Dovolili by ste 17,5-ročnému synovi, aby u nás prespala jeho 16,5-ročná frajerka?
Dovolili by ste 17.5rocnemu synovi aby u nas prespala jeho 16.5rocna frajerka?jasne ze jej usteliem v obyvacke a vsak policajta cez noc robit nebudem.ex sa vyjadril ze stym nesuhlasi no a ja si pridem ako keby ich podporujem v sexualnych radovankach.
@zuzana76 je som takýchto priateľov nemala, vždy som to myslela vážne, keď som s niekým chodila.
@akvi tak ja som s tymto bola vo vztahu, lebo on bol velmi zalubeny, uz asi 4 roky predtym tajne, tak, ze mu dam sancu, ze mozno motyka vystreli a nevystrelila. Potom este jeden, kde to zacinalo pozvolna a stretavali sme sa len cez vikendy na prechadzke, tam by to mozno casom bolo aj do niecoho prerastlo, ale akurat som spoznala mojho muza a tak som to ukoncila 😀. A potom uz moj manzel a to som po mesiaci vedela, ze toto bude moj manzel.
@anonym_autor Pfuha mám 17 ročného a ten zatiaľ nejako ženy nerieši. Aspoň nič som si nevšimla .Starší detto😁 nikdy žiadna dievčina u nás nespala ani on u žiadnej.On má prvý vážny už 5 ročný vzťah a bývajú už spolu. Toto sme preskočili.
@anonym_autor ako matka 17,5 ročného syna by som dovolila. Rozhodnutie za dcéru by som nechala na matke dievčata. Ustlala by som jej v obyvačke. Ale nestrážim. Takto by som to povedala aj jej matke. So synom by som si pohovorila o jeho sexuálnom živote a dolezitosti ochrany pred dieťatom. Poukázala by som mu na vsetko čo sa zmeni, ak by ostala tehu. Ziadne, že bude všetko na mladej, budes chodiť pomahat, nespať a budeš makať na výzivné. Ja ti nedám ani euro. V tejto zodpovednosti pristupuj k svojmu sexuálnemu životu.
A coho sa bojis pri tom prespavani? V ich veku mavaju sex bezne kade tade vonku, v aute, kde sa sa. To ci im dovolis prespat nic nemeni na tom ci budu vs nebudu mat sex. Nepotrebuju noc na to aby bol sex. Nase babky sa uz vydavali v tom Veku. A keby som bola matka dievcata tak si uvedomim ze stokrat lepsie ked viem ze je doma so znamym chlapcom a su tam aj rodicia ako niekde neznamo vonku s partiou, po cudzıch bytoch s “kamoskou”.
Ja keď som mala 16, začala som chodiť s chlapcom o 3 dní starším, čiže rovesník. Naše maminy sa cca po pol roku nášho chodenia stretli, šli na koláčik, pokecali. Po roku sme mali dovolené prespať jeden u druhého, avšak oddelene. Boli sme dokonca aj v Londýne týždeň u jeho brata a tam sme tiež spali oddelene. Sex sme samozrejme mali v tých 17tich opakovane, a ani u jedného doma. Naši rodičia boli skutočne prísni, čiže žiadna liberálna výchova.. ja by som povolila, ak sa s jej mamou stretneš, vypočuješ si jej názor atď.. ale tiež oddelene.. snáď si každý pamätá, aké to bolo, keď bol človek zaľúbený a mohol tráviť viac času so svojou láskou.. naša dcéra toto však nezažije, lebo môj muž má v tomto jasný názor 😂😂
co by mna v tejto teme zaujimalo je : 1. ako dlho su spolu 2. ci poznas rodicov 3. ako boli pouceni o dosledkoch nechraneneho styku 4. ci uz spolu spavaju... na zaklade toho by som sa rozhodla.
urcite by sa mi nepacilo, ak by sa jednalo o moju dceru , aby spal u nas jej frajer a ja ho vidim prvy krat... a ja som stara skola, ale tak ked spi on u nas, bude aj ona u neho. chcem poznat rodicov... v neposlednom rade, s obomi sa porozpravat o sexe ako takom ... a v poslednom, ak spolu sexualne ziju, lepsie doma, ako v pivnici alebo kamosovom aute...
