icon

Dovolili by ste 17,5-ročnému synovi, aby u nás prespala jeho 16,5-ročná frajerka?

10. dec 2025

Dovolili by ste 17.5rocnemu synovi aby u nas prespala jeho 16.5rocna frajerka?jasne ze jej usteliem v obyvacke a vsak policajta cez noc robit nebudem.ex sa vyjadril ze stym nesuhlasi no a ja si pridem ako keby ich podporujem v sexualnych radovankach.

anonym_e0bfe4
14. dec 2025
@anonym_f1eb85

Dcéra 17 ročná bežne chodila k priateľovi, mal 18, rovnako on k nám . Boli spolu sami aj na dovolenke. Rozchod po roku, žiaden sex nebol.
Radšej nech sú tu ako niekde po krčmách.

Má to v hlave upratane a rozhodla sa sama (viera a kostol nie je dôvod).
Druhý priateľ detto.
Má 19, tretieho priateľa a stále panna.

Veď takto mate tie deti viac pod kontrolou.
Boli u nás aj teraz, spolu uvarili obed pre všetkých. Učia sa byt spolu nielen na prechádzke, ale ci si vyhovujú aj inak.

Dôležité je nastavenie a hodnoty, ktoré decká majú. Radšej sa porozprávať a dohodnúť.
K sexu rozhodne nepotrebujú vás byt alebo dom.

@anonym_f1eb85 nechcem ti ničiť iluzie ale panna naozaj nie je a áno spavali spolu. Ja by som tiež rodičom neppvedala pravdu, nic ich do môjho sexuálneho života nie je

bokabuka
14. dec 2025

Nechce sa mi čítať všetky komentáre tak neviem či už verdikt padol ale osobne som stretla v 16 chalana z východu (ja som zo stredného Slovenska), ktorý mal 18. Prvýkrát som šla k nemu keď mal ešte 18., druhýkrát akurát na 19. narodeniny, to som ja mala 16,5. Bývali sme od seba 6 hodín spojmi, videli sme sa naživo predtým asi iba 3x, iba sme si písali. Rodičia ma pustili cez pol republiky do cudzieho kraja na celý víkend, doteraz nechápem že ako nám mohli takto veriť. 🤣 Predtým ako som šla ja tam prišiel on na víkend ku nám, s rodičmi sa zoznámil ale ja som vtedy bývala akoby v samostatnom byte, takže nejako extra ho nespoznali, nestrávili s ním veľa času. A potom sa to rozbehlo, boli sme spolu skoro každý víkend, striedali sme sa raz u nás raz u nich, je to už cez 11 rokov, teraz sme manželia, vo vlastnom dome so psom a prvým bábom na ceste. 😊 Ale keď si predstavím moju mladšiu sestru čo je teraz v tom istom veku, nikam by som ju nepustila a nie to cez pol republiky za nejakým chlapcom 🤣 Hlavne teda to bolo hrozne ďaleko, keby sa hocičo stalo sú odo mňa rodičia niekoľko hodín vzdialený, nie o pár dedín vedľa. Moja mama ma ale vždy brala ako staršiu než som bola, od 16 som bývala v samostatnej jednotke, varila si, upratovala. Aj moja mama mala prvého muža v 18, prvé dieťa v 19 tak asi proste už to v jej očiach je dosť ak je človek zodpovedný, nikdy ma nemojkala v rukavičkách, musela som byť zodpovedná. Ani si neviem predstaviť aký život by som mala keby mi to rodičia vtedy zakázali, vďaka tomu mám úžasného muža. Tak musíš ty vedieť ako sa cítiš, ako tým deťom dôveruješ, či sú zodpovední alebo nie úplne. Ale sex vedia mať hocikde a hocikedy, ak ide iba o to tak tomu sa nevyhnete zakazovaním. Ak obe deti dobre poznáš, sú slušní, zodpovední tak prečo nie, bude lepšie ak vám budú dôverovať a cítiť sa pri rodičoch bezpečne než aby ste im silou mocou bránili vo vzťahu (ktorý môže dopadnúť aj fakt pekne) a len ich odstrčíte od seba.

