Dovolili by ste 17,5-ročnému synovi, aby u nás prespala jeho 16,5-ročná frajerka?
Dovolili by ste 17.5rocnemu synovi aby u nas prespala jeho 16.5rocna frajerka?jasne ze jej usteliem v obyvacke a vsak policajta cez noc robit nebudem.ex sa vyjadril ze stym nesuhlasi no a ja si pridem ako keby ich podporujem v sexualnych radovankach.
@anonym_61660f rozmyslam, aky zasadny rozdiel robi tych 6 mesiacov. Niektori asi zijete v mylnej predstave, ze zrazu v den 18. narodenin pride nejake zazracne uvedomenie, zodpovednost, sebareflexia, samostatnost… prekvapenie - nezmeni sa nic okrem toho, ze uz konecne moze legalne pit alkohol, fajcit, soferovat bez doprovodu a volit, to je asi tak vsetko.
@anonymny_autor porozpravala by som sa s jej mamou a dohodli sa. Vy dve si poznate deti najlepsie, a ak budu chciet sexovat, tak im v tom nezabranite.
@sissy27 ale ja neriesim 6mesiavov u chalana do 18tky. Ja myslim na 16rocne dievca, ktore je prvacka alebo druhacka na SS... Primlada na prespavanie u priatela. Ty by si pustila 16rocnu dceru prepat ze bude aj sexovat?
Dovolila by som, kľudne 2-3 krát mesačne počas víkendu.
Tiež by som dovolila a nešaškovala by som, ze ma spať v obyvačke
@anonym_autor ja dovolila, skôr by som ich poučila do budúcna o ochrane, samozrejme slečnu by som uložila tiež do inej miestnosti .
S tou osemnastkou mi to je tiež smiešne, ved to sú stále iba tretiaci na strednej neschopní sami sa živiť.
pravidelne u nás prespáva synova priateľka, aj on u nich. sú spolu tri roky a ešte ani jeden nemá 18.
syn ma 17, jeho frajerka tiez, byvaju od seba 60km, vozime, alebo idu busom, po dohode s jej otcom u nas prespala, aj s otcom sme sa stretli ked sme vozili alebo on, dovolila by som,
Tak ja som stara pruderna skatula- nie, moje baby nebudu nikde prespavat a ani u nas nebudu ziadne taketo dievcence prespavat, pokial nebudu patrit oficialne do rodiny. A je mi jedno, ci 16,5 ci 30r. Vztahy si deti maju riesit mimo domov rodicov a domov "privitam" iba oficalneho buduceho zata ci nevestu, ziadny x-ty priatel/ka....
Tak ja som stara pruderna skatula- nie, moje baby nebudu nikde prespavat a ani u nas nebudu ziadne taketo dievcence prespavat, pokial nebudu patrit oficialne do rodiny. A je mi jedno, ci 16,5 ci 30r. Vztahy si deti maju riesit mimo domov rodicov a domov "privitam" iba oficalneho buduceho zata ci nevestu, ziadny x-ty priatel/ka....
@vevesh a ako vieš či z toho frajera nebude budúci zať? Som rada, že naši takýto názor nemali, moj frajer bol u nás často a vďaka tomu ho dobre spoznali oni a ja som lepšie spoznala jeho a neskôr sme sa zobrali. Prvy a posledny. Keby sa máme vždy stretávať iba mimo domu tak náš vzťah neprerastie do takej vážnosti.
@vevesh budú len ti o tom oficiálne nepovedia 🙂 bude to spanie u “kamošky” Ach Ach
@anonym_autor nečítam ostatné komentáre ale moja odpoveď je nie
@vevesh a ako vieš či z toho frajera nebude budúci zať? Som rada, že naši takýto názor nemali, moj frajer bol u nás často a vďaka tomu ho dobre spoznali oni a ja som lepšie spoznala jeho a neskôr sme sa zobrali. Prvy a posledny. Keby sa máme vždy stretávať iba mimo domu tak náš vzťah neprerastie do takej vážnosti.