@anonym_autor ako matka 17,5 ročného syna by som dovolila. Rozhodnutie za dcéru by som nechala na matke dievčata. Ustlala by som jej v obyvačke. Ale nestrážim. Takto by som to povedala aj jej matke. So synom by som si pohovorila o jeho sexuálnom živote a dolezitosti ochrany pred dieťatom. Poukázala by som mu na vsetko čo sa zmeni, ak by ostala tehu. Ziadne, že bude všetko na mladej, budes chodiť pomahat, nespať a budeš makať na výzivné. Ja ti nedám ani euro. V tejto zodpovednosti pristupuj k svojmu sexuálnemu životu.
@betulinka1 keď praskne kondóm, tiež nedáš ani euro?
@anonym_a4757a ked praskne kondóm tak to vidno, moze si dat tabletku po.Naozaj ako krajne riešenie.
@akvi tak ja som mala chlapca, necele dva mesiace, ktory bol velmi zalubeny do mna, ale ja som vedela, ze z tohto nic nebude, len som mu chcela dat sancu, velmi sa tlacil k nam domov, navela som ho pozvala, ale nebolo mi to prijemne. Ja som vedela, ze toto spolocna buducnost nebude. Potom sme sa aj rozisli. Naozaj som nemala motivaciu predstavovat ho.
@zuzana76 ale veď tu vidíš že bol problém tvoj prístup a nie to, či by si ho doma predstavila alebo nie. Vedela si, že z toho nič nebude a aj tak si s ním začala chodiť. Ja som si s mužom písala mesiace kým sme vôbec šli na prvé rande. Keby od začiatku zistíme nejake neprekonatelné rozdiely, tak spolu chodiť nezačneme. Preto svoje deti nebudem učiť sa dať dokopy len tak s niekym. Snad sa toho budú držať. A keď už bude ten frajer/ka tak nech príde domov, rada ho/ju spoznám.
A ešte k tomu, čo písala vevesh. Písala vyslovene že prah domu prekročí až rodina. Letné lásky maju zostať za dverami. Domov privíta až oficialneho zaťa/ nevestu. Určite na mňa tieto výroky nepôsobia tak, ako na teba, že sa stretávajú aj doma ale primárne vonku. Proste doma nikdy za žiadnych okolností, až po zásnubách. A s tým sa ja nestotožňujem. Ty si jej napísala, že s ňou súhlasíš.
@anonym_autor dovolila...aj ja som v 17 občas prespala u frajera a on u nás cez víkend.Boli sme spolu 4 r celú strednú školu.Sex môžu mať kdekolvek
@anonym_a4757a nedala by som. Kto ma sex ma plnu zodpovednost za svoje ciny. Postarala by som sa ako babka, postrazim aby mohli doštudovať a brigádovať, oblečiem, zahrám sa, budem lubit, vecer odovzdám rodicom na nočnú sluzbu ale nedotovala by som rodicov. V tomto by mali smolu u mna. Myslim, ze chut na sex by im tiez presla. Ale sucasne si myslim, ze dnesne deti su inde. Nie je to ich životný ciel sa ponahlat.
@anonym_autor keďže toto poznám aj ja, spoje od nás sú mizerné a nie raz spali u nás synovi kamoši,či kamarátky. Mali sme jasné pravidlá od začiatku a tie dodržiaval, preto sme nemali problém.
Koľko krát sme museli ísť pre neho z kina, lebo sa nemal, ako dostať domov.
Inak aj ja som takto bola, ako mladá. Tiež dedina pánu Bohu za chrbtom a spoje na prd, cez týždeň ešte ako tak, ale víkend hrôza. Prespával u nás partner, alebo ja u nich, lebo jeho mamka nemala auto a nonstop chodiť pre mňa môj otec nemohol.
Dovolila, ale syn by spal so mnou, dievča može v jeho izbe.
@sissy27 ale ja neriesim 6mesiavov u chalana do 18tky. Ja myslim na 16rocne dievca, ktore je prvacka alebo druhacka na SS... Primlada na prespavanie u priatela. Ty by si pustila 16rocnu dceru prepat ze bude aj sexovat?
@anonym_61660f a ty tu vidis niekde prispevok od matky toho dievcata? Lebo ja nie. Autorka musi rozhodnut za seba a svojho syna, nie za slecnu a jej rodicov. Alebo teda co by sa pre nu zmenilo, keby slecna mala 19 a on 17,5? To by ste zas pindali, ze si nasiel staru rasplu 😂
A ci by som ja pustila? Pre mna je to celkom vtipna otazka - moja dcera chodila na sportove sustredenia a tabory od 5 rokov, vzdy zmiesany kolektiv. Takze ak by chcela prespat v 16 u priatela, tak by ma to nejak extra nezaskocilo a v podstate by som nemala ani protiargument - na tyzdnove sustredenie stovky km daleko moze ist aj s nim a jedna noc by mal byt problem? 🤷♀️ ja som v tom veku bola kazdy vikend sama doma, ziadny problem.
