icon

Čo zobrať vysokoškolákom na internát?

5. sep 2024

Co ste zbalili svojim deťom študentom na VS internát?
Moja ide do KE na Medickú,prvý krát...nechcem nič zabudnúť.. 🙂

michaelam2
5. sep 2024

@h2 mas pravdu…keby som zistila ze moja matka ma chce balit na intrak a este to riesi aj na koniku tak ma porazi 🙈 na druhej strane, ak mama cely zivot takto riesi veci za dceru, tak to dcere mozno aj vyhovuje …co je smutne

saethii
5. sep 2024

Ešte sitko na cestoviny, keď si bude variť a pre dievča radšej aj slzný sprej, keď pôjde niekedy večer sama.

doriiis
5. sep 2024

Ďalší nesamostatny dospelý človek? Alebo iba ďalšia premotivovana,čo s takýmto prístupom 💩 učí svoje dieťa?
Autorka daj jej nejaké prachy,kondómy a poháre na víno.To bude stačiť.

angeli121212
5. sep 2024

Ako no ja som sa sama balila a čo som zabudla môj problém musela som si nabuduce doniesť.. ako môžeš pomôcť s balením samozrejme len to tak kadejako vyznelo no ☺️

oslo1
5. sep 2024

Nikdy som nebyvala na internate na Slovensku, ale toto je, co by som si ja zbalila.
Prejdi to s dcerkou. Ja na tom nic nevidim, ze ju chces zbalit, vsak tam bude asi pri tebe stat a za dobry tip nedas nic.
Takze za mna: oblecenie, uteraky, neviem, ci potrebuje aj postelnu bielizen, lieky a hygienicke potreby.
Na varenie by som jej kupila mensi multifunkcny hrniec, viem ze uz nas to u studentov ide. Dalej maly hrniec, konvicu na vodu. Nejaku varechu, pribor a sadu tanierov/misiek pre jednu osobu. Jedlo: koreniny, sol, korenie, papriku, cukor, caje, cestoviny, baked beans.
Jar, spongiu na riad.
Na jedenie by som jej asi nasusila jablka (mame susicku), oriesky.
Napiekla by som jej kolac. Neviem, ako ide na dlho. Kedy pride domov najblizsie? Na Vianoce?

autor
5. sep 2024

@cukroska ide prvy krat...a na druhy koniec Svk..Nie,nemá sa koho opýtať..

mamamasama
5. sep 2024

✂️Posielam nožnice na pupočnú šnúru 😅

autor
5. sep 2024

@oslo1 ďakujem za rady🙂

autor
5. sep 2024

@angeli121212 ja to budem financovať tak chcem vedieť co mam vlastne kúpiť.. 🙂tak som to myslela.

autor
5. sep 2024

@jajanka31 ďakujem..áno tak som to myslela..

luxus103
5. sep 2024

@ptvw ano vyvrtku, aj otvarac na konzervy...zatvatac na sampus...😍

autor
5. sep 2024

@katuskamala1 presne tieto veci som sa pýtala...niekde si berú aj vlastný paplón a vankúš tak neviem ci je to pravidlom všade..
Ďakujem za odpoved🙂

luxus103
5. sep 2024

obuvak,

januska12323
5. sep 2024

Však nech si zbalí čo myslí, že potrebuje a keď zistí neskôr čo chýba kúpi si alebo príde domov a zoberie. Každému môže chýbať niečo iné.

angeli121212
5. sep 2024

No čo ja viem ja som si pobalila klasiku oblečenie veci na osobnú potrebu a potom príbor tanier hrnce a kopu vecí postupne podľa toho čo mi chýbalo a veru to som už len dostala peniaze a kúpila čo mi bolo treba.. je to dobrá škola do života

tinalia
5. sep 2024

Ja neviem ale ako naučit dceru zodpovednosti, keď je uz dospela, ked mama za nu riesi taketo veci? Ved ked si nieco zabudne, tak si to nabuduce donesie, ci uz autom alebo vlakom. Ja som šla tiez na VŠ 180km od domova a od rodiny som ocakavala, ze ma len odvezu s vecami na miesto. Žiadny zoznam od mami, co si mam zobrat som nepotrebovala, sama som vedela pouzivat internet a zhodnotit, co budem potrebovat. Naco tu budu cudzi ludia pisat predmety, ktore by si vzali, ked ich ani nebude potrebovat a len sa s nou zvezu lebo pani na MK take odporucala?

h2
5. sep 2024

Čo všetky máte s tými kondómami? Kondómy má mať chlap!

tinalia
5. sep 2024

@h2 mozno myslia žensky kondóm 🤔😁

yanni
5. sep 2024

ja ta chapem. Moj brat bol tiez v KE, le je to uz daaaaavno. Prvotne ho viezli nasi autom (sme z BB). Nech si zisti, co vsetko tam uz bude. Vtedy potrebovali prakticky vsetko. Aj paplony, vankuse, postelne pradlo, neskor mu mama zbalila aj mikrovlnki, varnu konvicu atd.
Baby vy se fakt zle. Asi mate vsetky doma este mrnata, ked sa takto vyjadrujete. Mama bude vzdy mama a ak je to normalna mama, tak sa bude vzdy zaujimat. Ja mam 46, vlastnu rodinu, male aj velke deti a ked sme u nasich na SK, tak tiez vzdy vselico nabali. Brasko tiez zije uz davno v zahranici a ked idu za nim alebo on je na Sk, tak mu mama da to a hento. Myslim, ze sutorku nezaujimaju ponozky a hygienicke potreby. To je kazdemu normalnemu jasne.

