah tak skoro? No pre mna 15 rocne dievca na vztah je skoro , pre teba nie. Podla teba na tom nieje nic, ze si ho vodi uz domov, podla mna je. 😉 😉
Uz sa mi na tuto temu ani nechce kecat, lebo to je stale dokola to iste. Kto si ako v zivote zariadi tak bude mat. Nech si kazdy vychovava svoje dieta podla svojho vedomia a svedomia. Nemozeme byt vsetci rovnaky ani vo vychove svojich deti 😉 😉 Pre mna zamna nech maju niektore deti aj v 13 -stke frajerov kolko len chcu , ked aj kazdy den ineho,ked to ich rodicom nevadi je to ok. Pekny vecer a ja tymto uzatvaram tuto debatu 🙂 😉 😉
A inak co sa veku tyka ten by som ja neriesila keby ako tu uz bolo spominane, baba mala 30 a chlapec 45 😀 , ale 17 rocna a 30 rocny, tak to uz mi pride pritiahnute za vlasy. Ale zas je to len moj uhol pohladu na vec. 🙂 V nasej rodine baba mala 20 ked si nasla 40 rocneho a bolo koly tomu velke halo, ich vzah nevydrzal, ale to uz je na inu temu 🙂 No uz radsej koncim .

estrella5
Autor odpoveď zmazal
janicka11
31. aug 2013

Fuha nad tym co si napisala sa tazko radi...Keed vravis ze obaja zatlkaju a mas pocit ze sa steeravaju .beda sa,ti dat radu jedone sa akosi porozpravat uprimne s dcerou. 🙂

h2
1. sep 2013

@kuzelna Ahoj, no, ja som asi z iného sveta, ale príde mi divné,že čerstvá 17-tka má dvojročný vzťah a ešte divnejšie, že chodí v noci von, do štvrtej ráno!!! a Ty, matka, nevieš, kde je a s kým. Ale, ako hovorím, asi som ja tá divná... 🙂

malinkaaninka
1. sep 2013

vela som toho v puberte povystrájala a za seba poviem,že spätne keby ma bola mama viac prikvačila,dnes by som jej bola velmi vďačná.ked to tu čítam,akoby som dostala facku.

anatalia77
1. sep 2013

Absolútne som nepochopila niektoré príspevky..Sú plné hodnotenia matky,nabádate ju,aby komunikovala so svojou dcérou a iné drísty!! Asi vám ušla pointa príspevku kúzelnej-dcéra je v puberte,jej matka k nej pristupuje ako k skorodospelej,rešpektuje ju,akurát má neblahý pocit,že sa okolo nej točí 30-ročný don juan.Ja ju chápem,je rozdiel,či má baba vekovo primeraného priateľa,alebo nie.Vo mne takýto 30-tnik jednoznačne evokuje len sex.Čím nechcem povedať,že mladší chlap ani nevie na čo to má.
Všetky ste strašne nadupané teóriou ako by sa to malo,ale ani jedna ste tu neopísala,ako ste vy komunikovali s matkami o svojich frajeroch.Chcete mi tu nahovoriť,že ste sa bez akéhokolvek ostychu rozprávali o svojej sexuálnej aktivite,alebo ste fakt na rovinu vyklopili,že si to rozdávate s dákym 30-tnikom?Myslím,že v pár príspevkoch to baby spomenuli,že sa vdaka takejto láske doma s rodičmi pohádali.Len tieto príspevky majú váhu,pretože tu bola konkrétne spomenutá veková priepasť.
Viete,vy to berete,že ved stačí komunikovať,a všetko bude ok.Len tak pre srandu sa spýtajte rodičov,či aj oni boli ok,keď ste mali už tie prvé vážne vztahy,so všetkým.No len sa spýtajte svojich matiek,ako v skutočnosti to prijali,ako s tým zápasili,ako sa báli,či sa nepopálite...či vám neprepne,a nebudete chciet svadbu v deň svojích 18-tin.
Ak vaši rodičia boli happy,a boli bezstarostný-tak si dovolím tvrdiť,že ste im ľahostajné.
A že bola do 4-tej ráno vonku?Áno aj to sa stane,že sa mladý pozabudnú.Netreba hneď posudzovať matku,že aká to výchova!!
Musím len znova zopakovať-až vaše dcéry dospejú,zmení sa vám svet.Teóriu ovládate,ale život vás može nemilo preskúšať,a možno prejdete s odretými ušami.
Kedže tiež mám 17-tku,ja osobne dakujem,za príspevky,ktoré osvetlili zmýšlanie vás teenagerov.Myslím,že to bola mariusska.

