icon

Ako by ste reagovali, keby ste našli vašu špirálu v taške dcéry?

soni73
4. apr 2022

Dobrý deň chcem sa opýtať ako by ste reagovali keby že nájdete vašu špirálu dcérke v taške (už som ju dlho nepoužívala)

sid515
4. apr 2022

Hlava mi neberie, že dospelá žena dokáže založiť tému s takouto otázkou. Porozprávať sa s ňou, nech vždy používa len vlastnú kozmetiku a kúpiť jej ju. Bojím sa, čo za témy budeš zakladať keď bude mať 13, 15, 17... Pritom chúďa nič neurobila 🤦‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
mon1806
4. apr 2022

Tak by som jej išla kúpiť aby mala svoju no asi ako 😁 očividne medzi vami stroskotala komunikace

silvinka_c
4. apr 2022

Niektoré odpovede sú tu veľmi prehnane. Možno bolo lepšie napísať , že za akých podmienok si ju našla ? Či išlo napríklad o veľmi dráhu špirálu a tebe jej bolo ľúto atd… z tejto otázky nieje jasne vydedukovat nič .
Nerob z toho drámu a ako iné píšu kúp jej vlastnú nejakú tenkú prírodnú čo je trošičku šetrnejšia k oku, alebo jej vysvetlí , že nato podľa teba nemá vek. Inak ja v jej rokoch som sa s kamoškami maľovala jednou špirálou a tiene prstom a na žiadny jačmeň ani nepadlo myšlienka . 🙂

saxana000
4. apr 2022

@prasiatko30 nemyslim si ze je az taka mlada v jej veku vidam dievcata s ombre vlasmi a melirom.dcerku normalne zobrat do drogerie po nejaky BBcream lesk na pery nevyrazny lak na nechty a jemnu vonavku spiralu ale len s poriadnou kefkou vysvetlit ze raz pretriet jej bude stacit a efekt pavucich noh je uz neziaduci hned s tou navstevou by som poriesila aj temu depilacie ktora pride bud toto leto alebo dalsie.mozno aj menstruacie.

zarrinka
4. apr 2022

@soni73 prepáč, ale čo konkrétne ťa na tom vyviedlo z miery ???

saxana000
4. apr 2022

@silvinka_c presne na strednej jeden aknekolor poctivo prstom naneseny jedny tiene co sme nagebrili tiez s prstom jedna spirala a jeden lesk a 20 namalovanych za jednu poslednu piatkovu hodinu a vidime sa vsetky zatial na stretavkach.😂

simca06022011
4. apr 2022

11r urcite nie je nutne kupovat spiralu..

h2
4. apr 2022

@simca06022011 11 r., ktorá o to nejaví záujem, určite nie. 11r., ktorá ju kradne mame, by som ju kúpila. Ináč si bude v škole požičiavať od kamošiek a ešte chytí zápal spojiviek.

sissy27
4. apr 2022

@ivca88 no zrovna "makeup na vyrážky" je oveľa horší ako špirála...
@soni73 na toto by som mala aj nejak špeciálne reagovať? 😂 teda ak ju neukradla z obchodu alebo kamoške. Fakt neviem, u nás sú tieto veci voľne prístupné rovnaké ako mydlo, uteráky, sprcháč, vložky, zubná pasta atď., neviem prečo by som sa tým mala vôbec zaoberať. Moja dcéra používala makeup asi tak od 8 rokov, kedy začala súťažne tancovať a v bežnom živote sa začala maľovať tuším ako posledná z triedy, lebo mala toho dosť cez víkendy na súťažiach. U nás je zásadná dohoda - ak chce riešiť makeup, vlasy, piercing, tetovanie alebo čokoľvek týmto smerom, tak treba prísť a budeme to riešiť s profesionálmi a kvalitou, nech sa nedogabe alebo nechytí nejakú alergiu alebo zápal z nekvalitnej kozmetiky, to je celé.

simca06022011
4. apr 2022

@h2 nebude si poziciavat nic v skole, 99% dievcat 11r (5tacky) v skole take veci nema. U nas je to dokonca doslova zakazane, ani to co sa tu opisuje ze ombre a zafarbene vlasy a neviem co nemozu mat, v skolskom poriadku nepresi ani tie vrkoce farebne, zhodou nahod cez vikend som sa o tom rozpravala s dcerou. Ked daktora nieco dovlecie, tak iba pre frajerinu, znicia to a donesu domov. Vacsina 11r si nebude spiralu pchat "do oka" (ehm tak to komentovala moja dievka, ked som sa jej pytala ci... ). A to je dievca, na kozmetiku ako tak naucene. Ci uz cistenie, alebo malovanie.
Preto myslim, ze vysvetlit hygienu, kozmetiku/makeup primerane veku - taketo veci sa nepoziciavaju, ani len od mamy, lebo moja spirala by po tom co by neviem ako/preco navstivila skolu, isla rovno do kosa. Ja spiraly zasadne nekupujem ani len v drogerii, ak nie su cele zafoliovane v ochrannom obale a do ruky ju nikomu nedam :D cize toto by som nepredychala len tak.
A napr. moja je naucena, ak nieco chce/potrebuje povie a zozeniem/kupim, vyberiem vhodne pre jej plet. Ziadne somariny. Ak chce skusat, moze, doma... ked so seba spravi pandu doma s tienmi, ruzmi.. kludne.. nechty tiez ... ale do skoly tak nejde. Dokonca od 2triedy asi mame taky zvyk, ze pride z vysveckom domov a lakujeme nechty :DD 11r dieta naozaj nema co na seba davat spiraly...