Proste 18 nie je ziadna magicka hranica na takeho aktivity, ovela dolezitejsie je to, co sme ako rodicia investovali do vychovy, vztahov a dovery s nasimi detmi. Ja som s vysledkom svojej prace spokojna, dcera uz je dospela, tak to mozem zhodnotit.
@anonym_autor ja teda vôbec nie som puritán a nech si spolu sexuju ak majú kedy/kde, no za mna toto nie - keď budú OBAJA plnoletí, potom Ok, ale ved toto je predpokladam jeden z prvých vzťahov. Takze argument “záleží ake to je vážne” mi pripadá fakt smiešny, ved ona je čerstvá či - druhacka/tretiačka(?) na strednej škole?
Ak by slo o situáciu, že frajerka ide s našim synom napr na svadbu/oslavu k našej rodine, potom ju samozrejme nebudem v noci ešte trepať od nás prec. Ale asi u vás neplánuje spat teraz výnimočne raz - čo potom bude chodiť na prespavacku 2x do týždňa? Nejde mi o ten sex, skôr o to “prijímanie cudzieho (navyše neplnoleteho) človeka do rodiny, akoby sa snáď o mesiac mali brat”. Keď je syn fakt zamilovaný, tak spôsob, ako sa s nôu stretávať, si určite nájde, zvlast v dnešnej dobe... Ved už snad robí aj vodicak v jeho veku - pár mesiacov brigád a môže si zohnať jazdenku a voziť sa za milou bez výhovoriek. Taxikára by som mu teda zakaždým isto nerobila, pokiaľ to nemám po ceste. Nechcem, aby to vyznelo nejak blbo, ale aj dvaja dospeli si často zvážia, či vôbec zacinat vzťah na dialku, lebo praktické dôvody (čas, logistika, ..) vyhrajú nad zamilovanostou. Mozno to pre syna bude len užitočná lekcia - pomerne krátka…
Syn je pouceny ,primerane k veku zodpovedny . V lete bol aj par noci sam ked ze nechcel ist snami na vylet.teraz cez sviatky tak isto bude 2 noci sam.ci uz mal sex netusim povedal ze nie usmieva sa hanbi sa,podla mna este nemali ale ako to tu bolo spomenute mozu ho mat kdekolvek a kedy kolvek uz to nejako neovplyvnim.a ako pristupuje k vztahu?tak je to prve dievca ktore doniesol domov. Prve u ktoreho bol on sam doma.ci to vydrzi az do manzelstva netusim a ani neriesim.tiez tu nemienim mat ani hotel aby si sem tahal kazdy den druhu.tu ide o to dochadzanie hlavne ulahcenie situacii.je zima skoro tma motat sa od nevidim do nevidim po meste a utekat pre neho po veceroch....a aj ked vodicak si robi nic to nemeni na situacii ze do 18tky aj tak nebude sam soferovat a cez vikend su tie spoje naozaj ziadne.a je to otravne aby sme robili stale rozvoz nehovorim sem tam.ako keby to je moja dcera tak by si musela pockat do veku mojho syna urcite by som nepovolila.tu je to na matke dievcata ako to maju oni nastavene ,aku maju oni v nej doveru.mna len prekvapila reakcia ex ze on je proti tomu.nakoniec bola som len o trochu starsia ako je teraz dievca,rozdiel bol len ze pn bol starsi.
V prvom rade sa treba spytat rodicov dievcata. Ak s tym maju problem, tak nie, nemohla by u nas prespat.
Syn je pouceny ,primerane k veku zodpovedny . V lete bol aj par noci sam ked ze nechcel ist snami na vylet.teraz cez sviatky tak isto bude 2 noci sam.ci uz mal sex netusim povedal ze nie usmieva sa hanbi sa,podla mna este nemali ale ako to tu bolo spomenute mozu ho mat kdekolvek a kedy kolvek uz to nejako neovplyvnim.a ako pristupuje k vztahu?tak je to prve dievca ktore doniesol domov. Prve u ktoreho bol on sam doma.ci to vydrzi az do manzelstva netusim a ani neriesim.tiez tu nemienim mat ani hotel aby si sem tahal kazdy den druhu.tu ide o to dochadzanie hlavne ulahcenie situacii.je zima skoro tma motat sa od nevidim do nevidim po meste a utekat pre neho po veceroch....a aj ked vodicak si robi nic to nemeni na situacii ze do 18tky aj tak nebude sam soferovat a cez vikend su tie spoje naozaj ziadne.a je to otravne aby sme robili stale rozvoz nehovorim sem tam.ako keby to je moja dcera tak by si musela pockat do veku mojho syna urcite by som nepovolila.tu je to na matke dievcata ako to maju oni nastavene ,aku maju oni v nej doveru.mna len prekvapila reakcia ex ze on je proti tomu.nakoniec bola som len o trochu starsia ako je teraz dievca,rozdiel bol len ze pn bol starsi.