maranta_leuconeura
5. sep 2024

@h2 na sex su snad dvaja, nie? A ked nie su po ruke kondomy, tak pojdu na to aj bez, ved si daju pozor! Usudzujem podla kazdodennych diskusii tu. Takze radsej mat a zbytocne, ak si gentleman donesie vlastne

maranta_leuconeura
5. sep 2024

@tinalia 🤢😀

michaelam2
5. sep 2024

@yanni aj moja mama sa zaujimala ale stylom ze sa spytala ci mi treba s niecim pomoct. A nie nebolo treba lebo ako dospela som si naozaj dokazala zistit info, spisat zoznam a nasledne sa zbalit. Ale tak mna rodicia vychovavali k samostatnosti a nie ze este aj kufor na vysokoskolsky intrak mi idu balit.

panonia
5. sep 2024

Asi to je zakazane ale mne pomohla rychlovarna konvica a varič. Dnes by som si vzala ryzoval, alebo tu malu ruru. Nejake riady, hrniec, navlečky nam raz za mesiac menili, prehoz tusim raz za rok, hygienicke potreby, jar, hubku, utierky. Dozu do chladničky ale u nas sa dosť vyjedalo druhym. Konzervy, polotovary, suche potraviny. Šlapky do sprchy a Domestos. Deku, maly vankušik, nočnu lampu.

tenerifka
5. sep 2024

Po par dñoch ti povie, co jej este chyba, nachystas a privezies, resp. ked bude chodit na vikend domov, tak si odvezie ona.
Ked isla moja dcera prvy rok na VS (2000 km od domova, 2,5 h lietadlom), byvala s kamaratkou v byte ktory sme obe rodiny prenajali. Obe baby boli cerstve 18-tky (augustove). My dve mamy sme isli s nimi, pomohli im zabyvat sa, nakupili sme v Ikea veci, co chybali, urobili zakladny velky nakup. My sme mali niekolkodñovy vylet a uzili si Madrid, a boli sme v klude, ze dievcatam nic nechyba. A nie, vobec sa za to nehanbime, urobili sme to rady a urobili by sme to znova

brrunetkaa
5. sep 2024

@ptvw veeeelka pravda vyvrtka sa vyvažovala zlatom 😂 ale emancipovanie ženy si ako správne gazdinky aj s varechou poradili

yanni
5. sep 2024

@michaelam2 a kde autorka pise, ze dcere ide balit kufor? Co je na tom, ze sa matka pyta na tomto blbom konovi, co na tom a tom intraku uz je a co nie je. Je tu urcite plno ludi, co na tom konkretnom intraku boli nedavno. Ono info ziskat je lahke aj tazke.

lavender94
5. sep 2024

Pamätám sa, keď som sa sťahovala na internet ja a teda zbalila som si doslova všetko. A ďalšie mesiace navláčila ďalšie haraburdy. V podstate tam bude žiť, domov bude chodiť minimálne, nie je to taky rozdiel ako sa sťahovať na byt. Ona vie najlepšie čo potrebuje, čo si musí zobrať hned a čo si ponosí časom. Ono aj tak najlepšie zistí, čo potrebuje až keď to bude potrebovať. Je to 250km, nie tisíc aby ste nevedeli pri najhoršom priviezť. Pripadne poslat kuriérom. Netreba to hrotiť.

michaelam2
5. sep 2024

@yanni autorka sa doslova pyta "Co ste zbalili svojim deťom študentom na VS internát?
..nechcem nič zabudnúť.. " ...tak asi je z toho jasne ze ju bali ona

h2
5. sep 2024

@maranta_leuconeura Na sex sú dvaja, ale kondómy má mať chlap. Žena často rieši hormonálnu antikoncepciu, takže čo sa "pánskej ochrany" týka, môj názor je jednoznačne takýto. Ak si gentleman nedonesie, tak nesexuje. Táto diskusia je o tom, že nemá všetko robiť matka za svoje (dospelé) dieťa. Tak prečo má žena robiť niečo za chlapa?

eeffka
5. sep 2024

Vobec nepocuvaj Vasilise najmudrejsie. Ja som sa tiez informovala u kolegov, kedze som studovala vzdy v Ke a som kosicanka a aj vsetky moje kqmosky.
Vcera sme boli na zapis aj pozriet na intraku aby som vedela co tqm realne maju a co trebq, a ja mojej balim postelne, policku na kolieskach, zakladnu kuchynku(hrniec,panvicu,riady,nozik,pribor...) maju tam kanvicu,2platnicku , mw, a na izbe chladnicku. Vesiaky, , videla som ze si niesli do intraku aj koberceky, to uz kto ako chce.
Lampu na stol, predlzovacku