ivik4
4. apr 2022

Nijak. Ale na Teba ci si mentalne v poriadku ked takuto obr p*covinu riesis ,dokonca na modrom koni. Robertka keby najdes nepoviem

h2
4. apr 2022

@simca06022011 Autorka písala, že jej ju našla v taške. Neviem, o akú tašku sa jednalo, ale predpokladala som, že školskú. Keby chcela doma skúšať maminu špirálu, nedá si ju do tašky. Ak chce nosiť špirálu do školy, mám len dve možnosti: zakážem jej to a budem znášať dôsledky toho, že sa zariadi podľa seba (požičia si od kamošky, či ukradne mne), alebo pôjdem s ňou, kúpime nejakú spolu a vysvetlím jej, kedy a ako ju môže používať.

renata1405
4. apr 2022

Vobec nijak je to normalne v jej veku. Ja som uz na malom stupni brala mame ruze aj laky sice ma zrezala zato ale bolo to uplne zbytocne si myslim.

apolka77
4. apr 2022

Ja by som sa pousmiala...spravila nám čaj niečo sladké pod zub a dali by sme normálnu priateľskú diskusiu naco jej je moja špirála..nech ešte vydrží 2-3 roky a pôjdeme aj jej kúpiť
Určite by som žiadnu drámu nerobila..

barborachors
4. apr 2022

V 11tich sa ma decko hrat s loptou na ulici a nie machlit ksicht. Málo máme pedofilov?

derdia
4. apr 2022

@soni73 pane Boze... Len to ze tuzila mat spiralutkasi ju zobrala od maminy... Ltora mimochodom je jej najblizsia osoba na svete.. Spirala nie je 50 eur... Je to len spirala.

ela246
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
4. apr 2022

Vzala by som ju do drogerie a kupila jej vlastnu plus mozno aj lesk a pod a dohodla sa s nou ze sa nemaluje do skoly len v mimoskolskom case

panelacikova
4. apr 2022

@soni73 tak vieš.... dcéra len kopíruje správanie matky. keď sa maľuje matka, chce sa maľovať aj dcéra, také jednoduché 🙂 a čo sa týka otázky, no čo by som robila? nič. opýtala by som sa jej, načo jej to je, či chce vlastnú. vysvetlila by som jej zbytočnosť v jej veku, ale ak by vyslovene chcela, tak by som jej ju nechala alebo nejakú jednoduchú kúpila. ako píšu vyššie, nenašla si tehotenskú knižku, ale špirálu. bohvie, možno si ju pajzla, aby na výtvarnej niečo zafarbila, urobila postave vlasy apod. a ty to riešiš ako vraždu prvého stupňa 😀

panelacikova
4. apr 2022

@simca06022011 no ja celkom netuším, kde žiješ ty konkrétne alebo kde chodí dcéra do školy, ale ja poznám fungovanie na 4 rôznych školách napríklad (a to dosť dôkladne a dôverne) a áno, 11-ročné dievčatá sa bežne do školy maľujú. a ako písal ktosi vyššie, ak sa maľovať chce, namaľuje sa. požičia od kamošky. ak sa nechce, nebude sa maľovať. to, že príde domov nenamaľovaná, neznamená, že to neskúša. akurát si to po vyučku zotrie, aby mama nevedela. podľa mňa horšia alternatíva, než mame povedať pravdu 🙂

marca12
4. apr 2022

Preboha ved si jej nenasla kondomy,je to obycajna spirala. Dievcata sa chcu paradit,tak mozno chcela v skole dievcatam ukazat a skusali spolu. Mozno nema v tebe doveru,ked sa ti boji povedat,ze si ju vzala.

modrykonik33
4. apr 2022

Ja viem, že ti to príde strašne skoro, aby sa na základnej dievčatá skúšali malovať ale je to prirodzený vývoj...zachvíľu už to nebude malé dievčatko 🙂 aj ja som to robila, videla som to u mamy

terina25
4. apr 2022

@soni73 tiez som mojej nasla moje sminky ,tak som jej kupila vlastne,aby mi nebrala. No obcas sa stane,ze mi cosi zmizne aj tak 🤔

sense
4. apr 2022

A tu spiralu si mala kde? Ja mam o niečo mladšiu dcéru a nemám teda problém sa s ňou v. Kľude porozprávať a vysvetliť jej à aj si ju vypočuť....
A tiež sa stalo ze som u nej v izbe nasla moju ceruzku na oči kt nepočúvam... Spýtala som sa prečo sa nespytala... Ze nabudúce nech sa opýta., že do školy sa sminkovat nesmie à keď sa doma na maľuje, tak základ je správne všetko večer od maľovať a nie je problém viac si bez dovolená nevzala a vie ze ak sa namaluje večer skontrolujem ci si to dobre od maľovala a takisto vie ze von z maľovaná nemoze

sonia_wiener
4. apr 2022

@soni73 kup jej vlastnú 🙂

luxus10
4. apr 2022

kupila by som jej novu, taku , co co najmenej drazdi oci, a vysvetlila by som jej, ze nie vsetky veci su vhodne pre deti, pripadne by som s nou na nete pohladala nieco vhodne pre take slecny....

cherrystone
4. apr 2022

@soni73 to je drama. moja to uz spravila tiez. dokonca niekolkokrat. uz som ju prichytila sa aj malovat.... ma 3 roky 😂

zuzanka.zuzu
4. apr 2022

@simca06022011 "99% dievcat 11r (5tacky) v skole take veci nema" no tak 1 generáciu dozadu som bola JEDINA v triede (bola som v prime na výberovom gymnáziu) čo sa nemaľovala 😂 juuuj to boli iné prestávky 😀 aknecolor, špirály, rúže.... uber z tých percent a to riadne...