@anonym_autor pozri, ex môže nesúhlasiť. ty máš dieťa v starostlivosti. ak to nevadí rodičom mladej. môj chlapec mal 14, keď spal u frajerky, mali venček na skole, nemal domov spoj, ja doma s bábätkom, ozaj sa mi nechcelo v noci ísť po neho. tak sa opýtali mladej rodičov, jasne, nie je problém. pôvodne mal spat v obývačke, ale mladej prišla aj babka, tak babku nechali v obývačke a chlapca s mladou dali do izby. hovoril, že mal matrac na zemi, ale ze spal pri nej. bozkávali sa, ale viac si netrufli.. pekne je, že sa priznal hneď z prvej a ja viem, že keby chcel, tak by nezáležalo, či sú v posteli, alebo v noci spolu. ved tiež sme boli mladý, vieme, kedy sme čo robili a kto nám do toho mohol kecať
Ak sa normalne navstevuju, je problem s dopravou, dovolila.... mladi v ich veku uz si povolenie ani miesto na sex pytat nebudu, treba s nimi riesit v prvom rade ochranu, ked uz. Predpokladam, ze doma si, program mate ako taky, obed, vecera, ranajky, isto ziadne orgie tam nebudu v detskej.. nevidim dovod preco nie.
@anonym_61660f a ty tu vidis niekde prispevok od matky toho dievcata? Lebo ja nie. Autorka musi rozhodnut za seba a svojho syna, nie za slecnu a jej rodicov. Alebo teda co by sa pre nu zmenilo, keby slecna mala 19 a on 17,5? To by ste zas pindali, ze si nasiel staru rasplu 😂
A ci by som ja pustila? Pre mna je to celkom vtipna otazka - moja dcera chodila na sportove sustredenia a tabory od 5 rokov, vzdy zmiesany kolektiv. Takze ak by chcela prespat v 16 u priatela, tak by ma to nejak extra nezaskocilo a v podstate by som nemala ani protiargument - na tyzdnove sustredenie stovky km daleko moze ist aj s nim a jedna noc by mal byt problem? 🤷♀️ ja som v tom veku bola kazdy vikend sama doma, ziadny problem.
Proste 18 nie je ziadna magicka hranica na takeho aktivity, ovela dolezitejsie je to, co sme ako rodicia investovali do vychovy, vztahov a dovery s nasimi detmi. Ja som s vysledkom svojej prace spokojna, dcera uz je dospela, tak to mozem zhodnotit.
@sissy27 detto, aj moje chodili od mladeho veku na sustredenia, akurat nie sportove, ale matematicke a informaticke😁
@anonym_a4757a mama stym asi nieje velmi stotznena a chce somnou predtym rozpravat.zatial sa nepozname.
@anonym_autor tak jej mama zrejme chce aby dcéra spala v samostatnej izbe...treba jej povedať na rovinu že bude spať v obývačke ale ty ich strážiť celú noc nebudeš...už je na nej či ju pustí
Ja mám 17+ ročného syna a dovolila by som, aby jeho frajerka u nás prespala; 16+ ročnej dcére - nie
@zuzana76 ale veď tu vidíš že bol problém tvoj prístup a nie to, či by si ho doma predstavila alebo nie. Vedela si, že z toho nič nebude a aj tak si s ním začala chodiť. Ja som si s mužom písala mesiace kým sme vôbec šli na prvé rande. Keby od začiatku zistíme nejake neprekonatelné rozdiely, tak spolu chodiť nezačneme. Preto svoje deti nebudem učiť sa dať dokopy len tak s niekym. Snad sa toho budú držať. A keď už bude ten frajer/ka tak nech príde domov, rada ho/ju spoznám.
