Dovolili by ste 14 ročnému dievčaťu piercing do pupku?
Ahojte. Moja 14 ročná dcéra už dlhšiu dobu túži po piercingu do pupku. Dovolili by ste jej to? Poprípade máte s tým nejakú skúsenosť?😄 Ďakujem za odpovedi.🙂
Ja by som dovolila. Aj mne dovolili. Aj do jazyka. Tato to sice chvilu rozdychaval ale podarilo sa 😉
Ja by som dovolila, pokiaľ spraví trebárs prijímačky na strednú, alebo dosiahne nejaký iný úspech, za odmenu. Ale určite nie hneď, nech sa jej to trochu ulezi v hlave, možno po pár mesiacoch uz ani nebude chcieť.
nedovolila
@larka123 ja som v puberte tiez chcela. A drzalo ma to dost dlho, mozno aj 4 roky. Ale rodicia nedovolili a teraz som im za to velmi vdacna. Vtedy sa mi to velmi pacilo, teraz uz vobec a mne by sa to absolutne nehodilo.Vsetky kamaratky to teraz lutuju, lebo nosy, brady, usta atd im uz nikdy nezarastli na povodny stav. Jazva vzdy ostane aj ked len minimalna :D Ale aspon piercing sa da vybrat, s tetovanim to nie je take jednoduche. Nehovorim, ze to je kazdeho pripad, mozno tvoja dcera chce viac ako som chcela ja. V tom pripade by som dovolila, fakt lepsie ako niekde so zicherkou v pivnici. Len ten pupok je naozaj citlivy, treba si to 2 krat premysliet. Najlepsie ju poznate vy rodicia tak treba zvazit ci je to vystrelok alebo realna tuzba. A zvazila by som aj ci sa jej to hodi.
@tatianaba lebo sú to ešte deti napríklad preto ? Náušničky sa detom, dievčatkam dávajú odjakživa odlišujú sa tým od chlapcov, ale piercing v pupku ....!? Zmysel ?
tak toto by som v ziadnom pripade nedovolila svojej dcere. podla mna to je dost skoro
Ja som to od 13 tiež chcela. Mamina mi len uši dovolila nastreliť. Na strednej som sa v 17 rozhodla ze ten pupok budem mať aj keby co. Mamine som oznámila ze bud mi podpíše ten papier hneď alebo si to spravím za 3m keď budem mať 18r. Súhlasila aj podpísala. Na 18 narodeniny som si aj tetovanie na členok dala. Nič neľutujem ani po 15 rokoch. Piercing z pupku som v tehotenstve hneď vybrala, po pôrode dala späť. Pracujem vo fin . inštitúcii a ani z clenkom nemám problém....
nedovolila by som, ja som si dala az po 18ke 😂😂😂
Ja strasne nemam rada nausnice na babatkach. Mne tiez dali prepichnut ako malej usi, ale nausnice uz roky nenosim, nikdy ma to nebavilo. Zistovala som si, ako sa zbavit dierok a stalo by to cez 1000 eur, takze som to nechala tak a mam prazdne dierky...
Napriek tomu by som od 15 rokov dietatu piercing povolila (samozrejme s ponaucenim), bolo by to uz jeho rozhodnutie.
do pupka ano. Ja som sa rodicov ani neopytala 😂 urobili mi v salone ked som mala 16-17... peniaze som odkladala a splnila moj sen potajomky... problem prislo ked mi to cele zapalilo😂 tak som volala mame do roboty nech cestou domov mi kupi betadine lebo mam percing zapaleny... trosku to predychavala ale prezila... do pupku by som dovolila aj mladsej - na tvar nie... aj mne zostala jazva pri pupku...
Tetovanie som dala ako 19 rocna -rodicom som oznamila, ale ich nazor ma nezaujimal, ja som bola rozhodnuta...
Nedovolila by som. Ja som si dala do jazyka v 18, to som sa uz jasne mamy nepytala, ale takisto som si na to sama zarobila..14 je trochu priskoro podla mna..
Nedovolila,ani prefarbit si vlasy, ani nam mama nic take nedovolila a som rada,neskor na strednej mi farbu prirodzene rysavu zavideli vsetky spoluziacky, o chlapoch nehovoriac. Ak si chce prznit svoje telo,nech sa paci,ale ked uz nebude doma.
