icon

Je deviatačka pripravená na vzťah s maturantom?

12. mar 2025

Som staromódna?:D aj ja som mala samozrejme zaujem o chalanov v jej veku. Ale to bolo take nevinne. Tu ide o ziacku, ktora zacala uz v osmej triede vyrazne chodievat von s chlapcami. Behom roka ich vystriedala 3. Teraz sa spoznala so starším chalanom, ktory ju uz vozi na aute zo skoly skoro kazdy den. Vidim, ze je dcéra velmi namyslená, nakoľko maju o nu chlapci zaujem. Je to veľmi pekne dievca, ale mam strach, ze je toto velmi skoro. Skusala som sa s nou o tom rozprávať, ale ona hovori, ze preháňam. Dost sa zacala vyzyvavo obliekat, kratke saty, maluje sa uz od osmicky. Inak sa uci vyborne, ale taketo chodenie s chlapcami sa mi moc nepaci. Zijem s nou sama, jej otec zije v Bratislave a viac menej posiela len vyzivne. Dcera tam chodieva k nemu. Muz vychovava nevlastnu dceru v jej veku s novou partnerkou a ona teda mi pride oproti mojrj este uplne ako dieta.

Strana
z2
iwesska
12. mar 2025

Nie,nie je to normalne,aby 15r. chodila s dospelym chalanom. Od toho si mama,aby si jej to vysvetlila. Nemusis so vsetkym suhlasit. Ziadne vyzyvave oblecenie by som jej netolerovala,stale je to decko. A s frajerom clovece asi u neho nehraju. Aby si to potom nelutovala,ked ti pride jedneho dna tehotna.

klotildabazarik
12. mar 2025

Aj ked jej zakazes urobi si po svojom takže, poucila by som ju o antikoncepcii😊

colsami
12. mar 2025

Nie to co pises nie je normalne. Vyzyvava osmacka co za rok ma troch chalanov a teraz si najde nejakeho co ju bude "vydrziavat".
Toto nie je staromodnost.
Nie je to v poriadku.

ivik4
12. mar 2025

Ja som v 15stich chodila s 21rocnym a od 16stich som dost casto aj byvala u neho a aj sme cestovali mimo sr ked som mala volno v skole a on v praci. ( mimochodom, boli sme asi 3 baby len v nasej triede ktore sme to mali uplne rovnake,takze nie ze len ja).Akurat ze ja som vtedy vyzerala dost inak, nebola som vobec vyzyvava, ani namyslena a moji rodicia mne aj jemu plne doverovali, aj on u nas bol ako doma. Keby mam dceru ci syna ako som bola ja vtedy, tak by som s tym bola tiez v poriadku. Ak by mi dcera chodila oblecena lacno a tvarila sa jak majsterka, hned ju schladim.Ale to som ja

heminepa
Autor odpoveď zmazal
sajmi
12. mar 2025

Ako keby som o sebe čítala 🤭🤭 Či je to normálne, neviem, ja som ale bola rovnaká, so všetkým som začala veľmi skoro a "vyrástla" zo mňa podľa mňa slušná žena, ktorá nedroguje, nepije alkohol, nefajčí, mám muža, dieťa, prácu, zázemie.... 😌

autor
12. mar 2025

@colsami ale ti jej chalani boli take mlade ucha. Proste ju chodili odprevadit zo skoly. Nic extra. Len odkedy ma tohto starsieho, je velmi namyslená, lebo chalan za nou chodi na drahom aute a spolužiačky jej zavidia. Nemyslim si, ze spolu spavaju, teda aapon dufam. O rizikach vie. Ona sa uci na same jednotky a ide na gymnazium. Len sa bojím, ze sa to vsetko zmeni

januska12323
12. mar 2025

Nepáčilo by sa mi jedine vyzývavé oblečenie, stále je to dieťa na základnej škole a si za ňu zodpovedná ty. Poznáš toho chlapca? Dá sa s dcérou rozumne porozprávať? Nie zákazy to ti nepomôže, povedať čo si o tom myslíš, poučiť o ochrane atď.

klara546
12. mar 2025

Neviem preco si hned niekto ked dvaja spolu chodia predstavuje sex. Ja som s muzom chodila od 14 a on mal 18. A nespali sme spolu dlho az po troch rokoch chodenia. To ze niekto s niekym chodi, neznamená, že s ním hned spi. Keby mi dcéra v takom veku chodila so starsim chlapcom tak v pohode,viem,ze sa nič nestane.