A ešte k tomu, čo písala vevesh. Písala vyslovene že prah domu prekročí až rodina. Letné lásky maju zostať za dverami. Domov privíta až oficialneho zaťa/ nevestu. Určite na mňa tieto výroky nepôsobia tak, ako na teba, že sa stretávajú aj doma ale primárne vonku. Proste doma nikdy za žiadnych okolností, až po zásnubách. A s tým sa ja nestotožňujem. Ty si jej napísala, že s ňou súhlasíš.
@anonym_db93ce nebol to len tak niekto, bol to spoluziak z VS, a zacala som s nim chodit, lebo som ho nechcela len tak odbit, ze vies co, mas trochu nadvahu, nepacis sa mi, chcela som ho spoznat, spoznali sme sa a ja som usudila, ze to nikam nepovedie. V podstate to bolo mozno intenzivnejsie kamaratstvo, medzi nami sa nic nestalo, takze tak. A preto som ho ani nechcela nikomu predstavit.
@anonym_db93ce a ty si asi mladsia, ked ste si pisali, ked som randila ja, tak ani neexistovali mobily, takze my sme museli ist na prechadzku a normalne sa rozpravat. Ci ako inak som ho mala spoznat?
@anonym_autor ja by som dovolil. Sexu nezabrániš aj keď im to zakážeš. Ale nech spí oddelene a policajta nerob. Nestaraj sa. Keď jej rodičia s tým majú problém tak potom rešpektuj čo chcú oni.
@anonym_db93ce a suhlasim s vevesh, ze nie, nemusi mi syn predstavit kazdu "kamaratku", niekoho s kym len akurat zacina nieco rozvijat a nevie, co z toho bude. Naco?
@anonym_db93ce a ty si asi mladsia, ked ste si pisali, ked som randila ja, tak ani neexistovali mobily, takze my sme museli ist na prechadzku a normalne sa rozpravat. Ci ako inak som ho mala spoznat?
@zuzana76 veď na rande si ísť mohla, to nevravím, že musí byť tak ako u nás. Len ja nezačínam randiť s niekym, s kým to nemá budúcnosť. Vzťah je pre mňa záväzok a nie experiment. A ja ťa nekritizujem, že si to tak urobila, len sa ti snažím vysvetliť môj pohlad. Pre mňa su vzťahy vážne a ak nemajú byť vážne tak nie sú. A nie je potom dôvod aby ten vážny partner nechodil domov. A tejto filozofii budem učiť aj moje deti. Tiež nepustím na prespávačku týždennú kamošku s výhodami. Ja na toto celkom prísna som.
@zuzana76 veď na rande si ísť mohla, to nevravím, že musí byť tak ako u nás. Len ja nezačínam randiť s niekym, s kým to nemá budúcnosť. Vzťah je pre mňa záväzok a nie experiment. A ja ťa nekritizujem, že si to tak urobila, len sa ti snažím vysvetliť môj pohlad. Pre mňa su vzťahy vážne a ak nemajú byť vážne tak nie sú. A nie je potom dôvod aby ten vážny partner nechodil domov. A tejto filozofii budem učiť aj moje deti. Tiež nepustím na prespávačku týždennú kamošku s výhodami. Ja na toto celkom prísna som.
@anonym_db93ce ja s tymto suhlasim, no ja som o par mesiacov stretla uz manzela a bolo vymalovane, takze moje hladanie partnera skoncilo v 19 rokoch, ved aj pre mna su vazne, len som nechcela demotivovat chalana, co ma tajne obdivoval 4 roky a nedat mu sancu a nespoznat ho. Nemala som to ako inak robit, len zacat s nim randit, ist na caj, do parku a do kina. A v podstate do menej ako 2 mesiacov som zistila, ze nic. On sa inak chudak neozenil, to mi je naozaj luto. Lebo to bol naozaj dobry clovek, ale teda z mojej strany ziadna chemia.
@anonym_autor nie.
@anonym_db93ce ja s tymto suhlasim, no ja som o par mesiacov stretla uz manzela a bolo vymalovane, takze moje hladanie partnera skoncilo v 19 rokoch, ved aj pre mna su vazne, len som nechcela demotivovat chalana, co ma tajne obdivoval 4 roky a nedat mu sancu a nespoznat ho. Nemala som to ako inak robit, len zacat s nim randit, ist na caj, do parku a do kina. A v podstate do menej ako 2 mesiacov som zistila, ze nic. On sa inak chudak neozenil, to mi je naozaj luto. Lebo to bol naozaj dobry clovek, ale teda z mojej strany ziadna chemia.
@zuzana76 naštastie, moje hladanie partnera sa tiež skončilo v takom mladom veku a nelutujem absolútne😁

určite dovolila