icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
tululu
26. okt 2024

Fiha, kolko tolerancie sa tu stretlo. Som zvedava, kolko deti by prislo v krestanskych kostymoch na party napr. na Nanebovstupenie panny Marie, ci ako sa ten sviatok vola.Nie som katolicka, ale ani nerozumiem takymto masovkam. Na Valentina prideme vsetci v srdieckovom? A na Cyrila a Metoda budeme pisat v hlaholike? Aj ked aj to by mi davalo vacsi zmysel, ako taky Halloween. Ale tak mne nedochadza vela sviatkov, ani takym Dusickam uplne nerozumiem.

janulik2008
26. okt 2024

@niki450 ja nechápem jednu vec. Odkiaľ sa vzalo to, že je Halloween satanistický sviatok?
Malá tu už asi dva dni behá po dome v plášti upíra, a vlastne v 99 prípadoch zo 100 mi hovorí že ako po Rokforte z Harryho Pottera chodil jeden profesor :D

To že niekto ide do školy v maske neznamená že 1.11 alebo 2.11. nepôjde na cintorín zapáliť sviečku. A ako písala @pribinak, tiež som veriaci človek ale Halloween tak neprežívam. A písali už viaceré že kvôli Halloweenu nedávajú deti do školy či do škôlky to nie je hriech klamať že je dieťa choré alebo niečo také? (samozrejme, ak mamička nepovie že to kvôli tomu)

sisaka
27. okt 2024

Satanistický sviatok?! 🤦‍♀️ Niektorým už dobre hrabe. U nás oslavujú Halloween aj na katolíckych školách, úplne normálka, nikto to tak neprežíva, kto chce príde prezlečený , kto nechce nie, deti chodia buď ako zvieratká, alebo princezny, sem tam čarodejnice, často nejaké povolania (skratka ako slovensky karneval), staršie deti aj niečo strašidelnejšie, masky na tvár sú v školách zakázané.

bessie12
27. okt 2024

Žijem zahraničí kde sa to normálne oslavuje. Keďže tento rok je Halloween vo štvrtok a nie v sobotu, tak deti chodili od domu k domu už včera. Kto chcel, aby deti k nemu príliš, tak si na dvere dal nálepku. Mali rôzne masky. Videla som mimozemšťana, dinosaura, čarodejnice, atd. Páčilo sa mi to. Ked budeme mat deti, tak to zavedieme aj my. Žiaden satanisticky sviatok. Autorka, daj si radsej facku za to 🤦‍♀️

alex49
27. okt 2024

Véd môže byť oblečený aj ako Ježiš alebo panenka Mária, nikde sa nepíše, že ma vyzerať ako upír. Keby bola akcia po škole, po vyučovaní, tak môžeš svojmu stredoškolákov dohovoriť nech tam nejde. Ale tu ide o vyučovanie, bud pôjde v maske a súťaží alebo pôjde ako v bežný deň a nesútazi. Neviem prečo z toho robí drámu.

heln
27. okt 2024

@viestta nie nahodou z keltskeho obdobia z irska? ked kelti oslavovali koniec leta a vitali prichod zimy?

h2
27. okt 2024

Odpálilo mi dekel! Že satanistický sviatok! Jasné, lebo dieťa, ktoré príde do školy v karnevalovom kostýme, napríklad princeznej, alebo Tatka Šmolka, ako tu spomínaný chlapec, tak uuurčite tým oslavuje satana, vraždu a celkom určite sa chystá vyvolávať duchov. 🤦‍♀️ Dúfam, že si mu nedovolila pozerať ani Harryho Pottera, keď bol mladší!

h2
27. okt 2024

@tululu Áno, to je vidieť z tvojej odpovede, že ti toho viac nedochádza.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
autor
27. okt 2024

Diabol je skutočný a je lepšie nemať s ním nič dočinenia.
Ale mili admini, kľudne to tu zmazte.
Sú to tu len výkriky jednej fantastickej matky.
Bavte sa teda

h2
27. okt 2024

Prosím ťa, buď taká dobrá a vysvetli mi, čo bude mať tvoje dieťa do činenia s diablom, keď pôjde v ten deň do školy.

