Ako a kde vybaviť uvoľnenie z telesnej výchovy?
Dobrý deň, Moja dcéra má problém s profesorkou telesnej výchovy. Je trochu priestorovo výraznejšia a tak je predmetom jej posmechu. Snažíme sa to riešiť doma, na žiadosť mojej dcéry. Už začala cvičiť a zmenili sme aj jedálniček. Bohužiaľ má pred sebou ešte dlhú cestu a problém je ten, že po každej telesnej výchove sa stane posmechom nie len pre profesorku, ale aj pre spolužiakov. Necíti sa na telesnej konfortne a tak ma požiadala, že či by sa dalo požiadať o uvoľnenie z telesnej výchovy. Problém je ten že na to treba lekára. Vedel by mi niekto poradiť??? Kde by sa takéto uvoľnenie z telesnej dalo vybaviť aj bez zdravotného obmedzenia??? Vopred ďakujem za odpovede
@lindusss2016 a skladba jedálnička, ako si opísala, je pre mnohých uuuplne normálna, žiaľ.
lebo (citat) deti musia predsa jesť všetko.
@ajka0207 ano, nedala by som. A keby som bola tlstá ja ani nežerem tolko. Ľudia nie sú rlsty z jedla ale z prejedania sa a z nezdravého prejedania sa . Minule moje 7 r. dieťa pýtalo na večeru tri párky s dvoma rozkami. No veru som jej nedala. Urobila som jej 2 a dala som jej tam kopec zeleniny. Ja som nikdy nepovedala že sa deťom nemá dávať jesť .Ale je rozdiel čo jej dávam, kedy jej to dávam a koľko jej ho dávam. A keď dávaš 2 r dieťaťu dospelácke porcie ,tak sa pozri kde bude za päť rokov a tiež budete riešiť mindráky v škole aj v osobnom živote. Dieťa treba vedieť usmerniť alebo mu dať zdravú náhradu.
@ajka0207 to fakt taká otázka? jasné že nedala, dvojročné dieťa treba usmerniť, a nie nakladať koľko zje....zarábaš na poriadny problém do budúcna
@vample určite nie oslobodiť od telesnej. Pohyb potrebuje, nielen kvôli nadváhe ale aj kvôli tomu ze sa jej telo ešte len vyvíja. Treba ísť inou cestou. Riešiť stravu, iné zdravotné problémy ci nemá. Trocha jej nejako dodať sebavedomie a samozrejme pomocnú ruku ako odolávať takýmto šikanam. Lebo teraz telesná výchova, inokedy to bude niečo iné. A samozrejme zájsť za triedou učiteľkou a riešiť to cez ňu.
@lindusss2016 niekde autorka spomínali podobný jedálniček? Alebo sa pýtala na radu ohľadom stravovania, alebo? Nerozumiem absolútne príspevku, ktorý si napísala a adresoval mňa. Ale vďaka, naozaj pri treťom dieťati, potrebujem rady co a ako, ale ok👍.
@tortelinka na problémy do budúcna zarába ten, kto chce u detí manipulovať s množstvom jedla, či už nútením jesť detí, ktoré jesť nechcú, alebo zmenšovaním porcií. Každé dieťa inštinktívne cíti, koľko potrebuje zjesť, až kým mu tento samoregulačný mechanizmus nepokazia dospelí manipuláciami spomenutými vyššie. Ako viete, koľko také 2 ročné dieťa potrebuje? Čo je však zodpovednosťou rodiča je kvalita stravy, zdravým jedlom sa dieťa prejedať nebude.
@zuzanaam nemyslím si, sú deti ktoré sa fakt dokážu prejedať, máme také príklady v rodine..veď mu len chutí..hold, celoživotná nadváha, ktorej sa nikdy nezbavili
Učiteľka ti môže klamať, aby si neverila svojej dcére...toby chcelo dospelého svedka, ktorý by ju prichytil pritom ako sa posmieva pred deťmi tvojej dcére a tak šla za riaditeľkou. Je to šikana od profesora...
@tortelinka co to znamená usmernit? Ona place ked jej nedam.
K tomu prejedaniu toľko, že je taká porucha kde v mozgu nie je ten daný receptor, ktorý naznačí žalúdku, že dosť...to by trebalo dať vyšetriť.
@ajka0207 koľko váži a koľko meria?
