icon

Je divné, že sa našej 16-ročnej dcére páčia detské veci?

9. jan 2025

Naša dcéra má 16 rokov, je prváčka na strednej a stále často sleduje rozprávky, kupuje si nových plyšákov a figúrky z rozprávok, celkovo má radosť z detských vecí. Dnes išla peši 2 km si kúpiť do obchodu hello kitty poháre a vtedy mi muž povedal že si myslí, že je až moc detská. Keď som sa ho opýtala prečo si myslí že to je divné tak povedal že detské veci sa v jej veku páčia len autistom. Úplne ma s týmto zaskočil. Vôbec nechápem ako došiel k tomu že keď sa niekomu páčia rozprávky a hračky v 16 rokoch tak to hneď znamená že má autizmus.. Ja som v jej veku bola podobná, tiež ma ešte bavili rozprávky. Myslíte si že to je divné? Aj vašim pubertiakom sa ešte páčia detské veci alebo už nie?

anjelicek26
9. jan 2025

Definuj hracky, definuj pohare, definuj "rozpravky"... dcera ma 18 a dodnes ma rada anime, manga a kadejake taketo vymozenosti, cita anime knizky a komixy, pozera take filmy, maluje take veci, ale - ma rok priatela, robi si vodicak, aktivne jazdi na vyjazdy k poziarnikom, o chvilu maturuje ... a teda stale spi v ruzovom pyzame v ruzovej posteli... definuj mi prosim "detske"

siska53
9. jan 2025

Za mna nie. V tom veku sme takmer vsetci frcali na disneyovkach. A ja tiez mam rada take motivy, sice uz len na ponozkach a pyzamach, ale..napriklad sa strasne tesim z kindervajicka, hned ho musim otvorit a pozriet sa, aka je dnu hracka. Aj rozpravky si rada pozriem, tancujem s dcerou na jej oblubenu skupinu Lolipopz.. A teraz co? Som tiez detska?
Blbost. Ti chlapi niektori...ich nazory...skoda reci.

autor
9. jan 2025

Som rada že dcéra nie je jediná ktorá miluje hello kitty 😂
Rozumovo je dosť vyspelá, a má rada aj iné veci, napríklad teraz sa jej moc páčia mafia videohry tak na vianoce dostala aj plagáty z tej hry 🙂
Mám pocit že môj muž považuje až moc vecí za "detské" lebo tiež si myslí že je detské, keď dcéra pozerá jej obľúbeného minecraft strímera..

maurika67
9. jan 2025

Podľa mňa to nieje vôbec divne. Naopak. O nič neprichádza, tiež mam dcéru a bola by som za to rada. Vždy vy som bola pokojnejšia akoby som mala dcéru v jej veku a chodila by von na diskotéky a trávila čas s kamarátmi. Naopak ja poznám aj dievčatá co maju 13 rokov a majú už kamarátov s vyhodami. Takze môžte byt úplne obaja pokojní 😉

autor
9. jan 2025

@anjelicek26 tak hračkami som myslela tých plyšákov, poháre si kúpila také z pepca majú potlač hello kitty so slamkou, a rozprávky napríklad má rada všetky disney veci, máša a medveď, pat a mat, oggy a šváby, také kreslené blbostičky 🙂
mne to teda nevadí, to iba manžel si myslí že je to divné

abdn16
9. jan 2025

Rozpravky som asi nekukala... ale co si pamatam ja som si na strednej kupovala ABCcka a lepila z neho tie skladacky kym moje spoluziacky chodili po baroch s frajermi. Urcite je skvela, neporovnavajte ju s inymi!

anjelicek26
9. jan 2025

Lebo fakt nech ti muz definuje vyhody toho, keby uz detska nebola? Flakala skolu, pila, fajcila, po nociach sa s chalanmi tahala, chodila domov opita alebo dosla tehotna alebo alebo...to je dospele a zrele? Alebo co si predstavuje? To, co robil on v tom veku predsa neni meritkom zrelosti...

Aj ked teda pat a mat, masa a medved, to je trosku no... v skole sa uci dobre? Tak nic neries...

kavasmliekom
9. jan 2025

Za mňa by to bolo divne, keby napríklad sa zavrela do izby a hrala sa tam s babikou. To, že má plysaky na poličke, obliečky s unicorns, či pozerá pat a mat znej ešte autistu nerobí

zobaka
9. jan 2025

Oggy a šváby milujem a mam barbie hrncek, autizmus vyluceny 😂

abdn16
9. jan 2025

@anjelicek26 co som si vsimla, tak prave to co si opisala sa v dnesnej dobe vnima ako "zrelost" a "vyspelost" :( ja som tiez bola podla mojich rodicov "detska" lebo som nemala frajerov, nefajcila, nechodila po baroch, po vyletoch a prespavackach na chate s kamosmi apod. ako ostatne kamaratky a vsetky deti kamaratov mojich rodicov. Teraz mam rokov kolko mam... a tie na vtedy "vspele a vyzrete deti" mam pocit, ze zostali odvtedy na rovnakej mentalnej urovni .