@anonym_db93ce neviem a nezaujima ma to, pretoze domov mi pride az zat/nevesta. V tomto duchu deti vychovavam, cize im to ani nie je cudne a ani by s takym napadom.absolutne vobec neprisli. Ja osobne som tiez domov nevodila "prespavacky"- predstavila som az snubenca a toto tiez ocakavam od deti - oni si maju byt vedome, ci je to iba "letna laska" alebo buduci partner. Letne lasky nech si nechaju pred dverami, prah prekroci "iba rodina".
Dovolila by som v pohode. Úplne v pohode by som bola, ak by som mohla hodiť reč s mamou dievčiny. Bola som v podobnej situácii s mojím teraz už mužom. Bývali sme ďaleko od seba a tak sme prespávali jeden u druhého. Najprv každý v inej izbe, ale keď nás rodičia spoznali, už viac neriešili. Sme spolu už 30 rokov. Možno ak by rodičia nedovolili, spolu by sme neboli. Ja by som to brala ako príležitosť spoznať synovu priateľku. A to, že ju chce priviesť, to je znak toho, že nám rodičom dôveruje.
@anonym_db93ce neviem a nezaujima ma to, pretoze domov mi pride az zat/nevesta. V tomto duchu deti vychovavam, cize im to ani nie je cudne a ani by s takym napadom.absolutne vobec neprisli. Ja osobne som tiez domov nevodila "prespavacky"- predstavila som az snubenca a toto tiez ocakavam od deti - oni si maju byt vedome, ci je to iba "letna laska" alebo buduci partner. Letne lasky nech si nechaju pred dverami, prah prekroci "iba rodina".
@vevesh no tak staromódna som očividne ja lebo mna zaujíma s kým má chodiť moje dieťa. Chcem ho/ ju spoznať. A automaticky si nastavená, že bude mať xy frajerov/frajeriek. Ja svoje deti takto vychovávať odmietam. Radšej nech je slušný janko o ktorom viem v detskej izbe ako má byť o 5 rokov starším grázlom v jeho aute. Ale hlavne že ich nevidíš…
@vevesh no tak staromódna som očividne ja lebo mna zaujíma s kým má chodiť moje dieťa. Chcem ho/ ju spoznať. A automaticky si nastavená, že bude mať xy frajerov/frajeriek. Ja svoje deti takto vychovávať odmietam. Radšej nech je slušný janko o ktorom viem v detskej izbe ako má byť o 5 rokov starším grázlom v jeho aute. Ale hlavne že ich nevidíš…
@anonym_db93ce praveze nie som nastavena na xy frajerov a frajeriek, ale kladiem doraz na spravny vyber. Ale to neznamena, ze kazdy ma spravny vyber na 1x a to si musia upratat deti a bez prespavaciek. Plus na sobas potrebuju deti moj suhlas, cize priestor na spoznanie sa bude... (ina kultura)
@anonym_autor svoju dcéru by som nepustila k frajerovi. Ale ak by si doviedla frajera k nám, to by som povolila. Spať by museli oddelene.
@anonym_db93ce praveze nie som nastavena na xy frajerov a frajeriek, ale kladiem doraz na spravny vyber. Ale to neznamena, ze kazdy ma spravny vyber na 1x a to si musia upratat deti a bez prespavaciek. Plus na sobas potrebuju deti moj suhlas, cize priestor na spoznanie sa bude... (ina kultura)
@vevesh suhlasim, akurat, ze u nas suhlas k sobasu nepotrebuju, ale teda deti poucim, co je dolezite, ake vlastnosti pre spolocny zivot do buducna. Prespavat bude moct az snubenica. Ale aj tak je mi proti srsti, aby dievca islo prespat, to skor chlapec.