lenka1993
1. sep 2013

Necitala som Vsetko co je tu napisane ale musim zareagovat. No niektore predpotopne nazory ma naozaj zarazaju. Ze mas v 15 vztah je nieco divne ? V dnesnej dobe? Po dikotekach behaju 13 rocne deti. Ja som mala v 15 tiez frajera. Tiez bol starsi, k tomu pil. Ale v tej dobe by som ruku do ohna dala za neho. Rodicom som to tiez tajila. A ked na to prisli asi po 3 mesiacoch oco robil bordel a ja napriek. On zakazoval a ja ? Zakazane ovocie chuti najlepsie 🙂. Mama si sadla a normalne sa porozpravala. Trvalo to este par mesiacou a sama som pochopila ze je hlupost cele. A v 16 som spoznala svojho onedlho manzela. Mam 20 o mesiac svadbu a vo february budeme traja. Niekto na nas pozera ako na blbich ze si nicime zivot, a nam je to jedno. Vsetko casom prejde. A ked to neprejde tak tak ma byt 🙂

janinah
1. sep 2013

@anatalia77 moje dcéry už dospeli..a nič také ako frajer v 17tich či nedajbože v 15tich sa nekonalo..a tiež žijú presne v tejto dobe.... do 18tky sa nestalo,že by boli vonku do rána,ak sa niekde zdržali tak do polnoci a vždy okolo 22hej volali kedy prídu a s kým a ako...takže si dovolím tvrdiť,že je to min. 80% o výchove a pravidlách v rodine,a to nie som žiadna xantipa,len pochopili,že sa o ne bojím a pochopili,že na niektoré veci majú ozaj čas a treba nielen telesne vyspieť,ale aj dospieť 😉

janinah
1. sep 2013

@lenka1993 áno,po diskotekach behajú 13ročné deti,ale je to chyba rodičov,že im je to jedno kde s kým a v akom stave majú decko...v jednej nemocnici detskej bol primár,ktorý ak došlo v noci alkoholom otrávené dieťa,tak ho nechal také povracané počurané do rána/liečbu dostalo/ a ráno zavolal rodičov,nech sa popozerajú,či toto chcú mať z dieťaťa a že či im v noci nechýbalo 😒 mne neprísť 13ročná do 22hej domov,tak ju hľadám po celom meste a pritiahnem domov za uši,keď som už výchovou dopustila,aby si niečo také vôbec dovolila..

emily76
1. sep 2013

Mam doma 16 rocneho fesaka.. a viem, ze urcite by so mnou neriesil frajerku. A nie je to vec dovery. Proste to patri k veku. Ja som tiez s mamou neriesila moje lasky a inak sme mali a stale mame vyborny vztah. Podla mna, bud ju zamknes a nepustis von, alebo sa musis spolahnut na to, ze ma dost rozumu. Ja som vo veku mojho syna uz chodila s jeho otcom... tak co teraz, mam mu zakazat vsetko, co som pred par rokmi robila sama?? Musim len verit, ze bude rovnako zodpovedny, ako sme boli vtedy my. Pacia sa mi inak rady super skusenych mamiciek, ktorych deticky este nosia plienky...