ullala
9. jan 2025

Lepsie ako keby chlapov obhanala 😀

olimuc
9. jan 2025

Pat a Mat si pozrem aj ja. Aj no pockaj zajac. A mam knihu z detstva, ktoru nosim po celom svete. Nemam Hello Kitty ale Garfielda … naposledy som zo sekaca dovliekla asi 70 cm velkeho garfielda. Povazujem sa za relativne normalnu a myslim, ze autista nie som. Radsej nech si kupi aj 10 plysakov ako byt predcasne dospela a riadit sa rozmnozovacim pudom viac ako myslenim.

siska53
9. jan 2025

Plysaci su super, my sme si ich davali ako darceky este aj ako vysokoskolaci 🤣🤣. A hadaj, co som dostala od muza na 40.tku? Lego dom s tromi panacikmi! Vies, jak som sa z toho tesila?
Decka milovali lego a ja tiez tak sme sa super vyhrali, ale panacikovia su navzdy moji! Aj ked uz sa nehraju.., uz su v puberte, co mi je luto. Panacikom som dala mena a ked mala dcera obdobie, ze chcela panacikov premenovat, tak sme jej to so synom zatrhli 😅

ki__
9. jan 2025

Mám 27 rokov, 9 rokov partnera, ročné dieťa, hypotéku...a celkovo žijem dospelý život. Ale!!!! Na plyšákov si nedám dopustiť!! Mám ich asi 20, všetky majú mená. Ten najobľúbenejší spí somnou v posteli. Milujem Disney rozprávky, najradšej mám levieho kráľa a na vlásku!!! 🥹 Moja obľúbená šálka bola s motívom SpongeBob, keď sa rozbila, plakala som. Partner mi kúpil novú tiež SpongeBob. ❤️ Občas na relax si zapnem Hannah Montana a vyfarbujem si omaľovánky. 🥲 Milujem skladať puzzle, hrať sims, rozprávkové knižky, ružové veci, ponožky s vtipnými motívmi, kakao s vianočkou, sladké detské parfémy. Zvyknem si sadnúť na gauč tak že mi hlava visí dole a je to sranda.
Pre niekoho to možno detinské je, ale to som ja a milujem svoj život. Cítim sa slobodne. Každý máme v sebe kúsok dieťaťa, tak načo to nasilu skrývať aj doma?. Domov má byť bezpečné miesto, kde môžme byť sami sebou.
Je super že je sama sebou a nesnaží sa byť nasilu dospelá, ako deti v jej veku. Fandím jej 🤞🏽🤞🏽☺️

babydesire
9. jan 2025

Prispevky som necitala ale, treba sa nato pozriet komplexne,,jedna vec je milovat roztomile detske veci (co pubertiacky miluju, lebo je cool blbnut nad roztomilostami), druha vec je ak je aj detinska, ak ma problem v kolektive, v skole atd... Ja som mala rada animaky aj v puberte, a mnohe mam rada stale, kinderko bola moja oblubena sladkost este aj v rannej dospelosti a tesila som sa ako mala ked som ho nasla na mikulasa v bote 🙈. Sestrinych plysakov v posteli vystriedal az jej frajer ked mala 18r. Myslim, ze to neni taka hroza, ak je to len o oblubenych veciach..myslim, ze muzi casto prehanaju,,nasa dcera ma 6r.,v septembri pojde do skoly a muz ju presviedca aby uz prestala vsade vlacit so sebou oblubeneho medvedika,, ze snad ho do skoly nosit nebude - pozeram na neho ako tela na nove vrata, ze predsa ide o sest az sedem rocne deti to je este ok,, on zas na mna ze ci to myslim vazne..no reku neboj sa nic, vydavat sa snim uz nebude..a sesternica minuly rok vzala do disneylandu svoje 4 deti,, opisovala ako sa tesili, ze vraj tych vysse 20rokov cakania na taky vylet stalo zato,, tri starsie su 20tnici, maju partnerov, a cervene diplomy z VS,,su to vzdelany mlady a blaznivy ludia ☺️

kitycat
9. jan 2025

Kazda sme ina.
Ja si teraz 30+ rada pozrem Mulan ci Levieho krala, mam rada jednorozce. Hello kitty ne, ale to je len vec vkusu. Chalani zas maju playstation ci gameboy 🤷‍♀️
Nech si pizre Na vlasku a Frozen, krasne rozpravky.
Tak ona si rada pozre animak a kupi hrncek s obrazkom roztomilej macicky vsak nech

biba_18
10. jan 2025

som na tom ako @heymissg - mám rada rozprávky, plyšakov a ružovú a všetci v mojom okolí sú s tým v pohode - jem surové maso, pijem pivo a mám rada futbal…

larinka552
10. jan 2025

No je to pomerne netradicne az detske, lebo v takom veku maju mladi vacsinou ine zaujmy.. Potreba zapadat do partie, najst prvu lasku, velke party a diskoteky s kamosmi, vystredny styl a hudobny vkus, extravagantne obliekanie, ucesy, tetovanie, piercingy... Bohuzial aj experimentovanie s alkoholom, cigaretami nanestastie niekedy aj s drogami.
Ale tak podla rozpravok a detskych veci este nemusi byt autistka. Mozno z toho skor ci neskor vyrastie ale ak nie, aj tak je to v poriadku... 🙂

