Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@aurelia2000 ja si pamätám takého spolužiaka zo základnej...jeho rodičom vadili všetky akcie aj Mikuláš a takéto veci....vždy ho nechali doma...no kamarátov ale veľa nemal
nechaj chudáka stredoškoláka žiť... ty sa prípadne môžeš zaňho doma modliť
@natall113 Hej, každá škola má takých žiakov. A teraz lezkaju doma na antidepresívach a mamičky si opatruju svoje doživotne bábätká.
Autorka pozri, ta maska čo si sem dala napríklad. Je to Krampus? To je taky rakúsky junák, to nie je ani americký halloweensky srandista. Proste karneval a masky. Nechaj dieťa nech sa zabaví
@aurelia2000 no moja je 8macka, akurat sme vyrabali dnes saty... a v pondelok v tom idu, potom maju nejake slavnosti svetla ci co, svieckovy pochod, a potom prosim pekne prespavacka v skole.. vezieme ju do skoly na 20:00 :DD a pride az po vyucovani v utorok.
@simca06022011 Super zážitky budú 👍
@simca06022011 ja mám úžasné zážitky z "noci v škole" 😍 veľmi to utužilo vzťahy v triedach aj medzi inými. Mali sme na základnej aj strednej, stále super program.
Teraz ako učiteľka obdivujem, že to s nami dávali učitelia, lebo je to masaker (hlavne ak je to cez týždeň, my sme to mali stále v piatok).
Ak je to stredoskolak tak sa treba jeho opytat. To nie je male dieta uz. Ak nechce ist tak ok.
A k tomu Halloweenu, u nas tiez budu mat v utoroo vyucovanie v maskach a mala chce byt upir ... uz aj plast ma 🤣 a aj napriek tomu sa ma vcera pytala ze kedy pojdeme na cintorin.
Mne napadlo ze v utorok maju akurat deti prvu hodinu nabozenstvo tak som zvedava co to bude 😀
Stačí napísať rodinné dôvody alebo že bol chorý / bolo mu zle
Stredoškolák myslím ma aj svoj rozum. Ak chce ísť nech ide. Neprežívaj to tak….
Tak mi to príde, že toto je zas jedna nasilu vymyslená diskusia. Troll
Tak som jedna z 1000, ktorej sa nepáči, že škola dovolí osláviť satanisticky sviatok, vraždu, diabla,..
Keď sa dieťa rozhodne, aj pod vplyvom tejto "nevinnej zábavy" vyvolať mŕtvych bude neskoro.
Normálne by dieťa šlo na vyučovanie. Ak nechce alebo nechceš mu dať masku, tak by šiel do školy klasika čierne rifle a čierne tričko. Z toho oznamu vyplýva, že je vyučovanie normálne, možno zvoľnené, ale je a je v maskách. Určite ho domov bez masky nepošlú a na dostane absenciu. Neviem či to viac prežíva matka alebo dieťa
Fašiangový karneval bude v poriadku?
Z letáku žiadna oslava diabla nevyplýva. Ide o zábavu detí. Autorka trochu nadhľadu a možno sa trochu odosobniť a budete všetci spokojní.
A dieťa potom v škole čo povie kamošom? Matka robila hystériu zo školskej akcie.
Naozaj tam nechce ísť dieťa?
Predpokladám že dieťa nemá problém ísť do školy. Kde konkrétne budú oslavovať? Mám pocit že sa len budú učiť v maskach
Akú vraždu
Ja halloween neslavim, nepreživam, nerobím výzdobu....
Ale túto akciu chápem ako spestrenie vyučovania... podobne veci utuzuju kolektív, medzi deťmi sú lepšie vzťahy čím sa predchádza šikane.
Za mňa je super ze to škola dovolí ...
A pokiaľ ide o vyvolávanie mŕtvych to na to si ako došla? Za to ze sa niekto prezlecie Za čerta? Za bosorku?
Keby sa prezlecu za šmolkov sa budeme báť ze príde Gargamel? Alebo za martanov tak doleti UFO?
Stredoškolák ma par rokov do dospelosti...dokedy budeš kontrolovať každú blbosť co robí, alebo co si oblieka?
@autorka aký satanisticky sviatok? Aká vražda?
@pribinak HALLOWEEN a Otec Vella ( úplný súhlas )🙂🙌
Hoci sa Halloween môže zdať neškodný, „zasahuje do diablovho územia,“ varoval exorcista don Elias Vella. V talkshow Andrewa Azzopardiho o 103 Malta’s Heart Vella povedal,, že „oslavovanie Halloweenu z vás nerobí satanistu alebo okultistu, ale zasahujete do diablovho územia“. Vella povedal, že to potvrdila satanistická literatúra a vysvetlil, že autor knihy „Satanská biblia“ Anton LaVey povedal, že „som rád, že kresťania nechajú svoje deti uctievať diabla aspoň jednu noc v roku“.
Samotný úmysel nestačí na to, aby sme sa vyhli nebezpečenstvu, povedal Vella a dodal: „Som si istý, že na mnohých večierkoch, ktoré sa organizujú pre deti, vrátane škôl, nie je zlý úmysel, ale my sa dostávame do tohto územia a keď vstúpte na toto územie, kde sa otvárame útoku, nie posadnutiu, nedajbože, ale útoku.“ Aj keď Vella zopakoval, že Halloween je jedným z kľúčových satanských sviatkov, povedala, že Deň všetkých svätých predchádza Halloweenu a bol určený na oslavu cností. Nie je všetko úplne zlé, jesť sladkosti alebo vyrezávať tekvicu nie je na škodu, ale musím sa opýtať psychológov, aký pozitívny vplyv môže mať obliekanie detí do kostlivcov? ( Eliáš Wella)
________________________________________'_
Všetkému musí predchádzať správne rozlišovanie a posúdenie situácie, ale nám kresťanom treba vzdávať úctu nášmu Bohu a všetkým svätým, pre ktorý je tento sviatok určený a byť dostatočne múdry a obozretný v tomto čase veľkej temnoty 🙂
Tak s vami musí byť strašná zábava... Ako môže byť niekto takýto obmedzený. Ľutujem vaše deti a dúfam že od vás čo najskôr utečú. Nekazte im detstvo.

Pre pana jana...v pondelok organizujem v nasej skole den v maskach aj ja... dufam, ze deti neostanu doma🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ved tie masky nie su povinne...