matkahelka
14. dec 2025

Neda mi, ale tie, ktore tu pisete, ze sex mozu mat tinedzeri hocikedy a hocikde, konkretizujte mi tie miesta. nemam totiz taku bujnu fantaziu, aby som si dokazala predstavit, kde dvaja studenti, ktori sa stretavaju len na verejnych miestach, mozu mat sex. ci to vasi tinedzeri su zvierata a sexuju v parku ci na spinavych verejnych wc?

anonym_8cce5c
14. dec 2025

Uz majú odtrtkaneho dosť si myslím ale nie nechcela by som aby u nás spala🫡

anonym_8cce5c
14. dec 2025
@matkahelka

Neda mi, ale tie, ktore tu pisete, ze sex mozu mat tinedzeri hocikedy a hocikde, konkretizujte mi tie miesta. nemam totiz taku bujnu fantaziu, aby som si dokazala predstavit, kde dvaja studenti, ktori sa stretavaju len na verejnych miestach, mozu mat sex. ci to vasi tinedzeri su zvierata a sexuju v parku ci na spinavych verejnych wc?

@matkahelka hotel? Auto? Chata? Kamosov byt?

bluka2
14. dec 2025
@matkahelka

@matkahelka ja ti poviem: napriklad v satni v škole po tom, ako zacalo vyučovanie. Brigáda namiesto školy a prenajať si na deň niekde nejakú lacnú izbu. Dohodnúť sa s niekým. Vonku v jazere. Preto lepšie, nech prespia a sexujú (diskrétne) proste doma

matkahelka
14. dec 2025
@bluka2

@matkahelka ja ti poviem: napriklad v satni v škole po tom, ako zacalo vyučovanie. Brigáda namiesto školy a prenajať si na deň niekde nejakú lacnú izbu. Dohodnúť sa s niekým. Vonku v jazere. Preto lepšie, nech prespia a sexujú (diskrétne) proste doma

@anonym_8cce5c
@bluka2 satne nemaju, skrinky maju na chodbach. ak decko meska na hodinu, kym ucitel urobi prezencku (co je tak 3minuty), pipne mi nasledne sprava v edupage. vymeskat vyucovanie nerealne, ved to v edupage vidim, u nas to triedna riesi aj samostatnou spravou rodicovi. auta maju tinedzeri odkial? keby bola na chate alebo v hoteli tak hadam o tom viem, ved spi len doma. a teda nie som natolko liberalna, aby som zo svojho domu nechala robit noclaharen alebo bordel. muz ma na to uplne rovnaky nazor. ani ja, ani moj muz sme si domov nevlacili kazdeho frajera. tu sa nebavime o vaznej znamosti, tu sa bavime v podstate o detoch. v zivote este mozu mat (a budu mat) este x frajerov, kym najdu toho praveho. a mne len ta predstava, ze v mojom dome maju spat cudzi chlapci, sposobuje dvihanie zaludka.

bluka2
14. dec 2025
@matkahelka

@anonym_8cce5c
@bluka2 satne nemaju, skrinky maju na chodbach. ak decko meska na hodinu, kym ucitel urobi prezencku (co je tak 3minuty), pipne mi nasledne sprava v edupage. vymeskat vyucovanie nerealne, ved to v edupage vidim, u nas to triedna riesi aj samostatnou spravou rodicovi. auta maju tinedzeri odkial? keby bola na chate alebo v hoteli tak hadam o tom viem, ved spi len doma. a teda nie som natolko liberalna, aby som zo svojho domu nechala robit noclaharen alebo bordel. muz ma na to uplne rovnaky nazor. ani ja, ani moj muz sme si domov nevlacili kazdeho frajera. tu sa nebavime o vaznej znamosti, tu sa bavime v podstate o detoch. v zivote este mozu mat (a budu mat) este x frajerov, kym najdu toho praveho. a mne len ta predstava, ze v mojom dome maju spat cudzi chlapci, sposobuje dvihanie zaludka.