anatalia77
1. sep 2013

@janinah áno je to aj o výchove a pravidlách,ale každý puberták spraví prešpap,nech sú rodičia akokolvek prísny,ale preto nebudem hneď odsudzovať matku.Že majú frajerov už v 15,aj podla mna to je skoro,ale ruku na srdce,ako tomu chceme zabrániť?Veď len stačí,aby bola zamilovaná,a nejaký prešlap može spraviť.
Ja si myslím,že je to individuálne.Nedovolím si proste raziť teóriu,že jediný kto zlyhal je matka.

lubikan
1. sep 2013

@mima12214

no ja som tiez sa z muzom poznala od 14-ky a veelmi to lutujem,ze som nevyskusala viac partnerov.....a rychlo otehotnela.....

canama
1. sep 2013

@kuzelna necitala som celu diskusiu tak neviem co presne tu odznelo, ale mne nepride ze by vztahy s vacsim vekovym rozdielom nemali sancu. neda sa povedat aky vekovy rozdiel je idealny vseobecne, kazdy sem uplne iny, mozno pre tvoju dceru bude idealne aby mala starsieho partnera. to mozno ani ona teraz este nevie, mozno iba tusi. ja by som ten vztah apriori nezatracovala. najhorsie podla mna je ked maju rodicia nejake ocakavania od deti a davaju im ich jasne najavo. potom je jasne ze deti budu akekolvek svoje aktivity mimo tieto predstavy zatlkat. tvoja dcerka musi predovsetkym citit, ze nech sa bude diat cokolvek budes vzdy pri nej a budes ju lubit a nebudes ju sudit. jedine takto mozes cakat ze ti povie pravdu a ze si svojho frajera aj privedie domov....co je jedina cesta ako ho viac spoznat. a co sa tyka toho ze don juan.....ja si nemyslim ze keby mala vztah z rovesnikom, je to zaruka toho ze bude po dusevnej stranke kvalitnejsi (po fyzickej asi vseky tusime ze na beton nie 😀) alebo dlhotrvajucejsi. prave naopak. chalan okolo 30-ky uz nerozmysla len tym co ma v trenkach, uz ma vo svojom okoli urcite aj kamosov co su zenati, maju deti. 😉

lenuska6666
1. sep 2013

@anatalia77
@tiumen ja ked som mala 17rokov dala som sa dokopy s muzom o 7rokov starsi,bol to este aj vztah na dialku takze nikto nam nedaval sancu,v 20-tke som sa vydavala a v mojich 24rokoch mame spolu dve krasne deti a nemenila by som za nic na svete vyhoda sarsieho partnera je ze to neni uz pubertiak a o rodinu sa stara ukazkovo je vynikajuci otec a vie zabezprcit rodinu co niektory chalani v 20tke nevedia lebo nevedia co je zodpovednost....

estrella5
Autor odpoveď zmazal
anatalia77
1. sep 2013

@estrella5 áno je to individuálne,ale ti aspon priznáš,že aj tvoji rodičia sa museli s tvojimi láskami "vysporiadať".nebolo im to jedno,ale všetci vieme,že čas nezastavíme.
inak rada čítam tvoje názory,vypadáš byť vyspelejšia na svoj vek.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
anatalia77
1. sep 2013

@estrella5 ďakujem
aspon niekto,kto vie,že rodičia sú neoddelitelnou súčastou vývoja mladých ludí.

lenka1993
1. sep 2013

@janinah ja som tym nechcela povedat ze je to spravne ale odsudzovat niekoho zato ze ma v 15 frajera je v dnesnej dobe zastarale. Samozrejms ze nesuhlasim s tym aby sa 13 rocne deti opijaly. A tak isto aj v mojom pripspevku nebol spomenuty alkohol ...