pikachu999
10. jan 2025

Ja mám 25 a tiež mám veľa plysakov.. taká hello Kitty je teraz trend medzi mladými takže to je normálne že si to kúpi si myslím , 😂 a áno aj rozprávky ma bavia ešte stále 🙏😊

bronkax
10. jan 2025

Dpc mám 27 to sa až teraz dozvedám že som autistka? 🤭 Milujem infantilne vecičky plyšáky a rozprávky má tiež vedia zaujať popri mojich synoch 😜

terezkaarthuramax
10. jan 2025

Mam 33 a plnu postel aj police plyšakov. Mam rada rozpravky stale dokola pozeram doktorku plyšakovú . Aj som si poobjednavala tie postavy z nej . Mam rada ovečku Vlnku lebo ona rada kazdeho objima a aj ja rada objimam svojich priatelov.
Dala som.si uhackovat oblubene postavicky a z jednou z nich aj spavam. Odjakziva som spala s plyšakmi, akurat sa čas od času.menili a rada čítam detske knihy. Ja mam sice diagnózy ale nevidim na dcerkinom.spravani nic zvlastne.. lepsie akoby mala byt napriklad tehotna.

idamia
Autor odpoveď zmazal
januarova
10. jan 2025

Je úplne normálna. Ja mam 15 ročnú, plysaky si s kamoškami kupujú navzájom. Spi s veľkým plynovým slonom a sem tam si ešte pozrie "Kuzelnu Berusku "
Cez sviatky sme spolu pozerali už asi tretíkrát Arabelu.
Radšej nech sú takéto ako flákať sa po nociach a podobne

nynia
10. jan 2025

@kaca222 ďakujem za oznámenie 🤣

kiki68
10. jan 2025

Nech ju necha, mozno ma iba taky vkus, ja som mala vsetko hello kitty a playboy bunny v tom veku 😂 Doteraz mam napr hello kitty panvicu, dostala som ju v 19tich ako darcek 😀 Akoze niektore dievcata su dlhsie take detske, ja by som to nebrala nejak tragicky, ak je oblubena v skole, ma kamosky a medzi nimi sa sprava primerane.

kiki68
10. jan 2025

@bronkax to vies rychla diagnostika 😂

kiki68
10. jan 2025

Inak to, ze muzi hravaju pocitacove hry do aleluja a taky Fallout a Resident stale najvacsie trhaky, tak to je v poriadku 😂 Tam autizmus nehrozi 😂 Moj si este aj 3D naprintoval nejaku obludku, co mu drzala sacik v caji a potom mechanicky zdvihla ruku s tym sackom 😂 Mu idem oznamit, ze ma nejaky tazsi stupen autizmu na supu 😂😂😂

miroslava21
10. jan 2025

Mam 16 rocneho syna, nastastie nie je z tych co vymeta diskoteky, nefajci ani nepije. Chodi samozrejme sa zabavat, na koncerty a ma v partii aj dievcata rovesnicky i starsie. Nepoznam ziadnu co by mala taketo zaujmy. Ano, chodia do kina aj na animovane rozpravky, nic neobvykle. Ale neobliekaju sa do mitovov rozpravok, nekupuju si pohare alebo podobne veci s rozpravkovymi motivami. Dievcata vseobecne maju olysove hracky rady, rady daju svojim frajerom plysove srdiecko ci plysoveho medveda ako darcek, samozrejme aj rady dostavaju. Ale ziadna az tak ako tvoja dcera.
Ale to, ze nepoznam a ani som nepoznala v mojom okoli take dievcata, neznamena ze jw to nenormalne. Ja by som sa skor upriamila na spravanie, ci aj to je este detske, na zvladanie konfliktov, na spravanie v cudzom prostredi, aka je v kolektive. Ci chodi s kamaratmi si niekam zajst vo volnom case, predsa len 16 rocne dievca nemoze len doma sediet a pozerat rozpravky a tesit sa z predmetov s takymito motivami. Ak je toto v poriadku, neriesila by som.

mimi3008
10. jan 2025

Vsetky tieto uvedene veci individualne by dovne neboli, ale uz sa mi to zda trocha divne, ked je to takto vsetko naraz...je to dost detske. Ja s9m teda nebola ziadna burliva pubertiacka, ale v takkm velu som mala ja a aj moje spoluziacky uplne ine zaujmy

hyta
10. jan 2025

Za mňa úplne normálne dievča a buď rada, že je taká. U susedov riešia dcéru, tuším má 15 rokov, čo im vymetá diskotéky, celá potetovaná, vždy ju stretneme cmúľať sa s iným chlapcom, pije, máva 2 z chovania. Takú by si určite nechcela. Radšej nech je dlhšie dieťa, nič v živote nezmešká.