Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@michaela329 Nieee, karneval na Fašiangy je v pohodičke. Ale presne taký istý karneval na dušičky je smrrrrť! 😱🙃
@diewcatqoo jeeeežiiiš aj ja 😄😄
Tak ono niektore deti chodia do skoly na Halloween tak doriadene, ze prvaci casto revu, ked ich vidia. To su konkretne zombici s nozikmi v hlave a zjazvene dokrvavene nieco, co neviem identifikovat ci tie vreskotove masky. Myslim, ze ak by deti chodili ako tekvicky ci nejaki carodejnici, tak by to vacsina ludi neriesila.
TY nechceš alebo stredoškolák nechce?
Pamätám sa, že ako deti sme boli šťastné za každú akciu v škole. Bola zábava aspoň. Na každý sviatok sa dá pozerať rôznymi spôsobmi. Už ani Vianoce či Veľká Noc už nespĺňajú všetky znaky pôvodných sviatkov.
Máš úplne právo nesúhlasiť.mas právo neposlat svoje neplnoleté dieťa do školy a protestovať proti akcií.S dieťaťom ste sa o tom rozprávali predpokladám.Urcite nechoď s davom.ak si presvedčená o inom .
To môžeš stretnúť aj na ulici blba s takou maskou.
Stredoskolaci teketo veci neprezvaju tak ako ich uzkoprsi a bigotni rodicia. Treba im nechat aspon aku taku slobodnu volu rozhodovat o sebe, pretoze uz to nie su male deti, su na prahu dospelosti, kedy budu zodpovedni sami za seba, tak nech sa zodpovednosti a slobode rozhodovania o sebe ucia.
Tvoj stredoškolák sa tej masky bojí, alebo o čo ti ide tým bojkotom?
A zase same mudrlantky. Pyta sa, ci bude stacit, ked napise ospravedlnenku, nie na vase sympatie k haloweenu. Kriste pane, furt mudrlantky. Ma na to svoje dovody a vam vsetkym to moze byt jedno ake. Ked neviete odpovedat, tak neodpovedajte...
Urcite staci, ked napises do ospravedlnenky, ze nesuhlasis s akciou. A mozno ich trkne, ze nie kazdemu sa to paci, ze nie kazdy s tym suhlasi.
Však nech ide do školy bez masky. Určite to nie je povinne. A keby ti to už úplne vadilo ( hoc nechápem prečo ) , ospravedlňujem z rodinných dôvodov.
a preco by to nebolo v pohode? boze.. aj nasa 80rocna babka ma nejaky humor v sebe.. a ty to prezivas.. je to maska :DD ak chec toto, nech si to da.
Baby, tieto akcie si vymýšľajú stredoškoláci sami. Vedenie im to iba povolí/nepovolí. Nikto nemusí prísť povinne v maske, ani v pyžame, ani s kyblom, a čo ja viem čo si ešte vymyslia. Na každej strednej to mávajú, raz mesačne, tematicky deň. Niekde aj každý piatok. Normálne sa popritom učia. Niektorí učitelia sa tiež zúčastňujú.
No ale mamička už rieši na koňovi, ako ho nepustí do školy 🙄
A mňa by fakt zaujímal dôvod, prečo nie.
@gribka1 no lebo satansku masku mlady chce :DDD asi...
@simca06022011 Ja to budem mať pred sebou v utorok celý deň v robote a autorka sa ide z toho doma po...t 😀
Bude to normálne vyučovanie, len deti budú mať masky. Takže nesúhlasíš s vyučovaním. Problém je, že ide o stredoškoláka a malo by to byt tak, že ak sa chce zúčastniť a ísť v maske, tak nech kľudne ide, matku do toho nič. Ak si nechce dávať extra masku, môže si dať oblek alebo montérky, povie za koho ide. Alebo príde bez masky a hotovo.
Keby som ja ako stredoškoláčka s takouto akciou nesúhlasila, prišla by som normálne oblečená a bola by som hrdá na to, že vyjadrujem svoj názor a viem si za ním stať.
Keby s tým nesúhlasila moja matka a napísala by mi ospravedlnenku, tak sa prepadnem od hanby.
Ale veď nie je povinné ísť na vyučovanie v maske. My máme tiež také na škole a nie všetky deti prídu v maskách, nikto to nerieši. Normálne sa učíme. Ale keď nechceš, aby sa na to pozeral, tak ho nechaj doma, stačí napísať rodinné dôvody.
Tiež sa prikláňam k názoru, že stredoškolák by mal o sebe rozhodovať sám. Ak chce ísť prečo nie? Ak sám nechce tak môže prísť bez masky a normálne sa učiť ako v bežný deň
za taketo masky ceny nebyva... vacsinou ziskavaju cenu kreativne masky s ktorymi si dali aspon trochu namahy...
A v takejto maske gumennej vydrzi clovek tak 10 minut max kym bude z vnutra cela mokra a potom uz ju na seba nedava nik.. 😀
@mamutka Vidíš, aj montérkove dní bývajú, aj teplákové. V plavkách im zatiaľ nedovolili. Pred Vianocami tiež budú chodiť čerti a anjeli. No táto mamička, to je svätá inkvizícia😁

@sevrin maškarný ples...ale čo také fašiangové sprievody na dedine 😃 Sodoma a Gomora môžu ísť handry fajčiť 😅