Dostávajú deti darčeky od spolužiakov na narodeniny?
Dostávajú vaše deti darčeky na narodeniny od spolužiakov/kamarátov v škole na druhom stupni?
Iba keď sú pozvané na oslavu tak kúpime maličkosť....
Áno, dokonca už v škôlke dostal syn prvý darček od kamaráta 🙂. A pokračuje to aj na ZŠ. Samozrejme, o tom, či niečo darovať nechávam na rozhodnutí mojich detí
Nie..našťastie nie....
@denkabemommy to je zlaté
@pieksamaki prečo našťastie?
Lebo mam 5 deti .....
@pieksamaki aha tak to chápem
Predpokladam že preto našťastie, lebo darčeky asi nemôže kúpiť malinké dieťa a je to extra povinnosť rodiča kupovať čabraky úplne cudzím deťom, ktoré ani nepoznajú. Ešte aj vzťahy v škole, aby sa náhodou niekto neurazil a potom nerobil zle. Lebo Janko dal Peťkovi darček a mne nie, takže teraz dráma. A veľa rodičov asi nepoteší, keď dieťa príde niekoľko krát do roka s plným ruksakom ďalších čabrakov, lebo veď darčeky od spolužiakov na narodky, meniny, vianoce, mikuláša, valentína, ect..
Idea je fakt milá, ale tieto veci sa zvyknú vykolajiť. A pri viac deckách to asi bude záhul :D
@denkabemommy tiež si myslím že to tak ma byt ale sú aj taky rodičia, ktorý nútia svoje deti dat nejaký darček spolužiakov keď mu on dal darcek aj keď nieje pozvaný na oslavu alebo deti to tak berú ze keď on dal jemu tak aj on musí dať akoby naoplatku jemu
@refly ja myslím prevažne na druhom stupni tam už väčšinou deti si sporia alebo tak a vedia z tých peňazí kúpiť darcek. Tak ja myslím iba na narodeniny max tak čokoládu na meniny ze takú fakt drobnosť
Nechapem, preco by si mali na druhom stupni davat darceky. A ani na prvom.
Ak ide na oslavu, kde je pozvany, ok. Ale len tak...?
@veronikaszabova áno len tak v škole si vymenia
@veronikaszabova len tak v škole dajú
Ano, od velmi uzkych priatelov. A nedostavaju "cabraky", ako tu boli tie male nepotrebne veci pomenovane. Dostali napriklad" sprchovy gel s fotkou s kamaratom bff, kupon do zabavneho centra (isli s kamosom), u dievcat sponky do vlasov (tych nie je nikdy dost😅), alebo nazehlovacie perly, ktore robili s kamoskou, ked k nam prisla. A na narodeninovu party sa u nas robi "wishlist" - bud online amazon alebo v najblizsiom hrackatstve krabica s hrackami...
Mne príde normálne, že si kamaráti dajú malý darček. Neberiem to ako povinnosť, aní ako potrebu vrátiť, lebo niekto dal mne. Moja dcéra si dáva darčeky s kamarátkami bežne, i z výletov a dovoleniek nejakú maličkosť.
A ty to riesis preco? Lebo tvoje dieta nedostava? Ci..?
@veronikaszabova nie len tak sa pýtam
Dcéra dostala od učiteľky v škôlke, ale to vsetky deti. A dostanú, keď robia oslavu. Nik zatiaľ neprišiel bez darčeka.
Dcera (7.roc.) ano, syn ( 6.roc.) nie
Ešte mám deti na prvom stupni, ale už teraz je to zaberák na financie. Sú pravidelne pozývané na oslavy, cca tak 10 detí, vždy idú obe, tak sa snažím vybrať darček za obe. Obvykle to je tak do 30e, snažím sa nie viac, už toto sa mi zdá niekedy veľa, lebo za ten rok sa to nazbiera.
Čím budú staršie, tým ich budem viesť k tomu, že kamarátom áno, ale skôr nejakú drobnosť. A skôr zážitok, napr. pozvanie do kina, či cukrárne alebo podla záujmu (napr. cyber jump).
Pozerám sa na to aj z opačnej strany, keď majú dievčatá oslavu, tak to je v aute plný kufor darčekov.
Áno , staršia dcéra od najlepšej kamarátky - sú aj spolužiačky , mladšia dcéra už 5 rokov dostáva od jedného spolužiaka čo je do nej 😀 a od dvoch - troch spoluziacok .
Nie. Ak je pozvany na oslavu, tak jasne, ze nieco donesie. Inak je to len o sladkosti, na 2.stupni ja uz mojim sladkosti pre spoluziakov nedavam.
Poslednú oslavu pre kamarátky sme robili s dcérkou na 12 narodeniny. Potom už nechceli..
Toto aj my mame tieto darceky,u nas naprikld nedostávajú deti darceky ale ked ma dieta narodeniny donesie do triedy nieco,potom ak je pozvané tiez a do skolky sa nosi torta.Ako mna tieto traposiny unavujú,mne by nevadilo vobec kebyze si nic nenosia a nevymieňajú,za jednak tie deti si menej vážia a za druhe sa viacej rozmaznávajú a tretie nevidim zmysel kupovat veci cudzim detom.Ale tak je to teraz trend .
@gab1sol presne s tebou suhlsim aj tie darceky ,cim viacej haraburd,tym menej si to deti vážia.Podl mna uplne staci oslava doma a rozumny darcek ako robit oslavy pre cudzie deti s tym ze maju potom vela veci.My sme tento rok boli uz pozvani na 5 osláv,ale uz odmietam chodit,ide to aj do peňaženky kedze za 29-30 e ani poriadny darcek nekupis.
@abbey1 naprikald my sme kupovali sadu polemikov za 30€ (taka blbost,nejake kartičky) alw k tomu som dokúpila lebo mi to dosli malo.A myslim si ze za 20€ uz normalne nic nekupis,kedze obycajna nálepkova malovankanpre baby stoji zhruba 10€_Ako mozes kupit male lego ale mne by s tym bolo traone ist na oslavu.
@dobryden Aha, tak radšej nepôjde dieťa na oslavu. 🙂
Som rada, že nám ešte fantázia slúži a za 20-30 eur viem nájsť hodnotnú knihu, strieborný šperk, aj oblečenie, pripadne dieťa vytvorí vlastnoručne darček, aký potešila kamaráta.
Ja si myslím, že priateľstva sú o trávení času spolu a na finančnú hodnotu darčeka sa nepozerá.
Aspoň teda moja a jej kamarátky sa potešia i takým maličkostiam. A teda upost sme snáď nikdy nedarovali a ani hlúposť nikdy nedostala a to sme teda sumu 29 eur pre kamarátku nikdy neprekročili.
@abbey1 no to je pekne,ja zasa nemam rada veci ktore potom naozaj za meisc vyhodim,kedze sa to rozbalí,použije a potom to je v kúte,alebo sa daju duplicitne Naco zatazovat domacnost zbytočnými haraburdami?Tie deti budu aj bez darceka ci lacného alebo drahého.A hlavne je im to jedno,pre nich je dolezita rodinná oslava.

Nie