janulik2008
27. okt 2024

Neodpovedala ai na otazku, stredoskolak chce ist? @autorka

janulik2008
27. okt 2024

@autorka a vidis mozno ten diabol v malej "zasial" to ze nechce ist na prijimanie 🤔 daj sa do kludu, nie sme v stredoveku 🫣

doriiis
27. okt 2024

Určite fantastickej?😂 Fantastickú matku si predstavujem trochu inak.😆🤭

janulik2008
27. okt 2024

@doriiis 🤣🤣🤣

h2
27. okt 2024

@doriiis 😂 Predpokladám, že to malo byť fanatickej.

niki450
27. okt 2024

@pribinak ja si naopak myslím, vzhľadom k tvojmu vyjadrovanie, že hrabe tebe...

1ryba
Autor odpoveď zmazal
niki450
27. okt 2024

@1ryba to, či diabol existuje alebo nie, zistí každý sám keď príde jeho posledný deň. Peknú nedeľu 🙂

1ryba
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
27. okt 2024

@tululu vies, ze skoro vsetky sviatky a datumy su prebrate z pohanskych sviatkov? Ked si katolicka cirkev nasilu uzurpovala tieto sviatky, aby ovladla do svojej cirkvi ludi? Lebo vacsina takzvanych krestanov to netusi.

@niki450 verit na satana uz chce velku davku spiatocnictva, zaostalosti a fanatizmu.

tetapetra
27. okt 2024

Česi majú krampus čerti a len slovač sa nad tým pozastavuje.

mamatroch
27. okt 2024

Moje dcery sa z rovnakeho dovodu v pondelok nezucastnia vyucovania. Jedna ma nastastie akurat termin u lekara a druhej dam cez edupage ospravedlnenku "z rodinnych dovodov". Ako rodina nesuhlasime s oslavou halloweenu, to pre mna rodinny dovod je.

mariska1989
27. okt 2024

A kde je písané že musí mať masku ?. Však do školy môže ísť ale nebude mať masku . Normálna vec

cacianka
27. okt 2024

@pribinak musia mať doma veľa hrabiel 🤦

mamutka
27. okt 2024

Tak keď bude v škole diabol v pondelok, nie som si celkom istá, či je ok púšťať tam dieťa v utorok. Kým ta síra vyprchá odtiaľ, to potrvá podľa mňa. Aj ti učitelia predsa len budú ešte trochu vyšinutí z toho. No nič, to musí byt ťažké pre to dieťa. Trochu sa treba ukľudniť. Ide sa v maskách a to su aj princezné, aj vojaci

1ryba
Autor odpoveď zmazal
pribinak
27. okt 2024
janulik2008
27. okt 2024

@niki450 presne tak aj zistime ci sme robili zle alebo dobre s tym ze deti behali v maskach. Preboha nezijeme v 19. storoci uz 🫣 uz prestante s tymi blbostami so satanom to je ako ked prvakom na nabozenstve zacne ucitelka rozpravat ze Jezisko neexistuje a ked nebudu posluchat pojdu do pekla. Uz aj moj skoro 70 rocny otec pochopil ze zakazom nic nevyriesi ... to len niektori si myslia ze su viac lebo su krestania.
Pan Boh bude sudit kazdeho ale treba pamatat aj na to ze nebude sudit len to kto ako chodil do kostola ale aj ako zil.
Som krestan ale musim povedat ze niekedy sa za to trochu hanbim lebo co dokazu krestania je niekedy chore 🫣 samozrejme su aj ine nabozenstva ale pravda je ze ziadny fanatizmus nie je dobry.

V utorok Halloween a po novom roku karneval, na ten mala chce ist ako Deadpool 🤣🤣🤣

alex49
27. okt 2024

@mamatroch keby to nazvali karneval tak by si ich tam pustila? ked môže byť v škole vyučované náboženstvo, tak za rok môžu deti oslavovať aj karneval. Náboženstvo je rovnaká blbosť ako haloween.