januska12323
12. mar 2025

Nebuď naivná, dospelý chalan s ňou určite nebude hrať na byte karty.

ivik4
12. mar 2025

Mne sa napriklad vzdy ,,hnusilo" ( neviem ako miernejsie to napisat) zeby som mala mladeho frajera,nie dospeleho. Je nas takych viac . Neviem ake je to chodit so spoluziakom ci s niekym kto je sice starsi, ale stale dieta na nejakej strednej skole.

zuzanka.zuzu
12. mar 2025

@colsami čo je zlé na vydržiavaní? zlé je ak je dievča sprosté a nechá sa len kupovať, múdre dievča si nechá platiť školu a stane sa z nej lekárka, sudkyňa, top managerka... práveže tieto dosť zavčasu pochopili na čo ju majú 😉 ja mať o 30 rokov menej, určite to využijem inak 😀

iwesska
12. mar 2025

To si fakt tak naivna,ze si myslis,ze 19r.chalan ju vozi "len tak"? A naco by to robil,keby nemohol mat sex?? To,ze sa uci na same 1 o nicom nevypoveda.

jozinzbazin22
12. mar 2025

Tiez sa rozpravame s nasim synom 16r za chvilu uz 17r,ma kamosku,kupuje jej vsetko mozne a ona jemu nic ani na valentina cokoladu.A je od neho o rok starsia,ale tak chodi k nam,su v izbe,vecer ju odvezieme domov.Take mile mlade dievca.No ked sa so synom rozpravame,povie,ze take nerobi,lebo sa boji este.Tak snad hovori pravdu.

betulinka1
12. mar 2025

Ono je to tazko povedat. Mam kamosku, chodila s priatelom asi od 15 rokov, on mal 20 rokov a dokonca svoj byt. Ona doštudovala gympel, VS, potom sa zobrali, potom pracovala a asi ako 28 rocna mala prve dieta, postavili dom, druhe dieta a su stale spolu. Uz su spolu 30 rokov, pekne si ziju, na rukach ju nosil, staral sa o nu, podporoval ju aby dostudovala. Ale kamoska bola tiez mudra, dobre sa ucila a sama vedela, ze nechce mat dieta mlada. Mama jej dala antikoncepciu od 16 rokov. S mamou mali vztah ako kamosky, vsetko jej hovorila a tak. Cize Skus sa s dcérou porozpravat a viest ju k tomu, ze si sikovna, mudra a cim neskor zacnes prat muzovi trenky, tak lepsie pre teba. A samozrejme aj sa spoznať s tym chalanom. Co je to, ktorej je to, ake ma hodnoty.

tilly
12. mar 2025

Ja som v prvom ročníku na strednej (čiže vek tvojej dcéry,
kedze my sme 9. rocnik nemali) mala frajera, prváka na vš. Ťahali sme to tri roky a bolo to úplne v pohode.
Záleží od tých dvoch, nie od ročníka, do ktorého chodia.
Inak tiež pre mňa chodil autom, tiež som bola krajšia, ako moje spolužiačky, tiež som nosila holý pupok, krátke sukne, dobre som sa učila a práve on bol ten, čo ma motivoval a krotil. Možno, keby som ho nemala, striedala by som frajerov a dopadla by som horšie.
Na druhu stranu mám deti deviataka a maturanta a neviem si predstaviť, že by ten môj maturant chodil so spolužiačkou toho mladšieho. On ani na také dievčatá nepozerá, skôr na staršie.

janickacrazy
12. mar 2025

No ja som v jej veku tiež mala frajera staršieho, dokonca mal 23 rokov. Rodičia samozrejme neboli nadšení, ale bola som zaľúbená, tak čo mali robiť? Tiež som sa dobre učila, chodila na gymnázium, takže to nejako prežili.

nika23t
12. mar 2025

Rozprávala by som s ňou otvorene. Povedať, že viem, že nemá zmysel zakazovať, ale nepáči sa mi to. Ukázať príklady, ako to môže skončiť, pokiaľ bude nezodpovedná. Poukázala by som aj na to, že starší chalan bude očakávať viac. Že nemusí mu to dať, že to nie je jej povinnosť, že stále má možnosť povedať NIE. Tiež by som jasne hovorila o tom, čo ju čaká, keď si skomplikuje život tým, na čo má ešte čas. A aj o tom, aké super je mať niektoré veci v zálohe na neskôr, a venovať sa škole, kamarátom, záľubám.