@anonym_db93ce to vobec nie, nepochopila si to, samozrejme, ze budeme chciet spoznat, s kym chodi nase dieta, ale nemsui u nas prespavat, to kazda frajerka by mala u nas prespavat? Ked ich bude mat 5, tak 5 cudzich dievcat? Ved na obed ju pozvem, aj na spolocny vylet ju vezmeme, napr. Ja suhlasim s @vevesh , tiez nie som nastavena tymto smerom, XY prespavaciek.
@anonym_db93ce aj moj manzel bol u nas casto, ale nie na spanie (vlastne spal raz na vianoce, lebo tak nasnezilo, ze nam nenastartovalo auto a nemohli sme ho zaviezt domov vecer, spal v obyvacke, moji surodenci ho brali ako brata a rano sa k nemu moj mladsi brat a sestra nasackovali na gauc do obyvacky, aj ja oblecena uz samozrejme a pozerali sme rozpravky spolu 😀 Nasi rodicia sa poznali.
@anonym_db93ce to vobec nie, nepochopila si to, samozrejme, ze budeme chciet spoznat, s kym chodi nase dieta, ale nemsui u nas prespavat, to kazda frajerka by mala u nas prespavat? Ked ich bude mat 5, tak 5 cudzich dievcat? Ved na obed ju pozvem, aj na spolocny vylet ju vezmeme, napr. Ja suhlasim s @vevesh , tiez nie som nastavena tymto smerom, XY prespavaciek.
@zuzana76 ale ona napísala že si majú deti riešiť frajerov mimo domu. Na to reagujem, či ich nechce spoznať. Vobec mi neprekaza kto nedovoli aby 16 rocna baba u frajera prespala. Vadil mi tento konkretny výrok krorý na mna pôsobi že do domu má prist az snubenec. Frajer vitany nie je. Myslim,že som to pochopila dobre.
@zuzana76 ale ona napísala že si majú deti riešiť frajerov mimo domu. Na to reagujem, či ich nechce spoznať. Vobec mi neprekaza kto nedovoli aby 16 rocna baba u frajera prespala. Vadil mi tento konkretny výrok krorý na mna pôsobi že do domu má prist az snubenec. Frajer vitany nie je. Myslim,že som to pochopila dobre.
@anonym_db93ce mimo domu v zmysle, ze hlavne stretavanie sa mimo domu, ist do kina, na vylet, ja s pozvanim domov problem nemam, ale spanie tiez neschvalujem a toboz nie u 16 rocnej a 18-rocneho. Myslela mozno kratkodobych frajerov, ja by som tiez nevolala domov niekoho, s kym to nemyslim vazne a je to skor taky kratkodoby vztah. Tiez by som synovi povedala, ze mi nemusi predstavit kazde dievca, ved clovek ma niekedy viac vztahov a niekedy aj take, o ktorych vie, ze toto nebude na cely zivot a je to take povedzme si kratenie casu, kym nestretnem toho praveho. Jasne, ze najlepsie by bolo stretnut hned toho praveho.
@anonym_autor dovolila, ak sú spolu dlhsie a poznám ju...pravidelne u nás spi synova priateľka, je to milé slusne dievča a vôbec mi to nevadí...a naopak dcéra sem tam spi u svojho frajera...vôbec nechápem prečo by som to mala zakazovať, radšej nech sú doma akoby sa niekde túlali a schovavali...tak isto som aj ja spávala u frajera a on u nás, nič zlé sme nerobili, len sme chceli byť čo najviac spolu
@anonym_db93ce mimo domu v zmysle, ze hlavne stretavanie sa mimo domu, ist do kina, na vylet, ja s pozvanim domov problem nemam, ale spanie tiez neschvalujem a toboz nie u 16 rocnej a 18-rocneho. Myslela mozno kratkodobych frajerov, ja by som tiez nevolala domov niekoho, s kym to nemyslim vazne a je to skor taky kratkodoby vztah. Tiez by som synovi povedala, ze mi nemusi predstavit kazde dievca, ved clovek ma niekedy viac vztahov a niekedy aj take, o ktorych vie, ze toto nebude na cely zivot a je to take povedzme si kratenie casu, kym nestretnem toho praveho. Jasne, ze najlepsie by bolo stretnut hned toho praveho.