@matkahelka tak doba už od mojich časov zjavne pokročila, my sme mali cool triedneho, pokiaľ sme mali dobré známky, sme sa mohli aj na 3 týždne vypadnuť zo školy a nič nezapísal. Inak jedno z tých top gymnázií v BA. Tak sme si zarobili aj na dovolenku a išli sme vtedy tým low cost na dovolenku v 17tich do Grécka. Jeho rodičia teda vedeli, moji nie. V grécku som mala kamarátku, ktorú dobre poznali, takže mi to preslo. (Ona nás aj navštívila). Proste všetci spolupracovali proti mojím prísnym rodičom tak, že to bolo vierohodne. Takže podľa mňa taká prísnosť je skôr kontraproduktívna, lebo núti klamať a ja som inak čestný človek, vobec si už také tajné plány nerobievam, ale keď chce zaľúbený teenager čas so svojim priateľom, toľká "kreativita" sa nájde. Takto to išlo pred 20 rokmi, verím, že teraz vo viac online svete sa to robí inak, ale neverím, že je toho menej

lienka.7
14. dec 2025
@bluka2

@bluka2 tak to môžu teda takto "chutne" praktizovať aj ďalej, a nemusia sa u autorky hrať na frašky s ustielanim na gauči a pod. Nech mladý teda kapne božskú, ze spolu už spavaju a chce byť s ňou takto aj doma. Celu noc. A nie si to iba na rýchlo rozdávať vonku.

zuzana76
14. dec 2025
@bluka2

@matkahelka tak doba už od mojich časov zjavne pokročila, my sme mali cool triedneho, pokiaľ sme mali dobré známky, sme sa mohli aj na 3 týždne vypadnuť zo školy a nič nezapísal. Inak jedno z tých top gymnázií v BA. Tak sme si zarobili aj na dovolenku a išli sme vtedy tým low cost na dovolenku v 17tich do Grécka. Jeho rodičia teda vedeli, moji nie. V grécku som mala kamarátku, ktorú dobre poznali, takže mi to preslo. (Ona nás aj navštívila). Proste všetci spolupracovali proti mojím prísnym rodičom tak, že to bolo vierohodne. Takže podľa mňa taká prísnosť je skôr kontraproduktívna, lebo núti klamať a ja som inak čestný človek, vobec si už také tajné plány nerobievam, ale keď chce zaľúbený teenager čas so svojim priateľom, toľká "kreativita" sa nájde. Takto to išlo pred 20 rokmi, verím, že teraz vo viac online svete sa to robí inak, ale neverím, že je toho menej

@bluka2 triedny si mohol zarobit na riadny pruser, totalne nezodpovedne

anonym_ebc8ae
14. dec 2025
@matkahelka

@matkahelka no práve niektoré nákupné centrá sú známe tým, že sa tam sexuje na zachodoch. To radšej nech sú doma v čistote a bezpečí

bluka2
14. dec 2025
@zuzana76

@bluka2 triedny si mohol zarobit na riadny pruser, totalne nezodpovedne

@zuzana76 doteraz máme s ním super vzťahy. Vlastne on bol taký rozhľadený človek, mal precestovanu Afriku, dosť veľa ľudí inspiroval. Takže myslím, že to bol jeden výnimočný učiteľ

bluka2
14. dec 2025
@anonym_ebc8ae

@matkahelka no práve niektoré nákupné centrá sú známe tým, že sa tam sexuje na zachodoch. To radšej nech sú doma v čistote a bezpečí

@anonym_ebc8ae 😬

anonym_784524
14. dec 2025
@matkahelka

@matkahelka My sme trtošili na hajzloch, v škole po skončení vyučovania, v obchode Gate v kabínkach v časoch, keď ešte neboli dole tie "priezory"

V kamarátovom aute, ktoré nám požičal len na sex, u spolužiačky, ktorá nám prepožičala rodičovský gauč.. zbehli sme aj do umeleckej školy, tá bývala poobede otvorená pre deti čo dochádzali na hudobnú.

Chodili sme do rôznych "útulní" a " vyhliadok/rozhľadní" , chodili sme do opustených budov, chodili sme " do kondómu" čo bol nejaký betonový skelet.
Chodili sme do jednej bytovky, kde sa dal zaseknúť výťah medzi poschodiami tak tam sa chodilo na prietrtky.

No a samozrejme celé leto všade deka so sebou a na lúkach, v lesíkoch, na bike tripoch a podobne.

Medzi poklady rátam, že spolužiačka si to rozdávala s frajerom na kostolnom okne, presnejšie na parapete zozadu kostola na námestí.

Tých miest je xy a je krásne, že si myslíš, že sa to nedeje. PS : My sme boli decká z najlepšej BA školy, v podstate je doteraz najlepšia a vychodilo ju xy aj aktuálne vplyvných/vzdelaných a vážených ľudí.