natall113
12. mar 2025

Ja som ako prváčka na strednej mala frajera, môjho terajšieho manžela. Ja som mala 15 a on 22 keď sme si spolu začali. Rodičia to prijali fajn čo som rada.
Ak je rozumná tak si myslím že stačí poriadny rozhovor čo a ako a dôveruj jej.

lucia13022023
12. mar 2025

Záleží veľmi od toho, aká dcéra je. V devine som nikoho nemala, ale v prvom ročníku na strednej som mala chlapca, 22 ročného. Ja som mala 15.
Vždy som bola rozumná a na svoj vek dosť vyspelá, nevedela som si pri sebe predstaviť rovesnika, ktorého záujmy boli len to, ako kúpia jednu vodku nicolausku a opiju sa z nej desiati, a bude to najväčšia sranda na celý týžden 🙈
Čiže ty musíš najlepšie vedieť, aká je. Ak je rozumná, zodpovedná, nechaj to na ňu. Ak je pojasena, namyslená, vyzývavo sa oblieka, a skočí na prvého ktorý o ňu bude mať záujem, zakrocila by som.

alickapusinka
12. mar 2025

Oni čitaju bibliu a katolicke noviny ked sa stretnu.Rozmyšľaj len aby než skôr ako pôjde na gymnazium neprišla s veľkým bruchom. Ešte je školsky rok bližia sa letne prazdniny kam asi ju bude volať cez prazdniny do zahraničia. Idu prázdniny bude si chcieť užiť tak never že nič spolu nemaju.A je fakt že niektore 15 a 14 ročne vyzeraju ako dospele ženy na viac ako na 18 rokov.

olimuc
12. mar 2025

Tazko povedat ake je tvoja dcera … normalne sa s nou porozpravaj … na rovinu, ake ma nasledky nechraneny sex atd … tiez ju upozorni, ze ak ostane tehotna … pokial sa uci a chrani … asi by som mala najvacsie obavy z HPV ked ich strieda ako fusakle.

sisska96
12. mar 2025

Kopla by som ju do riti. Niekde zlyhala výchova

heminepa
Autor odpoveď zmazal
nicoletta98
12. mar 2025

Je to choré z jeho strany. Ja mám 23 a neviem si predstaviť, že by som sa vôbec mala o com rozprávať so stredoškolákmi.. to aj keď počujem na ulici, úplne iná mentalita.

loliki
12. mar 2025

Ak máte školskú psychologyčku, porozprávaj sa s ňou. Normálne je, že s ňou hádže puberta, hormony. Asi je aj pekná, keď si ju chlapci všímajú. Ako to zvládne, dokončiť gympel a VŠ a potom si založiť rodinu, to je ťažké predpovedať. Veľa komunikácie, možno nejaké filmy, kde by pochopila, ako riskuje. Porozprávať sa aj s tým chlapcom?

bg92
12. mar 2025

Ja som tiez mala asi tak cca rovnako starsieho frajera v jej veku a ked sa na to pozriem spatne pride mi to chore. Nasi volili cestu nic nezakazovat ze to bude kontraproduktivne ale fuh spatne im to aj vycitam. trapi ze som s niektorymi vecami zacala skoro a nemusela som. je pravda ze zakazmi nedosiahnes nic, pokracuj v pokusoch o rozhovor naozaj citlivo.
naozaj nie je normalne ak mlady dospely chodi s 15nastkou, tot moj nazor napriek niektorym happyendom v komentaroch.

zazka666
12. mar 2025

No, je to skoro. Snažila by som sa ju obmedzovať a kontrolovať. Skúsiť skontrolovať izbu, mobil, ked nebude doma. A domov dať bezpečnostnú kamerku. A veľa sa s ňou rozprávať. Možno spoznať jej priateľa, keby už inak nešlo a tabletky. Ak zľahka nadväzuje známosti a nekryje sa, môže dopadnúť veľmi zle. Osobne poznám dve 12 ročné znásilnené, jedna vonku za bieleho dňa a druhá v byte , obe s priateľmi. Stačí jedna hyena v stáde. Do pitia si dávajú oblbováky, to zase dali chlapcovi,nepamätal si ten čas. Bol len na jeno pivo. Spojila by som sa aj mužom, možno niečo vymysíte. Držím palce

zazka666
12. mar 2025

Pracuj s predpokladom, žče má sex. Choď s ňou ku gynekologičke, nech ju prehliadne. Dobrovoľný sex nie je pohroma, následky už môžu byť.

zazka666
12. mar 2025

@zuzanka.zuzu Netuším, ako to myslíš, ale znie to hrozne.

Strana
z2