@ghostsgirl pri pupku ta jazva nie je taka vyrazna ako na tvari...
😂 ale ked moja o 10 rokov pride stym ze chce piercing poslem ju za otcom 😂😂😂 nech snim prediskutuje, ked povie ze moze tak ja ju aj odveziem do salona 😁
@larka123 čauko, ja mam teraz 29 a v 14 som chcela pircing a mama mi ho kupila na 15 narodeniny. Nosila som ho kym som neotehotnela. Podľa môjho nazoru je to v pohode. Ked sa jej to nebude páčiť dá dole. Tetovanie je iná reč.
Už má 14, nie 4. Treba ju nechať. Chce sa páčiť a hľadá svoje ja. Nebuď prekážka, ale kamarátka. Skôr budeš informovaná o veľa veciach ako ked budeš hysterka čo všetko zakazuje
Ja som mala asi v 15 mamina bola proti no nakoniec povolila a podpisala mi papier 😊
@katka708 prosim ta a nezarastla ti dierka v pupku ked si si davala naspat po porode? Ja som teraz v 8 mesiaci a mam taky blby pocit ze dierka zarastla
jasné, že dovolila... 14 je už hotová kočka... chce sa páčiť, byť iná, niečim výnimočná... ja som sa v 18 dala už tetovať 🙂
Urcite nie
Nie
U nas do 18 r.treba splnomocnenie od rodica aj na nastrelenie nausnic
Dcere sme teraz v 16-tich dovolili prepichnut usi s tym, ze do 18-tich uz za nami s nicim inym.nepride
A dufame, ze po 18-ke uz bude mat rozum na to, aby zo seba nerobila dobrovolne zrudu/monstrum, tetovanie sa jej nastastie protivi rovnako ako nam
Tak ja mam sice 28😁 tiez som ako pubertiacka chcela piercing,nikdy mi ho nedovolili a na zš u nas sme nemohli mat ani lak na nechtoch ani spiralu,o farbenych vlasoch ani nehovorim,nieto este piercing.. ale mozno doba sa uz zmenila,no na zš by som to svojmu dietatu este nedovolila. Na strednej to je uz ine.. ja som si dala potajomky na 18.te narodky,vtedy mi uz nemohli nic povedat doma,no aj tak som to tajila kym sa dalo😁
ano dovolila.
14? Určite nie..
@sofinka1301 mne zarastla dierka hned za par mesiacov,tiez som si ako tehotna vybrala piercing z pupku a do polovice mi dierka zarastka a kedze si pamatam,ze to strasne bolelo uz som.si ho nedala znova😁 aj tak by sa mi.to uz s tymi nadbytocnymi kilami nehodilo😂
Kedze sa to mne vyslovene nepaci, asi by so mnou nic nepohlo. Moze to bez suhlasu v 18tich - tak nech si pocka, raz sa docka. Pokial byvas v mojom dome platia moje pravidla, asi tak...nebudem riesit hygienu, zapaly a bolenicka a teda ze sa to stava casto
@bibyke ďakujem uvidim ako bude vypadat brucho po porode 😁 mna tam skor stve ta jazva co tam mam
viem, že teraz už s tým niektoré maminy nemajú vôbec problém ale ja by som asi nedovolila. je to podľa mňa skoro a keď tak jej to vydrží do 18 a zaplatí si to potom tak nech si ho dá ale pred tým by som asi nedovolila
nuž ako vidím, moja mamka to vyriešila skvele 👍 ja som chcela piercing a ona mi dovolila tetovanie (to sa mi nepáči doteraz)... nemám ani jedno a som šťastná 😀 ale ten piercing sa mi páči stále (tvár, nie pupok), to nepominulo ani keď som už stará koza 😂

@larka123 asi až na strednej až bude ...môj drobec 5 ročný si kreslí kerky lebo on keď vyrastie bude mať ako má tata ...ja s tým problém nemám ani piercing ...pokiaľ je to v primeranom množstve....myslím že skôr staršie generácie nevedia pochopiť túto zbytočnosť 🙂