Je bezpečné nechať 14-ročné dieťa doma bez dozoru?
Ahojte, mozno pre niekoho blba otazka, ale je aj tak sa spytam. Nechali by ste 14-rocne dieta pocas lahkej choroby doma same (tj. nejde do skoly, vy idete po prace). Doteraz som to este nespravila, na druhej strane mna nechavali doma takto samu uz ovela skor. Stav choroby je bez teploty, ziadne vracanie ani nevladnost, je to nadcha, kde proste vela smrka, nema kasel, z liekov max. tak nasivin.
Zo skoly ich s takymto smrkanim posielaju domov. Dakujem za vase odpovede.
aj u nás deti cca od 9 roku sami doma, 14r a este nebola sama doma? dost čudné
V 14 rokoch keď sme boli samé doma , tak som sa ešte aj o sestru starala 😊
Jasné však od 10 rokov by som nechala dieťa samé, 14 ročne dieta nepotrebuje ťa vidieť celý deň 🙈, stačí mu jedlo a mobil 🤣, čudné, že ešte nebolo samé doma
14 rocne dieta Bohu podakuje, ked ho konecne nechas doma same 😂.
nemyslim tym, ze nikdy nebola sama doma, myslim pocas choroby
musí, nie že môže, to už nie je dieťa
Samozrejme
14rocne dieťa je uplne samostatné dieťa (aspoň to moje 14ročne)
no podľa mna smrkanie nie je choroba
Tak ja 13rocnu som nechala s mladsim chorym bratom. A to som si myslela ze uz nebude mat ani teplotu a bum o 12tej mi dcera vola do prace ze maly ma teplotu 38. :/ Tak samu dceru v 14tich s nadchou nechat doma je smaozrejmost podla mna.
čiže ide o osem hodín? či desať hodín, keď prirátaš aj cestu do práce tam a späť?
Moje od 10 ostávaju same doma.Keby mali teplotu nie, ale takto ostali už viac krat
Pokiaľ nemá vysokú teplotu, vládze vstať z postele a iba smrká ani by som neuvažovala ostať doma. Žiadnu pomoc nepotrebuje a keby niečo zavolá ti.
Zostávajú aj mladšie deti samé kľudne ju nechaj.
Naozaj chceš byť doma so 14 ročným dieťaťom, ktoré má len sopeľ ?! To si robíš dúfam iba srandu !
14 rocne dieta ovlada mobil takze v pohode nechaj, keby mu je horsie, zavola ti.. navar ty, nech to len supne do mikrovlnky a neblbne zo sporakom, vybavene... btw. 14 rocne dieta zo soplom bez kaslu a teploty ma ist normalne do skoly a pouzit sprej do nosa a vreckovky...toto by som si v skole vydiskutovala, ze o co im ide...
14 ročná so soplikom môže chodiť do školy. Aj doma môže byť sama, zapne telku, mobil a ani nezbada ako ubehol deň.
Samozrejme, 14 ročná to už dávno zvládne aj sama.
Jasné,že áno, počas dňa ju skontroluj telefónom....14 ročná je už samostatná osôbka
Na toto som bola vzdy alergická, ked kolegyne vkuse na OCR s velkymi deckami. Ked viem, ze tu v mojom okoli 14 rocne decka uz pomaly sexuju. Ja viem, ze rodic ma na to pravo. Ale tiez to je podla mna cez, ked to vela z nich zneuziva. A byt dlhodobo na OCR cez leto s 13 rocnym synom, ktory ma nohu v sadre a dalsia dcera 18 rocna doma cele prázdniny :D toto vie brutalne nasrat
Áno, v takom stave kľudne samé doma.
Moja 11-rocna takto prizerala ešte aj 6-rocnu
Ja som na druhom stupni ZŠ chodila chorá sama k doktorke autobusom do vedľajšej dediny. A keď som zmeškala, a ďalší išiel o hodinu tak som chorá v zime, v daždi čakala na zastávke.
Ak je dieťa mentálne zdravé tak samozrejme že to zvládne.
Určite môže byť sama! Ja dcéru tiež nechávam so soplom doma, aspoň teda v začiatkoch, lebo je to otravné aj pre mňa, keď sklonim hlavu a len sopeľ utieram, neviem si predstaviť, že ma niečo písať alebo čítať s tecucim soplom! Takže ten prvý deň, max dva, keď je to najhoršie! Akurát pred týždňom bola doma sama, má 10 a zvládla to super! Telefón ma po ruke, jedlo som jej dala na tanier, len šupla do mikrovlnky, keď bola hladná
jezis jasne, ja som nechavala aj s teplotou v takom veku, bol pouceny ake lieky si kedy dat ,stym ze som bola na tefone a kazdu hodinu dve mi hlasil ako mu je, ci ma teplotu. Hovorim o teplote okolo 37,5 max 38, nie horucky. Ja som bola sama ako 12 rocna so zapalom pluc ale tiez som nemala teploty.
Ale no sranduješ ja som bola v 14-stich letecky s kamarátkou sama v prahe v hoteli na týždeň, kamoška mala 15-nast chodili sme normálne do barov prechádzali sme sa po prahe normálka a všetko sme si vybavili samy dve ..
Doma samé už od 10rokov
Môže ostať pokojne samé doma.Caj si vie navariť, jedlo ohriať tiež.Odmerat si teplotu tiež zvládne...no,a Vy mu v čase pauzy v práci môžete aj zavolať.Trosku to dieťa poteší a Vy sa uistite,že je v pohode.Moj syn bol neraz aj ako 9-10 ročný doma sám v prípade choroby, lebo inak sa nedalo...

s takouto virózou zostáva syn od 9 rokov sám doma