A neboli sme len my exotický ročník, všetci sme tam boli na rovnakej lodi. A to najlepšie dám nakoniec, medzi časom mám už po 30tke a do sexu sa mi nechce ani v pohodlnej posteli ani raz za mesiac.

matkahelka
14. dec 2025
@anonym_784524

@matkahelka My sme trtošili na hajzloch, v škole po skončení vyučovania, v obchode Gate v kabínkach v časoch, keď ešte neboli dole tie "priezory"

V kamarátovom aute, ktoré nám požičal len na sex, u spolužiačky, ktorá nám prepožičala rodičovský gauč.. zbehli sme aj do umeleckej školy, tá bývala poobede otvorená pre deti čo dochádzali na hudobnú.

Chodili sme do rôznych "útulní" a " vyhliadok/rozhľadní" , chodili sme do opustených budov, chodili sme " do kondómu" čo bol nejaký betonový skelet.
Chodili sme do jednej bytovky, kde sa dal zaseknúť výťah medzi poschodiami tak tam sa chodilo na prietrtky.

No a samozrejme celé leto všade deka so sebou a na lúkach, v lesíkoch, na bike tripoch a podobne.

Medzi poklady rátam, že spolužiačka si to rozdávala s frajerom na kostolnom okne, presnejšie na parapete zozadu kostola na námestí.

Tých miest je xy a je krásne, že si myslíš, že sa to nedeje. PS : My sme boli decká z najlepšej BA školy, v podstate je doteraz najlepšia a vychodilo ju xy aj aktuálne vplyvných/vzdelaných a vážených ľudí.

A neboli sme len my exotický ročník, všetci sme tam boli na rovnakej lodi. A to najlepšie dám nakoniec, medzi časom mám už po 30tke a do sexu sa mi nechce ani v pohodlnej posteli ani raz za mesiac.

@anonym_784524 samozrejme, ak je niekto zvieratko, tak urobi pecko zadarmo kdekolvek. mne toto bolo vzdy cudzie a totalne pod uroven, na verejnych hajzlich to robili moje spoluziacky zo socialne slabsich rodin. moja dcera ma na to rovnaky nazor. ja som sexualne aktivna aj po 40, podla prispevkov tu na MK az daleko nadpriemerne, takze ocividne som o nic neprisla, ked som neroztahovala nohy na kadejakych pofidernych miestach.ale ano, proti gustu...

bluka2
14. dec 2025
@anonym_784524

@anonym_784524 podľa mňa sme bývalí spolužiaci 😃

bluka2
14. dec 2025
@matkahelka

@anonym_784524 samozrejme, ak je niekto zvieratko, tak urobi pecko zadarmo kdekolvek. mne toto bolo vzdy cudzie a totalne pod uroven, na verejnych hajzlich to robili moje spoluziacky zo socialne slabsich rodin. moja dcera ma na to rovnaky nazor. ja som sexualne aktivna aj po 40, podla prispevkov tu na MK az daleko nadpriemerne, takze ocividne som o nic neprisla, ked som neroztahovala nohy na kadejakych pofidernych miestach.ale ano, proti gustu...

@matkahelka podľa mňa spolužiačky aj z vyšších sociálnych vrstiev vedeli, že si viac konzervatívna ako ty, tak ti o svojich "dobrodružstvách" nehovorili.
Zato poznám jednu kamarátku, bohužiaľ už nebohu, ktorá došla z východu do BA a v 22. rokoch sa ma spýtala, či som už zažila niečo zaujímavé v sexe a tak. V tom veku som bola v podstate po 6.rokoch (prevažne v 1 vzťahu) vybúrená a v podstate na tom podobne ako teraz skoro v 40tke. Lenže ona mala pocit, že musí niečo dobehnúť a robila to kade tade v autách na parkoviskách s rôznymi chlapmi, čo bolo aj na mňa dosť a bohužiaľ to pre ňu dopadlo tragicky. Možno ten prípad poznáte ženy v mojom veku aj z novín, samozrejme bez týchto detailov, ktoré nikto nevedel. Žiadna nižšia vrstva podotýkam.
Ak by som sa chcela jednému scenáru vyhnúť u svojej dcéry, tak je to toto. Lebo všade vidím, že zakazane najviac chutí.
To ako v Maroku mi jedna ďalšia čerstvá dvadsiatnička rozprávala ako a kde sexujú tak, aby ešte aj ostali panny do svadby. A jej príbehy predčili všetko, čo som tu zatiaľ čítala. Takže čím prísnejšia kultúra, tým väčšia šanca na fakt divé veci.

