Čo robiť, keď mama nesúhlasí s výberom strednej školy?
ahojte. buduci rok, resp. tento sk.rok co bude pisem prijimacky na ss. problem je v tom, ze kde. ja v tom uz sice mam viacmenej jasno, no s tym ma problem moja mama. so znamkami vobec problem nemam, prospievam kazdy rok s vyznamenanim a bavi ma to. velmi rozmyslam nad sospg, ktora je vzdialena cca 45 km od nasho mesta- mne by dochadzanie velky problem nerobilo, kedtak by som mohla ist na internat, no moja mama je proti. nasilu ma presviedca, aby som isla na rovnaku ss na aku chodila ona. je pravda, ze aj nad tou som rozmyslala, no keby si mam vybrat, vyberiem si radsej tu predchadzajucu. tato, na kt.chce aby som chodila, je vzdialena menej, co chapem, ze by to vyhovovalo lepsie z hladiska dochadzania, no nemyslite, ze je trochu blbe aby mi hovorila kam mam ist, resp. ma "nepustila" na ss, kt. som si vybrala? ked som sa jej spytala na internat sa mi vysmiala, ze sa nedokazem o seba ani postarat (co samozrejme nie je pravda, ale nejdem zachadzat do detailov). absolutne nechapem co je za problem, kedze na internate nebudem sama a navyse tam budu aj vychovavatelky-chapeme sa. zvysok rodiny je za, aj za ss aj za internat, no ona nie. extremne je tvrdohlava. dakujem za vsetky rady.
@liz_lemon je to oa, nevravim ze je zla, ale viem ze by ma viac bavila pedagogicka.
tak chod na tu, ktora by ta bavila
Kvoli 45min je internat uplne zbytočný.
Otca máš? Stačí keď bude jeden rodič súhlasiť. Daj si prihlášky na obe, ešte máš dosť času s a potom rozhodnúť ak ťa zoberú na obe.
@liz_lemon dakujemm
@evkamotka 50 kilometrov, nie minut. cesta je bus, vlak a potom este trolejbus ku skole
@januska12323 mam otca, ale nebyvam s nim, byvam s mamou, takze neviem ci by to malo taku vahu... vsak- chcem podat na dve oa a na tuto, preistotu, tak snad ma uz niekam vezmu :D
@ka_ty2 dakujem moc
nedaj sa odhovoriť, je veľmi dôležité, aby si študovala a neskôr robila to, čo ťa baví
Daj si prihlášky a uvidíš.Je zbytočne sa hádať už rok dopredu🙂tiež by som bola radšej, keby dieťa nebolo na internáte, ale pozri si aj aké máš pracovné možnosti, plat a tak ...
@danica2711 akurat som sa s nou o tom rozpravala, zda sa, ze trochu povolila, tak snad ju presvedcim :c
NIKDY ale NIKDY sa nevzdaj svojej vysnívanej školy kvôli nikomu.Ani keby to bola vlastná matka.
Ja keď som sa rozhodla ísť na strednú do BA ( 100 km od domova) môj otec sa so mnou nebavil 3 mesiace.Doslova so mnou neprehovoril celé 3 mesiace. A?Nič.Potom sa odrazil a bolo dobre.
Tie kecy o intraku neber vážne .Ja som odišla z domu ako 15 ročná a dnes som úplne niekde inde ako moji rovesníci.Zivotne,psychicky,mentalne.
Nedaj sa odradiť,nech by aj kričala mama koľko chce.Je to tvoj život a nie jej .
Držím palce a nedaj sa dievca
chces byt ucitelka v skolke?
Mám doma už veľké deti, a ani jednému som nehovorila do výberu školy. Usmernila som ich, ale rozhodnutie som nechala na nich. Je to ich budúcnosť, nie moja.
Maminke povedz svoje argumenty, prečo chces ísť na pedagogickú, z môjho pohľadu je to lepšia voľba ako OA. Držím palce 🙂
Choď na školu, na akú chceš ty. Divím sa, že ti mama nie je oporou. Tá moja by ma zbalila aj na Mars, ak by som jej povedala, že chcem letieť.
Chod tam, kde chceš ty. Je to rozdielne zameranie, takže dosť pochybujem že by ťa to bavilo. A ak by si sa po SŠ rozhodla, že týmto smerom ísť nechceš, stále môžeš ísť na hociktorú vysokú školu, keď budeš chcieť. Úplne ťa chápem, tiež som mala tento problém pri výbere strednej školy, ale nakoniec som neoľutovala, že som sa rozhodla za seba postaviť.
ja som teda hovorila svojim deťom do výberu strednej školy, mám za to že nie sú ešte tak psychicky vyspelé na to aby vedeli posúdiť možné uplatnenie v budúcnosti . Vedeli na ktoré školy im povolenie s ich otcom nedáme a ak zrátam boli to dve.
@doriiis dakujem krasne!!
@zuzana76 odbor pedagog.asisent a potom mozno pokracovat
tak chod na pedagogicku, mama to hadam prijme neskor, prihlasy si daj na obe skoly a uvidis
@limoncino vdakaa
@doriiis nuz musim suhlasit
@zuzana76 dakujem
Poznám to, mne by mama nedovolila ísť na školu ktorú mi ona nevybrala, mohla by som sa aj na hlavu postaviť, to isté bolo aj s výškou, pritom som od decka chcela robiť len s deťmi. Nakoniec pre jej skvelé výbery mojich škôl som bola skôr 10 rokov doma a musela si dorobiť ďalšiu vysokú školu aby som mohla robiť to co som chcela. Neviem do akej miery ti mama dovolí samostatné rozhodovať, ale držím ti prsty
Autorka nedaj sa odradiť.Chod za svojím snom a vypis si sama prihlášky na školy,na ktoré chces ísť ty sama.
Nie mamy nevedia všetko a už vôbec nevedia všetko najlepšie.Takze nech ti vravi kto chce čo chce ty rob tak,ako je dobré pre teba.
Mame vyberali tiež školu rodičia?
tak super, držím ti palce

a ta "jej" skola ma ake zameranie?