Aké hranice nastavujete pre tínedžerov 16+?
Aké hranice nastavujete vasim detom 16+
Záleží v čom ? Ja sa napríklad snažím pekne dohovoriť aby trávila menej času s mobilom. Lebo je to totálny zabijak koncentrácie. Ďalej sa snažím aby viacej čítala, ale nejak extra limity zatiaľ nemáme lebo doteraz sme to nepotrebovali
Hranice hmmm... mam 15 a skoro 19 rocne deti... maju domace prace, ktore kontrolujem, ked niekam idu, chcem aby mi vzdy dali vediet, ked sa presuvaju a ked idu domov nech nemeskaju (alebo daju vediet a mozem ich vyzdvihnut), po 22hej vypinam "detske" wifi pocas skolskeho tyzdna, inak ani nic... trvam na urcitej hladine znamok, ale uz su velky, musia vediet, kde je sever...
Nejak nebolo zatiaľ treba, prešli pubertou hladko. Hranice mali nastavené už od mala.
Teraz nastaviť hranice je neskoro.
Hranice? Sklame ma, ak zistím že fajčí, alebo robí niečo poza môj chrbát - ako dochádzka v škole, prospech v škole, a nedovolím prespávačku kde sú aj chlapci. 🙈
mne sa najviac osvedcilo otvorená komunikacia, napr ak prides neskoro mimo dohodnuty cas (ok obcas sa stane) hned sa ozvat ospravedlnit sa aby som sa nebala a dat info kedy bude doma
ale teda pravidlá mame od mala
Hranice nastavuješ v 2-6 rokoch, teraz máš už len zbierať úrodu svojej výchovy.
Posuvam cas kedy má prisť domov vecer,inak nijake novinky.
ziadne, pokial si nenastavila hranice doteraz, teraz uz ich nenastavis.....
hranice maju nastavene - cas prichodu domov,
co maju urobit (domace prace, aj tak ich nie vzdy urobia...... ale vsetky ich pockaju, takze ked ich neurobia v pondelok, v utorok to maju zase na tanieri.... vedia, ze uhundrana matka, nie je to co chu pocuvat, tak to urobia na druhy den)
Max 2 piva denne a o 20:00...
Ja mám jedného dávno dospelého nebýva už s nami a mladší 16. Nemá žiadne jasne stanovené pravidlá. Proste vie čo môže a čo nie. Mal pár krát keď bol mladší výstrelky a chcel koncerty a chodiť na prespávačky ku kamarátovi ako partia.
Koncerty vždy bol s mužom,nakoľko by ho nepustili všade od 16 rokov. Fajčenie mu smrdí nenávidí to,ani drogy to sa hnevá, že aký sú hlúpy ľudia a alkohol zatiaľ neskúša .
Ale v puberte človek zažije kadečo..
Vždy keď niekam ide povie nám. Väčšinou sa chodia prechádzať cez deň alebo v lete večer. Sú dobrá partia od základnej školy ,poznám ich všetkých troch od malička. Chodia bežne k nám aj on k nimVzdy komunikuje cez mobil ak niečo.
Nemá zatiaľ nejakú ťažkú pubertu a jednáme s ním ako s dospelým.Veľmi veľa času trávi s mužom majú úplne rovnaké záujmy .Nemá obmedzený čas na pc a ani nikdy nemal. Už si sám na seba vie aj zarobiť. Uvidíme čo prinesie budúcnosť Ake času veľmi veľa trávime spolu ako rodina.
Hranice nastavuješ v 2-6 rokoch, teraz máš už len zbierať úrodu svojej výchovy.
@mamamasama Iné hranice sú u malých detí,iné u pubertiakov
Hranice? V com konkretne myslis? Ako pisu vyssie, hranice sa mali nastavit uz skor
Moj ma 17, byvame na dedine, obcas chodi prespavat ku kamaratom, obcas nejaka diskoteka ci koncert. Ma telefon, piseme si stale priebezne ked je prec. Ale my si inak piseme stale, mame blizky vztah. Ma stanoveny cas prichodu, ak vie ze sa oneskori, zavola ci napise skor ako meska. Nepije a nefajci, nema tazke pubertalne nalady, nastastie je kludnej povahy.
Ja ruším hranice ale presúvam zodpovednosť. Môžeš mať frajerku ale žiadne bábo, môžeš byť na mobile do rána, ale nesmieš meškať do školy, nemusíš sa učiť, ale žiadne zle známky, môžeš ísť na ryby, ale vybaviť si všetko sám, školské veci som toho roku presunula úplne na neho, keď dačo nech píše triednemu , môžeš sú kupovať blbosti, ale zo svojho, takže na brigádu, chces brigádu , výbav si....no a ja mám pokoj a samostatného syna.

Moj ma nastavene hranice uz od malicka. Praveze teraz mu upustam a zacinam s nim zist ako s dospelakom. A to uz mam druheho v puberte. Vychovala som, ked bol maly a dalo sa s nim. Teraz znem co som zasiala.