zuzana76
14. dec 2025
@bluka2

@zuzana76 doteraz máme s ním super vzťahy. Vlastne on bol taký rozhľadený človek, mal precestovanu Afriku, dosť veľa ľudí inspiroval. Takže myslím, že to bol jeden výnimočný učiteľ

@bluka2 to ale nic nemeni na tom, ze keby sa tebe nieco bolo byvalo stalo, tak on ma zavarene na dozivotie.

bluka2
14. dec 2025
@zuzana76

@bluka2 to ale nic nemeni na tom, ze keby sa tebe nieco bolo byvalo stalo, tak on ma zavarene na dozivotie.

@zuzana76 to máš pravdu, preto to teraz takto po 25 rokoch oceňujem ešte viac.
Aj keď ktovie, ak by sa niečo stalo, tak by sa to triednej knihy zrejme nieco dopisalo alebo neviem, ako to mal vymyslené. Poznal nás skoro 8 rokov, dôvera tam bola

zuzana76
14. dec 2025
@bluka2

@zuzana76 to máš pravdu, preto to teraz takto po 25 rokoch oceňujem ešte viac.
Aj keď ktovie, ak by sa niečo stalo, tak by sa to triednej knihy zrejme nieco dopisalo alebo neviem, ako to mal vymyslené. Poznal nás skoro 8 rokov, dôvera tam bola

@bluka2 tak to netusim, lebo ono to nie je zalezitost len triedneho, dokonca aj na porade zdovodnujeme dlhodobu nepritomnost ziakov, kolegovia sa pytaju. Takze urcite musel dost klamat. To je jedno, tebe sa nastastie nic nestalo. Ale napr pre mna toto zrovna nie je pocin, co by som davala za priklad. To bol velky risk z jeho strany a mozno neuvazenost, mozno bol vtedy mlady a nepremyslal v intenciach, ze co ked….

matkahelka
14. dec 2025
@bluka2

@matkahelka podľa mňa spolužiačky aj z vyšších sociálnych vrstiev vedeli, že si viac konzervatívna ako ty, tak ti o svojich "dobrodružstvách" nehovorili.
Zato poznám jednu kamarátku, bohužiaľ už nebohu, ktorá došla z východu do BA a v 22. rokoch sa ma spýtala, či som už zažila niečo zaujímavé v sexe a tak. V tom veku som bola v podstate po 6.rokoch (prevažne v 1 vzťahu) vybúrená a v podstate na tom podobne ako teraz skoro v 40tke. Lenže ona mala pocit, že musí niečo dobehnúť a robila to kade tade v autách na parkoviskách s rôznymi chlapmi, čo bolo aj na mňa dosť a bohužiaľ to pre ňu dopadlo tragicky. Možno ten prípad poznáte ženy v mojom veku aj z novín, samozrejme bez týchto detailov, ktoré nikto nevedel. Žiadna nižšia vrstva podotýkam.
Ak by som sa chcela jednému scenáru vyhnúť u svojej dcéry, tak je to toto. Lebo všade vidím, že zakazane najviac chutí.
To ako v Maroku mi jedna ďalšia čerstvá dvadsiatnička rozprávala ako a kde sexujú tak, aby ešte aj ostali panny do svadby. A jej príbehy predčili všetko, čo som tu zatiaľ čítala. Takže čím prísnejšia kultúra, tým väčšia šanca na fakt divé veci.

@bluka2 podla teba neexistuje nic medzi trtkanim v 16 na verejnych miestach a pannou do 22? ci o com sa ma tu snazis presvedcit? vobec nie som konzervativna, nevydavala som sa ako panna, mala som viac sex.partnerov v zivote. nic to vsak nemeni na tom, ze sa nenecham presvedcit, ze vlacit si na prespavacky od 16 domov frajera alebo sexovat s nim na hajzloch a vo vytahoch, povazujem za abnormalne a som uplne ok s tym, ze toto nepatri do portfolia mojich sex. zazitkov.

zuzana76
14. dec 2025
@matkahelka

@bluka2 podla teba neexistuje nic medzi trtkanim v 16 na verejnych miestach a pannou do 22? ci o com sa ma tu snazis presvedcit? vobec nie som konzervativna, nevydavala som sa ako panna, mala som viac sex.partnerov v zivote. nic to vsak nemeni na tom, ze sa nenecham presvedcit, ze vlacit si na prespavacky od 16 domov frajera alebo sexovat s nim na hajzloch a vo vytahoch, povazujem za abnormalne a som uplne ok s tym, ze toto nepatri do portfolia mojich sex. zazitkov.

