icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
natalka13
30. okt 2024

@janababana nevie, uz tu bol dotaz ako druhaka ospravedlnit z telesnej🙈

natalka13
30. okt 2024

@julca777 ty si tu zas? Uz nam vysvetlis ako haloween oslavuje diabla? Ci zas mas len kecy.

mondolina
30. okt 2024

@lenkakravcova
áno poznám a vidím.

natalka13
30. okt 2024

@julca777 ty si fanatik a bigotak. Len si po sebe precitaj par prispevkov.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
30. okt 2024

@janulik2008
Chápem ako to myslíš, a myslím si, že to je chýba veriacich ak sa povysuju nad neveriacich v tomto ohľade. V Koráne je o tom jeden verš:

Židia a kresťania povedali: „My sme deti Božie a Jeho milovaní.“ Povedz: „Prečo vás teda trápeniu vystavuje za vaše hriechy?“ Vy ste len ľudia z radov ľudí, ktorých stvoril. Odpustí, komu chce a trápeniu podrobí, koho chce. Bohu náleží kráľovstvo nebies a zeme a čo je medzi nimi a k Nemu speje koniec. (Korán, 5:18)

Proste nikto nie je viac. A ako som písala predtým, Boh nám v Koráne hovorí, že jediné čo neodpustí je pridružovanie k Bohu, teda polyteizmus (napr aj viera v to, že Ježiš je Boh), ak má človek možnosť a vedomosti o monoteizme. Čiže v tomto slova zmysle môže byť akýkoľvek polyteisticky kresťan na tom možno aj horšie než nič nepraktizujuci človek /ak sa inak obaja snažia žiť dobre/

natalka13
30. okt 2024

@julia8888 na cintorin chodite iba 2.novembra?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
natalka13
30. okt 2024

@1ryba pojde do skoly az sa cela vysvati a pouzije sa aj dym z levandule.

miskaska
30. okt 2024

@lenkakravcova a bum, s pomocou Boha nesmú ženy v Afganistane už ani rozprávať na ulici.

cacianka
30. okt 2024

@viestta je ako peridicka sústava, sústavne reaguje a plamenne nás presviedča a presviedčať bude , asi aj po smrti...

lenkakravcova
30. okt 2024

@miskaska nesnaž sa diskreditovať Boha tým, že niektorí ľudí prekrucuju jeho zákon. Lebo potom robíš iba to isté. Prekrucuješ.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
miskaska
30. okt 2024

@lenkakravcova tak nech zasiahne, keď je tvorca všetkého.

janulik2008
30. okt 2024

@lenkakravcova to s tym Bohom a Jezisom je myslim rozdiel medzi krestanstvom a islamom. Ved si len vezmi aky rozdiel je medzi rimokatolikmi a grekokatolikmi. Tusim oni neuznavaju Pannu Mariu a my ano. Mne sa nepaci vsak ked niekto pretlaca svoj nazor. Je fajn povedat co a ako ale myslim ze julca uz prehana.
Pisala som to velakrat ale ja doteraz som nemala s ateistami problem. Aj so svedkom jehovovym som sa rozpravala a bez problemov len teda bolo tam to ze ja som respektovala jej vieru a ona moju. Normalne som sa jej spytala ako to maju atd. Kedze mala syna tak ze ako on travi Vianoce atd. Pohodka na oboch stranach 😉
Utekám makať 😀🤣

lenkakravcova
30. okt 2024

@miskaska akože zasiahnuť do slobodnej vôle jednotlivcov?
Aby sme boli ako roboty?
Stvoril nás tak aby sme sami budovali náš svet a prevzali za svoje skutky zodpovednosť. Keby nás stvoril tak, žeby zasahoval do toho, čo konáme a obmedzoval nás, boli by sme anjeli - ti nemajú slobodnú vôľu a konajú vždy to, čo on prikáže.

miskaska
30. okt 2024

@lenkakravcova ako vznikol boh?

lenkakravcova
30. okt 2024

@janulik2008 hej asi je to tak to je asi najväčší rozdiel. My veríme, že Ježiš nebol Boh ale bol prorok a Mesiáš. Že nebol Boží syn doslovne (lebo Boh tvorí, nie plodí ako človek fyzicky) ale iba metaforicky (v zmysle že všetci, ktorí sa snažia nasledovať Boží zákon sú akoby Božie deti).

