icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
michaela329
26. okt 2024

@sevrin maškarný ples...ale čo také fašiangové sprievody na dedine 😃 Sodoma a Gomora môžu ísť handry fajčiť 😅

h2
26. okt 2024

@michaela329 Nieee, karneval na Fašiangy je v pohodičke. Ale presne taký istý karneval na dušičky je smrrrrť! 😱🙃

cukroska
26. okt 2024

@diewcatqoo jeeeežiiiš aj ja 😄😄

tululu
26. okt 2024

Tak ono niektore deti chodia do skoly na Halloween tak doriadene, ze prvaci casto revu, ked ich vidia. To su konkretne zombici s nozikmi v hlave a zjazvene dokrvavene nieco, co neviem identifikovat ci tie vreskotove masky. Myslim, ze ak by deti chodili ako tekvicky ci nejaki carodejnici, tak by to vacsina ludi neriesila.

aandrea9
26. okt 2024

TY nechceš alebo stredoškolák nechce?

gribka1
26. okt 2024

Pamätám sa, že ako deti sme boli šťastné za každú akciu v škole. Bola zábava aspoň. Na každý sviatok sa dá pozerať rôznymi spôsobmi. Už ani Vianoce či Veľká Noc už nespĺňajú všetky znaky pôvodných sviatkov.

janinah
26. okt 2024

Máš úplne právo nesúhlasiť.mas právo neposlat svoje neplnoleté dieťa do školy a protestovať proti akcií.S dieťaťom ste sa o tom rozprávali predpokladám.Urcite nechoď s davom.ak si presvedčená o inom .

leidin
26. okt 2024

@sevrin ja som neznasala karneval, vzdycky nas nutili sutazit o cenu za vlastnorucne vyrobenu masku a vlastne cely ten program bol trapny

autor
26. okt 2024

Tak je v pohode, ak žiak príde v tomto niečom a ešte za to možno dostane cenu?

gribka1
26. okt 2024

To môžeš stretnúť aj na ulici blba s takou maskou.

viestta
26. okt 2024

Stredoskolaci teketo veci neprezvaju tak ako ich uzkoprsi a bigotni rodicia. Treba im nechat aspon aku taku slobodnu volu rozhodovat o sebe, pretoze uz to nie su male deti, su na prahu dospelosti, kedy budu zodpovedni sami za seba, tak nech sa zodpovednosti a slobode rozhodovania o sebe ucia.

141117mmn
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
26. okt 2024

Tvoj stredoškolák sa tej masky bojí, alebo o čo ti ide tým bojkotom?

micicka
26. okt 2024

A zase same mudrlantky. Pyta sa, ci bude stacit, ked napise ospravedlnenku, nie na vase sympatie k haloweenu. Kriste pane, furt mudrlantky. Ma na to svoje dovody a vam vsetkym to moze byt jedno ake. Ked neviete odpovedat, tak neodpovedajte...
Urcite staci, ked napises do ospravedlnenky, ze nesuhlasis s akciou. A mozno ich trkne, ze nie kazdemu sa to paci, ze nie kazdy s tym suhlasi.

viestta
26. okt 2024

@micicka na to jej stacilo precitat Skolsky poriadok, nemusela sa ani na MK pytat

gribka1
26. okt 2024

@micicka Každý rodič školopovinných detí vie, aké sú pravidlá. Na to snáď nepotrebujeme zakladať témy. Malo to snáď hlbší zmysel.

micicka
26. okt 2024

@viestta @gribka1 ok, beriem. Mate pravdu, ze vacsina vieme ake ospravedlnenky mozme pisat. Ale vzdy sa najde niekto, kto to ozaj nevie. Ja vacsinou nehladam skryty zmysel v jednoduchej otazke, preto ma to vzdy vytaca, ked sa riesi uplne nieco ine ako je polozena otazka

1ryba
Autor odpoveď zmazal
mondolina
26. okt 2024

Moj kreatívec...vyhral 1. miesto😂

kleopatra114
26. okt 2024

Však nech ide do školy bez masky. Určite to nie je povinne. A keby ti to už úplne vadilo ( hoc nechápem prečo ) , ospravedlňujem z rodinných dôvodov.

simca06022011
26. okt 2024

a preco by to nebolo v pohode? boze.. aj nasa 80rocna babka ma nejaky humor v sebe.. a ty to prezivas.. je to maska :DD ak chec toto, nech si to da.

aurelia2000
26. okt 2024

Baby, tieto akcie si vymýšľajú stredoškoláci sami. Vedenie im to iba povolí/nepovolí. Nikto nemusí prísť povinne v maske, ani v pyžame, ani s kyblom, a čo ja viem čo si ešte vymyslia. Na každej strednej to mávajú, raz mesačne, tematicky deň. Niekde aj každý piatok. Normálne sa popritom učia. Niektorí učitelia sa tiež zúčastňujú.
No ale mamička už rieši na koňovi, ako ho nepustí do školy 🙄

gribka1
26. okt 2024

A mňa by fakt zaujímal dôvod, prečo nie.

simca06022011
26. okt 2024

@gribka1 no lebo satansku masku mlady chce :DDD asi...

aurelia2000
26. okt 2024

@simca06022011 Ja to budem mať pred sebou v utorok celý deň v robote a autorka sa ide z toho doma po...t 😀

mamutka
26. okt 2024

Bude to normálne vyučovanie, len deti budú mať masky. Takže nesúhlasíš s vyučovaním. Problém je, že ide o stredoškoláka a malo by to byt tak, že ak sa chce zúčastniť a ísť v maske, tak nech kľudne ide, matku do toho nič. Ak si nechce dávať extra masku, môže si dať oblek alebo montérky, povie za koho ide. Alebo príde bez masky a hotovo.
Keby som ja ako stredoškoláčka s takouto akciou nesúhlasila, prišla by som normálne oblečená a bola by som hrdá na to, že vyjadrujem svoj názor a viem si za ním stať.
Keby s tým nesúhlasila moja matka a napísala by mi ospravedlnenku, tak sa prepadnem od hanby.

anna_anicka83
26. okt 2024

Ale veď nie je povinné ísť na vyučovanie v maske. My máme tiež také na škole a nie všetky deti prídu v maskách, nikto to nerieši. Normálne sa učíme. Ale keď nechceš, aby sa na to pozeral, tak ho nechaj doma, stačí napísať rodinné dôvody.

natall113
26. okt 2024

Tiež sa prikláňam k názoru, že stredoškolák by mal o sebe rozhodovať sám. Ak chce ísť prečo nie? Ak sám nechce tak môže prísť bez masky a normálne sa učiť ako v bežný deň

dzina007
26. okt 2024

za taketo masky ceny nebyva... vacsinou ziskavaju cenu kreativne masky s ktorymi si dali aspon trochu namahy...
A v takejto maske gumennej vydrzi clovek tak 10 minut max kym bude z vnutra cela mokra a potom uz ju na seba nedava nik.. 😀

aurelia2000
26. okt 2024

@mamutka Vidíš, aj montérkove dní bývajú, aj teplákové. V plavkách im zatiaľ nedovolili. Pred Vianocami tiež budú chodiť čerti a anjeli. No táto mamička, to je svätá inkvizícia😁