anatalia77
1. sep 2013

@lenka1993 😀 moja tak u mňa si si teraz dobre nabehla
Tak keď podľa teba je to zastaralý názor,tak buď pripravená na to,že aj vernosť je zastaralá!!Doba sa zmenila,ludia inak rozmýšlajú,si ochotá sa prisposobiť tejto módnej vlne a REŠPEKTOVAŤ neveru?? 😀

alica3
1. sep 2013

@zuzanockamt toot hovorí aj môj kamarát,že on má synov a je rád lebo ten mu domov nepríde že som v tom ALE v čom je iné že on s neakou čaká dieťa???a na margo toho že v 15tich majú priatela by mi povedal že kde žijem že v 15tich to už trtká prvú ligu,sorry za výraz ale použila som jeho slová,mám13 ročného syna a poviem ti že robím všetko preto aby som tomu predišla ale či sa mi to podarí veru neviem

lenka1993
1. sep 2013

@anatalia77 a ktk tu zase hovory o nevere ??? 😀 miesas dva poza tri. Otazka bola o starsom partnerovi nie o alkohole a nevere. Vyjadrila som svoj nazor ze mat frajera v 15 nieje nic zle a cudne a ze ked s tym 30 rocnym chlapom ma byt tak z nim bude. Ked nema pochopi sama. Tak sa bavme o tom o com je tu pisane 🙂. Neviem preco sem kiesas neveru 😀

anatalia77
1. sep 2013

@lenka1993 mať frajera v 15 nie je nič zlé a čudné -a ja ti hovorím,že potom aj nie je nič zlé a čudné mať v partnerstve bokovku.
Obidve veci sú vec názoru,pohladu a výchovy.Nič viac a nič menej.Tiež je to módny trend,a netvrď mi,že nie.

lenka1993
1. sep 2013

@anatalia77 nevera vzdy bola aj bude. Bola aj v minulosti len sa o nej tak nehovorilo a mozno jej nebolo az tak vela. A ked chce byt niekto neverny bude, tak isto ako 20-30 rokov do zadu.

anatalia77
1. sep 2013

@lenka1993 áno
Ľudia sa vždy potrápili,keď bola nevera,a je to legitímne.
Rodičia sa vždy potrápia s láskami svojich detí,a je to legitímne.

terezka1947
1. sep 2013

tak ja asi v tejto diskusii nebudem IN....ale nevadi...co znamena,ked ma cca15roc.dievca frajera?znamena,ze chodia do kina?ucia sa spolu,ze zajdu na pizzu?drzia sa ruky,daju si pusu?ak ano,nevadi mi to a nevadilo by mi to ani pri vlastnej dcere a synovi....ALE aby take mlade dievcata chodili po nociach a diskotekach a mne nepovedali,kedy pridu domov,resp.nepocuvli,kedy maju prist,keby zili intimnym zivotom,brali antiku....noooo,tak toto by mi vadilo.
Je jedno aka je doba....co je a co nie je moderne,ale ak chceme dieta nejako vychovat a niekedy aj "prinutit"zamysliet sa nad svojim zivotnym smerovanim,hm....tak ako rodic musim zakrocit aj ked oblubena nebudem....nemyslim,ze je problem vo veku,resp.vekovom rozdiele medzi mladymi,ani v tom,odkedy frajera-priatela maju......ja problem vidim v "obsahu"chodenia...

mima12214
1. sep 2013

@lubikan ale nie vždy sa všetko tak končí 🙂

19misiatko93
1. sep 2013

presne takto isto som bola na tom ja presne v ten den ako som mala 17rokou som spoznala 30rocneho chlapa a tak isto som mala predtym skoro 2rocny vztah....no zacala som s nim chodit on chcel strasne dieta lebo us mal na to roky ja zasa okuliare pred ocami...dopadlo to tak ze po dvoch mesiacoch chodenia som otehotnela....bolo to siice tazkee lebo as potom som zistila aky naozaj je ale zvykli sme si nejako...teras mam 20rokou,syn 2,5roka a priatel 33rokou a je to celkom fajin....

estrella5
Autor odpoveď zmazal