Ja tiež nemám problém ani s ateistami, ani s Jeovovymi svedkami, a ako s kresťanmi, však väčšina mojej rodiny sú kresťania. Ako verím, že len islam je pravda v komplexnej forme, ale každý má slobodnú vôľu vybrat sa akým smerom chce. Či dobrým, či zlým, či jednoduchším alebo komplikovanejsim. Ale je fajn vymieňať si informácie, aby ľudia mali možnosť si vybrať.

Pekný zvyšok dňa. 🙂

lenkakravcova
30. okt 2024

@miskaska Boh nevznikol. On stvoril vesmír. On stvoril čas. Boh je nad časom.
Pozri si toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=wwUYF1F6x1o

Nie je to dlhé. Napíš mi potom či ti to pomohlo k pochopeniu veci.

h2
30. okt 2024

@natalka13 Nemôže, bolo to včera a nepustila ho tam. ☹️

viestta
30. okt 2024

@lenkakravcova Lenocka moja, nemozeme sa bat niecoho v co neverime. Ked neverime v ziadne nebo, neverime ani v peklo, neverime v posmrtny zivot a dokonca ani v zivoty pred narodenim. Takze neusilujeme ani o to aby sme sa dostali do toho prveho, lebo neverime, ze nieco take vobec je. Tak isto sa nebojime pekla, pretoze neverime, ze nieco take vobec je. Zijeme tu a teraz, robime co robime, niektori sa snazime byt lepsi, niektori ani to nie ale vieme, ze smrtou to nase pechorenie skonci. Po smrti nebude nic, my nebudeme. Ostanu po nas len nejake hmotne veci, spomienky tych co nas poznali a par desiatok kil biologickeho odpadu, ktory budu musiet nasi pozostali vyriesit tak ako im zakon kaze a dovoli. To je vsetko co nas po smrti caka.

natalka13
30. okt 2024

@h2 a co napisala ako dovod? Je tu toho vela stran.

natalka13
30. okt 2024

Fasiangy aj to je "zlo" ?
iny nazov iny termin ale uz je ok, lebo je cesky ci slovensky?
A beh certov v silno katolickom Rakusku?

lenkakravcova
30. okt 2024

@viestta a čo ak nie? Kto stratí viac?

lenkakravcova
30. okt 2024

@natalka13 koho sa pýtaš?
Pre mňa áno. Ale nie len preto, že sa tam niekto prezlečie za nejakého démona a starší ľudí akože kvôli strachu z toho... ono je to celé nezmysel sa takto prezliekať či už cez Halloween alebo kedykoľvek inokedy.
1.svetu to nič dobré neprináša.
2. Je to klamstvo samé o sebe. Diabol nevyzerá zle. Satan (a jeho rodina) je energetickej podstaty, má vlastnosti ktoré my nemáme a nevyzerá zle. Berie si podobu, ktorú má dovolené si vziať (teda všetky podoby okrem podôb prorokov). Ľahšie dokážu ľudí oklamať ti, ktorí sú pekní, dokážu lákavo klamať..
3.nezmysel je aj to, že Satan a jemu podobní sú akisi trestatelia ľudstva za zlé skutky v pekle. Satan tam bude sám trestaný. A trest vykonávajú ti, ktorí slúžia Bohu, teda anjeli. Anjeli budú strážcami raja i pekla. Celé tieto hlúposti, ktoré zosmiešňuju zveličuju satana a jeho kamošov sú odveciz lebo to odvádza pohľad od reality k tomu, že ľudia si myslia že to všetko je len rozprávka. Efekt (zlý) to teda splní.

bloger
30. okt 2024

@lenkakravcova Perfektne Lenka pripomenula si mi túto myšlienku: Blaise Pascal (1623-1662), francúzsky matematik, fyzik, teológ a filozof navrhol pre nerozhodných vo viere trochu neštandardné riešenie. Vyjadril to takto: „Ak Boh neexistuje, nestratím nič, ak budem v neho veriť. No ak existuje, stratím všetko, ak v neho nebudem veriť.“

viestta
30. okt 2024

@lenkakravcova pytas sa ale netusim na co. Aka strata?

h2
30. okt 2024

@natalka13 Tiež už si nepamätám, myslím, že dôvod nám neprezradila.

gribka1
30. okt 2024

@bloger Takže neveril z pravého dôvodu, len si vybral.