@maciatkolulu meria neviem, vazi 13 kil, nosi 92, tak myslim ze okolo 95 moze merat.
ja by som zašla za obvodným , vysvetlila čo a ako , poznám to , bola som fakt drevo, samozrejme posmešky , komentáre z oboch strán , bojovala som , len tým že som fakt bola drevo , tak sa s tým veľa nedalo robiť . Potom som to vzdala , samozrejme nešportujem , keď mám cvičiť jogu medzi skupinou ľudí celá sa trasiem a som vynervovaná (doma som úplne v pohode) . Takže odporúčam ju oslobodiť , samozrejme doma by cvičiť mohla
V prvom rade by som chcela vedieť čo konkrétne a pri akej situácii učiteľka povedala. A potom by som to riešila. Ale podľa mňa uvoľnenie z telesnej nič nevyrieši
@ajka0207 tak z uhoriek isto nepriberie, a ak vidíte, že zje naozaj neprimerané množstvá, tak potom radšej dať vyšetriť, ja som mávala návaly hladu kvôli štítnej žľaze. Moja dcéra zje tiež od mala také porcie ako dospelý, neobmedzovali sme ju nikdy, pretože jeme zdravo, neprejedá sa sladkosťami ani ničím podobným. V 9 rokoch pri 140 cm váži 28kg, je chudučká. Keby kvôli prejedaniu priberala, určite by sme to riešili.
@vample skuste popracovat na dcerkinom sebavedomi. Da sa to napriklad tak, ze kazdy vecer si do dennika napise tri pekne veci o sebe, ktore sa jej v dany den podarili. Nemusia to byt velke veci, ale take, s ktorymi skutocne bola spokojna a naplnili ju radostou. Vraj ked je potom clovek smutny a takto si spatne polistuje, co vsetko pekne zvladol a potesilo ho, tak ho to udrzuje v dobrej nalade. Musi sa prijat taka ako je, potom sa jej nedotknu ziadne poznamky, nevysvetli si ich negativne. Takto cokolvek povie niekto ohladom jej vahy alebo sikovnosti bude nou prijimane mozno negativne a pritom to tak vobec nemusi byt myslene. Hej, niekedy moze, niekedy sa aj vysmievaju. Ale branit sa len stiahnutim do seba? Branit sa nemilovanim seba takeho aky som? Musi sa mat rada taka ako je, ci ma kila na viac, ci nie. A to docieli zameranim prave na tie pozitivne veci v sebe.
Ja by som to tiež asi riešila v škole
@vample a este asi tolko, ak by objavila nejaku humornu strunku v sebe a so sarmom si dokazala zo seba strielat, ako napriklad Halina Pawlovska, tak tiez by to situacii pomohlo. Pani ucitelka jej povie ze je nesikovna? Nech urobi pukrlik a nieco smiesne povie. Nech je takym triednym sasom. Proste nech vyjde to naj z nej von. Aby kazdy nevidel len tu nesikovnost. A to sa udeje len ak bude sebavedoma... My sme boli s kamoskou dreva - a vyslo nam hrat v dvojici volejbal - ucka ked nas videla, tak sa spytala, ze ci sme tulene, ci mame miesto ruk plutvy 🙂 A my sme si od vtedy hovorili, ze sme tulene, darovavali sme si plysovych tulenov a pod... Lebo sme tu nesikovnost mali v sebe prijatu, samy sme ju videli, priznali. Ano, tuzila som byt atleticka a sikovna, ale ani som sa nejako dlho nezhryzala, ze nie som. Ano, nebola som so sebou ani uplne spokojna, ale nenapadlo ma ziadat o uvolnenie z telesnej. Mala som ine zaujmy a zaluby a tie som si posilovala tymi som sa tesila. Doteraz mam dni, ked mi vsetko pada z ruky, ked sa dost nevyspim. Proste vidiet veci pravdivo pomaha byt sebavedomejsi a spokojnejsi. Ak ma dcerka oblast, v ktorej trosku vynika a ma ju rada, posilujte tu. Najdite dcerke nejake prednasky na youtube o tom, ako hladat svoje silne stranky.

@tiwahe presne, vybijana a kolektivne sporty boli moja smrt... Dodnes to neznasam, neznasam ten pocit superenia kto je lepsi😍