@matkahelka a ja by som dodala, ze aj vydavat sa ako panna je normalne.

bluka2
14. dec 2025
@matkahelka

@matkahelka moja pointa bola v tom, že nie len mládež z nižšej sociálnej vrstvy mala také sex. správanie, ako sa tu opisuje "mimo domu" ako si tvrdila ty, to je všetko.
Áno, aj byť panna až do svadby je ok a normálne, keď to dievča tak chce, no problem.

zazka666
14. dec 2025

@anonym_autor Dovolila som, nemám s tým problém. Jediná podmienka, aby ma neurobili babičkou. 🙂 Môžem ja zakazovať a čo? Aj tak sa niekde stretávať budú. Aspoň sú v bezpečí a teple.

anonym_dd3058
14. dec 2025

Ja som s prvym frajerom zacala ako cerstva 16 on mal cerstvych 17 vtedy. Boli sme spolu 10 rokov. Kym sme chodili do skoly som u neho neprespala a ani on u nas. Po skole sme uz pracovali a byvali spolu. Ale teda to prespavanie mna to ani nenapadlo doma sa pytat. keby sa ma opytala v takom veku dcera tak nedovolila by som to.

katarinanana
Včera o 11:19
@vevesh

@anonym_db93ce neviem a nezaujima ma to, pretoze domov mi pride az zat/nevesta. V tomto duchu deti vychovavam, cize im to ani nie je cudne a ani by s takym napadom.absolutne vobec neprisli. Ja osobne som tiez domov nevodila "prespavacky"- predstavila som az snubenca a toto tiez ocakavam od deti - oni si maju byt vedome, ci je to iba "letna laska" alebo buduci partner. Letne lasky nech si nechaju pred dverami, prah prekroci "iba rodina".

@vevesh teba by som za mamu mat nechcela 😀 mozno budes mat nevydate/nezenate deti s vlastnymi detmi a s tvojim pristupom ani nespoznas svoje vnucata, lebo nebudú bez svadby u teba vitani 😀 Handmaids Tale si videla? Odporucam.

katarinanana
Včera o 11:47
@matkahelka

@matkahelka z tejto tvojej odpovede tak strašne srší, že si myslíš, že si niečo viac, lepšia ako ostatní. Fuj.

procrastique
Včera o 11:49
@katarinanana

@vevesh teba by som za mamu mat nechcela 😀 mozno budes mat nevydate/nezenate deti s vlastnymi detmi a s tvojim pristupom ani nespoznas svoje vnucata, lebo nebudú bez svadby u teba vitani 😀 Handmaids Tale si videla? Odporucam.

@katarinanana možno aj deti budú zmagorené islamom :D i keď ťažko povedať... už som to v minulosti sem spomínala, keď som dvíhala telefon ako "operátorka" pre nemecký bordel, tak tam mladí kurdi chodili na prietrty za štetkami len taký fukot.

V podstate nemci sa ani neozývali, oni vyhľadávali niche službičky, za to za sfetovanými špindírami kurdi chodili len taký fukot, telefón sa nezastavil nikdy :D

vevesh
Včera o 12:09
@katarinanana

@katarinanana dakujem, moje deti su spokojne a stastne, ze ma maju za mamu😘 ze budem mat nevydate alebo nezenate deti, mozno, nikde nestoji, ze sa vydat/zenit musia. Ale ze budu nevydate/nezenate s vlastnymi detmi, tak to urcite nebudem mat...

katarinanana
Včera o 12:27
@vevesh

@katarinanana dakujem, moje deti su spokojne a stastne, ze ma maju za mamu😘 ze budem mat nevydate alebo nezenate deti, mozno, nikde nestoji, ze sa vydat/zenit musia. Ale ze budu nevydate/nezenate s vlastnymi detmi, tak to urcite nebudem mat...

@vevesh mna by zaujimalo, odkial berieš taku neochvejnu istotu.