@zuzana76 no vidis, ja zase rada spoznam kazde dievca, pretoze nikdy nevies, z koho bude "ta prava".. Ja som rada, ze moji, inak fakt ze prisni rodicia, tak s tymto nikdy problem nemali. Vsetci moji kamarati boli u nas vzdy vitani. Tiez mali teoriu, ze radsej u nas v byte pod dohladom, ako niekde bohviekde s bohviekym.. Co by som ja teraz za to dala, ak by mi syn priviedol nejaku svoju priatelku..ale je mimo, nemam absolutne ziadny dosah na nic.. A ok, nema uz 17, ale je stale velmi velmi mlady, vacsina deciek je este doma v jeho veku..
@zuzana76 no vidis, ja zase rada spoznam kazde dievca, pretoze nikdy nevies, z koho bude "ta prava".. Ja som rada, ze moji, inak fakt ze prisni rodicia, tak s tymto nikdy problem nemali. Vsetci moji kamarati boli u nas vzdy vitani. Tiez mali teoriu, ze radsej u nas v byte pod dohladom, ako niekde bohviekde s bohviekym.. Co by som ja teraz za to dala, ak by mi syn priviedol nejaku svoju priatelku..ale je mimo, nemam absolutne ziadny dosah na nic.. A ok, nema uz 17, ale je stale velmi velmi mlady, vacsina deciek je este doma v jeho veku..
@akvi tak ja som mala chlapca, necele dva mesiace, ktory bol velmi zalubeny do mna, ale ja som vedela, ze z tohto nic nebude, len som mu chcela dat sancu, velmi sa tlacil k nam domov, navela som ho pozvala, ale nebolo mi to prijemne. Ja som vedela, ze toto spolocna buducnost nebude. Potom sme sa aj rozisli. Naozaj som nemala motivaciu predstavovat ho.
@akvi podla mna potrebuje dozriet, ved nemusi sa ponahlat, ani moj nema nikoho, viem, ze sa mu niekto paci/pacil, ale inak nic.
Dovolila aj mne rodičia dovolili aj svokra a svokor sama sa má pýtali vždy prečo neostanem .a boli sme v podobnom veku. Teraz sme spolu pomaly 20rokov
@akvi tak ja som mala chlapca, necele dva mesiace, ktory bol velmi zalubeny do mna, ale ja som vedela, ze z tohto nic nebude, len som mu chcela dat sancu, velmi sa tlacil k nam domov, navela som ho pozvala, ale nebolo mi to prijemne. Ja som vedela, ze toto spolocna buducnost nebude. Potom sme sa aj rozisli. Naozaj som nemala motivaciu predstavovat ho.
@zuzana76 je som takýchto priateľov nemala, vždy som to myslela vážne, keď som s niekým chodila.

Vy si poznáte deti. Vôbec by mi nezáležalo či ma 17,5 alebo 18 ale ako je vyzretý. Poznám mladých mužov, ktorí ku vzťahom pristupujú tak, že ani ako 22 ročnému s takým prístupom by som nedovolia nech dievča prespí, lebo ich menia ako ponožky a nepristupujú k tomu vzťahu vážne. Napríklad ja som nerandila s nikým kym som si ním nebola istá. Vážny vzťah alebo nič. Prespávačky som nechcela aby sme celú moc vystrájali ale jednoducho som milovala zaspávať vedla niekoho, koho ľúbim. Preto som si vzala za muža svojho prvého frajera a určite tieto prespávačky pomohli k tomu, že sme dnes manželia. Videla som, ako pomáha v domácnosti, nosil mi raňajky do postela a tak dalej. Ak je syn rozumný a mysli to s ňou vážne tak by som povolila.